На какво се дължи поразителният възход на неофашисти в Полша

Хиляди в Полша демонстрираха от името на групировки отпреди войната и зад расистки лозунги като "Бяла Европа" или "Европа ще бъде бяла", или "Чиста кръв".

Обратно в новината

Коментари - На какво се дължи поразителният възход на неофашисти в Полша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Левашки антиполски бълвоч. Нищо, че е на "Вашингтон пост". За неосведомените нещо от контекста, което от тази доста залитаща в ляво статия не научавате. Авторката е американска еврейка с полско гражданство, което е получила покрай брака си с Радослав Шикорски - един от скандалните полски министри през последните две декади - веднъж министър на отбраната от страна на управляващата сега партия, която жена му, редовно оплюва, после министър на външните работи в основния враг на сега управляващите. Разследван от полското разузнаване още преди години за шпионаж в полза на САЩ. Еврейската му жена е редовен списвач на основния левашки всекидневен парцал "Газета Виборча" собственост на издънката на евреи-полонофоби и комунистически престъпници - Шехтер (известен, като: Адам Михник), занимаващ се основно с промоция на "прогресивните европейски ценности", избелване на червените от миналото и очерняне на полския патриотизъм, като "фашистки". Ан Апълбаум е една от основните проводнички подлата стратегия на левашките сили, да приписват на истинските патриоти "руски влияния". Тези тънки подли заигравки може да са твърде егзотични и трудно разбираеми в русофилска България, но в Полша ако искаш да дискредитираш някое политическо движение, независимо от коя страна на барикадата се намира, достатъчно е да му припишеш кремълски влияния.

Антиполски бълвоч на еврейка от САЩ. ТАСС и "Комсомолская правда" ще има какво да цитират.

ИМАМ ПРЕДВИД НА ПОЛИТИЦИТЕ,ПРОСТОТИЯ И ЦИНИЗЪМ,С КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТЕ!!! НЕ СТЕ ЛИ УЧИЛИ ФИЗИКА?! НА ВСЯКО ДЕЙСТВИЕ ИМА РАВНО ПО СИЛА И .......ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ!!!

Продължава да има хора не правещи разлика м/у фашизъм и нацизъм.

Оффф! Хайде стига демагогия и гръмки фрази! А на какво се дължи стремителния възход на третополовите, ЛГТБ, прайдовете, мулти-култитата, политкоректните и прочие всякаква друга кретения??? На всяко действие има обратно по сила противодействие! Прост физичен закон!

на поразително фалшивите ценности, разбира се. същите, които чрез измама и безпределна подлост бяха целенасочено и систематично наложени на европа. На това конкретно се дължи поразителният възход на различните форми опозиция. Като брекзит, каталуния, шотландия, ирландия, австрия, саксония, вишеградска четворка или червен картон от швейцария и още много всевъзможни видове "неофашизъм". Такива са фактите. Останалото е политически спам за препиране на гладки мозъчета.

В социалистическия Европейски съюз на всяка опозиция сте готови да лепнете етикета "неофашизъм". Без значение, дали наистина е от вашите или не. Но и комунисти и нацисти сте изроди на една и съща червена болест. И все повече хора са наясно с това.

Аз знам САМО за едни Арабски Башибозуци- изчадия, които се женят за маймуни и камили... В Европа НЯМА нито Фашисти, нито руска намеса някъде... Сирийци и турци ИЗБИХА всички гърци в полуостров Мала Азия ( Византия, Турция) и 1,5 милиона арменци през 1915 г. В Родопите имало някакви сириици, Трябва да ги намерят и убият, за да я има БЪлгария.

пък да се дължи на липсата на техен Хелзинкски комитет, който да ги ограмотява, че паразитите имат права а можещите задължения.

Имат си такъв. Имат си и сороска фондация. Само че по изключение не се нарича "Отворено общество", ами са я законспирирали под патриотично звучащото за поляците: "Фондация на Батори" (Стефан Батори е един от най-успешните полски крале. Унгарец. Джордж Сорос е родом от Унгария. Евреин.)

Брюксел и Вашингтон възраждат фашизма в Европа като средство, което да използват във войната си срещу РФ!

Това нормална реакция на агресивната еврогейска култура ....

Специално внимание заслужава последният абзац на материала. В него се визира тоталното разрушаване на Варшава от хитлеристите по време на Втората световна война. Текстът на абзаца показва, че и журналисти, пишещи за "Вашингтон пост" (като авторката на статията Ан Апълбаум), възприемат нацизма като фашизъм. За разлика от някои български демократи-фундаменталисти, защитаващи фалшиви тези с помощта на терминологични заигравания.

всеки нацист - фашист. не всеки фашист - нацист

Авторката Ан Апълбаум е еврейска левачка от САЩ. Жена е на полски политически авантюрист с двойно гражданство (министър поредно в правителствата на двете най-яростно враждуващи полски партии; актуално е в опозиция). Редовно е публикувана от най-големия левашки всекидневник "Газета Виборча", собственост на евреин-полонофоб и издънка на семейство на комунистически престъпници. Каква истина да очакваш от такава, комуне?

"Съюзниците" им са фашисти и за туй тъй.

причината се казва МЕРКЕЛ,ЮНКЕР,и СОРОС-ИСЛЯМИЗАТОРИТЕ НА ЕВРОПА,моят въпроа към драскача на статията е -Колко му плати СОРОС за да я напише?

Не на педерастията като норма на живот! Да на разумното и природосъобразното. Не на унищожаването на белите държави.

Негрите са изостанала в развитието си раса, поне 100 хил. години. Рейтинга им на интелигентност в Америка е около 85 с 15 точки по-малко от белия човек това е огромна разлика! Във всички училища в УСА, негрите са най-назад в успех, са най-напред в престъпленията. Живея в УСА и това е 100% вярно.

Абсолютни глупости. Никога ли не си се замислял, че съвсем до скоро са били роби, а и в момента ги мачкат по всякакъв начин. Когато са имали равни условия, постиженията им винаги са били равни. За черните не знам, но винаги съм смятал расистите за едни от най-тъпите представители на човешката раса.

Е колко скоро са били роби? Колко поколения от тогава? От промити мозъци като твоя трупат активи и правят цял свят на маймуни и тия и нашите мангусти

Шило

Хахахах, Русия подкрепяла крайните полски националисти...Тоя, добре ли е? Май нищо не знае за отношенията Полша- Русия!

Подготвят проекта за новия театър/след залеза на проекта ИДИЛ/ ...Кой искаш после да е виновен?

За мен наи-забавното нещо в цялата статия е, че като причина за възхода на крайно десните е споменат "руския ъгъл" в същото време няма дума за мигранската политика на Меркел (ЕС) която предизвика огромна вълна на национализъм в цяла Европа и също предизвика негативната реакция на полското правителство. Седя и се чудя кой ли е поръчал тази статия???

верно ли се чудиш, баце! как искам да съм поляк в момента...

Това днес е една много вървежна стратегия на леваците в Полша. Обявяват всяка проява на национализъм за "руски ъгъл". А всъщност в момента коментираме една уж "американска статия" на българоезичен руски хибриден сайт. Авторката е американска демократка, редовно атакуваща Тръмп, левачка, еврейка, жена на бивш полски министър, намиращ се днес в опозиция. Журналистката е и полска гражданка, която редовно пише за левашки полски издания, намиращи се в опозиция, редовно очернящи демократично избраните полски власти пред Европейския съюз на Меркел и пияндето Юнкер.

да европа трябва да е бяла...аз вече не съм толерантна...а принципно приемам хората..но допуснахме чернилки ,индоцигани и всякакви по Европа и те нахалстват

Жалък пасквил - това може да изпълзи само от тази статия. Простотии и дезинформации от рода на подкрепа от Русия, Тръмп или националните правителства. Само не и основната причина - съпротива срещу отказа от националната идентичност, традиционните семейни ценности, глобализма, прахосването на бюджетни средства за псевдодемократични проекти, насърчаването на хомосексуализма като общоевропейска политика, настървеното насаждане на "правилното" мислене, че демокрацията е присъща и е собственост само на неолиберали, социалисти и псевдодесни патриотари.

На какво се дължи поразителният възход на неофашисти в Полша Дължи се на ширещата се педофилия,еднополовите бракова, узаконяването на третият пол и т.н. ширещи се в ЕС и подкрепяни от европейският политически елит, и като добавка пускането на милиони цигани от арабските страни.

Много точен отговор! Навсякъде, където има жидове във властта, а те гледат да завземат властта във всяка страна - особено финансовата, настъпва хаос и страдания за местното население!

Каква неприкрита неолиберална мъка ,какви вопли ,какви сополи и сълзи се леят от дописника на статията "Ан Апълбаум, от Вашингтон пост.Но ,за да бъде окончателно дискредитирани истинските патриоти ,то трябва по някакъв начин да бъде намесена "дългата ,зловредна "ръка на Москава и както се очаква някой трябва да бъде нарочен за "предател,антилиберал" и той е открит в лицето на """Министърът на отбраната на Полша, полемична фигура и особено гласовит "патриот", също има странни руски връзки"""".Забележете ,патриот е мръсно и ругателно определение в устата на "либерална журнаристка",защото той /патриота/, не желае да приютява разни същества от чужни нам деститации ,които просто искат да седнат на масата на Европа,както не желае да се кълне в неолибералните ценности

Авторът на статията е дилетант. Полски униформи от Първата Световна Война няма. Освен ако, крайните полски националисти, не са наденали руски униформи. Оттам нататък статията му олеква.

Де да беше само дилетант.Тя /автора/, е просто някакво журналистическо недоразумение

ДИРА, ЗАЩО СВАЛИ ОТ ПЪВА СТРАНИЦА ТОЧНО ТАЯ СТАТИЯ ТАКА БЪРЗО, А ТАЯ ЗА АСАНСЬОРА ОЩЕ Е ТАМ? ТЯ ЛИ Е ПО ВАЖНА? МОЖЕ БИ ПРИЧИНАТА Е, ЧЕ ПОДЪРЖАМЕ ПОЛЯЦИТЕ, КОИТО БИЛИ ФАШИСТИ. ДА ВИ ПОЖЕЛАЯ ЛИ, КОГАТО НИ НАЛАЗЯТ ИСЛЯМИСТИТЕ ДА ЗАПОЧНАТ ОТ ВАС.

дължи се на консервативното демократично управление на Полша

понеже искат с принуда да наложат прием на псевдо бежанци, младото поколение чрез нов вид фашизъм ще се спаси, това си е нашата европа и нашия живот

"Чувството им, че имат право да съществуват, е наистина шокиращо." тоя автор е или ненормален психар, или е луд наглец !

"чувството им, че имат право да съществуват, е наистина шокиращо." Автора от Хитлер ли е преписвал ?

Дължи се на това, че Хитлер и неговата политика са били одобрявани и приемани от германците много радушно. Знам го директно от гастарбайтери били там и преди и след избирането му /избран е, впрочем с огромно болшинство !!!/. Не много отдавна, беше направен експеримент в Германия - дегизиран като него актьор беше пуснат да ходи между хората, и човекът не можа да се прибере цял ден до сред нощ, защото беше непрекъснато обграждан от тълпи хора, които го аплодираха с овации. Какво повече от това, особено на фона на прииждащите и то, насърчавани за това /!!!/, араби ?

Факт е че Западна Европа е яко осрана от свлоч от целия свят и прилича на кочина. Колкото и странно да звучи, Источна Европа е много по-чиста като ''материал''. Поляците са чиста нация и нямат комплекси към бивши колонии нито пък се чувстват длъжни да приемат свлоч....

Е чак толкова бели не сме, но всичко си има граници, Защо да се връщаме към Африка и да пускаме женещи се за първите братовчеди си араби. То чисти няма всички са смесени в един момент. Х хромозомата се ре-комбинирa, а Y се запазва цяла и това е борбата R1a R1b да се запази в Европа, не сме I2a. Те и турците са с 15% тюркски гени, останалото са примеси с араби и гърци и който е имал нещастието да се озове там. Гледам го някакъв плямпа на турски и поздравява на салам, а изглежда досущ като дядо ми синеок.

Предполагам обаче се досещате защо има радикални еко-активисти.Шистовите плоюции на полските управници.В случая предупреждения няма всяка държава сама си решава.

ПЕШЕВ, МНОГО СИ ПРАВ. СЕГА ВСЕКИ, КОЙТО ОБИЧА ПРЕДИ ВСИЧКО СВОЯТА РОДИНА И НАЦИОНАЛНИ ЦЕНОСТИ, МУ СЕ ЛЕПВА ЕТИКЕТ ФАШИСТ. НЕ ЗНАЯ ЗАЩО ТРЯБВА ДА СЕ СМЕСВА ХИТЛЕРИЗМА И КОТЦЛАГЕРИТЕ, С ТЕОРИЯТА ЗА КОРПОРАТИВНИЯТ ФАШИЗЪМ НА ИТАРИАНЦИТЕ. ТОЙ КАТО ТЕОРИЯ СИ Е НЕЩО МНОГО ДОБРО.

'partis' lat. - "части" бълг. - демек, разделяй народа на "партии"/части и владей. 'fascio' itt. - "сноп" бълг. демек, снопът на хан Кубрат, демек единство, безпартийност.

надолу някой го е написал-"толерантността в една зверилница е равно на смърт". казал го е Николай Хайтов. а аз само ще добавя и закона на Исак Нютон-"всяко действие има равно по големина и обратно по посока противодействие". беше неизбежно дивашкия либерастиен и толерастиен сорос-калерги фашизъм, който заплашва вече съществуването на Европа в НОРМАЛНИЯ Й ВИД, да не повика същия отговор, но от обратната страна. неизбежно и логично! и още нещо-някак си много се натрапва един знаменателен исторически факт, че същата тая предала се днес с лекота на диваците Европа, преди столетия дължи спасяването си на на поляка Ян Собиески! случайност? надали!

На полския крал Ян2 Собиески спрял ордите на османците пред Виена трябва да има монументи и паметници из цяла Християнска Европа

наскоро имаше снимки на мъничкия му , скромен паметник във Виена. толерастите от антифа го заляли с боя и написали "no nazi!". върху паментника на Собиески изродите написали -ноу наци!!! е, какво друго да кажеш, освен едно-"ами, гнусни толерасти от антифа, сър!"

майка и баба съм, но съм против това да отворим граници да влизат НЕЗАКОННО мигранти без паспорти, но с телефони и пари. Не съм съгласна циганята да живеят без да плащат нищо, а да ни крадат и бият до смърт. Ама бедни били, болни, а раждат като хлебарки. Ами да учат за да работят, ама къде ти - виждал ли е някои всеки ден в 8 ч- да са на работа и до 5 часа и това всеки ден. Имало и вишисти - на 1000 я има един я няма. И ги пробутват. Един вишист - все педагогика учи колкото един 8 класник. Ай сиктир бе.Браво поляци.

не, не си фашистка. нормален човек си, а тези, които натрапват по всякави начини развъждането на "малцинства" без задължения, но с огромни и дори немислими права, са истинските фашисти, любезно назовавани толерасти. остана да измислят, когато приматите с права станат повече от човеците със задължения, какво ще става тогава???!!! само в едно грешиш, ромоид-вишист няма 1 на 1000. съотнешението е 1 на 10 000, ако не и много по-зле.

Цялата статия е ляво-либерален хленч. А причината за възраждането на консерватизма е яростният ляво-либерален диктат, който се налага повсеместно и подменя ценности, традиции, морал, норми и ги превръща в педа*ска прищявка.

Да бъдеш добре адаптиран към болното време не е признак на добро здраве. Всеки, който дръзне да защити нормалните, общочовешки ценности и да се вслуша в здравия разум бива оклеймяван като нетолерантен, консервативен, "фашист" и т.н. Браво на унгарците, чехите и поляците! Те първи дръзнаха навремето да се опълчат срещу комунистическата диктатура. Сега са отново будни и смели срещу една друга, още по-страшна диктатура на неолиберализма - грозното лице на една изродена демокрация. Чешкият президент Вацлав Клаус предупреждава Западна Европа: "Там, накъдето сте тръгнали, ние оттам се връщаме".

ПОЛСКИТЕ "ФАШИСТИ" ЗАБИХА ЕДИН ГОЛЯМ КОЛ В ХХХХ НА БРАДЪР СЮЛЕЙМАН ПАСИ :)) ... ИНТЕРЕСНО ДАЛИ СЕГА ЕВРЕЙЧЕТО ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕРЕ ПО ТЯХЕН АДРЕС ??

В Полша има дупки от куршуми по сградите на най омразните фашисти и дупки по сградите на най обичания и хуманен комунизъм. Мисля ,че съм прав за дупките, а за другото се съмнявам-но....

ТЕ СА СПАСЕНИЕТО НА ЕВРОПА !!! ВСИЧКО ДРУГО Е ЛОЙ И МЕДУЗИ !!!!!

Това не е неофашизъм , неофашисти са тези които прплват крематориуми , тези са националисти, каквито винаги са били поляците ако на някой не са му достатъчно леви може би той е прекалено ляв !!!!

Аз

"Украйна трябва да ликвидира 5-6 милиона аморфна рускоезична биомаса, а ако Европа се противопостави - да организира втори Холокост за украинските евреи." Олег Тягнибок

РУСИЯ Е ДРУГАТА БЯЛА ДЪРЖАВА :))

Аз

Доживях най-после някой да нарече нещата с истинските им мена и да каже, че есперантото си е жив фашизъм! Толкова мъки едно време в училище - чист фашизъм си беше да ни карат да я учим тая простотия...

Явно си много млад щом не си учил стенография ???

Аз

... да пази господ...

Есперантото е измислено от 2евреи комунисти интернационалисти 1от които е бащата на Дьорд Шорош -Сорос

тои никога не си е ,,тръгвал,,...!!! 19з9 година са били ,,такива,, както и в гърция...!!!

Аз

Е... Що... Ами кои са страните с най-драстичен скок на нацисткото движение - Полша, Литва, Латвия, по-малко Естония и безспорно на първо място - Украйна, където тези организации с ана власт. При това надминаха даже батько Хитлер, който спечели властта с демократични избори, а не с кървав преврат, като в Украйна. И какво обединява тези страни? Само едно - омразата към Русия. Еми... Cui bono = кой пичели, са питали римляните едно време... Ми то е очевидно cui bono - противниците на Русия и там трябва да се търси причината за нео-фашисткия бум.

движения се подкрепят, финансират и инфилтрират от путлерските служби ??? А сега де ???

Аз

Това щото Путин е рептил, баси... или извънземно... Тръмп, пък, бил от вътрешната Земя... Ким не го знам откъде е... може пък и да не съществува хич - може да е хибридна инсинуация... Интернет мем...

В Полша нещата изглеждат като прашинка сравнение с тези в Украйна.

ТОВА Е ЕДНА ПРЕКРАСНА СТАТИЯ ПО ЕДНА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО АКТУАЛНА ТЕМА, КОЯТО МНОГО ПРЯКО ЗАСЯГА И НАС. МОЛЯ ДИРА ДА ИМА УСЕТ КЪМ ТЕЗИ НЕЩА И ДА ДЪРЖИ СТАТИЯТА НА ПЪРВА МЯСТО, ЗА ДА Я ПРОЧЕТАТ И КОМЕНТИРАТ ПОВЕЧЕ ХОРА. СТИГА ПЛЯВА ОТ РОДА НА, ЧЕ ЕДИН СЕ БЛЪСНАЛ С КОЛАТА СИ В ДЪРВО, НЕЩО, КОЕТО ИНТЕРЕСУВА САМО БЛИЗКИТЕ МУ. НАД ЕВРОПА СЕ ВДИГА ЕДИН ТЪМЕН ОБЛАК - ОБЛАКА НА ИСЛЯМСКИЯТ ФУНДАМЕНТАЛИЗЪМ. А ТОВА Е СМЪРТНА ОПАСТНОСТ ЗА БЪДЕЩЕТО НА НАШИТЕ ДЕЦА. НИЕ НЯМАМЕ ПРАВО ДА ДОПУСНЕМ ТОВА. И ЕТО ЧЕ НЯКОИ НАРОДИ С РАЗВИТО ЧУВСТВО ЗА НАЦИОНАЛНА ИДЕНТИЧНОСТ СЕ НАДИГАТ. ТАЯ ПАТРИОТИЧНА ВЪЛНА НЕ ИДВА ОТ НИЩОТО. ТЯ Е ЗНАК ЗА НАБЛИЖАВАЩА ОПАСТНОСТ. НАЦИОНАЛИСТИТЕ СА БУДНАТА СЪВЕСТ НА НАЦИЯТА. НЕЙНАТА ИМУННА СИСТЕМА, КОЯТО СЕ ПОЯВЯВА В НУЖНИЯТ МОМЕНТ. НЕКА СЕ ПОУЧИМ ОТ НАШИТЕ ПОЛСКИ ПРИЯТЕЛИ. ЕВРОПА Е БЯЛА И ХРИСТИЯНСКА. И НИЕ СМЕ ДЛЪЖНИ ДА Я ЗАПАЗИМ И ПРЕДАДЕМ ТАКАВА НА ДЕЦАТА СИ. БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО.

Затова, блядовете зад Урал.

Възходът се дължи на Меркел, ЙУнкер и Франса Оландо перуката за 10 хиляди евро всеки месец. На тия тримата се дължи и Беркзитът. Кратко и ясно

Николай Хайтов: В една зверилница, толерантност означава смърт. ЕС се отваря за всички култури - звучи прекрасно, но... Ако останалата част от света и то точно тази част от която придойде милиони пришълци си остават затворени, ако пришълците си остават капсулирани и маргинализирани, главно по своя вина и т.н., то ефектът, че светът за нашите деца ще бъде предимно черен(и буквално) и маргинализиран. свят на простотия и престъпност!!! И именно заради еднопосочна толерантност, която е пагубна за нас, като култура, тази толерантност, наричана от много от нас - ТОЛЕРАСТИЯ, именно срещу нея въстават много от европейците!!!

Крайните политики винаги са насилие. Харесвате крайни политики гответе се за насилие. Няма никакво значение какъв ще е лозунга. Практиката ще е брутална. Толкова.

Аз

Е... То малко теоретичен въпросът, щото и съвсем без насилие пак си е крайна политика. Малко така насилийце не се ли позволява, колкото да не поставяме въпроса крайно?!

Dobromir Dimitrow

Сложих Ви плюс, защото сте прав, но коментарът Ви не е към мен, а е точно срещу проводниците на толерастите, защото именно тяхната крайна политика провокира т.нар. крайнодясна реакция!!! Прочетете и осмислете думите на Николай Хайтов, които цитирах!!!

и какво общо имаме евреите с т. нар. тук тъмни субекти

Връзката е Сорос>цру>мосад>

мътите водата в целия свят.

,,ционизмът,, е първата ,,форма,, на фашизъм...!!!