В ”Пирогов” не знаят, че ги разследат и не са притеснени

Към настоящия момент в болница "Пирогов” не е постъпвала официална информация от прокуратурата за провеждане на каквото и да било производство или проверка.

Обратно в новината

Коментари - В ”Пирогов” не знаят, че ги разследат и не са притеснени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Министърът така реформира здравеопазването у нас,че и болните с хрема не могат да бъдат излекувани успешно.Пирогов беше сравнително слабо засегнат,но и на него му дойде времето.

Моят опит от " Пирогов" преди 12 години: малкият ни син /тогава 4- годишен/, имаше нужда от операция по смъкване на тестиса. Постъпихме, още с влизането делово ни донесоха една хартишка за доброволно дарение от 120 лв. във фонд на "Пирогов" за ремонт на детско отделение- доброволно, но задължително. Парите не бяха малки, като се има в предвид, че това е било преди 14 години. Подписахме. През нощта по нас с детето лазиха хлебарки с размерите на биволи, майката и детето от съседното легло също не можеха да спят. В деня на операцията курсирах по коридора на етажа и виждах, как доктора си пиеше спокойно кафенцето, макар че детето отдавна е откарано горе, за операция. Изведнъж телефонът му иззвъня и той хукна към асансьора- изтръпнах. След близо 40 минути той дойде при мен и ми съобщи, че не са смъкнали въпросния тестис на детето ми, а са срязали коремчето му от другата страна- така били преценили. В шока го попитах защо и той отговори, защото и там е имало проблем... На снимката нямаше проблеми, нито ни попитаха за евентуалната промяна на операцията. На мен ми беше ясно, че докато доктора си пиеше кафенцето си, някой стажант просто си реши да се поучи малко. При изписването доктора е рекъл, че нямаме нужда от епикриза- и двамата знаем защо детето е било в " Пирогов"- онемях! Поканих го в телевизионно предаване на БТВ, за да отговори на въпросите ми наживо, но не дойде. Е, детето го оперираха в правителствената болница година по- късно, с пространно обяснение как ще протече операцията и какво ще бъде направено- поклон пред проф. Минков, вече покойния, а за " Пирогов" мога да кажа само едно- некадърност, корупция и безсърдечност! Дано не се налага човек да попада там!

Сорри за грешката- преди 12 години.

Сега нямаме хлебарки,отделението е ремонтирано.