ГЕРБ не се отказва от ратификация на Истанбулската конвенция

Партия ГЕРБ не се отказва от ратификация на Конвенцията за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, известна като Истанбулската конвенция.

Обратно в новината

Коментари - ГЕРБ не се отказва от ратификация на Истанбулската конвенция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дните до края на председателството, ще бъдат много тежки за страната ни. Основно чрез правителството (но не само), ще се правят настоятелни опити да се "изтъргува" суверинитета на България. Ще се пускат слухове, че страната ни няма да бъде допусната в еврозоната ако не ратифицираме И.К. Това вече бе изречено "...че ние поставяме под въпрос въобще членството си.." Б.Б. в "Питай президента" Този рефрен ще бъде подхванат охотно от наши и чужди "благожелатели" . Но не официално. Защото е лъжа. Само, че ще се повтаря в различни варианти. УПОРИТО И НЕИСТОВО. Защото срока е кратък и след 5 месеца хората които не само са чели, но са и добре осъзнали заложените капани в този зловещ документ, ще са огромно мнозинство. Ще бъде много трудно тогава, но затова отпора на тази заплаха трябва да е реципрочен.ТВЪРД И НЕИСТОВ! За да запазим най-скъпото - децата на България.

Дърти Джендърки лющят Истанбулската КУРВЕНция!

Ако някой подпише този пасквил натрапен от сороската агентура, при положение, че 99% от народа не го иска, ЩЕ УВИСНЕ НА ВЪЖЕТО. Искаме РЕФЕРЕНДУМ!

Защо мълчат детските психолози, реномираните психиатри, водещите изследователи и експерти върху пола и половото съзнаване при децата и подрастващите? Разяснете на българския народ как психиката на 2-3 годишно дете ще се справи с трансджендър-идеологията? Обяснете ни как ще се развие неговата полова идентичност, ако учителката в детската градина е мъж, а играчки са дървен пенис и плюшена вагина?

Човекът-партия заради желанието си да бъде приеман от всички жертва националните ни интереси пред всекиго, който е поискал полза: ЕС,(ненапразно наричан "пазителят на Меркел", Путин, Ердоган и който и да е друг като се появи с искания.

Странна е госпожа Захариева! В Европа жените не трябвало да бъдат подлагани на унижения, Не ние - европейките, а жените в ислямския свят са унижавани. Какво се крие в думите й? Че страните, подписали конвенцията, ще са длъжни да приемат пришълци от същия този ислямски свят, но трябва да ги превъзпитат по християнските закони. Защо сега не е така, ами даже те се опитват да налагат своите обичаи на европейците? Нима конвенцията ще ги спре? Не вярвам!

Госпожа Захариева е просто глупава, ама толкова глупава, че не го осъзнава. Където са я сложили, всичко е окипазила.

Не не е странна а добре си е направила сметката как ще на лапа по големия кокал

след ратификацията няма да казваме бременни жени а бременни хора

Гл. 1 ч. 4 ал. 3 Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на промени в социалните и културни модели на поведение на жените и мъжете с цел [b]изкореняване на предразсъдъци, обичаи, традиции[/b] и всякакви други практики, основани на идеята за малоценност на жените или на стереотипни роли за жените и мъжете. [b]Традиционните роли на жената и мъжа се приемат като основа на предразсъдъци и ще бъдат подложени на законен институционален натис[/b]к, ако бъде гласувана Истанбулската конвенция. Какво ще се случи с българските обичаи? [b]Баба Марта[/b] е митичен персонаж в българския Януари и февруари са представени като братя с лют характер Голям Сечко и Малък Сечко. Баба Марта се смята за тяхна сестра, която ту е усмихната и добронамерена, ту непредвидимо зла. [b]Лазаруване[1[/b]] български обичай с любовно-женитбен характер. Участват девойки над 16 години, наречени лазарки, лазарици.... [b]Вълчи празници[/b] ( )По-често използваните названия са двоица, троица, девет души, братя, душмани и други подобни. .. жените те не бива да работят с вълна, с остри предмети (нож, ножици, дарак, гребен, игла), тъй като са оприличавани на вълчи зъби. [b]Герман [/b]е обичай за измолване на дъжд... изработва се антропоморфна мъжка фигура от кал или глина, която ритуално се погребва Фигурата се изработва от девствени момичета под ръководството на по-възрастни жени и е доста детайлна - правят и се очи, вежди, уста и т. н., като големината и може да достигне до половин метър. Характерна особеност е ясно изразеният фалос. [b]Жив огън[/b]...Изпълнителите на обреда (т. е. мъжете, които въртят напречното дърво) трябва да са млади мъже, ергени или вече женени, но по възможност близнаци. Ако няма близнаци, могат да са двама братя, но единият да е първото, а другия последното дете в семейството.

Всеки може да прочете този текст в Гугъл. Достатъчно е да спре до чл. 4, т. 3, за да разбере за какво става дума. Нататък се отнася за жените в ислямския свят, които наистина са подлагани на насилие и неравенство. Това, че някои европейки се хвърлят в ръцете на първия срещнат "мачо" и после си патят от лекомислието не е повод за приемане на цяла Конвенция, в която наистина има уловки. Подпишем ли я, само заради един етнос ще си патим доста от мониторинга. Омъжването на малолетни там е обичай, а конвенцията го осъжда. Тогава?

жина требе са насилва само с паре, шуби и дребни, но па скапи нища... мажо и требе я пази за чорбаджията здрава и красива. ощи по добри и девствена. и да плаща ако ни я ще. да дава колата и партаменто а може и заем да земе да враща..

айдееее, ръцете гореееее и Шушана

ГЕРБ не се отказва от ратификация ми тогава ние ще се откажем от ГЕРБ

гнийте в ада и трите, долни боклуци продажни

Към днешна дата тя не е подписана от: Армения, Азербайджан, Руската федерация, както и страни от други континенти като Канада, Светия престол (Ватикана), Япония, Мексико и САЩ. Конвенцията не е ратифицирана и не е влязла в сила за следните страни: Армения, Азербайджан, България, Хърватия, Чехия, Гърция, Унгария, Исландия, Ирландия, Латвия, Лихтенщайн, Литва, Люксембург, Молдова, Словакия, Македония, Украйна и Великобритания. Резерви и възражения са изказали: Андора, Австрия, Кипър, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Грузия, Германия, Латвия, Малта, Монако, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Сърбия, Словения, Швеция и Швейцария. Задавам риторичния въпрос: Ние ли ще бъдем най-баламите и ще ратифицираме тая конвенция ?!

Разбира се ! Мигновено ще я ратифицираме, ще призовем и другите да го направят и остро ще осъдим всички, които още се мотаят. Особено Русия, към нея Захариева ще бъде безпощадна в благородния си, епичен еврогняв !

Предлагам да не губим време и да се възползуваме от опита на Швейцария- те промениха конституцията си, за да се защитят от изискванията на Истанбулската конвенция. Ето какви нови членове бяха добавени: Т 3. Сексуализирането на детето е предмет на неговите РОДИТЕЛИ. Т 4. Обучението за превенция на насилие върху деца отпада от детските градини. Т 5. На деца по-малки от 9 години не се допускат никакви сексуални уроци. Т 6. Учители по биология не могат да разясняват тези теми на ученици над 12 години. Т 7. Децата и учениците не могат да бъдат принуждавани към сексуално обучение. Нека променим Конституцията и тогава да обсъждаме ратификацията на Истанбулската конвенция. Българският суверен припознава бащата като мъж, от мъжки пол; а майката- като жена, от женски пол.

ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ ще загроби гробарите. "Борисов 3" я прие и остава 43 НС да я ратифицира. По този начин ще се бламира конституцията на РъБъ.

Хора, става дума за унищожаване на цивилизационния модел! За светогледа ни! Искат доброволно да отглеждаме деца, за които думите мама и тате могат да не значат нищо. Вместо тях- Родител Едно, Родител Две. А думите баба и дядо? А всички останали лели и чичовци, братовчеди и т.н. А как ще изглеждат родословните дървета? Ами ако братът днес, утре иска вече да е твоя сестра? Ами ако Родител Едно иска да се обяви за твоя майка, но е с мъжки гениталии? Как ще се стовари всичко това върху психиката на нашите деца и внуци? Кой ще носи отговорност? Борбата предстои.

успешно ще затрият гроб ната партия

Истанбулската конвенция ще узакони "джендър" GENDER (сoциален), заменящо "пол"(биологичен)! Истанбулската конвенция ще узакони педофилията и канибализма, тоест проблема на тази лудост, наречена истанбулска конвенция е, че с нея всички изроди могат да бъдат узаконeни и дори да имат права, следствие на "новия" термин "GENDER"!... узаконяват канибалите и педофилите като ", имащи своите "GENDER права" от нуждите им, социалните и културните им различия-педофилия и канибализмъм! Bижте буквалния превод на "GENDER" : "GENDER"-състоянието на мъжа или жената (обикновено се използва по отношение на социални и културни различия, а не на биологични).

От сайта link: В европейското право, еднополовите съюзи изискват изключване от законодателството на понятието пол, тоест мъжете и жените като основа на човешкото общество. Вместо тях трябва да бъдат упоменавани някакви безполови същества бракуващият се А и бракуващият се Б, родител А и родител Б, партньор А и партньор Б, които да се впишат не само в гражданския кодекс, но и в юридическите документи, регулиращи въпросите на трудовата заетост, социалното осигуряване и пр. По този начин мъж и жена, съпруг и съпруга изчезват като правни субекти. В резултат от правовата рамка се изменя и структурата на семейството като такова. Доколкото еднополовите бракове предполагат и правото на осиновяване на деца, това променя и характера на родството, слагайки кръст на връзките с биологичните родители и оставяйки децата без корени. Това представлява опит със законодателни актове да се измени биологичната реалност и да се създаде нов човешки род.

Те и от мораториума за лекарствата не се отказваха, ама .......

Тия не четат ли Божието слово, нямат ли страх от Бога?!

Нямат! Само като ги погледнеш и трите, виждаш един травестит, една лесбийка и една К-ВА! Това са герберастите! Ясно е, че сме продадени! Продължавай да ги избираш, прост българино!

А да са чували в ГЕРБ, за стратегията: Gender- Mainstreaming? Никога преди в историята властовите елити не са се одързостявали да променят половата идентичност на мъжа и жената чрез политически стратегии и законови мерки. За целта им липсваше ноу-хауто на социалното инженерство. Тъкмо това се случва днес пред очите ни в глобален мащаб. Името на стратегията: Gender- Mainstreaming. Главната идеоложка на джендър теорията е Джудит Бътлър, родена през 1956 г. Тя израства в САЩ в еврейско семейство, определя се като лезбийка. Семействата според Бътлър се определят вече не от брака и произхода, а чрез произволни актове на временна принадлежност. В паралелния свят на Бътлър децата не се зачеват, а се проектират (designed) и се отглеждат с помощта на всякакви технически възможности като даряване на семенна течност, сурогатно майчинство, изкуствена утроба и генна манипулация. С други думи тази е бясна ку.ка, а вие трите и уйдисвате на акъла.

ГЕРБ върви към самоубийство. Не че не е загубил доверието на хората, но с този акт, само и само да уйдурдиса на джендърите, направо си разбива социологията !

ще я приема в Кипър щото вашата офшорка ми плаща потника, дженди, менди нЕма да има проблем

Това открито обсъждане май ще бъде, като обсъждането на протестите 2013! 1.Представители на жените от " Умните и красивите" на Генов 2. Представители на жените от " По не умните и не красивите" на Петното 3. Представители на жените- 10 джендъри( неприрдно, а социалнополови) от дежурната НПО сбирщина ( недискриминиращ термин за социално събиране на група по интереси с чуждо финансиране( грантове). Активист може да се приеме от доброволните партийни активисти( съществували много преди първите НПО) и доброволните неНПО активисти, като дискриминиращи ги спрямо НПО активистите)

Те в западния свят под такъв благовиден предлог са изгаряли невинни жени като вещици на клада. Всички крайности и тъпотии идват от там. Ако по някаква причина излезем от ЕС такава радост ще настане в държавата, че нямам думи да я опиша!!!

Цялото ми детство премина под знака на перманентен, безжалостен и невероятно изобретателен психологически тормоз от страна на майка ми. Вариантът нещо да спре подобни чудовища не свети нито в Истанбулска, нито в каквато и да е конференция.

Лъжете и заблуждавате , конвенцията цели да се премахне от закона понятието биологичен пол доказуем с хромозомите и да се прием някакъв си социален пол- или всеки както си решал и както му скефне, чуствал се бил жена значи бил жена да ама не а подлизурко борисов потвърди за пореден път защо не трябва да управлява - защото е само един послушко на каквото му се каже от брюксел .

Абе мурзилажа защо сте против равноправието на жените? Трябва да скъсаме с комунизма и унижението на жените и малциствата заложено от него. Жени събудете се и си потърсете правата. Нека заприличаме на нормална Европейска държава а не на дивашка сибирска орда. Дойде време жените да получат права, като в целия нормален свят.

България чакала ИК да даде права на жените и не се е сетила да защити правата на всички (не само не жените) в конституцията и законите си, много преди в Европа да се сетят за това.

Откритото обсъждане, което ГЕРБ инициира в Парламента на Истанбулската конвенция, което беше обявено за тази сряда се премества за 23.01 - другия вторник от 11ч. Все още не е ясно как ще става регистрацията за участие. Тук пишете прекрасни коментари! Отидете на обсъждането и ги споделете пред управляващите и народа!

От конвенциятя, ще ги откажем от управлениетно!! Да не се мислят за несменяеми!!

Tея трите са НАЙ-мразените, проклинани и плюти"жени" в момента в България! Oт всичките клетви една да ви хване, та да се удавите в "океан" от плюнки и храчки дано!

Да изтипосаш отпред министърката с най-нисък рейтинг -Цецка Цачева да защитава Конвенцията е загубена кауза. б.Б и другите болтчета в ГЕРБ влизат в ролята на "третия пол" с третия си мандат. Конвенцията поставя много сложни въпроси, които със сигурност не са ясни на главния джендър на управляващите. Бойко може да строи чешми, ама има и християнски ценности, които не са в унисон с дупедавството.

Няма значение,кое от трите

Целта на Истанбулската конвенция, прокарвана от сороската агентура, е да се трафикират още милиони емигранти в Европа. По силата на Конвенцията, България (ЕС) ще е длъжна да дава убежище на милиарди жени от арабските страни, от Африка, от Азия, защото там се водят без права. А след като всеки мъж може да се самоопредели като социален (трети) пол, то всеки мъж от тези страни може да поиска убежище в България. Следователно милиарди жени и мъже могат да емигрират в България/ЕС и ние сме длъжни да ги обгрижваме. Полша заяви, че няма да приема никакви емигранти по тази конвенция. Унгария също. В България защо се прикрива това чудовищно намерение на Сорос, да почерни Европа.

Cмърт на ГЕРБ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Щом ще говорим за насилие - такива конвенции са насилие върху здравия разум .... моля Сем да се самосезира и да цензурира всички извратености произтичащи от западналия морално запад , които нахлуват в ефир

Щом трите фукли от ГЕРБ, така яростно се застъпваха за Исанбулската Конвенция, значи е дошла интифа за ратифицирането и от Бойко Борисов! Това означава, че конвенцията ще бъде ратифицирана! Гласовете на ГЕРБ, ДПС и угодниците от "Воля" ще стигнат, май! До сега Бйко Борисов няма неизпълнено поръчение дадено му от САЩ, или ЕС! Той по тяхно поръчение затри енергетиката в България под чуждо наставление, та, една педерастка конвенция няма да ратифицира!

Терор върху населението * Под "благовидния" предлог да се доведе младото поколение до размиване на моралните граници и ценностите и се подготвя почвата за безпрепятствено установяване на НСР, изкореняване на националното чувство и на културните традиции на отделните държави. Този процес ще започне от образованието, което трябва да формира безродна и послушна интелигенция, за да се прикрие съединената престъпна финансова, политическа и икономическа световна сила, стремяща се към установяването на тотално световно господство, целящо да блокира развитието на човешкия род в духовен план. Олигархията иска да бъде обслужвана от неосъзнато относно своя потенциал, затъпяло, послушно и без много претенции население. Образованието няма да запознава подрастващите с истинската история и да ги учи да мислят самостоятелно, а ще им дава само такава информация, която ще държи умовете им пленници на системата. Родителите, които не се съгласяват децата им да бъдат отглеждани и възпитавани по налагания начин, както и да бъдат ваксинирани и имплантирани с микрочипове, ще бъдат обявявани за "неблагонадеждни" и ще им се отнемат родителските права. За да стане възможно изпълнението на плана на "елита", трябва да бъде ликвидирана националната независимост като явление. Това се осъществява както чрез външни фронтални атаки върху народния морал и националния суверенитет на държавите, така и чрез постепенното му подриване и ерозиране отвътре с помощта на местни корумпирани и продажни политици.

тия трите требе да се затрият, колко по-бързо токова по-добре....казах

тази конвенция пренебрегва мазохистите тстстс никаква толерантност спрямо различните :D

Бившият вицепрезидент и министър на правосъдието Маргарита Попова подчерта в нитревю за БНТ, че Конвенциятта ще доведе до съществени изменения на българското законодателство, което в крайна сметка ще предизвика и промяна в Конституцията. Да видим какво ни казва тази конвенция? Трябва ясно да се каже, че тя защитава жените от насилие, защитава жертвите от домашно насилие, но в обхвата на тази Конвенция влизат хора, които се разделят на мъж и жена по биологичен признак, наред с хората с психополови особености и с различни особености на пола, което е нещо различно от биологичния пол. А за това в нашето общество дебат не се е сътоял, заяви Маргарита Попова. Тя подчерта, че Истанбулската конвенция фактически защитава правата на всички с психополови особености, което се крие от нашето общество. "Ще бъде голям грях да натиснем копчето за Истанбулската конвенция, и след това да започнем да се караме какво точно сме подписали", това заяви в студиото на БНТ вицепрезидентът (2012- 2017) Маргарита Попова.

kakva konventzia, kakvi 5 leva shte spasiat Bg jenite ot nasilie??? V Bg niama nito zakoni, nito politzia I nikoga ne e imalo koito da zachtitavat jenite ot domashnoto nasilie...sram !! Samo konventziata ot Istanbul shte ni opravi-maloumni polititzi

Предлагам ,,конвенцията,, да се изпрати на адрес----ОНЯ СВЯТ получател-ДЯДО БОЖИ.....ТОЙ да реши ,след като ни е създал ПО СВОЙ ОБРАЗ И ПОДОБИЕ.....Обаче то и ТАМ има издънки,например ДЯДО коледА....!!!!

91% ОТ УБИИЦИТЕ СА МЪЖЕ!!!!Това гласяло ИЗСЛЕДВАНЕ!!!Аз си спомнян и друго ИЗСЛЕДВАНЕ----100% ОТ УМРЕЛИТЕ ЯЛИ КРАСТАВИЦИ!!!ИЗВОД-ОФИЦИАЛЕН И ЛЕГИТИМЕН--КРАСТАВИЦИТЕ СА ОТРОВНИ!!!!....А нали си имаме и ИНСТИТУЦИЯ ЗА БОРБА С ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ!!!!!Или то тук няма русия---ерго/не е фалшиво....Едно време имаше поговорка-ГЪЗ ГЛАВА ЗАТРИВА....Но понеже направиха ГЪЗЪТ---ПОЛ.то и всякакви скудоумия РУШАЩИ ОБЩЕСТВОТО са приемливи.Гарантирано от ГЕРБ ....и другите.

ГЕРБ, подкрепя председателя на ПЕС Станишев! Джендър-социалисти ли станахте ? Щото , ако е така, не сте моята партия дами или джендъри, вече не съм сигурен в изказа си, виж ти какъв проблем!

Никога няма да им се хвана на празните приказки.Вие сте едни празнодумковци ,а делата са ви само където има ,,далавера,,И тази далавера ,ако внедрите,никога повече Герб.Показахте си истинската същност.За ваз ,,ПАРИТЕ ЗА ВАШИЯТ ДЖОБ СА НАЙ ВАЖНИ,,АМА ЗА НАС ПЪК ИЗБОРИТЕ,КАКТО СТАНА С РАДЕВ.Управлявате само с кредити ,без никакви реформи лъжи,лъжи,лъжци безкрайни..............

ТРИТЕ ВЛЪХВИ В АТАКА СРЕЩУ БЪЛГАРСКАТА ИДЕНТИЧНОСТ Т.Е. МОРАЛА Е ПОД ГОЛЯМА АТАКА, НО ЩЕ ИЗДАРЖИ.

И трите правят едно НИЩО

Бойко харесва красиви жени