Симеонов внася закон за шума, ограничават го и в блокове

Има готов законопроект, свързан с шума и вредните въздействия от него, който чрез Министерски съвет ще бъде внесен в Народното събрания до края на февруари.

Обратно в новината

Коментари - Симеонов внася закон за шума, ограничават го и в блокове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да се забранят всички велосипеди на които им скърцат педалите....

Де да видим ще им стигне ли акъл да го формулират достатъчно общо та да обхване и безобразното кучешко лаене на което някои тъпанари излагат съседите си.

И да спират и глобяват тия мотоциклети дето вдигат шум като аероплани.

Aз отдавна съм свикнал на шумът който се вдига когато съседа от горния етаж се прибере пиян от кварталната кръчма и започне да маризи комшийката. Толкова съм свикнал, че понякога когато дълго време не я пердаши започва да ми липсва. Преди време се запиха с един друг съсед още в 17часа и после двамата се сбиха. Беше голяма гюрултия. След това наби и съседката и си легна. Някой беше подал сигнал в милицията и куките дойдоха чак в 6 часа сутринта, когато всички спяха и от глупост и простотия разбудиха челия блок. Загубена работа.

Най-накрая нещо умно да измисли този клоун.

Симеонов внася закон за шума, ограничават го и в блокове Значи песента "Шуми" Марица, няма да може да се пее.

Има готов законопроект, който забранява не регламентираното готвене на открито по тераси и балкони и вредните въздействия от него.

Ниските честоти от субуферите са вредни, забрана има в доста местни правилници по общини, но не и в София, но по-важвото - никой не измерва наличието им и остава да мъчи тези, които усещат ниските честоти от субуферите, а тези, които не ги усещат - влияят, без да знаят... Имам преписка с МНЗ, НЦОЗА, СГНС, Общината в която живея от 5 години и няма кой да издаде официален протокол за ниски честоти, а само ги измервам чрез фирми, които обаче не могат да ми издадат документ, който да е валиден пред съд... Непременно трябва да се реши този съпътстващ проблем от силните мощни музикални уреди, имат си форуми, в които си пишат за силата на вибрациите, как още повече да ги усилват, но останалите, които са жертви на това издевателство.. нищо, не е решено в България!

Слушай сега, Валери. Това, че ще правиш закон, голям праз! Вчера пътувам по магистралата и през 5-6 километра, някой спрял в аварийната, без да е аварирал. Има закон, който забранява тази простотия, ама няма нито един глобен за това, нито пък някой контролира за нарушения. Сиреч, нулева ефективност. Че и твоят нов закон ще е същия. Много шум за нищо.

Виж сега 292, аварийната лента е за аварилари автомобили! Не е за да изпреварваш с бясна скорост по аварийната лента! Така, че хората, спрели в аварийната лента не би следвало да ти пречат, поради една проста причина - могат да вдигнат капака на колата и ето ти я аварията!

Видях сега. Че или не си прочел, или не си разбрал.

дреме ми за музиката в блоковете. вълнува ме музиката от къщите. тези, които надуват музика са в къщи и са индийски мигранти, които гърците са нарекли "асигани", а българите са заличили А-то и С-то е преминало в Ц.

Валерка, ама то и сега си имаме закон за шума, ама никой не контролира спазването му!!! Като не си организирал спазването на сегашния закон, какво ще правиш с новия? Или е важно да преливаме от пусто в празно, за да имитираме дейност. А заплатите ви си вървят...

айде, таз година регулиране на музиката, догодина - регулиране на дудуците

То и сега има закони, но циганите не ги пипате. Сватби по 5 дена, кючеци озвучават половин София, но защото са ви гласоподаватели не смеете нищо да им кажете. Сватби на малолетни. Продажби на 12-годишни момичета за булки. То и сега това е незаконно, но не ги пипате. Европа в 21. век, дами и господа. 12-годишни раждат. Майки стават баби на 30 години. Деца се продават. Безработни на социални помощи раждат по 7-8 деца. Братя и сестри се женят и се множат. После искат държавата да им лекува децата с увреждания. Минималната пенсия се вдига, хората работили по 50 години взимат почти толкова, колкото тези, които не са работили и един ден.

Много точно си го написал и е на 100% вярно

Този закон ще важи ли и за джамиите? Че им стана обичай да окичват минаретата с тонколони, и да надуват маанета от тях!

А неистовия вой за ратификация на джендърската чалга кога ще спрете?

След забраната на Луков марш, патреотче!

Г-на с тапите в ушите така си ходи от много време-хаха (Балерка браво)-помниш ли видях ме се един път без да се чуваме..

Ще регулират регистрациите,защото ще ви вкарат работна ръка от 3-тия свят,тепърва ще го изду*ате всички с тоя вице премиер и простата Тиква!!!

уважаеми и сега има закон за шума. Нито някой го спазва, нито някой го прилага....А пък МВР ? Гледам и не вярвам на ушите си...През лятото цяла нощ безделници с надвикват и смеят шумно в "граинката" под прозорците ни . И какво, като успеем да извикаме полиция, те вместо да ги глобят им изнасят възпитателни беседи. И като си отидат - "веселбата" продължава. Ще му призная закона - когато започне да функционира със строги санкции. Иначе е много шум за нищо.

Те за това има камъни, бутилки с вода и т.н. Ползвай ги тия неща!

Половин София не спа от фойерверките за просташката сватба на ония болния наркоман и Деница гаджето на сина му ама варели тогава не му беше шумно а?

Валерката като се е загрижил за шума в Татковината, защо не се заеме с шума от самолетите над двата комплекса в Бургас "Славейков" и "Изгрев"? Че цяло лято не музикалната уредба, ами собствените си мисли не може да чуе човек.

Дано този закон да сложи край на циганския терор над редица квартали в страната,където лятото гърмят маанета,и хората не могатда си отворят прозорците, и да си починат от тези паразити.

Точно за сиганите едва ли. Те са от друга планета и тях закони ги не ловят.

нагъл човечец!

Музиката и силна да е , все пак е музика, но в съседния двор на 4 метра от спалнята ти 5-6 кучета да лаят 24 часа без прекъсване - подлежи ли на регламент и регулация?Как е в Германия, Австрия, Швеция?

За тяхна радост и най-дребния пес е със синджир и наморник докато не стигне обозначено място за разходки. Тука битбули ядат хора, а държавата я боли ....

Браво Валерка!!

Хъм,то как е тръгнало вносителите на музикални системи трябва да спрат вноса за България,защото тук няма да има смисъл да продават! В България ни забраниха да си купуваме всичко,защото ни откраднаха парите,а сега и музиката ще ни забранят,после пиенето,жените,всичко,а българският роб ще търпи тия изклес*ци да продължават да се гаврят с него...

Глуперндер, като съм си вкъщи и искам да си почивам не ми требе някой малоумен чалгаджия да ми дъни от сутрин до вечер. Домовете не са дискотеки.

Като потърпевш мога да кажа, че в един момент стила музика няма особено значение. Като някой бас ми дрънчи чашите в 1 през нощта дали е метал, чалга или нещо друго не ме интересува. Евала за закона, дано и го прилагат.

в БГ само Природа. там е силата ни. останалото е кочина. ако ги нема хората, България с нищо не се различава от Япония... аз мразя градовете и сега съм в Киото. не мое познаеш дали си в Лондон или Чикаго, ако ги нема хората. една и съща ОМРЪЗВАЩА човешка красота е насекаде... обаче Никко или Матсушима са поне 300,000 пъти по убави, щото там Природата е нарисувала ПЕЙЗАЖА... схващате ли ми мисълтта?:-)

Ивомире, а ти схващаш ли, че повечето хора нямат капацитет да схванат подобна мисъл? Човек може и да се учи докато е жив, ама някои неща трябва да се учат първите 7-14 години... след това е късно.

Ами няма ли да има закон за шума от мотори и спортни коли по булевардите,а не за музиката в блоковете??!?!?Вечер дори да надуя уредбата не я чувам от шума на булеварда... зСрещу шума на мощните мотори и коли явно няма да има мерки,а ще ми вземате мерки ,как ш*бам жената и колко вика по време на... Симеонов направи така,че цяла България вече не го трае,на следващите избори ще има един голям шут в мутрата!!!

Еалерката страхлевец Една циганска свадба го е страх да прекъсне Гони само тези които спазват закона

аха... "по-скъп туристически продукт".... Симеонов има странни представи за това как се прави скъп туристически продукт.

Влерка, уважаваме се със съседите, няма проблеми, ама ти ако си наблизо ще ти "разцепя" главата от музика \m/ в позволените часове. Не за друго, ами не ме кефиш, а и много харесвам вбесени, разпенявини "политици", смяааах :)))

Това е добре.Но да вземат да направят нещо с автомобилните сигнализации.Някоя като зацикли, имаме случай по 12-14 часа на ден пищят .Собственика го няма вкъщи да я изключи.Много е дразнещо.

ако е след 8 часа и с почивки от 14 до 16 часа, го издържам, ако обаче не ги спазва - тегля му куршума! С него ще се разправям, а де!

Има селяни които готвят по нощите .Пускат си абсурбатора в 11.30-12 ч Ние сме си легнали те ми бучат.Абсурбатори ,печки понякога и прахосмукачки .Това да не е на село и да си живеят в къщите само.Ако искат да не се съобразяват ..да си ходят на село

има и неграмотни който пишат пуд статийте и те са си ходят.

Мали-и-и...

пиши се негрЪмотни - марш обратно на училище ;)

Пише се и които, когато става дума за множествено число, а не който...

Да добавя климатици - боклуци , които бучат цяла нощ като се едно си в промишлен завод ....

ако някой вдига шум, вадя патлака и оправям нешата :) То иначе друг начин няма, особено ако е пусната чалга или предаването на Славчо! Ако са Бийтълс или Ролинг Стоунс, Лед Цепелин, Щурците - и аз ще се включа в купона!

ай, а тез сръпско или гръцко свирят?

Комунето си е това-колкото и костюма за смени чипа си е стар боклук.

тоя по-лош и от комсомолски секретар

На Валерката много му пречи тоя шум! То по курортите го бори, в дискотеките, сега и в жилищните блокове! Шумно е, само тихото шумолене на паричките под масата се харесват на управляващите!

А като откриваш 00 на границата, шума сети ли се да замериш?

Има наредба за ограничаване на шума. Ако ще се подобри реда и ще се опази почивката на гражданите, нека и закон да приемат. И конституцията да променят. Щом ще има резултат !

То и сега си има наредби, ама кой и как ги спазва. Каквито родителите, такива и децата. Всичко се повтаря.

То и сега има такъв закон, но когато викнете полиция за шум след 22,00 часа просто не идват. Да не дава Господ да имате съседка от Перник ...

Така и в центъра на София едни сирийци отвориха наргиле бал- денем всичките деца пушиха там наргилета, бягайки от близките училища, вечер хубавички българчета на има- няма 15 години правиха секс направо пред заведението, силната музика и форсирането на колите продължаваше до 4 сутринтта- все пак и те са хора и трябва да поспят, до обяд. Що писма, жалби от глажданите, сигнали до все и вся- накрая пристига патрулката, дават на полицайчетата пари на ръка и една сгодна девойка за кратко и до тук. На 112 заявяваха, че нямат получени сигнали за адреса, а нощем прегрявахме телефоните, отчаяни да намерим управа. Накрая, едните си продадоха жилищата, другите де махнаха кой накъдето можа, лично аз направо емигрирах- не съжалявам. Тъй че тези закони ще се спазват, когато преборите корупцията- късмет с това, дано доживеят моите внуци да видят, ама надали!

Не преувеличавате ли малко ?

Освен за шума, да вкарат и един за тишината и един за светлината.И тях да гу набутат на полицията,че тя само за това си мисли.Да ве я и кепазетата!

Много често полицията е идвала, когато сме се оплаквали от шумни съседи. "Нарушение на обществения ред". Винаги идват ! И са ни спасявали !

той щел да вдига цените на курортите..

А шума от ремонта на съседа в неделя сутрин в седем?

у виетнамските и Факултето... чак в Красна поляна 1 се чува.

онзи ден някакъв зам.кмет обеща до 2020 да няма виетнамски. дето се вика не остана. Това първо.. Второ не подхождате правилно - като звъннете на 112 казвате, че викате телевизия и отивате да се саморазправяте. Гаранция, че докато стигнете до виетнамските там ще ви чакат вече 3 бусчета на жандармерията и ще въдворяват ред. Ако и това не помогне нека жена ви в истерия да се обади на 112 да каже, че липсвате от 1 час и не може да се свърже с вас и къде сте отишли..... }:)

А като шум извън допустимите норми ще бъде ли включен шумът при санирането на сградите? В момента(14:56 ч., т.е. време за пазене на тишина) цялата сграда се тресе от машините на работниците. От другата страна на улицата се строи къща - там също крещят, дрънчат с железа и коват по цял ден, отгоре съседката сече дърва и т.н. Това ще се контролира ли и ще се наказва ли по някакъв начин?

Логиката на управляващите е че като се вдигнат цените ще дойдат платежоспособни...не услугата,а цената :D :D ИСТИНСКИ ПАТРИОТ!!!!!!

Пазенето на тишина повишава и качеството на туризма.

Очаквайте скоро Варели и във вашия хол.

Вицепремиерът каза още, че личната му задача е да направи туристическия продукт в България по-скъп и към страната ни да се ориентират по-платежоспособни туристи. Според него това ще повиши приходите както на занимаващите се с туризъм ХАХАХАХАХА Валерко иска да дига цените в хотелчетата си

Абсолютно правилно и точно. Ако има и норма за премахване на кафета, кръчми и всякакви търговски обекти от жилищните сгради - ще бъде супер! ПОДКРЕПЯМ !

Напълно подкрепям. Но нека законът да третира и шума от хладилници, компресори, климатици и тем подобни на хранителните магазини. Живея над такъв и денонощното бръмчене и вибрации са същински ад.

а при мен има а бонус пияници на храдлни витрини 24 часа да това е ад

Абсолютно подкрепям. Жилищните сгради са за живеене, а не за дискотеки.