Проф. Аврамов: Пропиляхме 70 млн. лв. с лека ръка

Искаме да променим парадигмата на медицината в България към преминаване от стандартизирана към персонифицирана медицина.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Аврамов: Пропиляхме 70 млн. лв. с лека ръка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Помните ли какво бе казал Дянков за тези...

Този Лъчезар Аврамов, това номенклатурно отроче, омръзна на всички. А факта, че продължава да досажда на сайтове, свидетелства за тежка психопатия. Заради такива като него всички се смеят на БАН.

А как изобщо си го представяхте този проект за 70 милиона без участието на такъв крупен(тлъст) специалист като Бoко тиквaта, или поне Г. Харизанов или А. Сталийски?

Е това е Фотодинамично действие, т.е. на молекулите ако не им се "светне" нямат въздействие. Подходящ за солидни тумори, локално и селективно! Благодаря за "гимназист"!

либерални политики са това

Очаквано, неграмотните драскачи в този форум наскачаха срещу учения, при това всепризнат професор... Естествено, за тъпия представител на плебса, образованите и учени хора са дразнители, заплаха и изчезващ вид, които те определено, няма как да опознаят или разберат, поради собствената си умствени и духовна нищета! Утопията за Идиокрация, май се превръща в реалистично бъдеще, съдейки по стремително нарастващия брой на неуки и прости човекоподобни бозайници от вида "Maloumnicus Idioticus"... A сега, хайде засегнатите да ревнат с пълно гърло та да видим, колко силно и цветущо могат да се дерат и лигавят! :-D

Кой не знае професорът Аврамов и кой не е слушал за него. От един аквариум пълен с мътна вода и облъчван с лазер изкара (усвои) милиони. Дейвид Копърфийлд ряпа да яде.

Този е луд за връзване. За съжаление има в БАН доста като него, които компрометират институцията - един заместник директор на институт си говори с извънземни, друг направил робот за ин-витро оплождане, който между другото определял колко свежи са картофите на база плътността на кората им..... Проф. Абрамов с цел да защити хомеопатията оплю всичките професори и академици от БАН. За т.н. му център за лекуване на раковоболни - официално няколко здравни министъра му го затварят заради мошеничество (независимо коя партия е на власт). За Центровете за върхови - причините за нефинансиране са много ясно разписани в сайта на МОН - просто предложеният от него не става за нищо и е доста по-слабо оценен от другите (макар че и те не са спечелили). Разбирам, че на кривия х*й и вълната му пречи (в случая международна оценителна фирма), макар че и българските оценители бяха на същото мнение....

TIREX

нямало как да присвоят поне 70 % за това по добре никой ...бандитско управление ,прост народ,

Собствениците на никому неизвестната италианска фирма, която няма капацитет да оценява нашите проекти, но е била наета тихомълком, а след това е гушнала едни десетки милиони и се е изнизала също така тихомълком, не са ли едни българи под прикритие на техни италиански познати?! Някои българи, от години свързани с италиански мафиотски структури, а също так с наши образователни институции, както и с една известна партия-дъртофелница, която от десет години не е във властта, но си има начините да се облажва с държавни пари, още от стари времена, когато цялата власт в държавата беше нейна?! Дали поредните малоумници, седящи в момента в МОН, ще проумеят някога, че докато се карат помежду си кой да прави оценки и кой точно да осъществява контрола над тези проекти, все някой друг ще се намърда под кранчето, от което текат евро-парите?! Щото "свято място празно не остава" - така си е откакто свят светува! Само новоизпечените министерски чиновници не успяват за целия си мандат да разберат простите истини за управлението!

за фотосенсибилизатори, които да се натрупват "ин виво" в туморни клетки. Обикновено се акумулират само във вазкулатурата на тумора, което пък няма изразен селективен анти-раков терапевтичен ефект, ... и от тук са заблужденията, че фотодинамичната терапия може да е успешна в клиничната практика....

И само, където се светне има ефект, в това е селективността!

Вие гимназист ли сте? Това не е принципа на избирателно действие, още повече при солидни тумори.

На колегата му липсва скромност: ако не са приети трите проекта за "Върхова наука" означава, че са слаби. Най-вероятно копи-пейст и механичен сбор от специалисти, които до сега не са показали върхови постижения. Не хубаво да заблуждава обществото, че може да лекува една толкова сложна болест (рак) с алтернативни методи. Съвременната мейнстрийм медицина има доказани постижения в областта и проф. Аврамов и компания трябва да се поизучат още.

Защото трябва да сме прости?! Помагат за простотията ни тези, които ни информират-дезинформират. Но всяко нещо, е с времето си. Днес е така, ... но утре?

стандартна медицина със златните стандарти навсякъде,как изобщо да се мине към персонифицирана медицина ? Стандартна медицина означава стандартна медицина ,не нещо друго,и то навсякъде,поне "златните стандарти" . А,знаетеи, че биологичните скъпи методи на лечение с т.н. анти-тела,с които са правили паралелен износ и ощетяване на нашите данъкоплатци,и пациенти,се оказват от типа -ако не се инвалидизира от болестта,благодарение на лечението,то се инвалидизира от развитието на друго заболяване вкл фатално,заради механизма на действие. Всяка държава осигурява населението си с тези скъпи медикаменти по индикации,и сулсидирано. На кого са пласирали тези скъпи медикаменти тези паралелни ре-износители ,тогава?

няма достатъчно ресурси за развитие на научни изследвания -знае се . Тук е особено зле. Малкото ресурси се харчат за подпомагане на бързо размножаващи се роми и бежанци,които не са били част от човешките ресурси,които учат,работят и внасят данъци и осигуровки,и безкрайно консумират чуждите ресурси,без възвращаемост т.е. нарастваща криза във финансирането . А би трябвало управлението по законите да е равно за всеки. Но социална спревидливост няма. Вместо да се харчат по 2 млн годишно за транспорт на ромски деца до други училища ,където има и други ученици,освен роми,биха могли да се подобрят условията в базата на училищата и университетите,колежите. Дори в Африка има по-добра база за учението

Тоя не ви ли прилича на шарлатанин с неговите "алтернативни" терапии?

Само в България директор на Институт по електроника на БАН може да се занимава с лечеба и медицинска дейност, за която няма образование...

В съвременната медицина се прилага изобилие от електрониката. А за болшинството от докторите, които я ползват, трябва да бъде направена бронирана и кабелите да могат да се разтягат от 2м до 12м, без да се късат! :))

В ЕС не може да се прави наука, това дори в Брюксел го разбраха и реват, че всеки създаден стартъп в ЕС мигрира в САЩ. Науката и високите технологии са несъвместими с бюрокрацията. Те отиват там където има условия за развитието им и ще намерят нужното финансиране. С еврокомисари като нашата трудно ще обедите някой да остане.

Какви небивалици и анахронизми! Напр. с т.н. "фотодинамична терапия на рака," за около 40 г. опити в Америка има само един пациент с кожен рак, за който се твърди, че е бил излекуван (възможно по случайност). Тази "терапия" е отхвърлена от медицинската практика по света като неефективна още преди поне цяло десетилетие.

Fake news! Лекарите са инертни с приложението. Вижте MTI, Bostan.

Тъй-тъй, дайте да изгоним лекарите от болниците и да сложим на тяхно място могъщи физици и химици да лекуват болните с "модерни" техники... супер, нали?

Това лято ще се прави и т. нар. международна оценка на научните институции в БГ. Поръчано е от МОН, ще се плати на лапачи от ЕС с пари на данъкоплатците от БГ. Ще струва милиони. Защо трътките от МОН не могат да направят тази оценка сами, след като имат наглостта да определят парите, законите и приоритетите за наука в БГ?

Само обърнете внимание на заглавието Пропиляхме.Трябваше да си ги прехвърлят направо по личните сметки

По-голямата част от така наречената наука в България си е чист copy/paste от международни статии, доклади по конференции и книги. Почти всичко читаво от младите се е изнесло в западни университети, тука останаха стари пушки или млади пълни некадърници, така че този професор да не се жалва много. Да, вярно е че финансирането в науката е зле, но не че парите не стигат, ами както навсякъде в държавата изтичат по не предназначение в нечии джобове

В джоба на Академиците и чл. кор., за другите няма.

Струва ми се че в БАН са се навъдили разни ненормалници и изтрещели псевдо-учени.

Недобра комуникация с управляващите. Едно апартаментче за гуменката от проекта щеше да е достатъчно предполагам.

Поредният партиен кадър в БАН изживяващ се като "учен на световно ниво".

нещо малко търчи-лъжи ми намирисва ама не е от това интерею!

Винаги като прочета нещо от вида шок и скандално, проверявам в Интернет. Въпросният център се занимава с шарлатания и няколко пъти му отнемат лиценза заради това. Абясненията на господина, че оценителят на проекта му нямал капацитет са детински - все едно ученик обяснява как учителя нама капацитет да го оцени и затова има слаба оценка. В БАН пък е крайно време да се направи атестация, която да оцени въздействието на деменцията и инконтиненцията върху висшето управление на академията.

Милиони ,милияди си ги нямат за нищо ,стига да е ,,наш човек,,а не е важно дали проекта ще върши работа.Е много алчни се оказахте.По описанието в статията вашите проеки са жизнено необходими,но явно но явно от ваз не очакват комисионна.То просто ОТВРАТ