Експерт: Здравната ни система е остаряла

Здравната система е остаряла по начина, по който е структурирана, заяви д-р Станимир Хасърджиев от Националната пациентска организация.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Здравната ни система е остаряла | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На баи Ганчо му да иадене пиене и секс Идиот

Здравната система е чудесно усторена за голям брой лица, уж заклели се в Хипократ. Масово е явлението подобни бивши заклети, да лапат всеки месец заплати и то официално по ведомост между 20 и 50 хиляди лева?!!! Къде го има това нещо по света. Мижава здравна система, повечето пациенти ги произвеждат в ранг мърътвци, всяка година вдигат бюджет с половин милиард и все не достигат. Каква лапаница е в това НЗОК. Така и така се мре, ама поне да я закрият тая система за няколко месеца и се започне на чисто. Но всички далавераджии - с пранги! Частните болници са най-крадливите заведения на пари от системата. Като е частна, да си набират пациенти, които да сиплащат 100 % . Държавните и общински болници единствено да ползват бюджета. Специалистите да не се разтакават в две заведения и да са в разкрачен стоеж, а само там, където ще имат заплата, но заслужена.

Този човек ръководи организация, която е фиктивна и е много любопитно кой му дава заплатата. Когато преди години имахме проблеми с личната лекарка на детето искахме да се свържем с организацията му за подкрепа. Е, никой не вдига никога на телефона посочен в сайта му.

Здравната ни система е скаоана от самото начало.

от болниците във варна и добрич пращат за операции с доплащане в болницата в балчик, където същите дофтури работат на частно!!!

Не е остаряла. Тя е сбъркана от началото. Все едно да направиш автомобил с 3 колела и двигател върху покрива. И сега да кажеш, че е остарял. Ами той никога не е бил автомобил.

дира. Този не е експерт, а действа срещу пациентите и гласува за пръстовия отпечатък на Москов. Вие пиар ли му правите ? Как да ви квалифицирам ? дори не мога да измисля достатъчно обидна дума. ТОЗИ Е НАВЛЕК, КОЙТО БЛИЖЕ ПОДМЕТКИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА ВЪВ ВЛАСТТА ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОННОТО ВКАРВАНЕ НА ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК - ТОЙ Е ГЛАСУВАЛ .ИМа документ

Че какво очакваш от шеф на НПО - да оправи проблемите и да отиде да работи като лекар?

Стига с тази глупава мантра, че "държавата не е добър стопанин"! #КОЙ е добър стопанин, ли?

Са умишлено занимарени, за могат разни хора да си отворят частни и да лапат печалбата. Тежките случаи се прехвърлят към държавните болници, а лесните от които може да се източи системата ги дърпат.

Откога започна това?От ерата на демокрацията.

Здравната система е организирана така, че да се източва една каца без дъно, наречена Здравна каса. Не че е толкова трудно да се направи нова система, но в нея няма да е възможно да се изписват направления и операции, които не са нужни, но пък са скъпи. Преди години, когато се създаваше Касата, познат лекар, специализирал в чужбина, ми каза какво ще стане. И стана точно така. А имахме наистина добро здравеопазване в онова, "лошо" време.

Здравната ви система е пълен шайт!

Тя и България от 1989г. одавна осторя....

Здравната ни система копира английската система от 19 век. Личен лекар в хола на един апартамент ти дава направление при специалист в хола на друг апартамент. А имахме поликлиники и болници на доста високо ниво като система на здравеопазване.

Най-голямото богатство за един народ е здравето, ние сме бедни ?

Всъщност всичкият тоя лай е от хора нямащи досег със здравната система или от такива дето искат да се впият в нея и да правят пари. Последните две-три години покрай мои близки които имаха нужда от сериозна медицинска помощ системата си свърши работа прекрасно.

Да си призная, гледам колкото може, по-рядко да имам срещи с доктори. Добре, че общо взето съм здрав човек, без хронични болести. Настинките ми минават без лекарства, с греяна ракия и народна медицина. Така пестя поне от това.

На въпросният експерт държавата е заплатила образованието, ама не е работил един ден като лекар....

Демек е остаряла ситемата (разбирай схемата ) по която да се КРАДЕ . Аз ще подскажа - сега е модерно всеки 2-ри българин е със диагноза - на упорно-двигателната система - ставни заболявания , колене ,рамене , лакти китки , тазобедрени стави , и какво ли още не . Кардиологиччните далавери им мина модата , че доста пациенти дадоха фира. Та тъй де остарял е моделът за източване на НЗОК ...

Пич, неграмотен си! Оттам всичко иде в киреча

Е, те тоя точно джендър ша ги опрай сичките! Само като се фане ... и стой, та гледай! Първо изобличаване, после и опраяне, от еднъж!

И после ще иде в Бърза помощ да работи, щото може да е експерт, ама медицина не е работил никога...

имаме здравна система, която няма за цел да лекува хората.

още един дето знае как не трябва да се прави ,а да се появи пък някой дето знае как трябва да се прави

медицината отдавна се е меркантилизирала. Толкова много пари се въртят там, че вече са започнали тежки битки между мощни лобита на интереси...

Защо не остаря при Тодор Живков лечението достъпно за всички градове и села...

Мне, ние имахме работеща здравна система. Антикомунистите я демократизират непрекъснато и тя взела, че остаряла набързо. Факт! Погледнете менталното здраве на депутатите само!

Да бе да. Щото тогава беше пълно със сканери и ехографи и въобще. Сегашната медицина е далеч далеч по-напред от тогавашната, мнозинството недоволни са от това, че не могат да се намират на приказки с доктора без да им има нещо особено. За сериозно болни системата реагира напълно адекватно, имам конкретни наблюдения заради мои близки.

"За сериозно болни системата реагира напълно адекватно, имам конкретни наблюдения заради мои близки." Да, бе, да, затова с години вече държим първеството по най-голяма смъртност. В добавка - и по най-ниска раждаемост. Здравния туризъм не включвам в сметките...

Интересно- 45 години имахме здравна система- безплатна, лекари и здравен персонал не липсваше и не беше остаряла система- всички бяха доволни. Сега само за 29 години ви остаря системата по западен модел.

я пак? доволни били, хахахахахахаха :))))) колкото и в куба са доволни и всичко им е на ниво, хахахахахахахаха айде, марш към куба или северна корея, боярищник :))

Тогава и мисленето на хората беше друго. За един болен зъб ходих три месеца, докато стоматоложката /от снимка/ не се увери, че всичко е наред. Е, медицината напредва, но сега е по-лесно да ти извадят зъба и да платиш коронка, отколкото да го лекуват дълго. А и Здравната каса плаща не за лечение, а за вадене на зъб...който не израства отново, за съжаление. Всичко стана пари!

Случайно да си чувал, че точно в Куба лекуват много успешно болести, които в цивилизования свят са нелечими? Помниш ли кога Кастро го диагностицираха с рак и колко дълго живя след това? А откъде е рекламираният "син скорпион"? Пак от Куба!

И аз се чудя - тогава хората умираха от старост или злополуки , днес 1% умират от злополуки , и 99 % от РАК . Хора , какво Направихме в България ? Как стана тази епидемия от РАК ?

Пафкайте още цигари, люскайте ракията и карайте Народни коли, за да си избивате комплексите. После - отде се появи този рак? Ми от простите ви кратуни!

Ами ще ти кажа- съюзихме се със запада и дадохме на американците да си турят р..етите на наша територия.

веднага дай предложение за новото. Обикновено новото е в пъти по зле от старото. Вероятно имате в главите си и конкретен модел който искате да внедрите...дано не е английския или американския...щото яко ни душа. Като имам предвид че там къдетоима огромен обществен ресурс лобитата са супер активни...нямам големи очаквания. Първо представете на обществото модела който искате да се въведе,после рушете.

Днес гледах по ТВ жената на Вежди Рашид - с претенции че е Лекар . Тази жена каза че Пациентите и пречат всеки ден , идвали при нея и тя си имала Работа . От другата страна всички в България , без роднините роми на жената на Рашид , плащаме Здравни Осигуровки . Какво да правим ?

Добрутро, експерти!

Едно шкембе и кебапче и лягай .

да не е от бкп? хем не иска да са частни фирми, хем не иска държавата да ги управлява. тази шизофрения е масова у бкп-то...

търси го в дясно...

са капиталистите и свободния пазар, бляд, не боярищниците като вас :)