Ало измамниците вече отправят брутални заплахи

Ало мафията действа от Румъния у нас. Активизира се покрай празниците, а измамниците стават все по-брутални в заплахите си.

Обратно в новината

Коментари - Ало измамниците вече отправят брутални заплахи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди да сме в Шенген, измамниците шетат насам-натам и ни гледат сеира на простотиите, а наказанието - автогол.

КАКВИ ПРОТИВООБЩЕСТВЕНИ ПРОЯВИ, А АЛО ИЗМАМНИЦИТЕ КАКВО ПРАВЯТ????????

както казва тиквата- това са отношения между частни лица и държавата няма работа да се меси.Единия искал пари,другия му дал-тяхна си работа.Дъртите скрънзи като не ги дават на деца и внуци-да ги дават на циганите-все тая.

Дано да доживееш годините на "дъртите скрънзи"!

Мунчо, умишлено въвеждане в заблуда на лице, е престъпление по българският накадателен кодекс!

Имам стационарен тел който почти не използвам! Звънне ли ви е ясно че е измамник обажа се все един и същи глас представя се като Георгиев от РПУ в началото се прави на любезен и като му тегля една майна почва да кълне с плещи на цигански! Изключих дом телефон и се отървах , но пък ми обраха апартамента! Бог високо цар мошеник като циганите! Какво да правя? Мисля да се въоръжа с да убивам!

От много мислене "файда - йок".Ситуацията иска действия - ежедневни действия!

Само да попитам !? Какво правите с тия измамници, като ги хванете, че след това действат от съседни държави . . . ? Вкарвате ги в затвора, карате ги да върнат заграбеното и да се извинят на жертвите, вземате им паспортите и им забранявате да напускат страната, надявам се . . . ?!

Трябва да се вкарват не в затвора, а в тунел под Шипка и да излизат когато стигнат другия край с копане.

триите ибрици от дирник.бг

В Гърция телефонните измамници от България ги ловят за часове, а дори само опитът за измама се наказва със седем /7/ години затвор.

Гърците били мързеливи и прости, а ние , българите сме работливи, умни и красиви - та те за това става дума.

Цигани-муслимани. Полицията много дорбе ги знае, поименно.

ако нашите пенсионери финансират ислямска държава чрез ало мафията ,кой трябва да бъде осъден ?

тия да не са привърженици на цска та режат глави с жестове или по телефона ?

Всички мулета или куриери знаят какво правят. Затова като хвърлите 2ма в дранголника, няма да има повече кандидати за мулета и схемата ще падне. Оставете ги да си звънят със СИМ картите

Уникална държава,уникални главорези.Така ще бъде,докато ГЕРБ е на власт.

Нашите служби имам чувството, че падат от Марс или по места може би участват. Едноседмична акция на ДАНС и ГДБОП...районите се знаят...организаторите не крият парите си и наглостта си...специализирана Прокуратура....Специализиран съд...НАП и Комисия за незаконно бля бля бля. Липсват управленци на всички нива явно. У нас е пълно с успешни мениджъри, но за жалост никой не иска да управлява - мръсотията е голяма.

Това само показва колко здраво е вкоренена корупцията в 80%-те...

Да те питам нещо: Нали когато се обадиш от Румъния, то разговорът минава през български ГСМ оператор? Е тогава какъв е проблемът, да се сложи една филтрираща програма на всички входящи разговори от Румъния и да вади всеки разговор, в който става дума за пари, рязане на глави или уши?! От там нататък се залагат капани на измамниците и се чакат да дойдат тук за парите .... Да не говори, че може и да използвате софтуер за гласово разпознаване и гласовете от разговорите свързани с пари, заплахи и т.н., да се съпоставят допълнително с всички останали разговори от Румъния към България. Така тези хора бързо ще бъдат идентифицирани при разговори с близките им, семейството им и т.н. Остава единствено хващане ... А съм доста сигурен, че и румънската полиция си има методи да ги лови, пък и гърците също.

Говориш някой да извърши детективска дейност която не е присъща за нашия редови полицай който е свикнал да стои на бюрото с пусната духалка и отворен прозорец да се проветрява от цигарите. Няма как да се случи ако не се изрине тази паплач и останат свестните хора които да получат двойна заплата.

определено не ми прилича на редови полицай, дето се подпира на колата си и си бърка в носа... та за това и задавам подобни въпроси. Мога и други да задам - има ли статистика на хората, които отиват редовно до Румъния и стоят там по около седмица, тези хора могат ли да бъдат засечени по SIM картите в българските им телефони, правени ли са опити да се запишат гласовете им и да се съпоставят с гласове на ало измамници, питали ли са колеги в по-напреднали страни какви методи използват за да идентифицират такива бандити, софтуер ....

са опасни и по пътищата за редовните граждани, защото са арогантни, нагли, не познават правилата за улично движение, това са човекоподобни с престъпен уклон по рождение.

Неграмотните, прости, първични неандерталци се подиграват с цял народ. Не стига, че ограбват беззащитни възрастни и деца, ами се подиграват с нас - живеят си без да плащат данъци, ток, вода, здравни осигуровки... Всичко на наш гръб...

И какво сега... сума и години нашата многобройна и "безстрашна" полиция не може да направи нищо на едни нагли манга... измамници, които тероризират възрастните хора. Щото са им малко онези, които ги крадат, пребиват и убиват по селата и от които също нямат никаква защита. Бойкооо.....!!!

Те се знаят от всички - разгледайте им къщите, разгледайте как са обзаведени, как са облечени, какви коли карат - безработни, неграмотни, регистрирали се или като инвалиди, или с детски надбавки....Толкова е просто, ама няма кой да ги подгони...

кои герп ще си подгони банката?

всички ЦИГАНИ , които имат шофьорски книжки дали са завършили наистина 8 клас! Те нямат право да имат шофьрски кт.нижки, неграмотни са и не могат да прочетат и проумеят Правилника и Закона ! Всичките са получили шофьорски книжки в резултат на корупция от продажни чиновници ! Вземете им книжките, вземете им колите, защото те са най-важния им инструмент за кражба ! Те се ползват с фалшив документ и това е престъпление и трябва да бъдат съдени ! Проследявайте кои и колко пъти излизат през граница до Румъния и контингета е там !

Българската държава обяви седми клас за основно образование, за да могат манговците по-лесно да вземат шофьорски книжки.

А какво пречи да се потърси съдействие от румънската полиция? Там са по-малко склонни да взимат подкупи, та на далаверите може и да им се стъжни.

А и не сте направили кой-знае какво, за да хванете престъпниците.

Напоследък, като разбраха, че от домашния ми телефон не става, започнаха да се обаждат по мобилния и да ми предлагат посредничество при борсови операции. Предлагането става от английски номера (+44....). Само че тези, които се обаждат говорят лошо английски или въобще не говорят такъв. Вероятно, обаче, схемата някъде работи.

не бе, тези са легалните ало измамници. Инвестиции в ценни книжа, игра на борсите и т.н. Общо взето същото като залите за хазарт и заложните къщи- легален начин да се източват пари от хората с по-ниска култура, естествено с подкрепата на държавата....

Не зная доколко са легални, защото като поисках конкретни имена, започнаха да се усукват. Внимавайте също, да не им позвъните вие. Може телефонът да е с импулси!

Родната милиция пак си измисли оправдание. Досега като бяха поименни картите и действаха от България какво беше обяснението, че не разбрахме. В Румъния, като не са поименни, защо не се вихри това престъпление, ами отивали нашите там да го вършат. Румънските цигани защо се въздържат от такъв лесен доход.

Добре, че са протестите на тия от министерството на привилегиите и телевизионните им изяви за да разберем за съществуването им.

Тези схеми няма как да се случват без покровителство на най - високо ниво. Основнача част от печалбите също отиват в партиите.

В този си вид и с този състав полицията трябва да се закрие! Не само лапат държавна пара, не само не вършат нищо, а и рекетират хората заедно с другите мошеници! До сега никога полицай не ми е помогнал за каквото и да е, но рекети са ми искали много пъти! Затова и хората не ги търсят за съдействие, а гледат да се оправят сами.

с какво се справихте вие бе едни миризливи цигани не можете да озаптите само заплати взимате безобразие

А от вас нещо зависи ли или само регистрирате случаите и чакате заплата от бюджета?

Толкова ли е трудно-хващаш ,,мулето" .Караш го да ,,пее"и след това хващаш измамниците.Ако са в Румъния заедно с румънската полиция.От там нататък никакво пускане под гаранция,бърз процес без глезотии като,,признаване на вина"и намаляване на наказанието, запориране на имуществото още при ареста и отнемане в полза на държавата след присъдата .Трябва да се въведе и още една система след излизане от затвора-задължителна адресна регистрация и ,,зачисляване"при кварталния като поне 3години се подписва редовно всеки ден и. докладва дали работи и с какви доходи живее.Разбира се трябва да им се предлага работа но без глезотии.Засилен надзор и ,,държане в известност". трябва да се прилага за всички осъдени и излежали присъдите си за криминални прояви.За педофили ,квартирни крадци и измамници живещи около нас трябва да може да проверяваме при кварталния си .Това е наше право и информацията не трябва да се крие.

Време е да се либерализира достъпа до оръжие. Оказва се,че полицията не може да ни опази, а ние не сме готови да се защитим.

Що, по телефонът ли ще гърмиш?

а по този, който дойде да вземе парите?

За оръжието -безусловно макар ,че в тези случаи е безполезно защото ,,мулето"трябва да се хване за да ,,пее" а не да се отстрелва защото най-често използват невинни хора работещи за хляба които дори не знаят в какво се забъркват.Все пак и те трябва да се регистрират за да играят игрички.

айде стига сълзи за 'горките бедни престъпници'. като са с картите ежемесечно до банкоматите, не са бедни...

Ами, на брутални заплахи и брутално посегателство върху беззащитните старци - трябва брутално законодателство! Вкарайте заловените в затвора за дълго и там ще се намери кой да ги "утешава", може и брутално...

А вие си празнувайте!

Това не са измами,а терор,стига сте правили хората на малоумници,дават,защото не вярват на полицията за защита

Тия няма ли да си признаят КОЙ снася информация (контролира) тия ало-измамници? И за малко детете е ясно, че има забъркани ченгета! Един кокошкар няма смелост за толкова дързост, освен ако няма гръб с пагон. Ае стига ръсите глупости по медиите, ами почнете да работите! Първо от себе си!

Що за глупост - горящи печки.. тия гледат много Властелина на пръстените.

ало измамниците са под покровителството на службите. те са част от системния тормоз, който налагат управляващите върху обикновения човек.

Все едно не могат да ги намерят всичките за 2 дена! Те си ги знаят.

Какво става, нали Румъния беше пример за нас, съдейки по публикациите само в българския печат и подкупите са на много по-високо ниво, а така раздуханата борба с корупцията на високите етажи на властта е просто борба между различните кланове за власт.

Каква корупция, какви 5 лева? Просто за разлика от България в Румъния като купуваш предплатена СИМ карта не ти искат личната карта. Тези юнаци като звънят в БГ от Румънещи как да разберат, че има проблем?

А онази дребната едра риба, дето сезира КС, че по конституция МВР-то е длъжно да ни пази и прокурорката добави, че му плащаме за това, имат ли нещо да кажат по въпроса, че МВР-то пак се оправдава, че не ще да си върши конституционната работа?

Е как да ни пази? на всяка телефонна линия да седи по един милиционер със слушалка ли?

Щото сега не стои ли? За какво ги купиха тези подслушващи средства за милиони? И дете знае как, но няма желание, защото всички активно участват в престъплението.

Телефонните измами тръгнаха от Калтинец/квартал на Г.Оряховица/, там сега има огромни къщи на измамниците. Работата е там, че когато в началото хората започнаха да се оплакват, полицаите им викаха "много кримки четете" и бяха комбина с измамниците. Доста пари правеха от тях. Минаха много години, когато от Пловдив за сефте започнаха да ги ловят и после всичко се разрасна в огромни мащаби, благодарение на мобилните телефони.

в чисто технически аспект, това, че са унищожили картите и телефоните, изобщо не означава, че престъплението не може да се докаже. внушават пълни глупости.

не може защото няма как да свържат конкретен човек към определен телефон/сим карта. След като ги хвърлят в печката не остават отпечатъци нито по картата, нито по телефона.

този човек, дето не могат да го свържат по никакъв начин с престъплението, ако не им отчете парите, може ли да изчезне завинаги?

дори горящи печки - особено в зимния сезон...Как да разбираме това?Лапсус на комисаря или ЕнтелЕгентно поднасяне на новината?

Ами като абсурд. Печките обикновено се палят през лятото, но доблестната полиция ги намира дори и през зимния сезон :)

Защо няма конфискация на имотите на тези измамници и на техните близки. И при наличие на влизане в затвор доста ще си помислят преди да заплашват и звънят.