Българските вина: Вечният памид

Сред мавруда, мелнишкото и гъмза, сортът памид изглежда като по-малък брат или винена Пепеляшка, но в действителност не е така.

Обратно в новината

Коментари - Българските вина: Вечният памид | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Мискет", български сорт ли е!?

Вино без мезе! Кашкавалът гони 20 лв/кг, приличното сирене-9 -10 лв, колбасите и месото също поскъпват всеки ден,яйцата,млякото,всички храни-също цените са на горе? За това никой не говори.Само хвалби от управниците и ЕС. Как ще се живее с 200-300 лв пенсия и малко по-големи заплати на повечето места! Защо никой не пита?!

"Никой не пита", щото на умните им е ясно - осъществява се хибриден геноцид над българите в България. Ясно им е и, че сме обречени, защото простите са 80% и гласуват за палачите си, политическите измамници, без значение "червени", "сини", "патрЕотЕ"... по същия начин, по който хвърлят парите си през балконите на тел.измамници

В Тенеси /САЩ 18 яйца струват 70 цента.

Съчувствай на нашите политици,те са загрижени за македонци,безарбски българи,за албанци/скоро им отпуснаха помощи за техните наводнения/а тук години наред не помагат за нашите наводнения,за които държавата е виновна защото даде на концесий на Дпс да отглеждат риба,е наводнили са къщите и малко умрели,важно е да помагаме на комшийте. Това което описвам е извън хубавата тема,ама важно се е храната на която всеки ден ни посягат,за да се лишавам от важни за здравето храни.Но управляващите изобщо не се интересуват,че тихомълком всички хранителни продукти се много увеличиха.Лично аз си пройзвеждам памид на 80години+кабарне совиньон+хамбурски мискет и още хубави сортове в полите на Рила на перфектен въздух и за мезета ядеме истинска храна,но ми е мъчно за хора които мизерстват

Да

Поздравления за автора! Направо релаксиращо действат тези статийки в неделя за нещо толкова библейски древно и истинско като гроздето и виното. Особено, в подбора им за българските сортове. Особено, на фона на врящите от по-света и у нас зловонни "новини".

ХУБАВОТО ВИНО СТАВА САМО КАТО СЕ МЕШАТ 4-5 СОРТА ГРОЗДЕ ... ДЕДО МИ ГО ПРАВЕШЕ ТАКА :)) ... И ДРУГИТЕ ПРИМЕРИ СА .. Tuscan wine ИТАЛИЯ .. Rhône wine WIKIPEDIA - тука са дадени даже в таблица пропорциите на различните сортове грозде които смесва ФРАНКИТЕ :))

ШЕБЕЦИ , ПРЕДИ ДА ЦЪКАТЕ МИНУСИ ЧЕТЕТЕ КНИЖКИ ... СЕГА И ПО ИНТЕРНЕТ ГО ИМА :)) ... СПЕЦИАЛНО В НАУКИТЕ ПО В..КУСВАНЕ Х..АПВАНЕ И П...ИЙВАНЕ НЯМА КОЙ ДА МИ СЕ ОПРЕ :))

Коет шъ риче, истината е във виното. Оние ахмаци римлянити съ знаили къкво гуворят и праят. Размишляъйти над въпросъ "Ти мен уажааш ли ме?" И бъдети честни, ни съ страхуайти да пуемъти вината, усобину околу Колидъ! Па и насетни.

Опитайте да комбинирате памид и мерло в съотношение 1/3 към 2/3 и ще видите какво прекрасно вино става и на цвят и на вкус.

Комбинирането на Памид и Мерло е наистина хубаво, аз добавям и Каберне. Съотношението зависи от дебелината на портфейла ми. Наистина става хубаво вино.

ВИНОТО И МАТЕМАТИКАТА: Вярвам, че ще е хубаво, но по-добре да запишем пропорцията 1:2, което е същото!

и като нарежеш сланинка на тънко като я поръсиш с червен пипер и наточиш от бурито в големата кана да видиш как бълбука и като надигнеш един път каната още до бурито.ЖИВОТ КЪТ НА КИНО

гледал филми със свине,ти си една такава грухтяща,щом хоризонта ти е да се наплюскаш и насмучеш,жалка българска утрепка

Друго си е Американската мечта, нали знаеш... На хамбургер с кока-кола. И няколко жълти хапченца, за настроение....

и кът съ яхниш сетне на булкътъ...стои тъ гледъи ха ха ха

голями смотаняк от тоя който не гледа филми НЯМА. Абдал може ли да вдяни за тънкия хумор на човека до бурето...ха ха ха Пийвай приятелю...и булката ...и булката ...ха ха ха