Министър: Няма да поверим грижата на хората на роботи

Професиите, свързани с грижата за човека, с работата с хората и с разбирането им, няма да бъдат заменени от роботи и машини.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Няма да поверим грижата на хората на роботи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

-"Вече говорим не само за пазара на труда, базиран на професиите, а за такъв, базиран на уменията" - заяви социалният министър. Да се смееш ли, да плачеш ли? Та този министър може ли да каже коя е тази професия, която хората могат да я упражняват без УМЕНИЯ??? Защото китапа за конкретна професия се дава на човека, който с ума си и с ръцете си, а в много от случаите и с краката си, ги притежава, обучен е да управлява инструменти, машини, съоръжения, цели автоматизирани комплекси. И тези умения в професиите, занаятите не се изискват от вчера, а от хилядолетия назад-от както съществува ЧОВЕКА. Колкото за роботите, май хората толкова много ги обичат, та им придават едва ли не вълшебни качества. А те са само една брънка, една машина-автомат, която наистина може да върши много работи, но нейната работоспособност, производителност и ефективност се доказва само в целия автоматизиран производствен комплекс. И тези комплекси- ГЪВКАВИ АВТОМАТИЗИРАНИ ПРОИЗВОДСТВЕНИ СИСТЕМИ-ГАПС/FMS-ЗАВОДИ-АВТОМАТИ, са изобретени, изградени по света и работят от 80-те години на миналия век. Британският технически журналист Джон Хартли, обходил всички създадени автоматизирани заводи в Европа и най-вече в Япония, още тогава написа в своята книга: -ГАПС/FMS, а не роботиката е началото на новата промишлена революция в Света. Все пак, що се отнася до Системата, или великото творение ЧОВЕК, това е прекалено, прекалено сложно и все още неразгадано докрай творение, за да се плашим, че някаква машина-автомат ще заеме неговото работно място. Освен това, още се знае, че пропастта между ЧОВЕЦИТЕ и роботите ще си остане - тя е толкова голяма, че в обозримото бъдеще няма как да бъде запълнена.

Sm3hurk0

Ще сменяме депутатите с роботи ! Дано да доживея да видя.... 240 робота работят за България.

да не мислис, че роботите сте ви питат? смесно е.

Гл,упости, Работите по убиването на хората отдавна са поверени на машини. Сега ги поверяват на роботи, но няма принципна разлика. Изобщо всяка технология първо се изпозлва за военни цели и за грижа да се завземат територии и да се убиват хора. И да се пращат хората на онзи свят си е точно грижа за хората.

Няма роботи войници! Ако някой ти е казал обратното те е излъгал.

Тези хора нямат ли си друга работа? Седнали да размишляват какво ще стане след 20 години,като че ли ще живеят 100 години? А и България както се движи със сто години закъснение...

Лошо, много лошо е роботи да извършват ръководни функции. Няма да можеш да напсуваш както трябва, защото няма да знаеш коя фабрика му е майката.

Затова пък може да го прегазиш без да те съдят за убийство. Ха ха ха ха!

едни и същи мутри от 28 години насам в държава , в кято според данни от днес на ЦРУ хората са измерели или са на път да измрат от липса на рбота, глад , мизери, студ, престъпност в особено големи размери и пълна липса на полиция,съд и справедливост, корупция и кражби по върховете в особено шокиращи рзмери, достигнали до пълното източване на държавните пари по оШфорките на Гинките и Бай Хуювците , до закриването на социалните слуби и фалирането на всички държавни болници.....в тая държава на умрелите , групата на оялите се се събрала да празнослови...така да мине време, защото има още за крадене от еврофондовете, нищо че българите са измрели, еврофондовете си вървят

Умряла ти е оная работа и сега наваксваш с остроумия по форумите.

Ха, ние пък все едно ще ви питаме.

Рибата още в морето, той вече сложил тигана... Да вземе по-добре да обясни какво ще направи със скапаната образователна система, от която излизат все по-неграмотни и неграмотни хора.

човекът търси грамотни учители. това какво излиза от образователната система ще му дойде множко.

Ами то учителите нали от същата тази образователна система са излезли, за да се върнат отново в нея, но в друга роля? Не може да излезе неграмотен, да влезе грамотен.

Гладна кокошка, просо сънува! Какви роботи, какви 5 лв. ? Ние сме изостанала държава, така-че роботи има да сънуваме. Второ, след 20г. тия няма да управляват, нито тоя ще е министър, така-че по-глупави обещания не могат да се дадат! Изобщо обичат да ни забавляват с разни глупости, но никога не решават наболели проблеми!

Няма да управляват, но цяло поколение е унищожено или променено от тях. Ако дай Боже я има България, откатът тогава ще е най-силен.

Предвид демографския фактор очевидно изборът е между роми или роботи. Изберете сами.

...между "роботи" чуждопоклоници, цигани поклоници на кебапчЕата и поклоници на новия султан на България.

Постоянно избираме сами и без да отчитаме предложенията на такива загубеняци като тебе.

Випускниците да си отбележат переспективните професии санитар, слуга и една много древна за дамите.

чел съм глупави изказвания, но това си е много неясно. какво в края на краищата иска да каже този човек?

че работа за гледачки ще има винаги, гарантирано от герб