Генерал обещава да вразуми Тръмп, ако нареди ядрен удар

Ръководителят на стратегическото командване на САЩ обещава да се противопостави на "противозаконна" заповед на Тръмп за ядрен удар.

Обратно в новината

Коментари - Генерал обещава да вразуми Тръмп, ако нареди ядрен удар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Осведомено си мисля,САЩ имат силата и възможностите да нанесат съкрушителен удар по Северна Корея със конвенционални средства! Кото унищожат ядреният потенциал на доколкото го имат северокорейците и нанесат изпреварващи и съкрушителни удари по ракетни и артилерийски установки! Трите самолетоносача и групите им са голяма сила!А още допълнителна мощ е съсредоточена в Южна Корея,Гуам и Япония!

аБЕ ЩО НЕ СИ НАВРЕШ ЕДНА ЗАПАЛКА ЗА ТРОТИЛОВА ШАШКА В ЗАДНИКА И ДАВАЙ АКЪЛ ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИ ЯДРЕН УДАР. НЕКА ПЪРВО ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ХАЛКАТА ТИ.

Генералът ще изкаже собствено мнение, или няма да изпълни заповедта на върховният главнокомандващ? Какво значи, че ще го вразуми. На президента имено по закон му е дадено това право. А генерала има право само да изпълни заповедта. Толкова с вразумяването!

Много се разбалтавиха американосите нещо ! Вълнението им идва в повече , като усетиха хлъзгавото под краката . :)

Думата "вразуми" в заглавието е без конкуренция за най-неуместно използвана дума в целия материал.

само бой по комунягите...те от нищо друго не разбират...бомбиии

По време на студената война точно такива генерали няколко пъти са предотвратявали ядрената катастрофа......Едни от най големите предизвикателства направи РЕЙГЪН с отбор идиоти-Ръмсфелт,Кейси,Бжезински,Чейни....

"ТОЧКЕ", в грешка си. Ние "КОМАНДАТА АЩАР", сме на боен пост в Слънчевата система и след кризата в Куба, още на 3 пъти предотвратявахме термоядрена катастрофа. Световното правителство много добре знае фактите и на човек не е поверена планетата Земя. За твое сведение "ТОЧКЕ", кандидатите за мястото на Човечеството ... са много.

Де такива генерали и в Русия, ама стиска ли им да се опънат на Презерватива?

Тръмп го ,,озаптиха,,. Ако заплашва някого,това е поръчка и въпросът е да се озаптят поръчителите........

Трамп-наш, избра го и го назначи поръчителя от Кремъл! Сам беше, други немаше!

ХА, ХА, ХА, ДЕБЕЛИЗМА не е форма на заболяване а състояние по рождение!

НАЙ-невменяемите нагли и ТЪПИ в галактиката.Те са като бясно куче,което е готово да забие остри зъби в шията на всяка нация или раза за ПАРИ и власт. !

А още по-невменяеми и тъпи са путинофилите. Те бият всички с простотията си.

ХА, ХА, ХА, Всички които не са с нас са Путинофили, ДА БЕ КРЕТЕН!

А кога ще прочетем, какво става със севернокорейските и руските генерали, изразили подобно мнение на американския?

Те театро не играят. Занимават се със сериозни неща. Тези простотии за балъци можеш да чуеш само иззад атлантика

Защото Русия НИКОГО НЕ ЗАПЛАШВА......

Никого, като изключим цяла Америка и цяла Европа! Но това са дреболии!

абе този генерал като го погледнеш прилича на нередовен, малоумник..как ще противоречиш ти на президента бе аланкоолу...с това си азказване той предава САЩ и подлежи на военен съд и да се разстреля немедлено...продажник ти така демораризираш цялата армия и страната си бе къде се намираш ти бе..сега разузаването на Северна Корея ще знае че един генерал ще продаде САЩ и те ще го използват това...пълен идиот генерал

Too many men There's too many people Making too many problems And not much love to go round Can't you see This is a land of confusion.

Статията просто показва, че президентите на САЩ са тотални марионетки в ръцете на лобитата в сянка! Лошото е, че американците са такива дебили, че си мислят колко са велики и каква власт обладават президентитена САЩ и грам не вдяват колко са зависими президентите от една шепа хора с шапчици на темето! А този генерал дали знае, че отказ да изпълни заповед на върховния главнокомадващ в такава ситуация представлява държавна измяна и предателство и се наказва от военентрибунал с незабавна смъртна присъда???

А този генерал дали знае... Явно не. Забравил е да се допита до теб.- Пропуск с международно значение.

Дай боже повече такива генерали във всички армии разполагащи с ядрено оръжие! Земята не бива да се превръща пустиня заради нечии егоистични интереси. Стремежът да се властва над целият свят и да се експлоатират безпрепятствено всичките му богатства, може да разпали война, която ще е последна.

Да спреш лудия Дони?! Дай на лудия картечница, пък стой та гледай!

Дали ще се разболея от лайняната храна която ям и всичко което се експериментира върху мен всеки ден , или ще умирам бавно от стрес и хабене на нерви от ПРОСТОТИИТЕ на всякакви безумци които срещам в живота - Вече не ме плашите с нищо !!! Натискайте ги тези копчета и да се свършва !!!!! НИЩО НЯМА ДА НАТИСНЕТЕ , защото не сте си посветили целият живот да крадете пари , а сега всичко да изчезне за секунди - ТАКА ЧЕ НЕ ме плашите !!!!! ХАЙДЕ НАТИСНЕТЕ ГО ДЕ !!!!!!!! Казват че глада е по-силен и от тока , НО СТРАХА е по-силен и от глада !!!!! Лъскайте си ракетките и треперете да не стане бела ,че ви отидоха паричките в космоса !!!!!

Животът на земята е под влияние на космическите излъчвания. Всяка държава си има знак-отговарящ на сектор от небесната карта и всяко преминаване на планета или попадане под лъчението на съответна звезда носи промени на земята. В момента Плутон- планетата на дълбоките трансформации, е в знака на Козирог- знака на България, като цяло, и на днешното управление, в частност, както и на това в РФ. Промените в САЩ ще започнат през 2030-те, когато планетата на по-"леките" промени- Уран, навлезе в знака на САЩ. А засега- тя е в знака на Овен, под който пък са Англия, Германия, Полша, Палестина-Израел, Сирия-както виждате, нещата си вървят "по план". :) А от догодина Уран влиза в Телец, който пък е знак на парите и финансите изобщо- очаквайте промени в световната банкова с-ма: офшорни разкрития и регулации, ББД и въвеждане в действие на плащания за "социални стълбове", а също така- промени в страните под знака на Телец- Швейцария и Кипър , Гърция, Ирландия. Поздрав.

Пропуснах да отбележа- знакът на Овен, в който Уран се намира в момента, е знак и на военните и на войната- както виждате, не само, че имаше напрежение, но то е различно от преди- променено в смисъл, че концепцията за тотална война отстъпи място на концепцията за локални и хибридни конфликти.

А бе, тоя изкукал генерал ко се прави на Гълъб на Мира! Всички знаем, че Америка се готви да унищожи целия свят, само Великият Владимир Путин я плаши и възпира! Ако не беше Путин, днешният свят нямаше да съществува!

Сульо, прави разлика, между да подчини и да унищожи света. Ако унищожи света, ще унищожи и себе си. Един път вече доказаха, че не са самоубийци и че ако има вероятност да получат обратен удар няма да ударят първи. Не са самоубийци, но това не означава,че ако технологично или по друг начин успеят да се осигурят срещу ответен удар няма да пуснат пак бомбите.

Точна тази ситуация показва истинската сила на ядреното оръжие -параритет! Единственета причина да не го използват... отново е факта, че противника може и също ще отговори с ядрено оръжие, а неговото ядрено въоръжение превъзхожда американското, както по брой, така и по сила, а също и по средства за доставка, но дори и да не беше така, всички сме наясно, че при ядрена война, победетели няма.. всички губим... В този ред на мисли, ако Тръмп, нареди ядрен удар (защото той е достатъчно откачен да го направи) по скоро ще последва военен преврат ... или атентат стил Кенеди, от колкото да изпълнят заповедта за ядрен удар...

Абе той Тръмп и предния път нареди една огромна плаваща ядрена армада да се отправи към бреговете на Северна Корея , ама по някое време ЯВНО МУ ИЗТЕГЛИХА УШИТЕ и работата се разсъхна ... Миличкият Тръмп също така МНОГО ИСКАШЕ да се срещне с Путин във Виетнам , ама и там МУ ИЗТЕГЛИХА УШИТЕ и го опъдиха обратно ... Вече и децата разбраха , че Тръмп е само един клоун на конци и нищо друго ! ДРУГИ хора дават нарежданията , а тях май никой и никога не ги е избирал ...

Точно както всеки един US-президент. Въпросът е колко им играе по гайдите на кукловодите и колко често му дърпат ушите...

аз не схващам... кой го натиска, че звъни тоя? ако тръмп наредял, щял еди какво си... кой те пита, бе????

Ми разгледай Америка..Там ,все още ,има понятие,,,НАДУВАЩ СВИРКАТА,,,Даже такъв човек/защитаващ общото и национално благо и ред от НЕЗАКОННИ,АМОРАЛНИ,НЕЕТИЧНИ ПОСЕГАТЕЛСТВА/ си има ЗАКОННА ЗАЩИТА...При на бледа роля играят сигналите до омбудстмана и президента.....

В американска държава нещата май вече са напълно изтървани, тия изроди ще направят някоя голяма беля......

не им се притеснявай, няма такива изгледи...

Ами напротив, има.

И на мен ми се струва, че просто създават съспенс на раята... Хляб и зрелища, нали знаете...

Еми, така си е-военните управляват света открай време. Добре, че днешните са с по-високи чела от някогашните...:)

Нищо му няма на Тръмп. Проблемът е че той реално има влияние върху много малка част от клановете които управляват САЩ.

Деева и капиталистите прости, само войни са им в тъпите кратуни!

Евала на генерала! Трябва все да се намери някой нормален човек да му сложи юздите на тоя палячо, дето може да затрие света за няма нищо...

Има съществена разлика между " ако нареди" и "когато нареди". Явно генерала е умен човек и предупреждението му е в правилната посока.

Такъв генерал след такова изявление веднага се понижава и разкарва от армията. вика се , дава му се възможност да напусне и се разкарва.Ако много знае се понижава и разкарва. Защото това не е политик да мисли на глас, а генерал, който трябва да знае какво да прави в конкретна ситуация, изискваща такъв вид удар. Такива изявления са на политик, който не е генерал. Ако Тръмп е далновиден ще го покани да се пенсионира без обществено внимание по случая. в противен случай се започва от шефа му и се стига до подчинените му наред. Защото такава армия се деморализира и става вреда за нацията. Така или иначе се разкарва незабавно.

бреиии, ти много разбираш от генерали бе,, ами какво ще кажеш за нашия генерал борисофф.тъп си , че чак вдлъбнат, оди да ручаш жабета

Хубавото на света, е че НЕ всички са ГУМЕНИ глави като теб и Тръмп ! Така има по-големи шансове да оцелее поне още малко ! Предтави си свят без такива като теб - ШЕЩЕ ДА Е ПРЕКРАСНО !!!!

Офф палячо, що се не скриеш под килима... Каква деморализация те бие? Говорим за последният трик, абсолютно последния вариант на всичко. След това ще има само чакане ... да се види резултатите колко са зле. Гаранция, че американците спят по спокойно като знаят, че отговорният генерал не е пълен идиот седящ с ръка на копчето, дето се вика, цвилейки от кеф. Деморализира се баба ти, само пълен идиот може да си позволи да пропусне който и да е друг вариант пред ядрения удар. Не били мисли на генерал, който трябвало да знае.... Ми напротив, човекът точно това казва, първо ще предложи варианти, демек явно знае повече от едно натискане на бутона.

...СПУКАНА ГУМА....

Този генерал трябва веднага да серазжалва до редник и да се изхвърли от армията Във всички устави пише че заповедите не се обсъждат и коментират а се изпълняват Това е първото което един новобранец трябва да научи А ако счита че зсповедта е противозаконна първо я изпълнява после докладва на военна прокъратура. Да се чуди човек защо САЩ имат ядрено оръжие ако генералите се стеахуват да го използват

Ти затова си оставаш с мисленето на послушен редник , и винаги ще си останеш роб ! Сега си трай и изчакай да дойдат новите избори да си получиш заповедта която трябва да изпълниш и не му мисли много , защото в твоя случай мисленето не е за теб !!!!

С тая разлика, че туй не е редник, а генералът, който отговаря за тактиката. Нали той предлага вариантите на действие бе умнико. Едва след това Президентът решава. И много си в грешка, войникът има право да откаже заповед, ако не я счита за морална. Точно от идиоти като теб произхождат всички извращения по време на война. Може генералът после да е разжалван, арестуван и тн, но абсолютно има право да откаже заповед, ако сметне, че не иска да носи вината. Нали се сещаш, че става дума за последния коз, след това ... чакане. Няма идиот който да изпълни тази заповед без преди това да е изчерпал останалите варианти. Очевадно е, че не става дума за реагиране на ядрен удар от друга страна, а за нападателен такъв.

Ако това изказване е вярно преведено, Тръмп трябва да бъде вразумен още отсега и да му се отнеме моментално ядреното куфарче от конгресът на САЩ!!! Според мене този човек никак не е добре психически и не би трябвало да има такива правомощия!!!

Америка е пълна с такива безумници , така че ако не този друг ще седне на куфарчето и пак същото !!! Тръмп бил безумец - Буш да не беше по-хубав !!!

Този е тъп,импулсивен идиот- мегаломан. Буш беше само тъп.

около тръмп има трима генерали. 1. началника на кабинета - 4 звезден генерал. всичко което влиза и излиза от кабинета на президента минава през него. кели е наи довереното лице на президента. 2. съветника по националната сигутност - всеки ден е на доклад при президента. 3 - звезден генерал. 3. министръра на отбранато - 4 звезден генерал известен с прякора бясното куче. този комплексар спаситела на планетата от холивут ли се пръкна.

кажете си го направо, че тоя е гейнерал, който ако нареди хомо-фестивал няма кой да го спре

вразумяването на генералите напоследък се изразява предимно в оплаквания от сексуален тормоз. но не вярвам този генерал да се оплаква...

" Назначить Дональда Джей Трампа полномочньiм представителем по Северо-Американскому федеральному округу!" В.В.Путин ... :)))))))))))

Абе големи философи сте! Разбирате от всичко!

Има хапчета за това.

Статията е неумело преведена, подвеждащо предадена и в общи линии безполезна дори за добрите 20 % на Иво Христов.

Ако ядрения удар е срещу чумите Раша или Сев. Корея, не трябва да бъде отменен, а да бъде подкрепен от Франция, Англия, Израел, Индия и Пакистан !!! Един път завинаги, руско-комунестическия злокачествен тумор и неговите разсейки в някои точки по света, трябва да бъдат изпепелени и пратени в историята при СССР, КПСС, БКП, СИВ и Вършавския договор !!!

че какво ти пречи Русия? Комунистите тръгват от Франция и Германия.. и продължават да са мнозинство в Европа..

Аз

Само дето руската ПРО е 0% пробиваема. А щатската за руски ракети е около 90% пробиваема. Та препоръките ти не работят ама фаопше!

Значи САЩ са против ядренното оръжие ама искат да го използват срещу по слаби и цивилни хора. Това нормално ли е?

То по принцип много често, особено при войни, оръжието се използва срещу по-слаби и почти винаги и срещу цивилни, тоест беззащитни хора, ПОНЕ ОТ ЕДНАТА ВОЮВАЩА СТРАНА, а често и от двете, ако се позамисли човек! Самото притежание на оръжието вече предплага и това, за съжаление, но много хора не го разбират или не им изнася да го разберат. И най-отвратителното, но често случващо се, както сочи и историята е, че ПРИДОБИВАНЕТО И ТРУПАНЕТО МУ ВИНАГИ СЕ ОПРАВДАВА С МИРНИ ЦЕЛИ И САМОЗАЩИТА, ЗАЩИТА НА МИРА, А СЕ ИЗПОЛЗВА ЧЕСТО ДЕ ФАКТО ЗА АГРЕСИЯ И НАПАДЕНИЯ! Затова и никой почти в световната история не се е въоръжавал с откритото и обявено намерение да напада и завоюва чужди територии и народи, а колко пъти сме наблюдавали точно това след това! (говоря за държави, а и не само...) САЩ имат неоправдано според мен голям бюджет за въоръжаване, а сега наблюдаваме и Путин да върви по тази спирала на ескалация. Виждаме и Северна Корея, и Иран, и Саудитска Арабия...ако поне половината от тези пари отиваха за хората живота на много хора щеше да е много по-добър и лек!

А що се касае до Тръмп, толкова ревностно поддържан и венцехвален от путинофилите по заповед от Москва при президентските избори, аз тук само искам да напомня един друг негов голям бисер, когато той без никакво притеснение заяви, че ЗНАЕЛ ЗА ВОЙНАТА В СИРИЯ И ИЗОБЩО ПОВЕЧЕ ОТ ... ГЕНЕРАЛИТЕ СИ:) Може би в тази връзка неговият шеф на Държавния департамент го нарече дебил неотдавна, точно на среща с ... ГЕНЕРАЛИ:), та после говорителите и щаба на Тръмп пак се усметоха как да излезнат от ситуацията...

Незнам за него, ама ти си дебил 100 процентов.

Ама е забележително колко бързо, как веднага се разпозна и засегна, като споменах за тролове и дебили:) Големи симпатяги сте наистина, колкото сте прости и тъпи:) Просто сте класика!

А малко преди да направи това поредно грандоманско изказване, Тръмп бе хванат натясно при интервю с по-конкретни въпроси за войната в Сирия и кой точно срещу кого и за какво се бие, и тогава чистосърдечно заяви, че ... НЕ ЗНАЕЛ, НО АКО И КОГАТО СТАНЕЛ ПРЕЗИДЕНТ ТОЙ СЪС СИГУРНОСТ ВЕДНАГА ЩЯЛ ДА ЗНАЕ ВСИЧКО И ТО НАЙ-ДОБРЕ, разбира се ...:) Какво да го правиш, и той по-, по и най-велик, като нашия Бойко и московския Путин...:)

Е ка няма да знае повече, нали е еквивалент на наш Тиквун!

Поднесената информация е за 80% на Иво Христов. Със статията се поднася внушението, че ТРЪМП нарушава законите на САЩ !! Още малко ще видите кой какви закони нарушава! Ще разберете как действат АМЕРИКАНСКИТЕ ЗАКОНИ на българска земя. Скоро ще бъдете впечатлени как ТРЪМП прилага ЗАКОНА МАГНИТСКИ на българска земя!! Чака ви такова представление пред което ДЕСЕТОНОЕМВРИЙСКИЯ ДВОРЦОВ ПРЕВРАТ ще ви се стори като ДЕТСКА игра. ДАВИДИМ ПРЕД КОГО ЩЕ ОБЖАЛВАТЕ ПРИЛАГАНЕТО НА ТОЗИ ЗАКОН!!

Дир, не е зле преди да публикувате статиите си да ги прочетете по-внимателно! Защото пак заглавието и съдържанието на статията си противоречат ,и това се случва често при вас! Вие какво, троловете си ли захранвате така? При тях и без това сивото вещество изобщо не им е в излишък дори е в остър и неспасяем дефицит, та разнопосочните ви послания ги обслужват да пласират тъпите си и връснали всекиму хейтърски опорни точки, а?

Аз

Става въпрос за Корея, предполагам. Приказките за ядрени удари са част от т. нар. ядрено възпиране. Демек противникът трябва да знае, че ако сгафи, последиците ще са... както е терминът, НЕПРИЕМЛИВИ. Затова и едно време СССР създаде системата Периметър, за да знаят по-добре щатяните, че възмездието ще е гарантирано във всички случаи. Та това правят сега и САЩ. Умишлено отварят приказка за ядрени удари, щото да слуша др. Ким и да си опича акъла. Всъщност ядреното възпиране би трябвало да възпира не само от ядрена, а от всякакъв вид война. Просто страните си изясняват, че дори и едната да изгуби войната, това не значи, че другата ще е спечелила. Тук има две интересни подробности: 1. Ядреното оръжие е малко надценявано. Да - големи бомби, тежки последствия... Обаче е изяснено, например, че бомбардировките над Хирошима и Нагасаки не са оказали абсолютно никакво влияние върху здравето на съвременните японци. За сравнение, мислете си за биологичното оръжие - един-единствен джихадист може да се самозарази с някоя нова гадост, да проникне в някоя държава и просто да кихне в някое кино и да приключи с държавата. Отдавна, например, се разработват оръжия, които да действат специфично - да трепят само хора с определена генетична специфика. Така цигани, евреи и др. подобни етноси, които имат навика да се размножават предимно помежду си, са доста уязвими за изтребление. Оръжие, доста по-опасно от ядреното. А и се самовъзпроизвежда. 2. Руснаците вече обявиха, че са достигнали етап, на който са способни и на НЕядрено сдържане. Тоест, могат да унищожат САЩ и без да използват ядрено оръжие.

Руснаците наистина са на светлинни години пред САЩ във военно отношение.И това е добре - да има балансьор на завоевателната политика на краварите.Да не си помислят, че безнаказано могат да налапат света.Затова стискам палци на руснаците да продължават да отстояват позициите си, въпреки че целият Запад, барабар с изтоноевропейските продажни правителства са срещу им ! Никога не съм бил фен на Запада, а последните години съм спокоен, че наистина е нямало за какво. Като православен християнин и славянин - балканец и източноевропеец разни ингилизи, германи и франци са ми абсолютно чужди и далечни - не искам да имам нищо общо с тях, никакво вземане-даване - просто те не ми трябват в живота, не са ми необходими за нищо, както и не искам аз да им потрябвам за каквото и да е, защото нямам какво да им предложа, а и няма какво да им дам.Те да си живеят на Запад, а аз ще си живея тук, в България и всички ще са доволни.Не ми трябва ЕС и НАТО, от цигани емигранти и безработица - те не ме пазят !

тези от never Trump съвсем изгубиха акъла си. коя дупка на кавала е този генерал. от утре сигурно е пенсионер.

Това е толкова далече от нас, че не е новина. Някъде по върховете на командващите света нещо си коментирали. По-важното е, че сме пълни с паразити, нека разберем какво да пием. Нещо за диария и запек да ни препоръчате, нещо за удължаване на пищова, нещо за предизвикване на сърбеж между палците на краката и такива ми ти ежедневни неща ни интересуват.

Не мога да повярвам - един разумен кравар ! Значи не всичко в щатите е загубено ! Браво, адмирации !

Не е до разум бе... Като тръгне да пуска минитмъните, като нищо ще ги изстреля на запад, пък те ще тръгнат на изток. Това са 30 годишни ръждавейки и като нищо ще им паднат на кратуните.

генерал И. Хайтън - милостивия

Завършен 100% дебил

Следваща стъпка - войнишки комитети в армията на САЩ. Тези комитети ще гласуват дали дадена заповед на командващия офицер е законна или не.