Dir.bg влезе в прочутите подземия на мавзолея (снимки)

Столичната община отвори подземията на мавзолея за медиите и показа помещенията, които ще се превърнат в филиал на Софийската градска художествена галерия.

Обратно в новината

Коментари - Dir.bg влезе в прочутите подземия на мавзолея (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

поредното доказателство по менталните психични недостатъци на така наречения селски баи ганио ........... при такива обстоятелства ако беше англичанин би изкарал максимално девиденти от всичко което може да се ползва , тръгни и обясни това на шопския циганин които мисли че само софия е българия иначе идва от село и отива на село през събота и неделя , същевременно има смарт цървул в ръката и може да ползва феисбуук с него които и така незнае закакво е чуди се пули се и му се смеее дори го полива с вода да порасне

Бакърджиев (Валяка) разруши мавзолея, но си построи "малка " къщичка- небостъргача срещу Интерпред. Мавзолеят беше гробница, а да се разруши гробница е голям грях. Валяка все някога ще го изкупува.

И къде е "авторът" на това безумие.....

Това на снимките е Тодор Чобанов, Петър беше един не много интелигентен министър от близкото минало

Нафталина ви изяжда мозъците.

Вижте Ларгото с ремонт за милиони за 1 г. се разкапа. Ако и този ремонт за още повече милиони не се направи както трябва нищо чудно някой да си загине там, любувайки се на картините.

Чудят се, как да "замажът Срама", който ни докара Бомбаджията и глупаците около, него преди години. Да "взриряваш История", пък кавата и да е тя, си е Вандализъм. Ето защо, тези Нефелни напъни, да се заличи този Вандализъм ще се превърнат в Пошла нелепица.

Срам е дори идеята да се прави паметник на един родоотстъпник и изверг, а самия мавзолей е олицетворение на простотията на българския комунист.

Ако някой мисли, че в тези подземия ще влизат българи, МАЛКО се лъже. Ще ходят само делегации чужденци. В началото. Водени под строй. Не ми се струва България да възхити света. Може би някой мисли че прави "Лувр-2"? Но, българският данъкоплатец и това ще трябва да понесе.

Не прочутите , а жалките подземия!

Ееее тоя как е забравил да взриви и тях.

подземията видяхме,а мозъците и подземията на костов и бакърджиев кога ще видим????

Бая работа ще падне от това бънище да стане нещо кето да генерира приходи. Ако не се мразехме толкова много можеше и саркофага още да стои и така галерията можеше да е на няколко нива. Ех кога-ли ще почнем да мислим прагматично и вместо умраза да градим?

ЗАЩО БЕШЕ НУЖНО ДА СЪБАPЯТ СГPАДАТА? МPЪСНИ ХАМЕЛЕОНИ!

глупост , там показват един тоалет и някакво котелно , къде са катакомбите ? някой пак ще краде пари .... Кой ще отиде да разгледа този тоалет ? не знам ...

предлагам всички за, на група под земята, с бастуни и песен - да живей! С Вожда към по добър свят. Къде си ти Егииипет...

вижте ги демократите на сорос с евроатлантическите ценности. ама инак денонощно ни надувате главите за език на омразата, ксенофобия и антисемитизъм. много от нас ходеха на задължителни манифестации, които не съм одобрявал. най-вече задължителното в тях, а не срещите с хора. но това бе част от нашия живот тогава и няма как нито да го отменим, нито да го зачеркнем, още по-малко да го взривим, както ваще умерени главорези.

Ха, не знам за сорос и ценностите ви, просто ми омръзна от червени кукумявки. Мовзолей и гробница си приличат по едно - има мумии вътре, на някой безбожник дето си е повярвал, от лакеите му.. за Египет пак бива, ама БКП-КПСС и вечната им дружба.... ужас!!!

Да, мразя простащината, която беше превзела родината ми и се наричаше комунизъм.

отделно от това за пореден път доказваш, че сте напълно неграмотни, защото думата мавзолей няма много общо с египет. но само това да е.

Ако не бяха бутнали мавзолея,сега щяха да се точат стотици всеки ден да го разглеждат.Ама, тогава- кой не скача е червен. И нямаше банани-и-и-и.

няма как да не кажа, че намирам за пошло да караш деца да посещават гробница и да се покланят пред труп. но след като е бил построен и стоял на това място мавзолеят е станал част от историята (добра, или лоша). разрушаването на този мавзолей не може да промени същата тази история. лошото е, че не оставихме свидетелствата за историята ма младите поколения за да могат те самите да преценят кое е било доброто и кое лошото, защото никога няма и не може да има само добро на този грешен свят.

За няколко дни го направили, сега все едно ,че откриват Атлантида в Марианската падина.Тръпки ме побиват,като си помисля колко милиончета ще се усвоят.

Добре поснимахте, а тази дупка не се ли сети някой да я обезопаси. В по-цивилизованите държави поставят паравани, хем да е по-прилично, а и по-безопасно. Или ако падне някой това ще е утрешната жежка новина.

Че този Бакърджиев /?/ чете вашите мнения и умира от кеф и смях , че е постигнал нещо революционо - отмъстил си е за нещо! Може да се потърси отговорност от виновните - Постройката е е била народна собственост!

В Света тогава имаше ПЕТ мавзолея! Нашия го сринаха! След няколко още години никой няма да си спомня за Бакърджиев или Костов, но всички, поне софиянци, ще помнят мавзолея! Голям срам! Това е история, а не политика!

Как е станало тогава с мавзолея? Кой е взел решението и кой е издал заповедта. То Бакърджиев не го е направил по свое решение - варварско решение.

Предлагам отгоре върху подземията на срутения мавзолей да се сложи статуя на Евгени Бакарджиев който с палец надолу къде ще се покаже културата на България.

Идеята посторявне на мавзолей по принцип е пълна глупост. Събарянето му обаче е непростима идиощина. Все пак това беше една преставителна и ного солидно построена сграда носеща история на плещите ти. Само варварите навремето са рушели всикчко наред. Така че ЦДС (ОДС) историята ше ги класифицира като варвари....

За да се използват подземията на Мавзолея, най-напред трябва да се възстанови самия Мавзолей. Обществена сграда, която се състои само от подземна част е абсурд. Още повече, знаем, че Мавзолеят може да бъде построен само за една седмица. Безсмислената и грозна конструкция, която Общината е решила да монтира на това място ще са строи много по-дълго.

Колко ли милиони са потрошили комундетата за тия кенефи. Музеи на човешката глупост да го направят най-добре.

В тия катакомби ли ще се помещава новият трол-център? Или там ще е Централата на Русский мир за България? А може би ще спретнете едно дъщерно клонче на фабриката "Савушкина 55"? Просто мои хрумвания, като за без пари :)))

Г-н/г-жо Редактор, Няма ли най-накрая да се ограмотите? "превърнат в филиал" И още в заглавните редове.

Бе, добре си пишат хората. Кво толкова? Нали разбираш за кво стаа дума?

45 години строяха.. 25 години рушат и пак има!

Смътно си спомням, че имаше и един лозунг. Нещо като... като "Всичко в името на Човека, всичко за благото на Човека!" А най-важното беше, че всички знаехме КОЙ е Човека!

Всичката Мара втасала, само ..... катакомбите на мавзолея не ремонтирала. Средства за такива глупости се пилеят само в страни, в които ровенето в контейнерите за смет е приятно занимание за някои ненормалници, а не от глад и мизерия.

Те това е логиката на Ганьо! Абе сюльо, хората ресторанти, барове и дискотеки направиха в подобни катакомби! В центъра на София мишки и наркомани ли да събират!

Щом манталитетът ти се върти само около ресторанти, барове и дискотеки, ясно е кой е "льольото". Ти си !

Като прочета или чуя, че "творци" ще правят "инсталации" или ще работят по "проекти", ми става лошо! Колкото до Мавзолея - ентусиасти са го строили, кретени го събориха!

Има място да се съберат руслямските тролеи. Те и без това си падат по землянки. Ще има място и за олтар с част от мощите на путин след някоя година.

Хехе, сега да не го подготвят за някой нов ... ? За тиква и обикновен хладилник ще свърши работа ..

Прекрасно, ако заставят и Ев. Бакърджиев и Ив. Костов да възстановят за своя сметка целия мавзолей, ще се получи прекрасен художествен комплекс!

Става само за дом на българските платени червени тролове. Да ги затворят и мумифицират върте...

щом банковата тайна няма , защо да не се превърне в обществен трезор по швейцарски модел ? нали , надеждите били , швейцария на бахамите . Ще дойдат чак от Индокитай да донесат пачките , ценностите, документите си ...

Георги Димитров е имал само една малка наследствена къща и всичко останало е било за народа. А сега? А преди 09 септември 1944г.

А една уфсъ рупаше трева...

И блееше "мдааа".

ГЕРБерски инвалиди-----що допуснахте това???:))))))) Де ще сложите тлъстите тленни останки на Бою Симитлията----да ходят внучетата ви, да му целуват матряла?!?:))))))

забележителност с най-много заряд си е и ще остана канцеларията ! Тука нощем труд полагал неуморим вожда , макар вече починал , духът , душата му , разпореждане , подписване , подпечатане , да се ползва в зависимост от временния план печатите с различни сичволи , петтолъчката , лъвчета , даже европейските звездички ? Кой знае , кой с сигурност да каже , че не продължава някъде другаде с труда си ?

Защо беше нужна тази глупост да се събаря мавзолея. Построен с доброволният труд на българите. Сега кой ще потърси отговорност на извършителите. Да им се вземе имотите които заграбиха и съдебна отговорност за безстопанственост. Комунистите не бутнаха двореца но някои други, за да се докопат до имоти бутнаха сграда.

Боже, доброволен труд! Хабер нямаш какво праврха с хората по онова време, нали? Доброволен труд, за да поддържат мумията на един родоотстъпник и хитрец! Хората да не са идиоти, че да му строят доброволно морга?

Георги Димитров е най-великия българин на 20-ти век! Борец срещу фашизма. Победител на Лайпцигския процес. На страната на Антихитлеристката коалиция, в която участват САЩ, Англия, СССР и Франция. На днешните български привърженици на нацистката идеология, поклонници на самоубилия се Хитлер, това не им харесва. По тази причина те плюят по него. Това още повече възвишава делото на Георги Димитров.

С Георги Димитров НАПРЕД...!!! хахаха! куку! от работническо дело ли ви копаят.

"демократите" е.аха мамата на всичко в тази страна. Глупакът Бакърджиев стана за смях с това няколкодневно взривяване, а сградата можеше да бъде използвана. Беше от качественото комунистическо строителство...

Гледам разрухата в подземията и си мисля. Цигани са нямали достъп. Остава демократите да са вършели. Повече коментари са излишни. Който иска да погледне и снимките на чинията на Бузлуджа.

билбо бегинз иска да го вземе на концесия. идеално било за хобити.

ujabg

Няма нито една паднала плочка !

Да държиш на показ непогребан мъртвец, пък било то и на национален предател, е изключително величествен православен ритуал. Добре, че през 90-те се появи мимолетен проблясък на здрав разум и човечност, за да го погребем и, надявам се, забравим завинаги. Между впрочем, руснаците продължават да експонират и да се кланят православно на мумията на техния психопат... Изключително християнско богоугодно дело!

Глупости на търкалета. Известно ли е колко чуждестранни туристи посещават мавзолея на Ленин всяка година. Но там хората са умни и си държат на историята. Ако мавзолеят беше построен от Кобурготски сигурно нямаше да го бутнат и сега царчето ще ше да иска да си го приватизира. Няма да забравя как улица Раковски беше препълнена от хора(българи и чужденци) от Ал.Невски до гробището в Орландовци. Такава доброволна манифестация да ли е имало друг път.

Хилядите чуждестранни туристи, посещаващи мавзолея на психопата-садист, са главно от бившите съветски средно-азиатски републики. Чат-пат може би и някой от Монголия... Със сигурност има откачалки и от България. Например лумпените Волен, Таско, Жаблянов, Гергов и още няколко ходят честичко...

освен фурната направи впечатление изящият дезайн и стил както на тоалетната , така и канцеларските помещения . Масата-секретар на вожд в махагон , архиварни стелаж-етажерки дъб , какво друго ? Изцяло , макар в момент приличаща на пейсаж от последният запой и послетък забавачка за марсянци , подобава характерната подчертаност по предназначението на инсталация , целият ансамбле : колебаваме се , централата 4-километър се намираме , централното управление софийското парноутопление , или това ли е централата на още не напълно довърщеният руски ядрен реактор в Белене ? Дегустация не било направено , иначе бихме могли с по голяма сигурност да разгадаем какво му е съдържание на тези съвсем новички тръбни-неръждавейка инсталации. Там да тече прочутото мед и мляко из рая ?

къде са парите от трезорите на народната офшорка ? Те да не са изчезнали още на девети септември ?

Идиот