Щура кметска идея – шут по катаджията

В разгара на спора за частната охрана на градове и села кметовете предложиха и да съставят глоби при превишение на скоростта.

Обратно в новината

Коментари - Щура кметска идея – шут по катаджията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Камерите ще изцедят общините"... Значи сега камерите изцеждат КАТ....

Баси простотията! Куцо и сакато, униформено ,ще налази за рушвет! Браво!Така се борим с корупцията!Ура!

Шилo

Вместо да обяснява как и защо не може да стане, автора на статията би могъл да се порови по въпроса защо КАТ към момента на практика нищо не върши. Патрулките стоят на едни и същи места, където няма обективни причини да има ограничения на скоростта, но ги има, и дебнат за поредните 20 лева. Това нито е превенция на ПТП, нито с нещо допринася за дисциплиниране на шофьорите. А дали щяло да е изгодно на общините да слагат камери, оставете на тях самите да решат. Айде най-накрая да се случи пустата му децентрализация!

а аз може ли, другарко, да попитам нещо? това щяло да изцеди, онова щяло да изсмуче - защо обяснявате кое и как? Оставете кметствата, едно по едно, да си решат, дали да гледат люпещите семки, или да им бият шута.

Нарушителите са непобедими. Разбрахме вече - никой няма право да ги закача.

Преди 25 години живеех в къща, която продадохме на строителна фирма и тя вдигна блок. Адресът ми в личната карта си остана стария. И при всяко преиздаване просто си остава стария адрес. Тия от КАТ сигурно пращат писма и глоби, но няма кой да ги получи. А и живеещите в новия блок изобщо нито ме познават, нито знаят къде съм. Джиткам си до морето с 200, но глоба от КАТ никога не съм получил. Айде със здраве и да почерпите за новите камери!

НЕ трябва кметовете да изземват функциите на КАТ.Това не е работа за всеки.Те да си гледат другата работа

Това добра идея, но общините да могат да си правят общинска полиция, да могат да спират нарушителите, при опасно шофиране да могат да ги задържат и т.н. Сега МВР не прави и най-малкото усилие да си върши работата. Вместо да се превеждат парите от глобите на общините, то да се закрие КАТ напълно. Общинската полиция да изземе напълно контрола по пътищата. Така парите за КАТ И МВР да се намалят с две трети. Една трета да се пренасочи към общините и така. След като правителството не може да се справи, може и ние, но да се плаща един път или МВР да си върши работа и да получава пари, или да ги затворят и всяка община да се справя сама, но парите да отиват там.

С една дума-харесва ти да плащаш за още едни нищоправещи лапачи, имаме повече полицаи на глава от всеки друг, единствено няма желание да работят

И кой ли не пожела досега да има правото да казва: И ко ша праим сига?То из ще си заплюя участъка от улицата пред блока и ще искам да събирам глоби, ама само от автомобили с чужди номера. И глобата веднага, хем на поносима сума, хем се плаща веднага и без документ. Даже ресто мога да връщам на тия с по едрите пари!

Вместо да поправят улиците и междуградските пътища да боядисат осовите и странични линии по лесно е всички да сме им длъжници

ТОВА ЗАПРИЛИЧВА КАТО ГРАДОВЕ ДЪРЖАВИ И КНЯЖЕСТВА! ИМАМЕ СИ ЦАР БОЙКО ЗАЩО ДА СИ НЯМАМЕ БУРГАСКИ КНЯЗ, ПЛОВДИСКИ КНЯЗ, ВАРНЕНСКИ, СТАРАЗАГОРСКИ! И ТАКА КАТО ВЪВ САЩ ЩАТСКО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО И ФЕДЕРАЛНО! ХЕХЕХХЕХЕ НОВОТО РОБСТВО ИДЕ ХАХАХХАХАХА

Изгражда ли се ТОЛ система-изгражда се?! Изгражда ли се "кметска полиция"?! Факт. Защо да няма и "кметски КАТ"? Не е ли нормално пред всяко село по пътя да си плащаш? Затворено шосе- плащаш или се върни. А , защо да не спечели и местият полицай от неправилния ти обратен завой? Обмисли, дай парите и си трай! Това е!

Концесия за камерите и Гинка да играе на търг!

Няма да има търг! Нече ги купих.

Ей затова в тая държава нищо не върви! Почва се сега да се прави сметка на Кметовете, па за камери, инспектори и т.н. Ами днес всеки град има т.н. "синя зона", която е в ЦГЧ, където са най- видими и нагли нарушенията на "подвижните донори" и автоджигити. Та тези , дето събират таксите могат да бъдат обучени и да познават и санкционират нарушенията. Пък и работата явно върви към създаване на Общинска полиция по места.

докато КаТ и Кметове работят в квартала с братчеди и роднини ще е така.Трябва командировани,нови мотивирани служители

Драги, проблемите се създават от политиците! КАТ или МВР играят според това какво им каже политиката! мотивацията идва от горе не от долу, щото ако има отдолу значи има революция с кръв

Първоначално прочетох "шут до катаджията" и се зачудих, къде е проблемът - те и без тов патрулират по двойки.

От цялото това огромно писание разбрах, че и кметовете разбраха, че МВР не си върши работата и поискаха правомощия те да вършат някои неща, след като МВР не се справя. А колко по-просто може да се реши въпроса - МВР се ликвидира като доказано безполезна структура и правомощията на МВР минават в ръцете на общините.

Пак лъжи, 50лв не се обжалвали - не е вярно 10лв е необжалваемия минимум. Освен това в обосновката е пропуснато и след загуба на съдебно дело от общината вече все по-често хората се позовават на ЗОДОВ или казано направо - закон за отговорността на Държавата и Общините за вреди.

на Слави Трифонов..тихо мълком и постепенно. Ти да видиш ...Слави +Герб.

Подкрепям идеята, има населени места невиждали жив полицай с години, но като за начало, нека се опитат да решат проблема с неправилно паркиралите.

С една дума-след като овладяхме икономическите лостове на държавата, сега приклещваме менгемето и със силовите, навсякъде по света има разделение на властите, тук- наопаки, партийния феодал коли, беси , остава и децата той да създава, че да е пълна идилията.

Проблемът с неправилно паркиралите навсякъде по света се решава като се създават паркоместа за правилно паркиране. Само в България не е така и се глобяват хората, които няма къде да паркират правилно.

ПРИВАТИЗАЦИЯ И ФЕОДАЛИЗАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ! КОПИРАЙТЕ ЗАКОНИТЕ НА КОЯТО И ДА Е ЗАПАДНА ДЪРЖАВА И ГОТОВО!