Носител на ”Оскар” призова Борисов да спаси Пирин

Холивудският актьор и музикант Джаред Лето подкрепи кампанията за защита на Национален парк "Пирин" на WWF и чрез нея публикува писмо до премиера Бойко Борисов.

Обратно в новината

Коментари - Носител на ”Оскар” призова Борисов да спаси Пирин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе, кво ви дреме за Пирин, бе? Нека секат и заливат с бетон, какво толкова...хубави плажове и планини има и извън България....

Сърбия много удължава пътя до хубавите планини.

дОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ В БЪЛГАРИЯ ,ВОЕННИ И СОРОСОИДИ. gO HOME PRUDLJO..........

Тоя Лето що не защитава изчезващия вид индианец в Америка, а е тръгнал да се бърка къде не му е работата - гладен соросоид...

След решението на Бойко Борисов от вчера и Министерски съвет от днес да върне за ново обсъждане плана за ски-зона Банско, главният редактор на Биволъ Атанас Чобанов проведе разговор с министъра на екологията Ивелина Василева. Предприехме това, защото медията ни работи по темата за собствеността на зимните ни курорти от 2012 г. (виж тук, тук и тук) и разполагаме с експертиза и данни, които могат да помогнат да се проучи реалната собственост и инвестиционните възможности на лицата, стоящи зад офшорните фирми акционери в концесионера на Банско ЮЛЕН АД, т.нар. due diligence. Тази сутрин Министерски съвет взе решение да не обсъжда изменението на концесионния договор за ски-зона Банско, за което се разбраха политическите сили. Според текста сегашният концесионер ЮЛЕН АД няма да носи отговорност за допуснатите нарушения и заграбените над концесията територии, а ще му бъде вдигнато два пъти концесионното възнаграждение. Освен това той ще получи 10 пъти по-голям терен в парка за разработване на ски курорта. Срещу това решение се обяви Коалицията За да остане природа в България и ДСБ, които настояват ЮЛЕН да понесе отговорност и договорът за концесия да бъде прекратен.

Кой стои зад офшорките, владеещи ски съоръженията на Витоша и Пирин? Биволъ посети предградие в Никозия, където в скромен блок на сутерена живее Георгиус Георгиу, техният номинален собственик. Мъжът, който ни отваря по бели боксерки и бяла тениска с дупка на корема, обрасъл с тридневна брада, е най-големият чуждестранен инвеститор в българската икономика. Активите на фирмите, които той притежава са за над 800 млн. лева. Той владее остатъците от Кремиковци, на ОЦК Кърджали, знакови фирми като Витоша Ски и Юлен АД, строителен, транспортен и туристически бизнес в България. Георгиус обаче е и най-големият длъжник. Всичко, което е придобил е взето с кредити от Първа инвестиционна банка. Не разбирам за какво говорите отговаря той като латерна на завален английски на всички наши въпроси. Питаме го той ли е взел кредитите, как мисли да ги връща и познава ли собствениците на банката Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев. По документи те би трябвало да се познават, защото преди две години именно Георгиус продава на Цеко и Ивайло фирмата, която държи 6,7% от капитала на ПИБ или около 40 млн. лв.

Само Цеко, Ивайло, Делян, Гришата, Черепа, Бойко, Валери, Волен са честни и независими бизнесмени, държавници. Платени сме всички ние, които стоим срещу техните искрени намерения и грижа за просперитет на целия български народ. Но те въпреки нас ще ни направят доброто! Ще отсекат тези гадни дървета, ще пресушат непотребните реки, ще прогонят и избият гадните живи животни. Ще има асфалт, бетон и алумниеива дограма за всички. Гащи и чорапи на 10м. ще се продават. И лотарийни билетчета. Накрая всички ще се возим в бентлита и ще сме им благодарни. Ето в Слънчев Бряг, Несебър, Равда, Созопол и цялото Черноморие местното население дотолкова разви туризма и е толкова благодарно на инвеститорите и държавата, че горят пари в печките си. За чистия въздух, тишината, спокойствието и хармонията, които царят в българските курорти няма какво да се обяснява. Те са светоно известни. Владо Каролев - рекламно лице със Ангелкова и шалчето.

Много се съмнявам, че този знае къде е България. Трябва да отговори - кой му плати за това

Лето, знаеш ли къде се намира Пирин? Всъщност, колко вземаш за такава услуга или ти е осигурена безплатна почивка в Алпите?

Носителя на оскар да няма някакви корени в пиринско! .... Хю Хефнер ... Пирински.

Носителят на Оскар в случая е чист вид бутафория за пред хората, в случая да даде едно рамо на противниците на лифта. Но няма нито познания, нито квалификация да каже нещо по същество, каквото той и не прави. Та и двете страни лъжат, не знам кой повече... Театър на абсурда ни разиграват, то за 20 г се обезумява явно.

За УЖ едното лифтче дето искали да построят, за да облекчат горките скиори, мутро-инвеститорите са поискали промяна в концесионния договор за допълнителни 10 700 декара гори в Пирин. Искат да изсекат и да застроят 10 700 дка. За едно лифтче и няколко временни постройчици. Светят им очичките!

Цеко Сифоня, Мутафчиеф и Пеефски трябва да бъдат разследвани, съдени и вкарани в затвора за пране на пари, укриване на данъци в офшорни зони и незаконна приуватизация на природата на България. Вместо това държавата начело с премиер, вицепремиер, министри, кметове и прочие са се юрнали да им пълнят гушите по всички възможни начини. Пирин е свщен, а не Дебелаците, олигарсите и престъпниците!

Питам кой гласува за Валери Симеонов и ПО кой? Доволни ли са тези,които подкрепят В.Симеонов и дружинката му от действията му и патриотични ли са или защитават националните интереси? Има ли патриоти въобще в ОП?

що не си го завре посред зимата? Косматия пръч да си гледа скапания краварник и да не си вре смрадливия задник в чужди работи, че.... мамата!

НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ! ЩЕ ВИ ПОМЕТЕМ КАТО ЦУНАМИ И НЯМА ДА ВИ СПАСЯТ НИ МУТРИТЕ, НИ ГАВАЗИТЕ! НЕ ПИПАЙТЕ ПИРИН! НЕ МИ СЕ ПРАВЕТЕ НА ШВЕЙЦАРИЯ, БОЙКО НЕ Е МЕРКЕЛ, ПЕЕФСКИ НЕ Е ЦУКЪРБЪРГ, ЦЕКО НЕ Е УОРЪН БЪФЕТ!

СКИОРИ НЕ МИ ТРЯБВАТ ! ТРЯБВА МИ ПРИРОДА !

познава ли изобщо Пирин? Или е поставено лице, платено от конкуриращите ни страни в ски-туризма? Щото в света има само няколко държави с природни, че и изградени ски-писти за ски-туризъм. Една от тях е България, наред с Швейцария, Австрия, Италия и Франция. ЗА ГОРДОСТ НА БЪЛГАРИТЕ!!!!!

А Валери Симеонов познава ли Пирин или защитава нечии интереси?

Родните офшорни милиардери с по един стар опел и магически забогатели за по 5 години точат ножа на последните останали неоглозгани парчета от България. После ще се изнесат със все фамилиите си в гадната Европа, САЩ и други загнили държави. Разказахте играта на цялата държава. Няма да се спрете докато не изсечете всички гори, не отровите всички реки, не бетонирате всяка дюна, не избиете всяко живо същество. После ще се преместите на друго място. Като чумата сте! Хак да им е на банскалии, да им бачкат за по 600 лв на господарите. Унищожиха възрожденско Банско, сега искат да изравнят Пирин. Утре ще е Рила, после Стара планина... и така точка по точка, кабинка по кабинка милите родни мутро-бизнесмени ще оглозгат трупа на България. Под благосклонния поглед и любезно съдействие на прикриватура, съд, министри, кметове и прочие продажна сволоч. Вие за пари и майките си ще продадете. ама иначе ние сме били платени, щото не искаме повече сеч, бетон, унищожение и мутро-барок!

Банско е достатъчно застроен и повече не може. Но му трябва още една писта, за да са оправдани разходите на най-скъпия туризъм в България за българските скиори-туристи, както и от чуждите, наливащи в бюджета на България от хотелиерство, търговия, транспорт. А един лифт, равен на дере от 2 метра НЕ Е ЗАСТРАШАВАЩ ПРИРОДАТА, НИТО ПИРИН! СТИГА ПОПУЛИЗЪМ И МАНИПУЛАЦИИ!!! КОЙ, КОЙ, КОЙ ВИ плаща, за да лъжете и манипулирпате така народа ни????

Така и за Сънчев браг говорихте, мутрички. Сега там нормален човек и до тоалетна не ходи. Не ми говори приказки от 1001 нощ за "само едно лифтче". Този номер вече го гледахме и финалът е добре известен. Съсипахте черноморието сега идва ред на планините нали?

ЗАЩО не призоваваш да не се строи повече, ЗАЩО не питаш дали ще се строят още хотели? ЗАЩО не ограмотяваш българите, че на това застрояване в Банско е необходим още един лифт, който с нищо не нарушава природата и животинския свят под лифтовете с безбройните стъпки в снега на разни животински видове, но този лифт, обслужващ що-годе качествен туризъм налива пари за пенсии, здравеопазване, образование в бюджета?????? З А Щ О ??????? ПЛАТЕН ПРЕДАТЕЛ ЛИ СИ???????

А пък Владо Блюдолизеца Каролев написа, че трябва да се строи масово и навсякъде. Иска още хотелчета да строи да се хили като ряпа.

за разлика от теб е икономически специалист, тъпако! Не изкривявай очевадното, освен ако не си платен трол на нечии 1-2 интереса, спрямо тези на 6-7 милиона!

Българските планинари влюбени в Пирин, отдавна не стъпят там, защото е почти унищожена. Пирин е уникална планина, но се прминава от опитен турист за един ден пеша , не може да се сравнява с Алпите и е смешно малко жалко да се презастроява и унищожава малкото алпийска красота , която имаме. Същото е и с морето -250 километра крайбрежие, колкото е Ситония , средния ръкав на Халкидическия полупстров, на Черно море живеят един милион души , на Ситония 12 хиляди, цялото гръцко крайбрежие 13 000 километра, не стига, че е пренаселено, ами и го презастроиха с курорти, всички познати карат по три почивки в Гърция, за родната клоака не искат да чуят, както и за Банско, в Австрия им излиза по-евтино и качествено ски изживяването, тука ходят само заблудени невидяли.

Ааааа ?????

с какво унищожиха Пирин, бе, приятелю???? Я, обясни тук и веднага! Платен манипулатор! Сс какво е унищожена Пирин? С пиринският комплекс ли преди Банско, цивилизован? Или с Разлог и ремонтираните къщи в с.Баня, преди Бнско???? Я, разкажи тук!!!!!! Та да знаем и ние грамотните, без да манипулираш неграмотните лаещи кучета по команда!

Да Ви питам, ако не сте платени, толкова ли сте прости? Вие ли бе, смотаняци ще откривате топлата вода? Защо Швейцария, Австрия, Италия имат десетки писти и лифтове в Алпите, като тези държави имат перфектната екологична политика и закони????? Хайде, предатели български и малоумници завистливи,злобни, продажни, нелогични, винаги готови да застанете "брат срещу брата", което се използва от подмолни политици, ПИСНА ми от вашата тъпотия, МАЛОУМИЕ, ПРЕДАТЕЛСТВО и неграмотност!

Вместо да плачат еколозите за 100 дървета да отидат да засадят 1000! Има твърде много пустеещи изсечени места които еколозите не забелязват! Но те не са свикнали да садят а само да пречат!

Холивуд се занимава не просто с Европа, не просто с Балканите, не просто с България, а с Пирин !!!!! Даже не прочетох статията! Там хората спестяват да си платят бензина, за да идели на екскурзия с колата си до Лондон!!!!! Представете си пък какво знаят за нас, особено реализираните!

бою симитлията е наи-добрия актиор на евреиския "холивоод" :))))))

Хората чакат по 5 часа пред личния лекар, но правителството се е загрижила за 400 тарикати дето не им се чака половин час да се качат на пистата. Това е само претекста де.... Всичките министри в бой последен да нахраним олигархията. Колко данъци и консесионни такси плаща ЮЛЕН? Дайте да им подарим Пирин, рила, витоша, Родопите, Стара планина, Странджа, Черноморието, цяла България. Пък ние после да им плащаме "таксички" за "европейските услуги".

ТИ КАКВО СЪЗДАДЕ В ТВОЯ ЖИВОТ, БЕ? ТИ ЗАЩО НЕ СИ ИПОТЕКИРА ПАНЕЛНИЯ ПЪРДЯЛНИК НА БАНКАТА И ДА ПОЛУЧИШ ЕДНИ ПАРИ НА 1/4 от сумата на панелката ти и да ходиш и да вложиш, да строиш,да чакаш пари, да върнеш кредити, лихви, да се срамиш пред клиентите си на бизнеса ти, да се срамуваш, че си българин с българска управия, ааааа? За ПОЛИТИКА НА ИНВЕСТИЦИИ И УПРАВЛЕНИЕ ИМАТ ДУМАТА САМО ИНВЕСТИТОРИ, ПЛАТИЛИ ЦЕНАТА С ЖИВОТА СИ, А НЕ ПОЛИТИЦИ, АДМИНИСТРАТОРИ С БЕЛИ ЯКИЧКИ И С БЕЛИ РЪЧИЧКИ, НИТО ПЪК РЕДОВИ ГРАЖДАНИ, ПРОДАВАЩИ ТРУДА СИ КАТО СРЕДЕН И НИСЪК КЛАС СЛУЖИТЕЛИ И РАБОТНИЦИ! Това е все едно Бай Ганчо алкохоликът да коментира Космоса и откритията! Когато ВСЕКИ в България си застане на мястото и всяка жаба си знае гьола, както е в Германия, в Япония...... ЧАК ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ! АМАН ОТ СЕЛЯНИ, ОТ БЕЗДЕЛНИЦИ, ОТ НЕГРАМОТНИЦИ, ВСЕЗНАЙКОВЦИ И ПРОСТИ ВРЪЗКАРИ .... НЕКОМПЕТЕНТНИ!!!!! Я, ходи в чужбина да работиш и да даваш акъл на специалистите, шефовете-инженери и работодатели, които владеят материята, а ти си си продал гъза без грамотност! Ходи там, в чужбина да даваш акъл по теми, по които не си компетентен и зад които работят цели екипи от специалисти! Ама в чужбина по-дисциплинирани и адаптиращи се служители и работници като българите НЯМА! Даже в английските доклади съществувате като НАЙ-АДАПТИРАЩИТЕ СЕ, ПОСЛУШНИ ЧУЖДЕНЦИ ПО 3 ПОКОЛЕНИЯ ОТ БАБА ДО ВНУЧЕ!!!! А тук сте всезнайковци злобни, антибългарски и антицивилизационни!

Цеко Минев, Мутафчиеф, Фриша Племенника на Нора Ананиева, Васил Черепа или Делян Пеевия са тия инвеститори дето са изкарали безсънни нощи с кредити и инвестиции бе мършляк? Георгиус Георгиу дето е собственика на офшорките, които са собственици на ЮЛЕН знаеш ли го кой е? Същия дето е собственика на пеевската фирма с вагоните в Хитрино. Знаеш ли, муйко, че този пенсиониран кипърски учител е най-крупния кредитополучател на ПИБ? 1 000 000 000 (милиард евро) кредитна експозиция. Знаеш ли, че паричките на Пееф от КТБ се преместиха в ПИБ. НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ГЛУПАЦИ! ЩЕ ВИ ПОМЕТЕМ КАТО ЦУНАМИ И НЯМА ДА ВИ СПАСЯТ НИ МУТРИТЕ, НИ ГАВАЗИТЕ! НЕ ПИПАЙТЕ ПИРИН! НЕ МИ СЕ ПРАВЕТЕ НА ШВЕЙЦАРИЯ, БОЙКО НЕ Е МЕРКЕЛ, ПЕЕФСКИ НЕ Е ЦУКЪРБЪРГ, ЦЕКО НЕ Е УОРЪН БЪФЕТ! РАЗБРА ЛИ, МЪРШО?

абе братоци, дайте да сечем, дайте да леем бетонче, да стрижем балъците, да има далаверки, пачка да направим! Надминахме плажовете на Испания, време е да задминем и швейцарските писти и лифтове! Да им покажем къ съ праи туризъм! Дай офшорката там! Дай Цеко, дай боко, дай Далавери, дай Делянчу-доганчу!

Не си спомням Борисов или който и да е негов предшественик-премиер да е поучавал който и да е актьор или музикант как да си върши работата на сцената.

Кой е клошаря на снимката? Моля ви, не цапайте Дир-а с гадни снимки на прошляци от НПО! Благодаря Ви предварително!

Спирайте лекарствата и пускайте лифтовете!

Когато се строят писти на височина повече от 2000 м. , то те отсичат естественият отток на ледниковата вода. Така буковите култури в ниското изсъхват и довиждане на водата за селищата.

Туризмът не е направил нито една страна богата. Но все пак е нещо си за икономиката и то не е за изпускане. За да се обслужи един турист - има наредени много икономически субекти по веригата. От него печелят аерогарата, транспортните фирми до курорта, хотелиери, ресторантьори, производители и търговци на храни, напитки, консумативи като например хотелско бельо и препарати за пране и почистване, доставчици на ток, вода, Интернет, мобилни услуги, екскурзоводи, музеи, банки и обменни бюра, таксита, спортни и други атракции, сувенири и много още. Винаги е по добре туристите да са повечко.

Как ще ги привлечеш, като още от летището ги чакат изненади от подготвени, тумбести мургавели, предлагащи раздрънкани таксита на петорни цени, хахаха- Йе Сус Главочиада

Газа е необходим на жителите на град Добрич и околните села. Трябва да се сондира и да се извлича газ! Хубаво е да има газ, въпреки, че газа не е направил нито една държава богата.

този надрусан сектант защо не си гледа горите в колорадо и аляска, индианците в резерватите и военните престъпления на държавата си към човечеството и природата?:)

Хахахаха, супер Бай Ганьо дава акъл на цивилизацията.

Още гащите си със сезал връзва, ама дава акъл.

Търкай там билетчетата, че може да спечелиш отлотарията екскурзия до там, та да видиш какво е цимвилизация.

Защо ли си мисля, че този младеж въобще не знае КАКВО е Пирин? Ама PR-а му е казал, че е хубаво да подкрепи нещо си там ...

Цеко ви Минев реве и рита като за последно. Не се наяде тоя дебил и оня там.

в бг няма да стъпя, че се видя какви ла сътвориха там"бизнесмените" начело със Слънчев бряг. Понеже по морето не остана какво да бетонират и осрат налетяха на каквото е останало като природа. Какви скиори в Банско, то там е слънчака2 в зимен вариант? Пияни и заляни освен да се потрошат по пистите друго не виждам. Който не вярва да отиде да види. И това ако е нормален бизнес, че чак мераци да ставаме като Алпите хахах с тоя селски лаком манталитет - няма начин.

Т.н. "зелени" са същата пасмина, като т.н. "вегани" и педе.асите ... една шепа хора, искат цялата държава да се съобразява с тях, мани ми и заплашват, тон държат ... и някъв хамериканец, дето ако го питаш незнае, не Пирин, а България, къде е ... море една тояга неокастрена ...

БРАВО ! Нека сега Криско да призове Тръмп да спаси Големия каньон ! А пък Азис да призове Меркел и Макрон да пазят Алпите !

Vij do kade sme izpadnali----nositel na "Oskar"-----da moli Boyu Simitliqta!???:))))))

Кой да решава за нашите планини .... американецът, дето не се е качвал в планината, или българите, дето живеем тук и не можем да си позволим ски в Аспен и Скуо Валей.

Аз искам МОЛ Тодорка, сергии с гащи, сутиени и сребърни обици до връх Вихрен, после диспенсъри за салфетки на 500 м. по пистата и подходящо озвучение за мятането им! Да станем като Швейцария! Как Сънчев бряг заприлича на Палма де Майорка?

Големите банки в света масово отказват кредити за изграждане на хотели в ски курорти при надморска височина под 1500 метра над морското равнище , заради глобалното затопляне и по-късите активни сезони. Тоя Цеко понеже няма къде другаде да си инвестира крадените пари освен в мафиотска България , истерично напира да налива в Банско което е на 927 метра над морето . Плаща на всякакви продажни политици и платени протестиращи , даже и ушатия фатмак Радев се изказа преди два дена - явно добре подплатен като с Грипените . Оставяйте ги да си трошат главите !

Пич, ски пистите стигат и до 2500 м височина, не смесвай града със ски пистите.

Този носител на Оскар обърнал ли си е с подходящо обръщение към Негово Величество цар Борисов Три? Като например Боже или поне Ваше Превъзходителство! Абе поне едно "Конглачулейшън!" да беше писал в началото!

... за второстепенна поддържаща роля.

Проблемът не е в построяването на втори лифта а в недоверието,че се готви нещо много по-мащабно като застрояване и изсичане.

Българинът е толкова прост, мнителен и подозрителен, че във всичко вижда само далавера.

Проблема е че искат да направят нещо което ще се ползва 3 месеца годишно, през останалите 9 месеца няма жив турист и защо да има, като ще останат само голи чукари.

След като капацитета на този лифт е малък, да го демонтират и на негово място да построят нов лифт с 16 местни кабинки, а не с 8 както е сега. Така направи Цветелина Бориславова в Пампорово преди няколко години.

... три пъти по-тежките платформи искат нови стълбове и съоръжения, което пак опира до изменение на Плана за управление. Може и подземен фуникулар - напр. както е до пистите на Мьолталер в Австрия. Вариантите са много, но нищоправенето е най-лошо.

Най добре да се направят 100 лифта в Пирин и да се изсекат всички дървета и храсти.Тогава Каролчо ще стане милиардер и ще живее 1 000 години

Скъпи Джаред, Бойко в интернет не влиза и писма не чете. Събираш една тумба умни и красиви под прозореца на Арнаудова и за 50лв на калпак на ден ще свършат чудеса

Оставяйте ги да си секат гората, дивите селяндури во главе с Цеко ! През 2010 г. ги заля потопа , после и през 2016 година ,после ще им събираме помощи да им помагаме на алчните задници ! Да гледат какво стана в Хитрино , че да знаят какво ги чака и тях банскалии ! Кой се е хванал с мафиота банкер - не е прокопсал ! Прочетете биографията и историята на бизнеса му , и ще разберете че мутрите от 90-те са като деца пред него !

Най добре е да си останем резерват. И като при индианците - хазарт, Лас Вегас, изобщо живот. Или пък като Серенгети. И вместо полуголи масаи, облечени във вълнена национална носия банскалийки! И тук ще идват на гости в резервата велики артисти и природолюбители. Ще им носим ракия и баклава и ще им се радваме.

Истината е, че булгаристанските говеда са изключително алчни и още по-прости!

Няма планина в Европа, в която ски пистите и съоръженията да са толкова малко, колкото в родните ни планини. А американците ..... царе са да учат другите как да живеят, ама тях да не ги гледат.

Чувал ли си за планината Олимп в Гърция? На Балканите има доста планини на които няма толкова писти. Това ,че си некомпетентен е отделен въпрос. Отделно има значение площта на дадена планина. Не може да се манипулира,че на миниатюрния Пирин имало по-малко писти от Алпите. Нормално да е така.

Олимп е една от най заснежените планини в Европа със чудесни условия за ски. При това се карат по бански, защото темрпературата е висока.

... се карат ски. Балканите не са стандарта за ски в Европа, но все пак в Словения, Хърватия, Синая и Брашов има много повече ски центрове. Само Босна, Косово, Македония и Черна гора са като нас.

Еха... Великия Джаред Лето защитава Пирин.. Хе хе хе И кои са срещу него.. Шепа разасани македонци , говорещи развален български с неясни думи (чушчи , ушо и подобни селянизми) ! Искат да изрежат гората за да може да има повече черепи които да хранят с развалената си храна и с които да се държат получовешки.... Хе хе хе Тая паплач ли се изправя срещу световноизвестния Джаред ? А ?