Интересни факти по случай Деня на Свети Патрик

Ирландците и техните потомци по цял свят днес отбелязват Деня на Свети Патрик.

Обратно в новината

Коментари - Интересни факти по случай Деня на Свети Патрик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да е честита победата на ирландците срещу англичаните на ръгби в Лондон!

Най-много роби съм продал ирландци. Особенно в САЩ. Моят бог Яхова ме напътстваше.

Тази вечер съм на Джеймисън или Тюламор дю. Отбелязват 100г от освобождението си от английско робство. Тези англичани развалиха ирланците и сега в щатите има повече ирландци отколкото в Ирландия защото през робството умираха от глад само на картофи и нелегално уиски.Приличаме си много с тях освен че не сме католици, а свети Патрик е по-велик и от римският папа, още от 5-6 век. Пожелавам им да се обединят скоро със Северна Ирландия и останат в ЕС.

Има усещането, че "Дървосекача" или негов "Двойник" се появи пак на "екрана" ... от години съм в ДИР-а и мисля, че съм прав...

Ще почетем Братята Ирландци с техният Хубав Празник. Да са Живи и Здрави и Все така ГОРДИ. ----------- Зима е все още ... бира НЕ, останалото го знаете ...

Сър Пол Макартни беше написъл и изпял нещо, което с Бира не става, става с Много Ирландско Уиски, а то е: Give Ireland Back To The Irish Don't Make Them Have To Take It Away Give Ireland Back To The Irish Make Ireland Irish Today .... Tell Me How Would You Like It If On Your Way To Work You Were Stopped By Irish Soliders Would You Lie Down Do Nothing Would You Give In, or Go Berserk

поздравявам всички съюзници , празнуваме годишнината от "Клането в Ми Лай" - Масово убийство в Songmi (Виетнам, Thảm sát Sơn Mỹ) е военно престъпление, извършено от войници от американската армия. убити 504 мирни жители , много от тях изнасилени, малтретирани, бити, измъчвани и осакатени. Гаври са извършени и с мъртвите тела, някои от които са били осакатявани.

Вижте, Колега... - Св.Патрик Е празник на Ирландците ! ..т.е. ИдетеВижте що СА Ирландците, както В Европа, така И отвъдАтлантика ! (Е, пък АкоПак Ви се затакова - се Плеснете че И Кенеди СА Ирландци.)

аз прочетох само първите думи "интересни факти" , да си мълча викаш ? да не развалям демократичния ти въздух ?

А руснаците като нахлуват в Афганистан изяждат децата там.

В къщи има два Ботъла Блак Буш - единият цял, другият "почнат". Жената направи мъфини с пълнозърнесто брашно, какао и ябълки и фъстъчено масло. Може и да им почета Светията довечера.

Час-наЗапочване и ...ъъъ...dressCode ?

Надвечер, неглиже - старите джинси и хубавото гадже или все хубавата съпруга ... все тая ..

от текста следва че Патрик е джендър "- На 22-годишна Патрик бяга в Англия" щом патрик е "22 годишНА" ! джендърите да си ходят !!!!

хелоуин празнуваме вече, остава и свети патрик да почнем да празнуваме ? Джендърите да си ходят и да си вземат пропагандата!

Обикновен Човек. Отвлечен поради Търсене на Хляба. И ! - гепсал Гегата&Скалата !, и Ставайки Пастир - Прогонва Змиите.

На Всички Irish, и НайВече на shamRock Пастирите - sasta La Fheile Padraig ! (Честит Св.Патрик ...по БашТяхному де) ....ерго : - ютубирай ...точка be/uIXV0cir4-E

"На Свети Патрик се приписва чудото за прогонването на змиите от Ирландия. Фосилни данни обаче свидетелстват, че в страната никога не е имало змии." Един се разхожда по жълтите павета и размахва тояга. Питат го: - Защо размахваш тоягата? - Ами, гоня крокодилите - отвърнал той. - Но тук няма крокодили. - Естствено, че няма да има. Нали ги гоня.

отвлечен? робство? интересни хора са белите...

възможно най-интересният факт не е споменат. той е, че българите изобщо не ни дреме за първобитните празници на селяните по света.

Да ги поздравим с песента на Лили Иванова "Детелини"

Празник с Бира - това само Германците го могат, само че има и много Шнапс. ------- Пък ний Българите празнуваме с Хубаво Вино и Гроздова и Сливова, щото Страната ни е Хранилница. -------- А бирата за "следващата сутрин", което е абсолютно погрешно. Щото има шкембе и зелева чорба.

Свети "Петък Вечер" и Света "Събота" - ДНИ на Българите по цял Свят, цяла Година.

А на Ирландците, някой написал ли им що е туй Трифон Зарезан, Иванов Ден, Бабин Ден, Никулден Ден, Иванов Ден, Васильов Ден, Цветница, Тодоров ден ... ------------- Свети Патрик и онзи Валънтайн ... айде стига ...

Редовно&Систематично. (пък и Вече Си признаха че НашатаОтлежала - им оттакова скочовицата и/или малцовката ;-)

Много важно.

Между траките и древните келти съществува пряка родствена връзка, тъй че може да се каже, че българите и ирландците са първи братовчеди, това се потвърждава от многото сходни обичаи и традиции.

Наздраве!

Общия произход се вижда даже и в имената, Патрик е нашето Петър или Петко.

Разбирам че много ви се иска да сме роднини с руснаците, но между нас няма нищо общо, освен дето са ни откраднали азбуката и религията.

Аз празнувам света Събота! Това е деня веднага след петък и точно преди неделя.

Много хубав ден. Време е да го удължат три дена.

И последния през седмицата !!

Е мангали? Св. Валентин празнувате, хелоуинг празнувате? Това няма ли да го празнувате? Добре че идва и 4-ти юли скоро, че сигурно цяло година го чакате.

освен ирландците ,днес празнуват и венета раикова и неиното синче патрик.

Тази джагодия ............не се ли наигра >??? Няма по- прости интервюта от нейните !!! Ходила ли е въобще на училище??

Много пият тези! Ама много! Ама страшно много!