Министерството на туризма заличава туроператори

Министерството на туризма започва процедура по прекратяване на регистрацията и заличаване от НТР на общо 118 дружества, регистрирани като туроператори.

Обратно в новината

Коментари - Министерството на туризма заличава туроператори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наистина трябва да има някакъв контрол върху тур операторите! Ни СМе пътуваме много-сами с кола на по-близки разстояния, сами организирани, до 2х.км например. Но на почивки обичаме да ползваме оператори, да е организирано пътуването със самолет, настаняване, допълнителни екскурзии с екскурзовод. Е нямате си на представа на какво сме били свидетели: от отлично облужване, придружаващата от агенцията знаеше повече от месната екскурзоводка до ... придружаващи екскурзоводи, които не знаеха откъде минаваме и къде отиваме!!! Никога няма да забравя една екскурзия в Гърция, дето така наречената екскурзоводка ни заведе в музеи дето бяха все затворени или за Швейцария, дето уж щехме да спим в хотел3* до Женева, се оказахме настанени в мотел Франция... и никакво извинение!

Ами създайте регистър на туроператорите в това министерство, та да може гражданите да са информирани кои имат лиценз, кои не и т.н

Хубаво е, че пишете плюсове. Но такъв регистър има от няколко години на сайта на министерството, ама кой да чете...

А в този регистър дали данните са актуални? За справка "София тур и Холидей" - според регистъра всичко с тази фирма е наред, никъде няма информация затова, че е изпаднала в несъстоятелност и собствениците и обявяват, че прекратявата дейност(фалит)

А ако вземат да ги проверяват и за съвместяване на други дейности в един и същи офис, ще има и други заличени.

НАЙ-ПОСЛЕ!!!

Заедно с тях да бъде заличено и министерството на туризма.Явно от него няма нужда.

Не ви ли прави впечатление броят на туроператорите? Как има над 3000 фирми, а уж всеки мрънка, че нямал пари. Иначе сега все повече фирми ще фалират. От IT секторът съм и не познавам абсолютно никой, който да е използвал услугите на туроператор. А всеки ходи я до Европа, напоследък популярни станаха и дестинациите в Азия и Африка. Но винаги колегите влизат в сайта на авиокомпаниите, купуват билети, буукват хотел/Airbnb и решават какво искат да видят.Не знам дали с туроператор излиза по-евтино, но поне нямаш проблеми с фалити и т.н. и сам избираш всеки аспект от пътуването.

Явно, като всеки IT "специалист" си доста задръстен! Човек може и сам да си организира екскурзия, но трябват много ВРЕМЕ и ПАРИ! Сигурно не си се преработил, щом ти остава време да се изучиш за екскурзовод... За какво ли ти плащат? Пък и някои не български думи си изтървал в "българския" си изказ...

"бууква", интересна дума, буква ли е, обувка ли е или обичайна българска простотия?????????

И какво правите, като отидете в Африка? Бууквате джип сафари при някай...туроператор? Или, не, забравих, че в IT сектора не ползвате услугите на туроператор. Smart.

Някой, извинете, digitus error.

Николинке, скоро ще го лапаш суджука на Боце, ама той в Централния, ти в Сливенския, освен ако не си джендър, тогава може и в обща килия да сте.

Нарича се доброзорно застраховане за гражданска отговорност. В много от случаите туроператорът няма нищо общо с проблемите , но медиите го развяват като мечка. В средите им се знаят много добре и знаят кой е мошеник и кой работи съвестно. Затова държавата , която им натресе социализъм и големи регулации намалява конкурецията , за да има гювеч за своите. С махането на герб от властта нещата ще потръгнат, само дето не се вижда кой ще ги победи?

Действащите туроператори са 3300, от тях 20% са без застраховка, според данни от миналия месец. Което прави 660 нередовни туристически фирми. А са заличени само 118. ЗАЩО СА ЗАЛИЧЕНИ ТОЧНО ТЕЗИ? ЗАЩО НЕ СА ЗАЛИЧЕНИ И ОСТАНАЛИТЕ?

лелееее ... и Бохемия !

Аз съм пътувала 3 пъти с Бохемия, и тази година пак имам това намерение. Сигурна ли е информацията ти?

Защо не посочвате имената на фирмите Пак ли им пазите афторитета или чакате да съберат още малко пари за екскурзии които няма да направят

Трябва да има списък на туроператорите с прекратена дейност , ако някой го е грижа за хората !

Напишете кои са тези туроператори за да не си правят хората резервации при тях.

Всички "големи" с централви офиси в София! А това значи всички!