Доналд Туск рецитира на български ”Отечество любезно”

Доналд Туск произнесе на чист български език речта си за откриването на европредседателството и започна с цитат от "Отечество любезно, как хубаво си ти".

Обратно в новината

Коментари - Доналд Туск рецитира на български ”Отечество любезно” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Приятно е поведението на Доналд Туск, но за поляците той е това, което е Симеон за българите - излъгана надежда, доказателство че в европейската администрация се назначават провалени в собствените си страни политици, пример за нас са Кунева и Калфин.

Що бе, ти лалугера Станишев, дето го намрази и собствената му партия, защото ги лъга дълго време и им обещава, че никога няма да ги напусне и се скрие в Брюксел и после направи точно обратното - него за човек и политик не го ли броиш? Или викаш съветските граждани не се броят за български?

Бугарино прост, заслужаваш си мизерната съдба и много повече дори! Ако всички тук се определят за българи, то мен ме е срам да се нарека такъв!

толкова ни трябва на нас, да ни погалят леко по ушите и после, кеф ти златни концесии, кеф ти медни, кеф ти на минерални води, кеф ти добиване на шиистов газ в Добруджа"

на българина и на вожда му, като им почешат егото и могат да си ги манипулират както искат. ЕС затрива идентичността на отделните държави в името на власт и влияние.

спънат в устата,а Туск рецитира!

"нашият грипен" е нормален и истински човек, който милее за родината си а туск е поредният изфабрикуван от световното правителство артист, който дори в собствената му държава не го искат, който със сигурност подкрепя 3тия 4тия и колкото му кажат полове, така че сравнение между двамата не може и дума да става!

Добре Туск говори на български и брат ми е в Полша и говори на полски въпроса ми е защо брат ми е в Полша а не в България !!! Отговорът защото тук няма бъдеще, а нали сме в ЕС вече 11 години какво стана Доналд нали щяхме да сме по добре???

По добри думи за страната и народа ни скоро не бях чувал! Впечатляваща и въздействаща реч! Крайно време е да си повярваме и да имаме по високо самочувствие! Крайно време е да бъдем БЪЛГАРОФИЛИ, а не всяка една тема да ни разделя на про и анти соц, русофили и русофоби и какви ли не още!!!

Живейте си в облаците, радвайте се на дипломатичните добри думи белким реалността от дереджето на България го замажете с тях..Как не се проумява че всичко това е лицемерие защото основното при тия е аванта, софра, общи приказки за баламурници....Няма как да отидеш на аванта и да не хвалиш домакина:(((((

ЕС ни разсипа хубавата държава - нямаме селско стопанство, нямаме индустрия, нямаме образование, нямаме здравеопазване, нямаме ценности и самочуствие. Верно, подадоха ни някое евро, което потъна главно в джоба на гербаджиите, но това не е компенсация за разрухата. Има беднория, изнервени хора и тълпи бягащи навън цели семейства, все едно сме във война. Не ми харесва еврогейския съюз.

Или си късопаметна или си тъп трол! В ЕС сме от 2007. Обира на България стана в годините от 1990 до 1997 я си припомни, кой управляваше в това време! Кой обра пенсионните фондове на родителите ни - комунистите! Кой обра банките и докара хиперинфлацията - пак комунистите. Чии фирми източиха предприятията и ги докараха до фалит - на червените функционери. Сега тези същите раздават пари, за да се плюе и разказва как ЕС виновен и колко е страшно да сме в еврозоната. Е да, ама не! Тук-там са останали и мислещи!

Аууууууу! Хиените вият на умряло! България Председател на най-мощния политико-икономически и военен Съюз в Света! Колко ли инфаркти ще последват през следващите 6 месеца?

Путин каза, че Българската Азбука е била македонска ! Доналд Туск, се преклони пред Историята на Българския Народ, каза за Спартак, каза че не сме позволили да пленят наше знаме 1300 години ! И го каза в реч на български, от името на ЕВРОПА и пред очите на ЦЕЛИЯ СВЯТ пред погледа на над 1 милиард души ! Кой е нашият приятел ?

Ха ха ха!!!То е прозрачно ясно,че кремълското чекистко жуже ни е кръвен враг бре!!!Ама и ти кво безумие си написал за знамената и 1300-те години-не е истина,бре!!!Ха ха ха!!!

много евтин манипулатор си, но за центовете които получаваш е нормално и работата ти да е на такова евтино ниво!

Ха ха ха!!!До некакъв хехе,бре!!! Скивай ся хехе-то бре!!!Нещо си се обръкал,бре!Плащат ми във ШВЕЙЦАРСКИ ФРАНКОВЕ бре-а не в центове,щото те немат никакво покритие бре!!!Ха ха ха!!!пп-Иначе не е ясно къф манипулатор съм бре-ама е ПРОЗРАЧНО,че ти хехе-то си ПЪРВОСИГНАЛЕН бре!!!Демек си ПРИМИТИВ,бре!!!Ха ха ха!!!Бууухаха!!!

Нямаш приятели.

на нас българите и как поляка е усетил нашата духовност.Просълзих се от жеста на Туск,да каже цитат от едно такова красиво стихотворение,да каже пред света,че сме най-старата държава в Европа.Много добре знаят европейците кои сме ние.Но може би точно поради това не ни позволяват да напредваме и с помоща на наЩе продажници.

Лилито кърти с визия.С тази прическа вади куче от бъзето.

Понеже няма какво друго да ни кажат, а ние не сме и не може за утре да станем членове на Шенгенската зона по много причини и като на диваци ни рецитират стихотворение. Безсмислено е да припомням пропиляното време след оставката на Ф.Д. през 1992 година. Ако тогава бяхме тръгнали заедно с чехите и унгарците днес нямаше да бъдем такива клепури. Днес вече е късно и ние вървим назад с усилен ход към времето на Сталинизма. НА практика герб са сталинистка партия, която сдуха и последните демократични остатъци, а който е тарикат ще избяга от тук с 200 км/ч Отново е време да се бяга от тука.

Не съм съгласен! Аман от хейтъри!!!

Гумена гума

За всичко е виновен Путин.Този човек не е джентълмен.Както му се бяха събрали всинцата трябваше да ги ,,калиброва"от Азовско море с една мълниеносна телеграмка и за нас светът щеше да е по О.К.Ама виждаш ли ти,сами трябва да се оправяме.Иначе сериозно, харесаме смисленото изказване на президента Румен Радев.Добре е,че се отървахме от оня тъпунгер Плевнелиев,който сричаше като ученичка в пети клас.

До тук беше забавното. Сега да видим как ще се справим със сериозното... Лиле, от твоето министерство готови ли са.

И НА РУСКИ ЩЕ ПРОГОВОРИ ТЪПИЯ ГЕРМАНСКИ ПОМЕРАНЕЦ АКО ВИДИ ГОЛЕМИЯ НА ДЕДО ИВАН :)) ... ДА ТУСК НЕ Е ПОЛЯК , А Е ПОМЕРАНЕЦ, - ГЕРМАНСКИ ПОМАК В ПОЛША - ТЕ СА БИЛИ В СС ПО ВРЕМЕ НА ВТОРАТА СВЕТОВНА :))

аман от лицемери и лицемерие!

Оценявам жеста на Туск, но помня, че тази от дясната му страна днес го провъзгласи за "арменския поп"? С цялата си наглост и цинизъм. А като я гледам на снимката как е застанала (като пик_аеща крава), като видях и този отляво как се беше разкикерил на стола при официалните гости (гаче зяпа "мачле" по тв)... Как тези не се научиха поне на прилични обноски!

Аман и от такива безчувствени дръвници,като теб.Какво става с вас бе българи? Освен от биричка,чалга, яки дупари и силиконени парцали,от мангизи и далавери, мацки,скъпарски коли ,кичозни и суетно-тъпи татуировки и анаболни мусколи имате ли някакви други критетии и цели в живота? Не ви ли докосва това,че човека ,без да е българин за 4 минути изброи всичките наши български исторически ценности и достойнства? Че цитира стиховете на Великия Иван Вазов на БЪЛГАРСКИ??? Затова България е на това дередже, защото такива като теб нехаят ,че държавата ни загива и изчезва! А на теб да ти кажа: О неразумний и юроде,поради что се срамиш да се наречеш болгарин!

когато Хилари Клинтън беше на посещение в София, държа блестяща реч...Изтъкна всичко най-хубаво за страната ни....Литература, живопис,истори, природни красоти и т.н с конкретни имена.....Бяха й написали превъзходна реч! Но ЗАБРАНИ южен поток, нали? Така,че не, не ме докосват захаросани речи.....По-скоро ме притесняват...

малко че да се разстопи! Похвали родината, кажи две български думи, и ако изпееи и една песен , чуждинецът е най великият! Самите ние го правим в чужбина същото - така е етикета! Няма да ги наругаеш или напсуваш я.

Ти не разбра ли какъв ден е днес?Тържествено откриване на българското председателство на ЕС и всички "шефове" на ЕС са тук за да го почетат!Това не е туристическа среща със чужденци!

Нека станем поне толкова докачливи по темите трудолюбие, качество, справедливост, честност, човешко отношение, колкото сме сега горди от това, да ни чешат егото с миналото!

Дълбок поклон за двамата братя поляци Юлий и Август Розентал,загинали млади за България- единия като четник -бомбохвъргач в Илинденското въстание 1903,а другия в ръкопашната атака за Лозенград 1912.

И не само те,и младия полско унгарски крал Владислав загинал в битката за Варна през 1444 г. в сражение с османците,с еничарската войска.В битката участва и Влад Дракул с 4000 конници и унгарския военен стратег Янош Хунияди.Загиват 10000 християни и 20000 от османските войски!.Преди това войската превзема успешно Шуменската крепост,Овеч,Каварна!При Варна е последната битка на народите и обединените християни!Дори сина на Иван Шишман ,Фружин,намиращ се в Унгария финансира подготовката.След разгрома и смърта на краля му отнемат всички привилегии и имения от унгарския двор.

18 глупака не познават собствената си история.

Ще да е имал предвид " троянския кон" ,или ББ да се справи с него,но както личи " изгубени в превода" от много учене на български!Няма проблем като цяло,важното,че възлага надежди да се справи!

Тук във връзка с последните събития са мобилизирани всички "служители по коментарите". Изчакайте да си вземат надниците и да го ударят на запой и тогава четете....

Искам да чуя ББ да цитира Гьоте на немски някой ден :).

Може и да не е точно Гьоте,а любими стихове на германците!Става въпрос за цитат,Туск не е казал цялото стихотворение!

анцунг,цванцуг, дранцунг дрън! Ръкопляскайте бре!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Kalin

Вместо за хвали ББ да беше се разходил днес в София да види хора които точно от тоя ББ им е ако писнало.

Поляците са ни братя !!! 1. Кой се бие против османските турци, за БЪЛГАРИЯ, за жалост загубил геройски? - Поляка-Владислав Варненчик !!! 3. Кой победи османските турци? - Поляка -Ян Собиески !!!

Kalin

Било кво било отиди в Полша сега мразят ни както.......фашистите са мразели евреите.

Глупости, поляците винаги са ни уважавали, мразят българските ци-гани, както и турците....

Поздравления за господин Туск! Толкова мило ми стана,когато един чужденец ни напомни толкова трогателни истини за майка България! Че сме наследниците на гладиатора Спартак,който за малко да стане император.Че България е НАЙ-СТАРАТА държава в Европа ( гърците сигурно си гризът ноктите от яд ,като0 го слушат) и другата историческа истина,че българите никога не са губили военно знаме в битка! Дано господин Туск да е жив и здрав да доживее до 100 години.Цитира ни на български език стихотворението "Отечество любезно как хубаво си ти!" едно толкова трогателно стихотворение,което повечето българи ,особенно във власт са забравили напълоно! Бог да пази майка България! Днес след речта на господин Доналд Туск се почусвтах за малко горд българин! Благодаря !

50 ГОДИНИ ЕВРОПА ВИКА НА ЗАДУНАЙСКАЯ - РУСКЕ КУРВЕ, ЗАРАДИ ЧЕРВЕНАТА ЧУМА БСП ,А СЕГА НА КРАКА НИ КАЗАХА- В ДРЕВНА БЪЛГАРИЯ СЕ РОДИ НОВИЯ СПАРТАК - БОЙКО БОРИСОВ!

Kalin

Не е чел Винету затова избра......

затова че е учил по едно изречение на български похвала но борисов сам каза ние сме модератор което значи стоим с кръстени ръце и гледаме другите да не се скарат евентуално ритници ако неслушат .........бщо взето нищо неса казали освен колко се радват за българия , къде е конкретиката се пита в задачата ???????? наистена шанс да покажем колко можем или нищо неможем или да се изложим а наи вероятно можем защото всеки ни мисли за малумници , интернационалните медии ни го показват ,,,,,,,,,,,дали от завис или просто като пост комунистическо гето , защото така изглевдаме пред света до сега ......време е за промяна и да им се набие в тиквите че истенското българското кисело мляко и шопската слата се правят в българия и е наи сладка ............

abasador

според, мен не е чак толкова радостна новина това, че един смешен и жалък човек е започнал с цитата "Отечество любезно, как хубаво си ти"... речта си! Защо не започна с това, че като поляк е нежалан нито от партията си, която му отказа подкрепа на последните избори за председателското място на ЕС, както и прием като председател на ЕС от гражданското общество в Полша. Аман от подобни безочливи европейски управници, те не го искат в къщи ама той управлява ЕС! Как се крепи съюза за да не се разпадне с подобни управници като този идиот и алкохолика Жан-Клод ... не знам, все пак мисля, че е въпрос на време ... ако нещата в Евросъюза не се променят от основи. Лек ден.

СМЕШЕН СИ ТИ. РУСКИ БОКЛУК С ШМАЙЗЕР!

abasador

нигога, не съм наричал или обиждал колеги от форума с боклук или каквотода е подобно и няма да го направя! Всеки има право на мнение и дискусия, стига да няма вулгарности и лични обиди! Мнението ми е, че много хора се радват за това, че са членове на вропейското семейство ЕС, но съм убеден, че и на доста им е преляло на шапката и си мислят да си ходят! Малък пример: Брекзит. Това, че Евросъюза се управлява от застарели идиоти и алкохолици, здраво седнали на топли и високоплатени места от години наред, е очевадна тайна! Ще си позволя да ти дам за домашно малка задачка; познай от три пъти защо от 30 години не живея в Родината, а в Германия!!! Хайде, лек ти ден.

Сега има новина, но има дни когато няма новина. Тогава ДИР пуска новини за IT технологии- съветски автомат АК и Москвич, след това Русия Ще,Ще и Ще. Кацат на Луната, Марс, и Слънцето. На Прасчо ли е, на Станишева ли е не знам, но са много зле.

Д.Т. погали ушите на слушателите в най-бедната държава в Европа (цитирам пресата и мислите на богатите такива). И да си спомним баснята на Лафонтен за лисицата и гаргата със сиренцето. Е, ние сиренцето отдаааавна им го изплюхме и то без хвалебствията им. Дочакахме все пак поне малко ласкателства след 27 години пладнешки грабеж, придружен с обиди.

Защо този Туск толкова кльощав, а нашите толкова охранени?

Не го мъчи депресията. :))

Нали сме от 11 години в "най-богатото семейство на света " ..??? 9+ от тях с ГЕРБ на власт ?? ЗАЩО ??? ЗАЩО сега Българите БЯГАТ през глава ,бягат наи-Много от България ?? ЗАЩО ?

Щото преди границите не бяха отворени.

А защо немци и французи не бягат? И техните граници са отворени?

Сельо,през 1980г.за пръв път с много зор ме пуснаха до западна Германия.Аз,столичанинът не можех да се свестя 2 седмици от видяното.В София се продаваха банани и портокали по килограм за Нова година,а там от пиле мляко,както е сега у нас.Чакаше се за визи по 45 дни, и не се знаеше дали бъпгарите ще ти придвижат документите,а сега тръгваш когато си поискаш.Връщаш се и даваш обяснения къде си бил,с кого си се срещал и какво си видял...Някой ще каже"Много важно като може да се пътува свободно"На този някой ще кажа,че никога не е искал да бъде свободен и затова не може да оцени какво сме постигнали за тези години.Искал е да си живее на село,не го интересува нищо,пие си ракията,чисти на прасето и толкоз. А сега Българите не бягат,а свободно заминават където си поискат.Ако им хареса остават,ако не се връщат.Преди бягаха и ги наричаха "НЕВЪЗВРАЩЕНЦИ"връщането назад беше невъзможно.Германци и французи идваха в България,а за българите беше разрешено да посещават само социалистическите страни.Затова оценявам всичко каквото стана с всичките му положителни и отрицателни страни.

деер

Интересно е, когато се говори за спасяването на евреите- не се споменава "тоалетната "на Европа, а сега тези приказки само показват, че ни имат за тъпунгери! Вярвайте им! Всеки български лидер е станал такъв с одобрението на кукловодите управляващи великите сили...

КОЙ ВЕЛИКИ СИЛИ? ТИЯ ДЕТО ЩЯХА НА 2 ПЪТИ ДА НИ ПРАВЯТ 16-ТА РЕПУБЛИКА НА СССР?

при соца беше толкова хубаво че руснаците продаваха държавните тайни за чифт маратонки :))))))) имаше два магазина на кръст и те празни всичко беше полусрутено училището беше цялото в миниум и бронз от взривове на бомбички уличното осветление масово не работеше масово за килими и телевизори хващаш връзки и се кланяш едно че струваха много спрямо заплатите имаше режим на тока през два часа учех на свещ и после направихме лампа вързана с акумулатора това което ви казват за това време е почти всичко лъжа

Чакаше за кола, пардон за москвич 7 години, 5 часа на опашка за портокали на нова година. Даваха по 1 кг и за последните не стигаше. Освен това 2 часа имаше ток и 2 часа нямаше. Модерни дънки взимахме от сърбите.

Хайде, кажи и за бананите, и ходи да спиш, че си хем тъп, хем упорит в глупостта си.

Не можеш да слушаш западна"упадъчна"музика.Не можеш да ходиш с къса пола/слагаха печат на крака/,не можеха мъжете да пускат дълги коси,не можеше да ходиш на църква.На Коледа и Великден се работеше,а тези празници не се споменаваха.Празнувахме си ги тайничко в къщи.Не можеше да кръстиш детето си в църква,а камо ли да сключиш църковен брак.Простотиите,комунистически,са безбройни.

и ако забелязахте говори по добре от така наречеия ЦАР.

И от Карадайъ.

значи спокойно може да ни стане премиер... по-добре той, отколкото саакашвили ..

Хайде сега любезности. Ние сме мазохисти мужици и плюем, не мож да ни трогнеш. Виж друго си е и се радваме когато Жирик каже че треа им лазим в краката, Путин да ни обиди за азбуката, и Толстой че просто ще ни изкупят и притежават и за капак да ни продадат скъп газ и некой проект за милиарди. ЗА РОДИНУ...ТАК ДЕРЖАТЬ

в соц великата България нямаше магистрали нямаше метро нямаше коли всичко беше с връзки болниците бяха порутени средна продължителност на живота - 60 години само лъжите ви са лъскави

А на теб познанията и акълът са ти малко.

Почти 9 млн. население Кредит за 30 г. при 2% лихва Болниците и училищата бяха най-хубавите сгради България беше на 27 място през 1985 г. в индекса за човешко развитие на ООН. Сега е на 174 място барабар с Зимбабве. Въпроси Олигофреноф ?

ЗАПЛАТА 60 ДОЛАРА РЕЖИМ НА ТОКА 9 МИЛИОНА НО С ТЕЛ НА ГРАНИЦАТА В БОЛНИЦИТЕ НЯМАШЕ ИГЛИ ЗА СИСТЕМИ ЗА ТОВА ДРУГАРИТЕ СЕ ЛЕКУВАХА ВЪВ ФРГ ХУБАВА СГРАДА ИМАШЕ, АМА ПРАВИТЕЛСТВЕНА В МАГАЗИНА ИМАШЕ ХЛЯБ, СОЛ И КОЛБАС КУЧЕШКА РАДОСТ

Ти или не си живял при Социализма или нти е платено да лъжеш или са ти изрязали мозъка или си луд за да говори пълнни глупости.

Могистралата до Пловдив я направи бай Тошо за 6 години. За 30 години направиха 130 км.евробоклуците

БАЙ ТОШО НАПРАВИ СМЕТКА НА ВНУКА В ШВЕЙЦАРИЯ И 2 ФАЛИТА. С ПАРИ НА ЕС СЕ ПОСТРОИ МЕТРО, МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ, СТРУМА СЕ ДОСТРОЯВА , ЩЕ СТРОЯТ ХЕМУС.

ЕС=Загуба за България от десетки Милиарди , похарчени за Обучение,Здравеопазване ...на 3 Милиона Напуснали България ! Това са към 100 Милиарда Чиста Печалба за Запада ,Поел тези Обучени вече хора за които там Няма да Платят и стотинка Развитието им !! Хора които Няма да Допринасят за България ,и Няма да раждат децата си тук. Чиста ,Огромна Печалба за Запада и Огромна Загуба за България ! А същевременно ЗападнитеФирми , на практика Изсмукват България от Ресурси и Печалба=Огромни Загуби за България Също !!

А какви условия имат тук? 600 лв. заплата - смях!

Нали сме от 11 години в "най-богатото семейство на света " ..??? 9+ от тях с ГЕРБ на власт ?? ЗАЩО ??? ЗАЩО сега Българите БЯГАТ през глава ,бягат наи-Много от България ?? ЗАЩО ?

През 1997 г. Виденов го свалиха ,защото не подписа разгрома на България, предложението на МВФ: 75% ликвидиране икономиката на България и 25% приватизация. Подписа Иван Костов и разгроми България вовек и веков

Смешник!При Виденов имаше хиперинфлация,а преди него източване на БНБ от Лукановите авери за новосъздадените банки ,раздадоха необезпечени кредити,а остатъка изнесоха за себе сиИли баснословни кражби с чадур отгоре!Виденов беше кръгъл глупак,така го завъртяха,че се опомни чак като едва го взеха на работа в един колеж в Пловдив, а сега и той " доцент",много " учен "де!

Малоумни ли сте или сте винаги пияни?

Уникален Доналд Туск, уникална реч. Повече такива политици пожелавам на Европа и Света. Хареса ми много.

Антон Тодоров. То го знаят и малките, бре, че всички са комуняги и /// масово/// реститутки, николапетковисти и сие не ходят до урните, през соца ги наричаха "Убийци"

А Лиляна що си е забравила чантата,сигурно и е било неудобно!!!? Те бяха от евтините,баси...за такова важно събитие веднъж в живота...жалко..!!!! ХО ХО ХО

Елай, елай Путине Владимире да ни ослободиш от американски и европейски хайдуци

Друго си е Масларова да се избара за 5000 лева обувки и чанта.

На Лилито само чантата е 5 000 евро

Русфилите, живеете със стари спомени. Да братушките са братски народ, Но на последък тея рашъни дето се мотат в бг немат нищо общо със братушките. Нагли са гледат високомерно и изискват да им се говори на руски. Дори и да разбират български, ме пита нагло вие в училище не сте ли учили руски.

питат какви българи сте като не знаете турски.....засърбява ме показалеца на дясната ръка.

Поназнайвами и турски. Все пак са ни съседи. Освен тва с тея турски серялчитъ последните години, че и манталитет прихванъхми. Оближи си пръстчето :)

Това е защото за всеки глупак рускоговорящите са задължително руснаци, а забравят в колко още бивши републики се говори тоя език.

защо така, бе? ква подигравка с хората! как може да снимат такива, а? па и думата да им дават!

радвам се че сме в ЕС лошото е че мутро-комуниста е на власт също пеевски и доган няма инвестиции мафия руски тролове навсякъде що не станете по-умни бе дебили

България ще достигне икономическото ниво на слабата комунистическа 1989 година, за период от 50 до 70 години УОЛСТРИЙТ ДЖЪРНАЛ, НЮ ЙОРК, 12.8.2012 Г.

тук има ли поне един който да помни социалистическа България? сериозно?! минаваше една кола на половин час един телевизор най-скапаният на света! струваше над 1000лв и се взимаше с връзки! при заплата от 200 лв.! здравеопазването беше зле живота беше средно 60 години не ми пука от лъжите ви!

Добре, че повечето са по-умни от тебе.

Аз тоз Туск като,че ли един път го бях мернал по тв-то и сега за втори път....ама къв е що е не монах да разбера,баси!!! Абе VIVA ЕС и Волен хахаха!!! ХО ХО ХО

Тускчо,Тускчо,гнида си бил и гнида ще си останеш,защото иначе никой няма да те остави да си близо до копанята в Брюксел!!! Също,както и Буда,между впрочем,за които всички вие прекрасно знаете,какво..."прекрасно създание"е,но докато слушка,каквото му казвате винаги ще е...вашият човек на Балканите!!! И гледайте да не преяждате с кебапчетата,че не се знае дали са по...европейски стандарт:)))!!!

Какво друго да кажеш, безполезна тролска гад.

Ами,да идиотите напъплиха!Троловете съскат,а ние ще се радваме на момента!