От САЩ: Случаят „Василев“ няма нищо общо с акта „Магнитски“

„Случаят на Цветан Василев няма нищо общо с Глобалния акт „Магнитски“. Абсурдно е да се твърди противното. Той не е жертва на нарушение на човешките права“.

Обратно в новината

Коментари - От САЩ: Случаят „Василев“ няма нищо общо с акта „Магнитски“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гузни негонени бягат пеевските медии, т.е. свинските мидии

НИЩО ОБЩО. ПОРЕДНАТА ПАРТЕНКА НА ВАСИЛЕВ.!!!

Правителството да поиска от Сърбите екстрадирането на престъпника Василев .България да се обърне към международните организации за престъпление към човечеството .Та тоя съсипа цяла България.И ако сърбите продължават да не го предават,ще видят Европа на куково лято.

Ако искаха мустака да бъде в България с магарешка каручка щяха да го докарат,Ей къде е Белград. Нема никога да го поискат тук и по това може да се съди как е скълапена кражбата.Ние можем само да извикаме"господ да ги накаже"

Банкеръ Daily Българската следа в Юнайтед Кепитъл Автор Бойко Бонев петък, 09. август 2013 - 20:31 Интригата около ПОК Доверие с всеки изминал ден се заплита все повече. В нея се намеси дори българският президент Росен Плевнелиев, който в сряда заяви, че НЕ Е СЪГЛАСЕН СПЕСТЯВАНИЯТА ЗА ПЕНСИЯ НА 1.2 милиона БЪЛГАРИ (възлизащи на над 2 млрд. лв.) ДА ОТИДАТ В ЕДНА ОФШОРКА, КОЯТО ИМА ...14 ПАУНДА ПО СМЕТКИТЕ!?!?!?!?!?! Става дума за компанията Юнайтед Кепитъл, чийто председател на съвета на директорите Дебора Стърман преди две седмици официално обяви, че договорът за покупката на ПОК Доверие с досегашния собственик Виена Иншурънс Груп ВЕЧЕ Е ПОДПИСАН!!!!!ВПРОЧЕМ СЛУЧАЙНО ИЛИ НЕ НИКОЙ НЕ ПОПИТА АВТСИЙЦИТЕ ЗАЩО СЕ РАЗДЕЛЯТ С ТОЛКОВА ПЕЧЕЛИВША К0МПАНИЯ И НА КОГО ТОЧНО!?!?!?! Я ПРОДАВАТ!!!! ======================= ВМЕСТО ТЯХ ИЗЯВЛЕНИЯ ПРАВИ ДОСЕГАШНИЯТ МЕНИДЖЪР (В ОСТАВКА!) Даниела Петкова и те звучат НЕУБЕДИТЕЛНО... в стил "СЛЕД МЕН И ПОТОП"!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! (Да ви звучи много, ДО БОЛКА ПОЗНАТО? И ДА ВИ Е МНОГО ПОЗНАТ И ТОЗИ "СТИЛ", ТОВА МИСЛЕНЕ!?!?! И ОТНОШЕНИЕ, НА КОЯ ГРУПА ХОРА ПРИНАДЛЕЖИ В България???, независимо колко са кресливи и лъжливи) НАСРЕД ПУНИЧЕСКАТА БИТКА !?!?!? ПО ТЕМАТА, ПОЛЯРИЗИРАЛА ДОКРАЙ МЕДИЙНИТЕ ПОЗИЦИИ, в София СПЕШНО ПРИСТИГНА Дебора Стърман и пред отбран кръг РАЗКРИ КОИ СА АКЦИОНЕРИТЕ НА КОМПАНИЯТА КУПУВАЧ и какви са намеренията им по отношение на финансовия пазар в България. Убедена в правото на инвеститора сам да избере момента, в който да изложи позициите си, адвокат Стърман изрази недоумение защо към тази инвестиция се подхожда с толкова голямо подозрение. След срещата обаче сигурно си е отговорила на този въпрос.

В сряда (7 август) ясно се видя, че не само българските медии се отнасят подозрително към Юнайтед Кепитъл. В началото на август международната агенция Ройтерс публикува материал, в който се казва, че ВЪПРОСНАТА КОМПАНИЯ НЕ Е ЛИСТВАНА НА БОРСАТА, НЯМА САЙТ, НИТО ТЕЛЕФОНЕН НОМЕР!?!?!?!?!?!?!?! Офисът й бил в къща в гр. Грейс, графство Есекс, където се помещавала Таня Пазарчик - работеща за агенция Insolution Service, КОЯТО ПЪК СЛУЖЕЛА ЗА КУРИЕР!?!?!?!?!на Юнайтед Кепитъл И ПРЕПРАЩАЛА ПОЩАТА Й в Австрия!?!?!? Според справка от октомври (очевидно направена от Ройтерс, който винаги се позовава на източниците си, а в случая такъв не е посочен) компанията Юнайтед Кепитъл НЕ Е БИЛА АКТИВНА!?!?!?! И ПО СМЕТКИТЕ Й ИМАЛО 14 ПАУНДА!!!!!Да се чуди човек защо му е на Ройтерс да следи точно тази компания, и то още от октомври (за коя година става дума - не е споменато никъде). На 7 август след повдигната топка от агенцията дойде и случайната вметка в президентската реч, направена иначе по повод актуализацията на бюджета. Справката, която в. БАНКЕРЪ се потруди да изготви от службата по вписванията на Англия и Уелс - т. нар. Companies House, показа, че към 21 май 2013-а по сметките на Юнайтед Кепитъл наистина има 14 паунда. Само че към 11 юли данните за дружеството са актуализирани и новата информация е, че общият акционерен капитал на фирмата е близо 9.8 млн. паунда, разпределен в три класа акции. Така данните от службата по вписванията потвърждават и твърденията на Дебора Стърман, че дружеството се управлява от нея и от австрийците Гюнтер Рор, Слободан Ристич и Хайнц Русвурм. Такава информация за една офшорна компания едва ли може да се открие свободно по интернет.

Тук обаче голямата интрига е съвсем друга. А именно ============================ НЕ СТОЯТ ЛИ ЗАД ТЕЗИ БРИТАНСКИ "ИНВЕСТИТОРИ" ... БЪЛГАРСКИ КАПИТАЛИ, НАПУСНАЛИ НЯКОГА РОДИНАТА И ТЪРСЕЩИ ПЪТЯ ОБРАТНО СЕГА!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?! ============================ Ако се съди по думите на Дебора Стърман, програмата за навлизане на Юнайтед Кепитъл на нашия пазар е доста амбициозна. Което ще рече и добре подплатена финансово. Ще припомним, че освен за ПОК Доверие базираната в Есекс компания е сключила договор за придобиването на Ти Би Ай Асет Мениджмънт и Ти Би Ай Инвестмънт и води разговори за закупуването на Токуда Банк. Та това си е цял финансов холдинг. А българската следа в Юнайтед Кепитъл е доста гореща. Един от акционерите на това дружество до неотдавна например е била компанията Риджънт Кепитъл АД в която акционери са фондация Тера Инкогнита, Стоян Стайков и Румен Нанов. Въпросната фондация е със седалище в Лихтенщайн - държава, известна като убежище на банковата тайна, В КОЯТО ПРОИЗХОДЪТ НА КАПИТАЛИТЕ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА СМЕТКИТА ОСТАВАТ НЕРАЗКРИТИ!?!?!?!?!?! Може би тази връзка е търсена и с името на фондацията, която в превод от латински означава непозната земя. ТАКА ЧЕ ЗА НЕЙНАТА ДЕЙНОСТ ТРУДНО БИ МОГЛИ ДА СЕ НАУЧИ НЕЩО КОНКРЕТНО ОТ ДОКУМЕНТИТЕ!?!?!?!

С две думи, И при кражбата на активите на КТБ не става дума за индивидуално и еднократно престъпление на ЕДНО ЛИЦЕ, пък било то дори и собственикът, основният акционер Цветан Василев А ЗА ОРГАНИЗИРАНО И ПРОДЪЛЖИЛО ВЪВ ВРЕМЕТО ПЛАНИРАНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА ЧРЕЗ ТИПИЧНА РЕЙДЪРСКА АТАКА НА БАНКАТА ВОДЕНА ОТ ЦАЦАРОВ И В КОЯТО УЧАВСТВАХА И ДРУГИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ, МОБИЛИЗИРАНИ ОТ ПЕЕВСКИ МАФИЯТА ЗАД НЕГО! И понеже става дума НЕ ЗА ЕДНОКРАТНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НА ЕДНО ЛИЦА, а за ПОСТОЯННАТА "РАБОТА" НА ГРУПА ХОРА, НА ОПГ, НА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, СПЕЦИАЛИЗИРАЛА СЕ В ГОЛЕМИ УДАРИ И КРАЖБИ (от България само за 30 години са откраднати около 150 милиарда долара пари и активи на държавата, или или пари, с които тя и всички българи са ощетени), САМО ДА ИЗТЪКНА, ЧЕ ДЕЛО НА СЪЩАТА ТАЗИ ГРУПА ДЕ ФАКТО, С АБСОЛЮТНО СЪЩИТЕ БОСОВЕ КАТО ПРИ КРАЖБАТА НА КТБ, но просто чрез други подставени лица, БЕ И ОПИТА ЗА КРАЖБАТА НА МИЛИАРДИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ В ПЕНСИОНЕН ФОНД "Доверие". И това е пределно ясно на всеки, който е запознат с "материята"! За останалите да припомня историята:

Четете и намерете "СТОТЕ ПРИЛИКИ" между "кражбата на века КТБ", на милиардите в нея, и - опита за кражбата на милиардите на българските пенсионери в най-големия пенсионен фонд в България - "Доверие": Прокуратурата и МВР се намесиха в сделката за фонд "Доверие" Организирана престъпна група е имала поръчка да пребие двама души, свързани с кандидат-купувача ИНТЕРЕСИ Кандидатът за "Доверие" "Юнайтед кепитъл" e регистриран през 2007 г. във Великобритания и НЯМА ДАННИ ДА Е РАЗВИВАЛ ДЕЙНОСТ, установи в. "Капитал". (Тук отварям една голяма скоба - ВСИЧКИ ЗНАЕМ И ВИЖДАМЕ МАСИРАНАТА АТАКА СРЕЩУ КАПИТАЛ И ДНЕВНИК, СРЕЩУ СОБСТВЕНИКА ИМ ИВО ПРОКОПИЕВ НА МАРИОНЕТКАТА НА СЪЩАТА ВЪПРОСНА ГРУПА ХОРА И БОСОВЕТЕ ИМ И В МОМЕНТА, и без изобщо да съм нито защитник, нито фен на Прокопиев, дори по-скоро обратното, ПРОСТО СЕ НАБИВА НА ОЧИ ЗАЩО МАФИЯТА ТАКА ЯРОСТНО ГО АТАКУВА, нали, дори и тук...) Акционери са ОФШОРНА КОМПАНИЯ, ФОНДАЦИЯ И БЪЛГАРСКОТО ДРУЖЕСТВО "Риджънт кeпитъл" с управител Румен Нанов, бивш шеф на ФАЛИРАЛАТА (тоест разграбена ПОРЪЧКОВО, тоест ТОЧНИЯТ ЧоВЕК ЗА ТАЗИ РАБОТА!!!) през 1995 г. Агробизнесбанк. Нанов е дребен акционер в "Риджънт кепитъл", но представлява друг голям акционер - Posh Enterprises, регистрирано на Сейшелите. Управляващи на "Юнайтед кепитъл" доскоро са били Камелия Здравкова и австриецът Гюнтер Рор. Според австрийския търговски регистър Рор е съдружник с руснака Сергей Мастюгин, който влиза в надзорния съвет на руската банка Инвестбанк, а според в. "Капитал" вероятно ще осигури поне отчасти финансиране за сделката.

================== ПРЕДИ ДЕСЕТИНА ДНИ КАТО НОВО ЛИЦЕ И ДИРЕКТОР НА директор на "Юнайтед Кепитъл" бе афиширана адвокат Дебора Стърман. Тя присъства на общото събрание на акционерите на "Доверие" и обясни, че акционери в "Юнайтед кепитъл са фондът LJ capital и компанията на Asia Traiding на руския банкер Сергей Мастюгин, а "Риджънт кепитъл" има съвсем дребно участие и в нея имало трима австрийци, един американец И НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН...:) (като че ли има някакво значение КОИ И КАКВИ ТОЧНО СА ПОДСТАВЕНИТЕ ЛИЦА, КОИТО "СА ВЗЕЛИ ЕДНИ ПАРИ) - американци, таджикистанци или ... българчета....

А Цацаров ОТНОВО СЕ ОСЛУША И НЕ РАЗСЛЕДВА СЛУЧАЯ! Между другото искам само да изтъкна, че ако Цацаров ОЩЕ ТОГАВА БЕ РАЗСЛЕДВАЛ ДОКРАЙ ТОВА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ (в него бе замесен и Мавродиев, който бе начело на КФН< и куп други лица и институции), ТО КРАЖБАТА В КТБ НЯМАШЕ ДА СЕ СЪСТОИ, просто защото както обясних по-рано СТАВА ДУМА ЗА ЕДНА И СЪЩА МАФИЯ! В България НЕ СА МНОГО, ВСЪЩНОСТ СЕ БРОЯТ НА ПРЪСТИТЕ НА РЪКАТА ХОРАТА, КОИТО НЕ САМО МОГАТ ДА ОТКРАДНАТ МИЛИАРДИ, НО И ИЗОБЩО ДА ИМ МИНЕ ПРЕЗ УМА ДА ГО НАПРАВЯТ, И ТЕЗИ, КОИТО ВЕЧЕ СА ГО ПРАВИЛИ, ТОЕСТ СА СПЕЦИАЛИЗИРАЛИ В ТАКИВА ОГРОМНИ КРАЖБИ! И които могат да се разпореждат и нареждат на главни прокурори, на премиери, служби и т.н. ДА СИ ЗАТВАРЯТ ОЧИТЕ, КОГАТО ИМ НАРЕДЯТ!!!

Когато прочетох тази статия за този американски професор, изведнъж толкова компетентен по въпрос за огромна кражба. на милиарди в малка и далечна България, знаете ли за какво се сетих? За една друга кражба в България на милиарди, КОЯТО БЕШЕ ПОЧТИ СТАНАЛА, но в последният момент се спасиха парите на българите, на българските пенсионери! И тогава в кулминационния момент се появи в Бъгария един"голям авторитет", американка, и започна да ни разказва приказки от 1001 нощ, и тя представена като "по-, по- и най-", като велика и ни разказваше как хем не знаела кои и какви били хората, които притежавали фирмата, която представлява и че не знаела с какво точно се занимавали, хем че вече новите собственици НЕ БИЛИ БЪЛГАРИ!?!?!?, хем - забележете - че ТЯ НЯМАЛА ПРЕДСТАВА КАКВО ТОЧНО Е ПРАВИЛА ТАЗИ ФИРМА ПРЕДИ НАСКОРО ДА Я ПРЕХВЪРЛЯТ НА ДРУГИТЕ, НОВИТЕ СОБСТВЕНИЦИ, КОИТО ПЕРЕДТСАВЛЯВА, ХЕМ, ЧЕ ... ТЕ НЯМАЛО ТАКА ДА ПРАВЯТ, КАТО СТАРИТЕ!?!?! Името на тази афиширана като "велика американска адвокатка, И МЕЖДУ ДРУГОТО УЧАСТНИЦИТЕ В ТОЗИ ОПИТ ЗА ЗАГРАБВАНЕ НА МИЛИАРДИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ във пенсионен фонад "Доверие" БЯХА ПАК СЪЩИТЕ, СЪЩИТЕ ЛИЦА И КРЪГОВЕ" бе Дебора Стърман, представляваща една от многото офшорки на българчета - "Юнайтед Кепитъл" . Това бе поредната ИЗЦЯЛО КРИМИНАЛНА ИСТОРИЯ НА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА БЪЛГАЕРЧЕТА, ПРИЦЕЛИЛА СЕ В МИЛИАРДИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ, И СЪВСЕМ ЗА МАЛКО НЕ УСПЯЛА! След като тази Дебора цтфна и в България и започна да ни разправя откровени глупости и не можа да отговори на нито един въпрос и наговори куп неща, които просто не се връзваха, дори и да човек да не е специалст и експерт, тя набързо изчезна..

май не е чул, че за грабежи на банки не присвояват купата "Магнитски".

"... банкера-беглец, източил милиарди от парите на вложителите в КТБ, бъде разгледана по акта Магнитски." Кога беше доказано че Цв. Василев е източил КТБ? Нещо май пак се опитваме да скрием истината!!? А бе дира защо публикувате недоказани факти???

Как откога? Всички се опитват да се доберат до трохите от банката. То вече е очевадно че е имало проблеми, но за милиони, а мириардите къде изчезнаха????

Точно от това изречение - при внимателен прочит - още първият път става пределно ясно, че този измислен американски професор НЕ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО И КАТО ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ И ПРЕДСТАВИТЕЛ НА неправителствена организация - Граници на свободата, а като лобист и лично заинтересовано и "предубедено" лице в това огромно престъпление, КОЕТО МЕЖДУ ДРУГОТО НЕ Е ДЕЛО САМО НА ЕДНО ЛИЦЕ - Цветан Василев, А НА ... ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА С МНОГО МОЩНО ПРИСЪСТВИЕ И ВЛИЯНИЕ В НАЙ-ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ НА ДЪРЖАВАТА, НА БЪГАРИЯ! Това се опитах да обясня още с първия си постинг - това не речникът и мисленето, това не стилът на истински представители на истински граждански неправителствени организации, защитаващи истински граждански права и свободи - ТЕ СЕ БОРЯТ СЪС СВОЕВОЛИЯ И ЗЛУПОТРЕБА С ВЛАСТТА В УЩЪРБ НА ГРАЖДАНСКИ ПРАВА И СВОБОДИ, А НЕ ТОЧНО ОБРАТНОТО, тоест дори и да бе истина, че Мустакатият е само и единствено виновен, А ВСИЧКИ ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е, това истински представител на гражданска организация, КОЙТО НЕ Е ПОДКУПЕН И/ИЛИ ЗАВИСИМ НЕ АФИШИРА, особено пък дори и преди да му се е разгледал случая в съда и той да се е произнесъл! А този предварително, дори и без да е започнало делото ВЕЧЕ ОБВИНИ ВАСИЛЕВ И ГО ОСЪДИ, И ТО ОТ АМЕРИКА!?!? А защо този подкупен и предубеден тип не обясни простичко И КОЛКО МИЛИАРДА Е ОТКРАДНАЛ Василев, като го обвинява? Колко? 205 милиона (КЕШ, откраднати в тъмна доба лично от Мустака в чанти и сакове от собствената му каса и с едно бусче, както обявиха в началото на поръчковата им атака Цацаров, прикриватурата му и Петъо Еврото и следователите му, колеги на Пеевски, както и с участието на МВР и ДАНС на Лазаров, Йовчев и Писанчев (ама каква библиотекарска компания само, а:) ), или над 4 милиарда, както обявиха след това, или пък 1.5 милиарда, както сега отново смениха цифрата... Аз смятам, че Цветан Василев има пълното основание да заведе дело и да осъди този толкова ангажиран и охотно клеветящ БЕЗ НИКАКВИ ДОКАТЕЛСТВА американски "професор"!

дира , джапанка ли го играете на пеевски?

Щом новината се коментира от "Монитор" безгранично му вярваме.

Около грабежа на тази голяма банка, наречен фалит, се въртят само лица, миришещи на самогон, махорка и вмирисана сельодка! Припомнете си аферата "Южен пАток"! Основното финансиране на този проект бе през КТБ!! Приключи "Южный пАток", приключи и КТБ-то, Газпромският паричен поток се оттече към Россия и се видя, че "царят е гол". "Фалитът" на КТБ бе отмъщение за "предателството". И никой не смее да каже истината. Поради това и "банкерът на годините" се спасява в Рассия, т.е. Сърбия, което е едно и също. Да, Путин си прибра пуделчето. Кой ще изплюе камъчето?

Сиреч Цв.Василев работеше заедно с Цв.Цветанов до момента, в който Борисов не извика от Америка - Фалит !

Спомни си едно дело наречено САВОЙСКО, което се въртешев ИТАЛИЯ през 2006 година! Обвиняемият ВИКТОР ЕМАНУИЛ пропя в затвора и посочи братовчед си САКСКОБУРГГОТСКИ като участник в престъпна схема свързана с БТК и доставка на лекарства за ХЕМОДИАЛИЗА. СПОМНЯШ ЛИ СИ ЗА ЯХТЕНИЯ СКАНДАЛ И ЛИЦАТА НА ТЕЗИ УЧАСТВАЩИ В НЕГО - принц КИРИЛ, СПАС РУСЕВ, МИЛЕН ВЕЛЧЕВ..... Не те ли впечатлява факта, че точно тези хоре сега с участието на МИЛЕН ВЕЛЧЕВ , БРАТ МУ ГЕОРГИ по един престъпен начин прехвърлиха най скъпият и ВЪЗБРАНЕН актив на КТБ оператора ВИВАКОМ на същия този СПАС РУСЕВ!! ЗАЩО ТВОЯТ БОРИСОВ КОЙТО ПЛАТИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА КТБ С ДЪРЖАВНИ ЗАЕМИ, не реагира на това престъпление. НЕ ГО НАПРАВИ И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР , КОЙТО С ВЕСТНИЦИТЕ НА ПЕЕВСКИ УБИ БАНКАТА. ЗАЩО МЪЛЧИШ ЗА ТОВА БЕ ?? КОЛКО ТИ ПЛАЩАТ ПЕЕВСКИ , БОРИСОВ И ЦАЦАРОВ ЗА ТОВА?!!

Може би сега и Василев е разбрал, че не може да яде с две лъжици едновременно. Крадеш, хващат те, връщаш част и пак остава за тебе. Май още не е узрял за истината !

На простия руски агент Цветан Василев,който ощети българия в полза на русия и затова го пазят в Белград никой не може да му помогне.

явно е, че имаш мнение по въпроса, съдиш, бесиш... Точно това се и очаква от теб :) един от стадото, блей каквото ти напишат на дебелите вестниците :)

Да видим кво американците ще кажат.Някои от нашите са се омешали с крадците и крият вместо да разкриват крадците.Пушилката около приватизацията е със същата цел.Дано американците имат интерес....

Хахаха, Американците мислят единствено и само за себе си. Рано или късно се си прецакан.

от това НПО не зависи нищо!! Иска на Цветан Василев е внесен в ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ и Министерството на финансите на САЩ, които след като разгледат доказателствата събрани от фирмата представляваща Василев и преценят дали те са достоверни правят предложение до Президента на САЩ за санкциониране на двете личности посочени в иска - СОТИР ЦАЦАРОВ и ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ! В ИСКА СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ КТБ Е БИЛО В МНОГО ДОБРО СЪСТОЯНИ , КОЕТО Е ПОТВЪРДЕНО ОТ ЗАПАДНИ ОДИТОРИ , И ЧЕ ТО Е ЖЕРВА НА УМИШЛЕН ФАЛИТ ДОВЕЛ ДО РАЗГРАБВАНЕ НА АКТИВИТЕ МУ!! ПО ВСЯКА ВЕРОЯТНОСТ ЩЕ ИМА ПОЗОВАВАНЕ НА ОСЪДИТЕЛНОТО РЕШЕНИЕ ПО ДЕЛО НА ОМАНСКИЯ ФОНД, КОЙТО КАТО СОБСТВЕНИК НА КТБ Е ЗАВЕЛ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА ТВЪРДЕЙКИ СЪЩОТО НА КОЕТО ВАСИЛЕВ СЕ ПОЗОВАВА . В делото си държавния фонд на ОМАН сочи, че е изразил готовност за предприемане на действия за спасяване на банката , но те не са били допуснати от държавата! КТБ Е БИЛА ОБРЕЧЕНА НА ФАЛИТ ЗА ДА БЪДЕ РАЗГРАБЕНА ОТ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА В КОЯТО УЧАСТИЕТО НА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР Е КЛЮЧОВО. Въпроса, чия собственост са четирикратно ДЕКАПИТАЛИЗИРАНИТЕ от КВЕСТОРИТЕ активи на КТБ и как въпреки ВЪЗБРАНАТА ИМ те бяха прехвърлени в частни фирми и лица , стои като демоклиев меч над главата на ЦАЦАРОВ и БОРИСОВ КОЙТО ПЛАТИ МИЛИАРДИТЕ задължения на КТБ с ДЪРЖАНИ ЗАЕМИ БЕЗ ДА БЪДАТ ОДЪРЖАВЕНИ АКТИВИТЕ НА БАНКАТА. Псещението в петък на представител на ДЕПАРТАМЕНТА на САЩ в МПравосъдието бев контекста на процедурата по делото на ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ. Към настоящия момент е нужно спешно отстраняване на ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР и подвеждането му под отговорност.

Добре, но освен главният прокурор, тук надничат и доста други личица, които са окичени с власт по един или друг начин. Че фалитът беше умишлено предизвикан, това е ясно, но някак си в мъглата се размиват лицата, които го предизвикаха. Едно лице е ясно, неговите медии първи писнаха и предизвикаха масовата паника, но има и още едно лице, сега на много висок пост в държавата, което "пророчески" се изказа по въпроса за фалитите, но никой "не ще" да го забележи, а хвърлиха вината на един нещастник от Русе, доколкото си спомням. И в цялата тая дандания със следствия и съд едва ли ще излязат имената на истинските виновници, щото...абе страх лозе пази...

Кой спечели от ФАЛИТА на КТБ?? Разбира се, че когато плащаше дълговете на СОБСТВЕНИЦИТЕ на КТБ , премиера БОРИСОВ трябваше най малко да ВЪЗБРАНИ и ЗАПОРИРА в полза на ДЪРЖАВАТА активите на банката които месец след МЕЖДУНАРОДНИЯ ОДИТ бяха ОБЕЗЦЕНЕНИ от КВЕСТОРИТЕ й !!! Задай си въпроса КАК ВЪЗБРАНЕНИЯ В ПОЛЗА НА ЕДНА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ оператор ВИВАКОМ СЕ ПРЕВЪРНА В СОБСТВЕНОСТ НА ЦАРСКИЯ ПРИЯТЕЛ СПАС РУСЕВ?! Къде беше БОРИСОВ, къде беше ЦАЦАРОВ , когато двамата братя МИЛЕН И ГЕОРГИ ВЕЛЧЕВИ извършваха престъплението по придобиването на акциите на ВИВАКОМ??! ЗАЩО И ДВАМАТА ПРЕСТЪПНО МЪЛЧАХА И НАБЛЮДАВАХА как царския приятел СПАС РУСЕВ със съдействието на ДВАМАТА БРАТЯ и с помагачеството на ВТБ става собственик на ВИВАКОМ?! СПОМНЯШ ЛИ СИ "САВОЙСКАТА АФЕРА" и делото в Италия при което с участието на царския братовчед ВИКТОР ЕМАНУИЛ и СПАС РУСЕВ италианските власти показаха ДОКАЗАТЕЛСТВА ПРИ КОИТО ЗАПОДОЗРЯН В КОРУПЦИЯ БЕШЕ И ЛИЦЕТО САКСКОБУРГГОТСКИ . Негови министри бяха посочени в ПРЕСТЪПНА СХЕМА свързана с продажбата на оператора БТК и доставка на лекарства за ХЕМОДЕАЛИЗА при което на БОЙКОВИЯ ЦАР бе обещано да получи ДВОРЕЦ В ЧУЖБИНА! ЗАБРАВИ ЛИ ЯХТЕНИЯ СКАНДАЛ ПРИ КОЙТО БЯХА ПОСОЧЕНИ ЛИЦАТА ИЗВЪРШИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СВЪРЗАНО С ДОСТАВКИ НА ОБОРУДВАНЕ ЗА БТК! Сред тях освен МИЛЕН ВЕЛЧЕВ фигурираше и ЦАРСКИЯ СИН КИРИЛ , и същият този СПАС РУСЕВ който в момента е собственик на ВИВАКОМ!! ИЗЛИЗА , че замисленото още тогава престъпление ВСЕ ПАК Е АКУМОЛИРАНО и то със същия екип - ПРИНЦ КИРИЛ , СПАС РУСЕВ, МИЛЕН ВЕЛЧЕВ ! Изпълнителя разбира се е ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР , който с вестниците на ПЕЕВСКИ уби банката!

"Монитор"?! Ще видим...

"... вицепрезидент на неправителствена организация..." да се чете "добре заплатен лобист". Тия американците бая хитри излязоха. Едните взимат парите на Василев да лобират за него и да го изкарат ангел, а другите вземат парите на Пеевски да го спасяват от другите лобисти дето им се плаща да го разкатаят. И от всичката патаклама американците ще приберат парите, Василев и Пеевски ще си намерят майстора, а дебилите ще ръкопляскат за доброто представление и ще цъкат с език - абе струваше си осемте милиарда.

Кога ще го докарат тоз бандит в България да го съдят.

Разбира се,че няма нищо общо.Цветанов не е противник на Путин за,да го подкрепя САЩ.

... василев, бе... професоре-дебил...

Естествено че няма нищо общо.и със сигурност Василев е източил банката.след това има и други но той си е първия.затова да се върне или да го върнат и да се предаде на правосъдието.със сигурност има много участници в тази история но ако не свидетелстват няма как да се разбере.но Василев няма намерение да се връща.според мен ще хукне към юар или доминиканската република и той.и си мисля че е крайно време да сключим договор за екстрадиция с тези държави.

ОТ СТАТИЯТА Е ВИДНО, ЧЕ " други хора с обвинения за престъпления в родината си могат да приемат Цветан Василев за ролеви модел, като се опитат да злоупотребят с ГЛОБАЛНИЯ закон, за да повлияят на делата срещу себе си." КОИ СА ТЕЗИ ДРУГИ ХОРА, И КОЙ Е ТОЗИ ГЛОБАЛЕН ЗАКОН , С КОЙТО ТЕ ЗЛОУПОТРЕБЯТ?! ЕС може да ни пише всякакви оценки на правораздавателната система, но ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ са батьовците от САЩ. Посещението представителя на Държавния департамент на САЩ Кейт Макфарланд при Зам.-министъра на правосъдието и бивш наблюдаващ прокурор по делото КТБ Стоянов проличава, че в САЩ РАБОТЯТ ПО СЛУЧАЯ и последици задължително ще има. ОЧАКВАМЕ ДА ВИДИМ КАКВИ СА ТЕ.

към тая информация. Прави ми спечатлениече нито един сайт не смее да отрази скандалното интервю на Валери Симеонв в Пик,с изглючение на Гласове...които малко са го фризирали. Това което твърди Симеонов пред Пик е скандално. ОП са научили за оставката на Главчев от медиите... твърди че са обезличени като партньори... Симеонов обижда Борисов с епитети...твърди че опозицията е права...за вмешателството му НС... абе още куп скандални твърдения... Прочетете си го в Пик...че никой не смее да го пусне.

Просто напуска потъващия кораб на ГЕРБ! Симеонов няма да иска да има нищо общо с грабежа на КТБ който в момента е обект на разглеждане на АМЕРИКАНСКИЯ ДЕПАРТАМЕНТ!! Няма да коментирам, че той подкрепи решението на МЕНДА държавата да плати задълженията на СОБСТВЕНИЦИТЕ на КТБ, чез да придобие никаква собственост върху АКТИВИТЕ НА БАНКАТА!! НЕ КОМЕНТИРАМ ЗАЩО СИМЕОНОВ НАБЛЮДАВАШЕ БЕЗУЧАСТНО КАК ВЪЗБРАНЕНИТЕ АКТИВИ НА КТБ ПРЕМИНАВАХА ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН В РЪЦЕТЕ НА ЦАРСКИТЕ ХОРА!! Симеонов гори заедно с Борисов!

КОЙ ОКРАДЕ ПАРИТЕ НА КТБ е въпрос, който може бързо да бъде решен , ако се проследят ТРАНЗАКЦИИТЕ извършени с електронната разплащателна система СУИФТ. ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР И РАСЛЕДВАЩИТЕ НЕ ПОЖЕЛАХА ДА НАПРАВЯТ ТОВА!! По интересно е какво се случи с АКТИВИ на КТБ, които КВЕСТОРИТЕ САМО МЕСЕЦ СЛЕД ОДИТА НА МУУДИС ДЕКАПИТАЛИЗИРАХА БЛИЗО ЧЕТИРИ ПЪТИ!!!! Кои са новите собственици на обезценените активи на ВИВАКОМ, ПЕТРОЛ, МУЛТИПЛЕКСИ, ДУНАРИТ, ТЕХНОМАРКЕТ, , а също и БУЛГАРТАБАК!! Как те промениха собствеността си и ИЗЛЕЗНАХА ОТ МАСАТА НА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТТА въпреки, че бяха ВЪЗБРАНЕНИ В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА?!! На последния въпрос ще се налага на отговаря като обвиняем този който предизвика УМИШЛЕНИЯ ФАЛИТ на КТБ вкарвайки в нея БАРЕТИ и ПОДГОТВЕНИ ЗА СЕНЗАЦИЯТА МЕДИИ НА ПРИЯТЕЛЯ СИ ПЕЕВСКИ!! КТБ бе съсипана за миг с МЕДИЙНА АТАКА, довела до безконтролно теглене на пари!! ЗАПОДОЗРЕНИТЕ СА - главния прокурор Цацаров, Бойковия цар който в момента продава собствеността си панически , приятеля му Спас Русев, братята Милен и Георги Велчеви и всички от ЯХТЕНИЯ СКАНДАЛ появил се по едно корупционно дело водено в ИТАЛИЯ носещо названието САВОЙСКОТО, с призовани по него лица - Спас Русев, САКСКОБУРГОТСКИ и НЕГОВИ МИНИСТРИ, ПРИНЦ КИРИЛ и разбира се БРАТОВЧЕДА на величеството ВИКТОР ЕМАНУИЛ. УБЕДЕН СЪМ, ЧЕ АКО ЯНКИТЕ РЕШАТ, ще разплетат чорапа и въпроса с правителството на царския гавазин бързо ще приключи! Залога е голям и не касае само БЪЛГАРИЯ, а и Европа! Как ще изиграе картите Тръмп е въпрос който чака отговора си!

а твоите мустаци стават все по-грозни и гнилостни!!!!!

виждаш ли делянчо пеевски,гние и се подува от гнилостните газове които го разяждат отвътре...

мустак,ще те изядат паричките отвътре като червеи!!!!

Цецо в панделата.

Миклош Радвани БАСИ ИМЕТО , БАСИ ЕКСПЕРТА .. ВСЕКИ МОЖЕ ДА СИ КАЖЕ КВО МИСЛИ ПРИ НАС :))

Винкела в "Пик"---пръсттче средно за Боко Тиквата!:)))))))))

В крайна сметка липсват ли пари или не?

Има нещо МНОГО гнило в цялата история. 4 милиарда лева (малко над 2 милиарда Евро са МНОГО пари. Толкова пари не могат да бъдат похарчени без следа. Някой лъже, и май лъжат и двете страни - и василев, и БНБ!!

И ЗАЩО СЛЕД КАТО БОРИСОВ НАПРАВИ ТОВА ОТ ИМЕТО НА ДЪРЖАВАТА, АКТИВИТЕ НА БАНКАТА НЕ БЯХА ОДЪРЖАВЕНИ?? ЧИИ СА СЕГА ТЕЗИ ВЪЗБРАНЕНИ ОТ ДЪРЖАВАТА АКТИВИ, И КАК ТЕ СТАНАХА СЛЕД ИЗВЪРШЕНАТА ЧЕТИРИ ПЪТИ ДЕКАПИТАЛИЗАЦИЯ НА СТОЙНОСТА ИМ СОБСТВЕНОСТ НА БОЙКОВИЯ ЦАР , НА РАЗНИ ПЕЕВЦИ , МЕЕВЦИ И ПОДОБИЯ НА ГРИША ГАНЧЕВ?!! А ЧИЯ СОБСТВЕНОСТ Е ЕДНА 100 ПРОЦЕНТОВА СОБСТВЕНОСТ НА КТБ - Търговска банка ВИКТОРИЯ?? МОЖЕ БИ БОРИСЛАВОВА ЩЕ НИ КАЖЕ?!

Най после да си дойдем на думата!Случая Василев няма нищо общо с Глобалния акт " Магнитски"!Абсурдно е да се твърди обратното!" Браво!Позабавиха се,но резултата е точен!Хайде сега сръбските съдии стига са се гушили повече от две години,връщайте го!Ами Василев им снесе милиони на сръбчетата,палати да си построят!

И защо продължават да ни втълпяват, че Цветан Василев е източил парите на банката? Нищо не се казва за Борисов, Пеевски или пък Доган, които седят зад всичките тези машинации, но нарочиха едно лице и решиха като мафиотска структура да припишат всичко на него..... а бе като сме тъп народ, никой не може да ни помогне!

Много смешно!Това с молбата на защита беше пореден ход на Банго,уж да сплаши,че някой му нарушава правата на крадене и допълнителни спектакли пред продажни медии!Ти сериозно ли мислиш,не е за вярване,че Василев не е източил нищо,няма блокирана сметка в Щвейцария и на други места,няма частен самолет,няма фиктивни фирми с необезпечени кредити,няма къща на Женевското езеро за 20 млн.и общо семейно имущество за 200 млн. ,заводи с кредити от КТБ и изобщо КТБ " не " беше пирамида?

Абе ти тъп ли си или се преструваш? Или най-вероятно и двете..Ми нали мазният мустак е отговорното лице и всичко се е случвало с неговата оторизация. Това, че и други са намазали не го оневинява него самия. Да влиза в панделата и да почва да разправя кои са замесени покрай него. Напрегни си чутурата максимално и може и да схванеш малко от това..Шансът е малък, да, но го има.

Играли сме добро, платили сме щедро, неразбрани останали, шанс немали.. Ктиторът явно и тоз път не можа да си издейства величайшая индулгенция. Има Господ, щот' ако нямаше, този щеше да е начело на държавата и да ни шиба като брашнян чувал. Мистър икономика така юридически го лъзнаха да повярва, че щатите са слепи и глухи, че олекна с малко от засмуканото.

Василев образно казано е "Инсулиновата инжекция" на Борисов. ------------ Парите Също и Наказват, и то МНого Лошо.

Разбира се, че няма. Това е типичен акт Тиквински. Едни мафиоти начело с една Тиква вземат едни пари и виновни няма! Както при първото тиквено правителство се взеха едни два милиарда от Здравната каса. Второто тиквено правителство взе четири милиарда от КТБ. А третото тиквено правителство засега ни забудалява с разни милиони от тикви, други от НДК и други кокошкарски кражби, обаче има време. Все от някъде ще изскочат 3-4 милиарда.

Ще се намерят джидове, които да докопат тези пари. Повярвайте ми, парламента на уса е пълен с тях. И са във финансите най-вече!

Нещо май не си наясно. Парите вече ги докопа едно дебело прасе, коет си е в нашия парламент. И руска подлога.

Споменаваш Русия за пореден път. Ясно, така е. Но о за идиоти са тези, които за над 25 години политически, икономически, административен и военен контрол над една малка и слаба съюзна територия не могат да озаптят някакви си руски подлоги, кръвни противници? Дежурният отговор, че Путин им е виновен, трудно може да се приеме. Нещо друго?

Естественно че няма нищо общо. Магнитски беше американски агент за разлика от Ц.В.

ДИР, вие проиявявате някаква фрапираща некомпетентност. Дайте някой лев на някой юрист да ви ограмоти малко, за да не пишете глупости. Които в момента представляват тъпа, американска пропаганда. Какъв е тоя "глобалния закон Магнитски". Какво е това "глобален закон", в правото няма такова животно. Има закон, който САЩ са си приели и този закон е валиден за тяхната си територия. И не важи за останалите държави по света. САЩ си търсят пудели и такива, които им целуват дирника, за да придадат на този закон екстериториалност. Или, опитват се собствените им закони за тяхната си държава, да ги направят задължителни за изпълнение от други държави. Нарича се екстериториалност на законите. Само дето на това се връзват пуделите и целувачите. Ако вие се припознавате като такива, значи сте пропаганден сайт, а не информационен и не говори добре за вас. Друг начин е САЩ да рекетират, заплашват и изнудват държавите, за спазват американските закони в собствената им територия, което си е абсурд. Както преди десетина години се опитаха да издействат пълна безнаказаност на американските войници по света, т.е. да са над законите във всяка една държава. Тогава получиха дружен отпор от Света и нищо не направиха. Имате един журналист, който се държи като такъв и се опитва да пише обективно и информационно. По-добре се учете от него. А не да въвеждате хората в заблуждение, пласирайки се като сайт за пропаганда и манипулация. Такива медии има достатъчно, като се почне от БНТ. Но информационните са малко.

Абе нямат, нямат валидност, ама как бламираха Блатер и Платини с дела в някакъв селски съд от южните щати.

Не ги бламираха с това, а с компроматите , които извадиха в централата им и ги принудиха сда си подадат оставки. Демек с рекет, шантаж и изнудване. А не с правови норми. КОето и съм написал. Те много пъти опитват, техен съд да даде няаква присъди и се опитват да я пласират в някоя държава. И с Ходорковски беше случая, ама на Русия не мина. Където могат, там пласират.

Глобален акт " Магнитски"важи за територията на САЩ,но обхваща случаи от цял свят и тези с нарушените права могат да получат закрила и право да пребивават на територията на САЩ,а нарушителите не ако имат сметки при тях!

А кой отсъжда че правата им са нарушени. И по кой закон се отсъжда. След като съответната държава е осъдела крадеца. И това е брутална намеса във вътрешните дела на съответната държава. Никой не е молил САЩ да се намесват в делата на други държави. Да си гледат собствените граждани и собствената си територия. Не се прави на недоразбрал. на всички са ясни номерата на американския режим.

простаци от Дир.бг защо не напишете нещо ясно и разбираемо, aми драскате скалъпени неразбории напоени с безсмислие.

по принцип.

...по принцип тарабелата от титаник мозе и да не им свурши работа.

Як рев на Валери Симеонов против Борисов в ПИК... Май май...други неща говори Симеонов за оставката на Главчев... Статията е огромна....плаши Симеонов нещо... И точно в Пик.

тоя що се мъчи да плещи наляво надясно - да поръча убийството на тея дето го ограбиха - да започне с дебелия и евродепутата и да останат да треперят бочката и скокола

ако Бойко не слугуваше на САЩ Цветан Мустаков щеше да бъде най-онеправдания унизения оскърбения с нарушени човешки права човек а българските управници самото Зло !

казваш лафа за демокрацията и човешките права работят когато имат интерес !?

4 милиарда, колкото Цацаров обясни, че са откраднати, СА МНОГО ПАРИ, както и да ги гледаш! И на Изток, и на Запад, особено за малка и бедна България! Ако се вземе предвид, че вече дори и официално български представители на релевантни институции обявиха, че са идентифицирали и запорирали активи за 2.6 милиарда ако не се лъжа, то дори и останалите около 1.4 милиарда пак остават много пари! НО... ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ПОНЕ ДВА ВАЖНИ И БЕЗСПОРНО ДОКАЗАНИ МОМЕНТА - и отново се базирам на ОФИЦИАЛНИ ИЗЯВЛЕНИЯ НА ОФИЦИАЛНИ БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУЦИИ: Първо - всички, абсолютно всички потвърдиха, макар и скрито от народа (от протоколите на заседанията при президента Плевенлиев), вкл. премиер, президент, министри, шеф на БНБ че ... ИМА АТАКА СРЕЩУ БАНКАТА, СРЕЩУ КТБ, И Е ОЧЕВАДНО, ЧЕ ТАЗИ АТАКА НЕ Е ОСЪЩЕСТВЕНА ОТ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, А СРЕЩУ НЕГО!!! НО ... НИКОЙ ОТ ТЕЗИ НЕ Е ОБЯВИЛ ОФИЦИАЛНО ВСЕ ОЩЕ КОЙ И КОИ ОСЪЩЕСТВИХА АТАКАТА, макар че това е публична тайна и е пределно ясно, че "ЦАРЯТ Е ГОЛ"! Само го няма все още "детето", което да го каже високо на тълпата, която не спира да се възхищава от "новите дрехи на царя" и "новия закон на Пеевски и Данчо Ментата" за офшорките и ограбването на КТБ:) Второ - забележете, че вече и официално, от официални лица се признава и говори за ... ВТОРИЧНО ОБИРАНЕ НА БАНКАТА, и то при положение, че ОТНОВО НЕ СТАВА И НЕ МОЖЕ ДА СТАВА ДУМА ЗА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ, по съвсем понятни и разбираеми за всеки вменяем причини! Цацаров е подгонил и натиска Василев вече и чрез жена му и дъщеря му, дал е последната за издирване и на Интерпол, заради едни мисля 1.5 милиона с които е закупен апартамент, НО И ДУМА НЕ ОБЕЛВА ЗА ДЕСЕТКИ И СТОТИЦИ МИЛИОНА АКТИВИ НА БАНКАТА, ПРЕМИНАЛИ В ХОРА НА ПЕЕВСКИ КАТО ОНЗИ ЛАЗОВ МИСЛЯ..

И това отново става съвсем нагло и арогантно, пред очите на всички, че и до ден днешен! На някой още нещо да не му е ясно, независимо от истеричните статии и вопли в парцалите на Пеевски, готови да се позоват и цитират който и да е, стига да е в тяхна полза, дори и на американци от неправителствени организации!?!?! Нали се сещате, че неправителствените организации за свобода и граждански права обикновено ОПОНИРАТ НА ПРАВИТЕЛСТВА И ТЕХНИ ПОЛИТИКИ И ДЕЙСТВИЯ И НИКОГА НЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ОБВИНЕНИЯ НА ОТДЕЛНИ ГРАЖДАНИ, КОИТО СА ОБЕКТ НА НАКАЗАТЕЛНИ ДЕЛА!?!?! Мисълта ми е и каква точно му е работата и заниманието на този доктор за да се опитва да предрешава дело и работа, която по правило не е изобщо негова работа? Кои и чии интереси точно защитава и защо след като закона Магнитски не важи в този случай този и някои са толкова заинтересовани и фиксирани в това, а просто не изчакат да се произнесат официалните длъжностни лица и институции? И тогава, едва тогава да коментират? И има ли този доктор някакви, формални или неформални връзки с едни от големите лобисти в Америка от МНОГО СКЪПАТА кантора, която Пеевски е наел да го защитава, след като това дело не се отнасяло към този закон:)

Доколкото има информация,съвсем друга институция трябва да се произнесе по случая. Така че този представител на някаква НПО има ли смисъл да се цитира?

Явно за някои има смисъл, някои, които са на голям зор около тази кражба и разкритията и ДОКУМЕНТИТЕ, които Мустакатият Банкер има и притежава! Жега, брат ми! Като крали СЕ СМЕЛИ, А СЕГА КАТО ЛЪСНАТ ЗАПОЧВА ПЛАЧЪТ! Ако някой не се сеща каква е следващата им дежурна фаза да напомня - НАБЛЮДАВАЙТЕ КАК ЕДНО ПО ЕДНО ГЛАВНИТЕ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА ... СЕ РАЗБОЛЯВАТ!!! А някои могат и да дадат фира в суматохата...

Никой да не си прави никакви илюзии и да не се оставя да го подвеждат и заблуждават, всъщност не става дума изобщо дали някакъв закон се прилага или не се прилага към "Кражбата на века" - КТБ!!! Американците, американските служби, както и ред други на Запад - в ЕС, и руските разбира се ОТЛИЧНО ЗНАЯТ ТОЧНО КАКВО И ЗАЩО СТАНА В КТБ, КОИ са главните герои там и кои - техни марионетки и изпълнители при кражбата, ПОРЕДНАТА ОГРОМНА КРАЖБА НА МИЛИАРДИ В БЪЛГАРИЯ!!! И тук става въпрос ПРОСТО ДАЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ И ДРУГИТЕ ЗАПАДНИ СЛУЖБИ, имам предвид тези в ЕС, ЩЕ СПРАТ ПОВЕЧЕ ДА СЕ ПРАВЯТ НА УЩИПАНИ, НАЧЕЛО С УПРАВНИЦИТЕ СИ, И НАЙ-НАКРАЯ ЩЕ СЕ НАМЕСЯТ РЕШИТЕЛНО И ТОЧНО, И ТО НА СТРАНАТА НА НАРОДА И СПРАВЕДЛИВОСТТА, И СМИСЪЛА НА ЗАКОНА И ПРАВОТО И ЩЕ ИЗОБЛИЧАТ И ПОДГОНЯТ КРАДЦИТЕ, НО ВСИЧКИТЕ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ, дори и да има сред тях някои, които да са им ... УДОБНИ, да го кажа така, ИЛИ АГОНИЯТА БЪЛГАРСКА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ. Още малко... Този закон е само ЕДИН ОТ НАЧИНИТЕ И ЕВЕНТУАЛНАТА ЛЕГАЛНО ОБЛЕЧЕНА ФОРМА, затова някои не могат да си намерят място и се скъсват от поръчкови статии в публичното пространство, но не там вече (ще) се решават нещата, макар че и това има значение, имам предвид общественото мнение!

Докато ББ им върши работа няма да се разкрие нищо и точно, ще се правят на ощипани.

Да де, ама май се стигна един преломен момент...

.....вицепрезидентът по международната политика на авторитетната неправителствена организация Граници на свободата Миклош Радвани, пише Монитор. Като прочетох "Монитор" и загубих интерес към новината. Свинският вестник е всичко друго но не и медия.

Закона Магнитски е за 20% Не е кат за вас дет сте 80 %

Къде са капацитетите, дето му писаха лъскавите одити и тия, дето му връчваха наградите за банкер на годината? К'о пра'йм с тях? Между впрочем Веждито нали щеше да се гърми? Драгалевският лаборант и той малъкна! Явно и на него му уредиха далаверата. Малката секира и той спря да ръси мозък.