Коментари - Гръцки вестник: Решението е подялба на Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че я делат Македония, граците, срабите и шиптарите. Оти они бугарите немат войска. Шо , че делат га немат сила?. Ке одиш у мешавицата ама другио пат.

Това отдавна го казват и албанците, само че делят Македония на Западна-за тях и Източна-за нас.

Аз предлагам да си направим един балкански съюз и да си го разцъкваме от единия крачол до другия. Падат границите и ти дреме кво е знамето. Ходиш където си искаш : )

Да ма не. В македонските земи има хора който най- много говорят на Български, после на Албански след това на Сръбски и накрая на Гръцки. Така че мерната единица трябва да се промени според раионите в който живеят различните хора за да няма после пак преселение а да си останат по места да си живеят максимален брой хора. При тази карта дето са я направили Гърците ще има пак много преселени хора и то към най- малката част - Българската

Е,гаа ти самочувствието гяурсkо!

Ако включите и българската Егейска Македония / където са родени и двамата ми дядовци/ - съгласни сме!

А ти що си ,,зарязал,, родата?

Балканските управници трябват да престанат да бъдат толкова политически късогледи. Да създадат една федеративна държава, с общ двукамерен парламент и местни по съответните държави. Имам предвид България, Сърбия, Гърция, Румъния, Хърватска, Словения, Черна Гора, Босна и Херцеговина. Обща армия и флот, обща политика. Много повече щеше да тежи гласа на 70 милиона души, които покриват един стратегически полуостров и имат единно мислене отколкото дребни махленски дрязги каква е една територия - защото за мен Македония е територия не държава.

Ей сега словенците и хърватите ще правят нещо с нас.

Те са по-назад в усвояването на еврофондове и се учат още.

Сега не, но утре или вдругиден може би.

Това долу горе е връщането на бивша Югославия. Само България е добавена, както беше плана на глобалистите от комунистически интернационал за Балканска Федерация. Ти май си от тях. И Боко Джендъра май техни заповеди изпълнява, но той иска да включи и Турция в тази Балканска Федерация и така да възроди Османската Империя, както иска приятеля му Ердоган.

Всяка власть Советам... на агите!

Ти си чел Чичко Сталин и Коминтерна.

Решението е завръщането на Македония към майката Родина - България!!!

Ау сръбското и гръцкото знаме немога да го гледам на тая карта

Тези нарисуваните на картата май са забравили, че само преди някакви си 70 години българската армия у на всички територии отбелязани сега с чужд флаг. Да не се наложи пак да го правим, ако не спрат с глупостите.

АЗ ПРЕДЛАГАМ ГЪРЦИТЕ ДА СИ СЕДНАТ НА ЗАДНИКА И ДА НЕ СЕ БЪРКАТ ТАМ КЪДЕТО НЕ ИМ Е МЯСТОТО! СТИГА СА ЗАВЗЕМАЛИ ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ, ДАЖЕ И НАШИ ТЕРИТОРИИ СА В ГЪРЦИЯ! МАКЕДОНИЯ Е ИЗКОННА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ, А НЕ ГРЪЦКА! АЛБАНИЯ Е ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНА ДЪРЖАВА В НАШИ ЗЕМИ, КАТО УКРАЙНА. НАХАЛСТВОТО НА ГЪРЦИТЕ ГРАНИЧИ С ЦИНИЗЪМ.

Да бъдем реалисти, а не националисти! Аз лично, не желая нито едно парче от "сегашна Македония" да се присъединява към България! Знаам, знам..: Те са наше наследство, наша земя.. и т.н. Вярно е! Но ние земя си имаме предостатъчно, виж хора нямаме- ние сме със 111 х. кв. км. площ, а гърците с 110. Те са 9 млн. души, а ние 7 млн. Те ще станат 10, а ние 5. Така, че има къде да садя зеле, ако искам. Около Петърч, Софийско-земя за продан колкото щеш. Само сей, бери, продавай! И ще се увеличава, според жители на кв. км.!!!Колко пъти на ден да ни оплюват от югозапад, че да схванем? Не сме брат и сестра! Малката сестричка е решила, че си и "заварен брат", гадно копеле при това бедно, та и от татарски произход. Има само 2 начина за решение на семейния проблем:1. Обясняваш и глупостите.., след време я нашляпваш непедагогично с линийката и от училище...Минахме го това. 2. Още веднъж повтаряш т.1. Няма ли резултат /това го минаваме от 20 год./ - са налага т.3 ,защото тя порасна. 3.Сама да се спасява, да си живее живота, какъвто и харесва. Да се чу.а, с който намери за добре и да се жени за който си ще, когато си поиска... Защото ти не си и по-голям брат, а тя не е " сладкото малко момиченце, с носията на мама"! Това е стара снимка. Тя, дори да има копие- НЕ Я ИСКА. И няма да ти повярва, че и подаряваш оригинал.... Ще бъде убедена, че е фалшив мотив за братска любов. Но.., когато ти поиска да и отстъпиш терасата на балкона си, за да преживее старино-младините си се налага да бъдеш твърд. Отговаряш подобно като във известен стар филм: Наложницата си дадох,-славянката, коня си дадох- ханския, белия.., но дори един камък НЕ ДАВАМ от мен за теб. От теб също нищо не искам!" Оставяш я да се продаде, както може най-добре. Съжаляваш, мислиш и я и спира да ти пука..... Живееш по-щастливо без отминали неща.

Браво, +1000

аз пък предлагам ние да вземем континенталната част на гърция, и македония няма да има проблем с името!

Единственото решение за излизане на македонците от тая ужасна каша която може да няма скорошно нормално решение е да признаят, че са българи и земите им са област от България - Македонска България.

Малака, как така поставихте Охрид към Албания, а най-голямото парче територия под гръцки флаг ?!?!?! А какво правят сърбите на македонска земя ? ... Да не се наложи скоро да осбождаваме Солун и Беломорието ! Малака с малака, ще те гази бай ти Ганя !!!

Александър Македонски, а не гръцки........ или Алексис гръцки.

Какво пък правят сърбите в Македония ,те пък нямат нищо общо и никакво право на глас ,само са в ролята на лешояди с гърците ?

как какво правят? - бият българи.

що е маке все е юнак

Гърците вече са поделяли веднъж Македония на базата на безпринципен пазарлък със сърбите. Така че идеята да делят чужди земи, без оглед на населението не им е чужда.

Някога Македония се чудеше защо им подаряваме танкове .... и дори ги продаде за скрап. А сега ????

много си си развихрил фантазията, не е лошо, ама ние сега не можем да се управляваме, ами като станем толкова големи?

80% са мнооого малко..

Няма такъв вестник.пропаганда.

Пишман гърче, я кажи как се наричат Кирил и Методий на гръцки.

В учебниците ни прабългарите и траките се представят като отделни народи, но и всъщност са от един корен. Там където се е намирала Стара Велика България , Северното крайбрежие на Ч, Море и Азовието са всъщност земите на Скити и Гети. Старите автори наричат Мизите, Гетите и Скитите Българи. Както и Мирмидонците, Арийте и белите хуни. Конника има свето религиозно значение и при едните и другите. Мадара днес е символ на Б-я. Един конник изсечен на скала.

И колко гърци живеят там?

Грък, по чукари не оди, на него топло море му трябва да си плацика краката така, че няма има само гърчеещи се сребролюбци, като Груевски.

Тъпи, мързеливи и алчни. Вижте с какво се занимават по цял ден гърчолята. Палячовци!

като влезне Македония в НАТО и ЕС, всички ще могат спокойно да ходят там, да си купуват или наемат жилища, както и да почват работа.. само да искат. За какво са подобни сценарии, които обикновено сеят омраза, не рядко и война. Да не забравяме, че Балканите сме барутният погреб на Европа. Трябва да се съобразяваме, защото не стига, че сме бедни, ами и една война ни трябва! Бизнес, връзки, комуникации.. това ни трябва!

ЗАВЕТНАТА МЕЧТА НА СЪРБИ И ГЪРЦИ ,да разпарчетосат България от край до край и всичките войни са затова ,ЗАЩОТО БЪЛГАРИЯ НИКОГА ,НИКОГА НЕ Е ЗАВОЮВАЛА И ОКУПИРАЛА ...ЧУЖДИ ТЕРИТОРИИ за разлика от съседните крадци и затова сега граничим със себе си !!!!!!!

коя история си учил ти,че българия не била завладявала чужди земи,хахахах,я потърси пак,но не от чичко гугъл,намери дебели книжки и виж какво пише

Европейският съюз е създаден, именно за да няма граници. И да няма повече войни като Втората световна, за територии на нашият континет. Затова "Европа" един ден ще приеме цяла Македония, каквато е в сеганите и граници. Ще приеме и Сърбия. И никакви територии повече няма да се дава на крадливите гърци или на Сърбя, или пък България. Мнозинството от гърците са лукави и мързеливи мошеници и един ден ще си платят за всички сторени от дедите им злини. Вероятно някои от нас ще са живи да го видят. Гърция ще загубят територя, Бяло море ще залее части от нея. Също ще залее и части от Близкия изток. Казано е от няколко български ясновидци. Берлинския конгрес, Великобритания, разпарчетосва България. Защото иска да отслаби Русия империя. И после се започва Балканската война, Междусъюзническата война. Първата световна война Русия/СССР завзема части от Румъния. За компенсация дава на Румъния част от Северна България. И след това Втората Световна Война. България се включва в нея за да си върне откраднатите територии. Уви избира губещата страна. В следствие губи суверенитет, като бива окупирана заедно с почти цяла Източан Европа от СССР. И още не може да се възстанови от това. Но дано сме си научили урока и оставим завинаги с реваншизма в миналото. Пресен пример за последствията от него е това, което направиха в Югославия от реваншизъм. Заради див национализъм, я разкъсаха на множество миниатюрни държавици.

Може, ама Македония ще бъде май гръцка и сръбска(нали Путин ни е враг, а Меркел ни е кърмилница)

В миналото Вардарско се е наричало длната земя или долна Мизия. Кръстете републиката Долна или Малка Мизия и няма какво да делят гърците тогава. Ще е ясно, че става дума, за България. Не за "гръцко наследство", защото колкото е гръцка Македония, толкова е и българска. Поне половината ако не и повечето от войниците на Ал. Велики са тракийци. Те са били острието на фалангите му.

Точно така, и Кирил Пейчинович от Тетово, и Йоаким Кърчовски от Кратово в началото на 19 век пишат, че книгите им са написани на език болгарски от Долна Мизия.

СЪГЛАСЕН СЪМ! МАКЕДОНЦИТЕ СА БЪЛГАРИ.

ChatGPT

Надушвам нова балканска война...

чак война - не. 1. На нас не ни се занимава въпреки бойкият дух в Интернет 2. Гърците нямат вражда със сърбите 3. Сърбите имат най-скорошен опит от война и той е много трагичен. 4. Албанците не водят войни. Те са по партизанско-мафиотските методи.

Гледам форумните шарани яко са налапали кукичката...

Вестник да чертае карти и да разделя държави е най-малкото несериозно. Вестникът само дава трибуна на някого. И точно това е същественото и интересното - кой е този някой? Според мен той е политически представен, но не застава пред аудиторията с физиономията си, а се крие зад вестника (което меко казано е мерзко).

под масата.

Материализацията на империалистическия девиз "Разделяй и владей" е в пълен ход на Балканите. След като направиха всичко възможно да разрушат социалистическата федерация на южните славяни, атлантическите ястреби сега кроят нови подялби...Няма какво да се пенят гръцките кирове. Република Македония беше суверенна и международно призната териториална единица в рамките на Социалистическа Федеративна Република Югославия. Но смееха ли тогава гръцките шовинисти да се противопоставят на страната дала близо два милиона жертви в борбата с фашизма.

Драго, ти сутринта пи ли си чая... ;-)

Трябва да им припомним на тия малаки Ениджевардарското слънце!

Май ще ядът бой и гърци и сърби!

На нея България граничи с три морета. На запад - със Северно море. На изток - с Берингово море. На юг - с Арабско море. Гледам я и си мисля, няма ли все пак да ни дойде малко множко? (За незнаещите географията - да вземат да погледнат един глобус.)

Я не бързайте толкоз си изказванията! Я по-кротко! Трябва да чуем първо Путин по въпроса!

Нещо много са съ взели от "Македония" Гърция и Сърбия. Пак напират като през Балканските войни!

Първата птичка на претенциите. И защо не искат цялата Македония например?

Едно е да притискаш от една страна, съвсем друго е ако е от всички страни.

мелезите, които днес се наричат гърци понастоящем мечтаят за македония. 1945г. мечтаеха за родопите и пловдивския санджак. имат претенции за излаз на черно море- да припомним-миналата година цариградския халгъзник-патриарх поиска от българските власти гръцки език по черноморието. гърците получават стотици милиарди евро от европейските фашисти с реална част от които купуват оръжие, което е насочено и срещу българия...

Ти толкова си се загрижил за България, пък я пишеш с малка буква. Аман от неграмотни патриоти.

Не става ясно Гърция Елада ли е?, Византия ли е или Македония или Луно, земльо гръцка.

Каква гръцка е Македония бре! ЧЕТЕТЕ ИСТОРИЯТА: Александър Македонски (или Александър Велики) е владетел на Древна Македония. Роден е в гр. Пела, днес на територията на Гърция. Останките от древния град се намират в местността "Градище", при БЪЛГАРСКОТО село Постол (след 1926г. прекръстено на Пела). Александър Велики е бил василевс на Македония, фараон на Египет и шаханшах на Персия. Той е един от най-успешните пълководци и вероятно най-големият завоевател в историята на света. Ръководи ЗАВЛАДЯВАНЕТО НА ПОЛИСИТЕ (градове-държави) на Древна Елада В рамките само на 12 години завладява Персийската империя, Египет и множество по-малки държави в Близкия Изток. Държавата му се простира от Балканския полуостров до днешните Афганистан, Пакистан и Индия.

vasil

Олимпиада - майката на Александър и Тесалоника е ИЛИРКА,а за потомци на илирите днес претендират АЛБАНЦИТЕ.

Аз предлагам Гърция да бъде поделена м/у България , Турция, Македония и Албания , така ще се спестят стотици милиарди евро на ЕС , и тези мюхлюзи е крайно време да започнат да рботят , а не да си лягат по обяд и искат само някой да им дава пари ей така даром защото са Гърци .

Най-малко 20% от гърците са по произход албанци /арванити/. Да не казвам колко са със славянски и български произход.

поне работят до обед,а българите през целия си живот нямат толкова отработено,колкото гърците за ден

е създадена в грях! И който иска да съществува БЮРМ означава че подкрепя грехът! БЮРМ е създадена както знаете изкуствено и приказката " вечерта си лягаш българин, на стурнта се събуждаш македонец" е достатъчно доказателство какво извращения е направено! А за всички джендъри-дебили продължавайте да искате да съществува БЮРМ!

То заради такива като Вас България печели всички битки и губи всички войни. Храбростта е много голяма, но мъдростта е малко. Не мога да намеря Българин който да ми обясни как в Гърция има Македонска политическа партия, кой им промил мозъците като не са живели в Сърбия, как в Албания има македонци които ясно казват че не са Българи, при положение че са живели при Енвер Ходжа, а и тези малко в България на които не им се позволява даже да си направят партия от къде са се сътворили, но видиш ли турците може / нищо лошо/, просто двойни стандарти. За Македония няма да говоря...Само погледнете картата и ще разберете, че и при това ВТОРО деление на Македония, само България губи, а можеше още пред 100 години да си продължи да поддържа Македония и днес да сме си братя, ако не в една държава, то със сигурност много близки както е било. Ако мислите че сте обидили някого с БЮРМ, не не сте, просто забивате още един нож в гърба. Но, всяко действие има противодействие. Винаги се намират такива като Вас и от другата страна.

Няма промяна в гръчкия манталитет, същите са като преди 100 години!!! Относно подялбата на Македония - какво е мнението на самите македонци??? Не е хубаво отново да се създават конфликти или предпоставки за бъдещи такива!!! На Земята има място за всички!!!

това е нещо ново за българския манталитет да твърди,че на земята имало място за всички,аз от българите само чувам,че само те заслужават да живеят и ако зависи от тях,ще избият целия свят,и да благодарим на господ,че въпреки че е българин не им е дал поне тази възможност

Аз пък предлагам да се възстанови територията на България от времето на цар Симеон Велики! Тия там какво се карат, това са си наши земи! Тъкмо нашите управници ще имат повече възможност за усвояване на повече евро пари, да се нагушат още повече, да вземат да бетонират и разшурат още някое хубаво природно кътче.

на гол гъз, чифте пищови. Иначе съм За предложението ти.