Петричко село с надпис като Холивуд

Петричкото село Самуилово вече има огромен надпис като този в Холивуд. Гигантските букви са с дължина 13 метра и са поставени над входа за селото.

Обратно в новината

Коментари - Петричко село с надпис като Холивуд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък отново ще се заям с неграмотността на списващите значимата новина. "Гигантските букви са с дължина 13 метра..." Ало, буквата има ширина и височина. Очевидно е, че "гигантския надпис е с дължина 13 метра" (щом като едната буква е с ширина 70 см). Ама и нещо още: Самуилово се състои от 9 букви по 70 см. За да бъде надписа 13 метра, 8-те междобуквени пространства трябва да са по 85 см, което видимо не е веро.

E с това староеврейско име няма начин да не се намерят спонсори. Самуил е име на еврейски герой. Скопския Шмулик Е кръстоносец. Изгубил България пък нека да е много героично. Симеон между другото също е врейско име

Батеееееее отивам да бера железо на тия букви :)

..колко комплексирани , но и заблудени в собственото си "величие" са хората от тоя край- надпреварват се кое село или град от югозапада кой по-голяма простотия ще измисли- да си знаят че не са ни са издигнали в очите, дори и със светещ надпис (доста кичозен между другото!)!

Тя цяла България си е като уестърн ! Червенокожи и Червени партийци нападат и крадат белокожите заселници .

Нерде СамYилово нерде HollУwood

селянина си е селянин. Едно У не може да напише правилно.

Аман от идиоти ...

E докато циганите ги откраднат ще ги има

И ние имаме и се вижда от 30-40 километра от Румъния.

от тези 100-те начело с кмета не се усеща, че това е пошло?

както вече е отбелязано от колега, кичът и простотията са лъснали в надписа. Замяната на У с Y е провокация на ИД или простотия. За да се разбере кое от двете една глоба от 3 000 лв франко/Кмето решава нещата Тотал.+ тест по Български език. Тези села нямат каналозация, улиците с изкл на главната нямат тротоари, нямат настилка на улиците, дъжд. вода отмива всичко и връща селата в Римско време, прах/кал и камъняци. На местните не им прави впечатление, че около тях е кочина.Тези хора не се учат за да си подобрят живота и не желаят това. И държавата има вина. Лошото е когато местните попаднат на властова позиция в града и превръщат околната среда така както си я носят в съзнанието от селОто. Околната среда винаги е огледало на това, което е в главата/ мисленето/. А когато някой от тези кадри попадне в Софийски управл. стол -пренася кочината и хаоса в столицата. Работливи хора са, но физ. труд и тарикатлък не са достатъчни. Иска се можене.

като искат да привличат туристи, поне да го бяха написали с букви от латинската азбука

Реалният надпис и изглед е доста по-различен с този от картинката в статията, но е също добър. Поздравления и за осветяването на пътя между селата Коларово и Самуилово. Дано само се справят с масовата незаконна сеч в местността.

Няма значение, дали е красив или неестетичен надписа, по-важното в случая е, че в това село хората се радват на туристи и се опитват да привлекат още, макар че не е ясно доколко табелата ще им помогне.Такива села са положителен пример, че и на село хората могат да живеят нормално и да развиват малък бизнес, стига да имат и реализират идеи за дейност, която по някакъв начин да дава свежест и нов живот на населеното място.

Циганите сигурно след някой месец ще окрадат буквите и конструкцията крепяща ги. Имитацията е тъпа.

Не ми става ясно как с подобна табела ще привлекат туристите.

Има малък проблем с надписа - в българския език няма буква Y (латинска буква игрек, която произлиза от гръцката буква ипсилон). Българската главна буква У не произлиза пряко от ипсилон или игрек, а от съчетанието на Ο и Υ в гръцкия език. Малките букви обаче и на латински и на кирилица съвпадат, съответно y /латинско/ и у /българско/.

Така е по-международно.

Пак ще се изложим пред чужденците.....

а нашата кметица сложи на площада един телевизор за 8о бона да осветява площада, защото не може да се справи с уличното осветление в града. Не, че се е оправила с дупките по улиците. болклуците, животните които кръстосват напред назад през центъра или с нещо друго де. За капак голямата и гордост...тв-то де..май отказа да работи . Та ако ще има класиране за малоумни кметове, нашата е с много силни позиции за първото място. Има невероятни напъни.

Голяма неграмотност, начело с кмета и общинския съвет!

Кичът и безумието ги оставям настрана, ама на български си имаме буква У, в името такава буква няма. Има Y. Да не говорим, че няма и И, а обърнато N. Л-то е просто А, на което геният, който е сътворил грозотията е махнал хоризонталната греда. Цялото мероприятие изглежда като "авторски" поп-фолк хит. Щеше да е смешно, ако не беше изключително жалко.

Е как нема да е чалгарско? Виж му физиономията на тоя миндил, па после жена му или каквато там му се пада как е облечена и какво слуша и ше се сетиш чия е идеята.

живеят ли като в Холивуд?!? Или само плащат един ток за нищо будалите?

И грБалчик има подобен,от доста години,но най-вероятно ,,струва" много повече от 3 500 лв....

Отидете до НОВО СЕЛО - Пловдивско. Там такъв надпис има от поне 10 години. До него - парк с макети на динозаври и исторически фигури.