Парламентът отхвърли ветото върху мораториума над лекарства

Мнозинството в парламента отхвърли ветото на президента върху Закона за бюджета на НЗОК. 126 депутати повторно подкрепиха закона, а 95 бяха "против".

Обратно в новината

Коментари - Парламентът отхвърли ветото върху мораториума над лекарства | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те тея тотално се самозабравиха !!!! Гнус ме е от тях !!!!!

Който иска да се лекува с иновативни лекарства, никой няма да го спре, но ще трябва да поеме рисковете и разходите за това сам! Не разбирам, защо са се разциврили толкова много хора, че ги лишавали от иновативни лекарства, за които няма ясни данни за дълготрайните ефекти,страничните въздействия и доколко изобщо са целебни и неизвестните са много повече от ясната полза от тях, освен разбирам се за фармакологичните фирми? Ако искате да сте опитни зайчета, моля, но за лична сметка и на лична отговорност!

Цветанов до Данаилов е все едно да поставиш мишка до лъв

трябва да му е последна грижа мнението на Цецко за него!

Пожелавам им да се разболеят от болест, която изисква скъпо струващи нови лекарства. То парите им все някога ще свършат.

На вниманието на ГЕРБ, Воля, Обединени патриоти: Защо постоянно събираме за поредната жертва на българската здравноосигурителна система, господа? Хайде, съберете помежду си тази сума, за да свършите поне едно свестно нещо. Това е предизвикателство към дехуманизацията, които при вас бележи небивал напредък. 32 000 евро трябва да бъдат събрани до Нова година за лечението на журналистката от БНР Станислава Пирчева, която се бори с мозъчен тумор. Клиника в Германия вече е дала оферта 50 000 евро ще струва операцията и двете седмици въстановяване там, съобщи пред bTV колежката на Пирчева от националното радио Силвия Великова.

Тия, дето днес НЕ са дали пари за спасяване на живот, да си припомнят, че Господ забавя, но не забравя

Всеки дрънка каквото му дойде , и за съжаление ние ни сме по-добри от депутатите. Крадем, лъжем, не плащаме данъци и осигуровки, не спазваме законите ,а когато ни се падне честта да построим нещо за нас и нашите деца го правим все едно го правим за най-големите си душмани - супер некачествено и после викаме еди кой си е виновен. Държавата в която живеем си я градим всички ние не само депутатите.

Преди години имаше един министър на здравеопазването - Мими Виткова. Тя единствена от всички министри искаше намаляване парите за здравеопазване защото по статистика еди колко си хора ще умрат и няма нужда да бъдат лекувани. Горе долу така е било и в концлагерите "Защо да лекуват някого който така или иначе ще умре"

За това има една точна дума ,която е "ГЕНОЦИД" на народа или по -точно на болнити от народа ,защото нека никой не се заблуждава ,че ако един "народен избранник " се разболее ,той/тя ще хукнат към най-реномираните клиники в чужбина /като лечението ще бъде платено от същете тези хора ,на които те му отказват правото на лечение/.Ако депутатите в народното събрание за периода 1941-1944 са се държали по-подобен начин , то това ,че част от тях са разстреляни от народния е най-малкото което е могло да се случи на този ""елит""

Доказаха,че хората са само на електорат,а пенсионерите по скоро да гушнат букета..Народа от сър е ще им пожелаят нтхни близки или самите те да търсят нови молекули,ама лошото ,че те имат връзки и пак ние ще платим сметката им за лечение.За управлявсщите комшийте са по важни от нашето здраве.Запомнете изроди,че ще дойдат нови избори и ще гледате власта през ,,крив макарон,ама нали сте измамници и изнорите ще манипулирате. Дано да търсите ,,новите молекули,,

Цинизъм ! Нали си гласуваха увеличение на заплатите и 13-та заплата , а болните кучета ги яли.С 5000 лв. заплата + добавки са готови за ЕВРОТО , А ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ЩЕ ЗАВЪРШИМ ЛЕТАТЕЛНО !!!

Само така ,това президентче ако иска постоянно да саботира България да дойде в парламента при комунягите и да го видим тогава що за сила е .Много е лесно българите да ти плащат разходките на сам - на там ,да си караш самолетчета ,да се кефиш и като се върнеш да мразиш държавата си и да я саботираш по всякакъв начин

гърбави, разложени!От болести да не се отървете, на две като змии да се сгъвате и до вмирисаните си гъзове тъй да се стигате, че сами от мъки там да се хапете!?Най-вече гнусните ви партийни тартори, дето нищо човешко не е останало, а само една безмерна, гнусна гадост!

Ясно е, че хората с увреждания са виновни....за менте инвалидите, тежко болните са виновни.....за течовете в Здравната каса.Големият въпрос е КОЙ ни е виновен, че сме се родили в прекрасната страна на магистрали, спортни зали, бюджетната дисциплина и други все прекрасни неща.

избрали ГРОБ и "Патриотите" Явно над 80 % дебили !!!

Оставка! Оставка! Оставка! на това безполезно правителство, което мори народа си.

Мнозинството в парламента

А това мнозинство какво ще направи слещу другото мнозинство - това на улицата? Но, за съжаление, ние сме си виновни - седим си зад компютрите и щракаме минуси и плюсове, и когато има реална нужда от протести слещу самозабравилите се политици - не излизаме... Както е казал поетът "Не народ, а мърша!"

опозицията се включиха в корупционните схеми на фармацевтичната мафия като яростни лобисти и използващи по най-долен начин здравето на населението.Да се има впредвид,че почти всички фармацевтични производители и посредниците при продажби и износ на лекарства и медикаменти са от червено-тъмно синия турски спектър.

Дано да разбереш защо е това вето и за какво става въпрос. Пожелавам ти да го изпиташ!

Освен да пожелаем на ВСИЧКИ, гласували за мораториума, да имат нужда от иновативни лекарства, които самите те са забранили. И на близките им също. И НА ТЕБЕ СЪЩО

яко е да блъскаш опорни точки и да си долен трол!

Освен да пожелаем на ВСИЧКИ, гласували за мораториума, да имат нужда от иновативни лекарства, които самите те са забранили. И на близките им също.

Пациентските организации - започвайте дела за груба дискриминация поименно срещу гласувалите в НС в Европа

Както е казал Капитан Петко Войвода:"Те погребаха България!"

Фармацевтичната мафия няма наяждане . Ти като отидеш в аптеката да си купиш примерно едно лекарство за кръвно , целия рафт с лекарства за кръвно ли купуваш или само това което ти е необходимо ? Стига вече простотии . То ако така се хвърлят пари на вятъра за излишното няма да има пари за потребното .

Е, сега вече няма да е цял рафт, а ще има едно бурканче с чесън и едно шише с ракия. Толкова ни се полага по новия закон. Ама тогава ще са ни виновни производителите на чесън и ракия, нали?

Освен да пожелаем на ВСИЧКИ, гласували за мораториума, да имат нужда от иновативни лекарства, които самите те са забранили. И на близките им също. И НА ТЕБЕ СЪЩО

на амбразурата - колко ти плащат, бе?

президента защитават със зъби и нокти фармацевтичната мафия,която поквари половината доктори да изписват скъпи и неефективни лекарства на пациентите,пращат лекарите на безплатни екскурзии по световни курорти,така сега плащат на лобитата си и в Парламента.Ясно беше казано.Парите в бюджета на Здравната каса се увеличават за 2018 год. и трябва да се спрат течовете от парите за здраве на населението.А мафията от фармацията безкрупулно и нечовешки точат парите за здраве са огромните си печалби и корпоративни интереси.Ето видяхте ги как се опразват аптеките и болниците от жизненоспасяващи се лекарства и се изнасят за двойна и тройна по висока цена.Какво още?Така прави мафията и със иновативните лекарства.Сменя малко съставки,количество,наименования и накрая им лепват баснословни цени от които страда и Здравната каса и пациентите в тежко състояние.Така фармацевтичната мафия обира и касата и пациентите.Спомнете си за "големия фармацевт" и бизнесмен Огнян Донев.Този вече трябваше да гние в затвора.

Дано да разбереш защо е това вето и за какво става въпрос. Пожелавам ти да го изпиташ!

Искаш да кажеш че в ГЕРБ няма лоби на фармацевтичните фирми? Или просто разказваш вицове.

Да крадеш от загинал през време на война, дори и при най-непримиримите врагове е престъпление наречено мародерство и то най- сурово се наказва от закона и подложено на обществен срам и от двете враждуващи страни. Как трябва да наричаме днес тези които откраднаха надеждата на болните от злокачествени заболявания.

До избирателите на ГЕРБ и т.нар. патрЕоти- как се чувствате сега? Радвате ли са не кадърните ви избранници?... не съм гласувал и няма да гласувам никога и за червените боклуци

Управляващите и техните близки ще трябва да бъдат лекувани с вода за икономии, друго си е да ти отнемат изработените здравни средства и да те лищат от основни европейски права

като тях имаше и един царски депутат навремето който казада не се дават допълнително пари за онкоболни защото били обречени.... да се дадели за инвитро...Тоя има такава клиника. Да противопоставиш хората идин на друг нова беше нечовешко. А тоя освен че беше депутат беше и лекар.

Мента разбрала какво е мУлекула. Браво! Къде казва ще вържат мулето на кулата?

Продължавайте да гласувате за ГЕРБ. Не че другите са по-добри, но днес ГЕРБ доказаха че са злодеи.

Какво, ще ги чакаме още 4 години, за да сме сигурни, че са злодеи ли? Няма да стане с гласуване!

Лекарствата са за пенсионери, а пенсионерите са нежелани от управляващите в Б-я. Ами много ядат и много високи пенсии искат. Маийка ми, бог да я прости, вземаше 150лв пенсия последно (септември тази година). Ха сега да ми обясните как може да живее човек с такава сума и тогава да говорим за всичко останало. Ама не им пука защото са направили гуши като пеликани

Гадно се получи......

що не вземат да пратят бедните болните и безработните в концлагер

дори екзалтирано се хвалят с подобни мерки по телевизията

от джоба си за преглед при мамолог. Здравно осигурено лице съм,но няма направления. Миналата седмица личния лекар ми казва...няма бе госпожо...не ги слушайте какво дрънкат по телевизията. Ами платих си..като поп.

какво каза мамолога?

и ми каза че съм добре след ехограф и снимка.

личните лекари по принцип не дават такива направления без причина и рядко говорят на госпожо или на ви

Понеже БСП в момента се правят на света вода ненапита какво направиха те когато бяха на власт?ГЕРБ са ясни и врабчетата ги разбраха че са мошенници.БСП ЗАЩО КОГАТО ВЗЕХА ВЛАСТТА НЕ ВКАРАХА ЦВЕТАНОВ И БОРИСОВ ДА ГНИЯТ В ПАНДИЗА?ДА АМА ГАРВАН НА ГАРВАН ОКО НЕ ВАДИ!ЕДИН И СЪЩ ТЕАТЪР ОТ 30 ГОДИНИ ЕДНИ И СЪЩИ ЛАЙНАРИ УЖ СЕ ЗАМЕРЯТ СЪС КОМПРОМАТИ.

Нали Красимир Стефанов шефа на НАП го провери и казо че е чист като момина сълза....и ЗА БЛАГОДАРНОСТ направиха тогава Стефанов депутат от Герб!

ми аз щот съм тъп и не съм от БСП, па не съм и гласувал за Радев си седа и си мисля: Ми то кат има убави пътища, с маркировка и да не падат лампите в тунела връз ората, нали ще има и по-малко катастрофи и по-малко убити и осакатени. Или е по-добре неподържани пътища с повече утепани ама +700 милиона за протези и инвалидни колички за пострадалите на пътя ???

За 20 млн.става дума. Не да се вземат парите за пътища,а малко да се отдели . Да не дава Господ,ти да си следващия или твой близък...друга песен ще запееш.

Да да спрат санирането, ето ти и за пенсии пари. На Гошо и Пешо всички ще плащаме частните им имоти, а за обществото няма.

Пияните тъпоъгълници с 15-годишните трошки като теб осакатяват хора, а не пътищата. А броят на убитите и осакатените на пътя е статистически нищожен в сравнение с хората, които всяка година умират от рак, инсулт, инфаркт и други състояния, за които има лечение и превенция.

ти си от дебилите и това обяснява всичко - няма нужда да задаваш други въпроси!