Пазарната капитализация на БФБ достигна 22.4 млрд. лв.

Към края на декември 2017 г. пазарната капитализация на основния пазар на БФБ – София се увеличава със 134,9% до 22,4 млрд. лв. на годишна база.

Обратно в новината

Коментари - Пазарната капитализация на БФБ достигна 22.4 млрд. лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само в бананова република е възможно капитализацията на фондовата борса да нарастне от 10 до 23 милиарда за една година. При това заради едно-единствено кухо дружество с пазарна капитализация, по-голяма от тази на всички останали на борсата, взети заедно. Това са вашите пари, скъпи ми граждани, пари прани, препрани, прострени и т.н.

Аз друго искам да питам, и най вече тия работещи в БФБ -Защо е тази статуя пред БФБ на този рогат добитък и какво символизира той ? И защо вашите шефове / а то не е и от тях /не сложиха примерно пчеличка кацнала на лале или маргаритка та ако може някой нека отговори ?

Най-вероятно има бик което е копирано от Уол Стрийт където също има бик.От английсйи bullish означава добра тендеция, покачващ се пазар така че бикът е символ на печалби и растеж.Когато пазарът е в нисходяща тендеция той се нарича bearish или мечката пък е символ на лошия загуби и рецесия.До скоро дневния оборот на БФБ беше колкото на магазин Метро в областен град така че нашия пазар на ценни книжа е още доста неразвит.

Арон, а след тово а и Йеоровоам се опитвали с помощта на Златния телец да изразят могъществото на Бог. В различни езически изображения фигурата на бика или телеца служи като пиедестал за фигурата на божество. Затова вероятно Арон и Йеровоам се опитали да създадат трон за невидимия Бог ...

Не съм много съгласен с теб но да не спорим-Ако това е "покачващ" се пазар какъв "покачващ се пазар " е същата статуя на рогат добитък но пред сградата в Брюксел "яздеща " го едно моме ??!!! И момето пък защо е там и какъв символ е то ? Ей някои с тези символи "работят " от време оно и ГО чакат чакат !!!!!!!!