НАСА обясни загадъчно топене на антарктически ледове

Специалисти от НАСА откриха причината за топенето на антарктически ледове, съобщи Лента.

Обратно в новината

Коментари - НАСА обясни загадъчно топене на антарктически ледове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Трийте ги тези шамани дето само си правят реклама!

БГ Каде се слагат. Некадарници подмолни

Аз

Амааааан...

Теория на конспирацията:Заради постоянно спадане нивото на световния океан някой някъде и решил да компенсира с топене на ледовете на Северния и Южния полюс. И пак някой някъде е разрешил някъде в Тихия океан далеч от търговските маршрути да се товарят ежедневно милиони куб.м. вода и да напускат Земята.

Време е за данък "антарктическа магма"!

Господа, изследването на НАСА е една досойна за уважение храбра стъпка към отричане на "теорията" за причиняване от човека на глобално затоппляне. Тази "теория" не е в същността си "теория" - не е основана на изследвания, а на нагаждане на данни - та често не и от изследвания. Тя е лъжа. И още - ще подразня господстващите засега политкоректните спекуланти с наука и заблудените от тях. Изследването на НАСА потвърждава теорията на Владимир Ларин за металхидридния строеж структура на Земята, както и изводите му за Земята като източник на съществените климатични промени. Обявяването от НАСА на научни изводи от изследванията си е храбро изправяне срещу научните аферисти и превърната от тях в догма лъжа. Това показва, че независимо от негодяите, ив американската, а и в световната наука, има и ще има хора, достойни за системата от верни знания - "наука", за призванието си в нея - "учен", не само даващи на човечеството истината, а и изправени срещу спекулантите с "наука". "Всекиму своето", господа. Търговците - вън от храма, спекулантите - вън от науката. Ха сега пишете минуси!

Аз

Ъхъ... Те и горите така си измират - от болести. Иначе никой не ги сече.

Понеже едното има голяма връзка с другото! Или явно най-големите пустини в света са се образували от сеч на дървета?!?!?!

Точно така! Поредния пирон в ковчега на еволюцията! :)

Аз

Ся остава да обяснят дали този мантиен поток се е появил през последните 20 години и да намерят още един такъв поток под Арктика, щото и там ледовете се топят. 80% вече сиктир.

вече спокойно можем да караме дизеловите автомобили и да си режем кателизаторите :)))

леле до къде изпаднаха. Лента.ру да съобщава новините на НАСА. Сега ще искат Таймс да съобщава новините от Магаданския университет :))

...една конспирация, пак на американците,за открита база на Хитлер в пещерен комплекс под ледовете на Антарктида в края на войната 1945 г. Там са правени разни високотехнологични опити, вкл. и летящи чинии. Първото впечатление на американците е било нормалната температура в пещерите, благодарение на топлата вода. Става дума за База 211, ръководена от адм.Дьониц. Обектите са проучвани от адм.Бърд, но така и не се дава гласност на доклада му.

ха ха ха ха

То е ясно че глобално затопляне няма :P Всичкото еко електромобили и дрън дрън са пълни глупости за касичката на богатите

А с глобалното затопляне кво стана?

стига с тия разказвачи на вицове и легенди НАСА.

мдаам..и на Марс няма нито един марсоход на НАСА нали? Всичко е вицове и легенди а? Дтеба в тиквата проста.

Земя Мари Бърд - част от Антарктида, край Тихия океан. Покрита е с лед, дебел до 4 270 м. На нея е най-високият връх на Антарктида - 6 104 м. Има суров климат. Открита е от Ричард Бърд през 1928 г.

ChatGPT

Я виж ти! И значи все пак не било от печките на дърва и въглища!

"Войната срещу въглищата свърши", както е обявил директорът на Агенцията за защита на околната среда на САЩ Скот Пруит в реч в Кентъки. Потърсете това заглавие и ще се убедите.

Странно е, че не са въведени още СЕМЕЙНИ КВОТИ за вредни емисии! Плащаме за смет, за канал, а за вредните емисии, излъчвани от всеки от нас в атмосферата в резултат на ХРАНОСМИЛАНЕТО, например - нищо! Пропуск! А ако се въведат и квоти за тези вредни емисии, ще внимаваме за храната, за състоянието на храносмилателната си система, ще можем да търгуваме с тези емисии ... И - разбира се, ще снижим глобалното затопляне. А и затоплянето под завивките ...

Някой от тия да вземе най накраея капртата на Пири Рейс. Каква мантия, какви пет лева...

И ко ше праим сега с глобалното затопляне

Топенето на ледниците ще е основният обект на изследване и на 26-ата българска антарктическа експедиция - 5 милиона. Да пикаят по снега и да правят жълти колелета.

Търсете нова планета, щот тука мамата си трака !

Баси предателите! А к'во станА с човешката активност? Ми аз таман си поръчах теслАта, да спасявам белите мечки.

Не и е за пръв път на NASA да изготвя научни теории по поръчка.

Даааа Руснаците първи казаха, че Топенето не е предизвикано от Глобалното Затопляне. Па ви е ги плюйте Което Затопляне пак е някаква лъжа. Тръмпчу неслучайно се отказа от Парижкото споразумение

Руснаците нищо не са казали щото нищо не знаят. А топенето си е точно заради човешката дейност. В Случая има ускорено топене не там където са очаквали.

с ускорени темпове се топи мозъко ти :)

Тук нещо не се връзва. Първо- въпросния мантиен поток се образувал преди 100 милиона години- тоест, той си тече вече 100 милиона години съответно. Но 99 999 990 години (през които потока тече!) ледниците НЕ СЕ топят, и едва сега, последните 20-30 години изведнъж се "сещат" да се топят? Или някой не е разбрал или не обяснява както трябва?

избили са гейзери, като вагенин, да духат и топят леда

Че то това е "луд късмет"- едно на милиони (според годините, които дават)- 99 999 999 не е имало гейзери, които да са избили отдолу, ама точно в края на 20, началото на 21 век (представи си линията на времето, дълга 110 000 000 години- колко от тази линия се пада на някакви си 20-30 години!) гейзерите решили да избият!

А да, и даже още по-странно: мантийния поток се е образувал (според тях) още ПРЕДИ да има ледници. И после върху него става точно обратното- образуват се ледници (!?!)

се намира между 7 и 35 км под земята, нищо не пречи да се формират ледници...

дирници, от кой обор ви събраха??

Уважаеми граждани и селяни. Харчат ви парите тарикатите, правят си експедиции, а вие мигайте на парцали...

Мдааа... с други дума НАСА дава дока,ателство, за това, че Тръмп е прав като не подписа споразумението в Париж. Не човешката дейност е виновна за топенето на ледовете. Дано да са прави, че иначе нещата отиват на зле.

НАСА казва съвсем друго, ама тъпаците като тебе се упражняват в словоблудство без да знаят какво са разбрали и какво не.

и "учените" трябва да ядат; що да не пишат глупости, когато корпорациите плащат!

Отиде на кино инициативата на Йорданчето Фандъкова за колите с висок ЕУРО стандарт.

НАСА, са като ЦРУ, щом излиза официална информация от тях, значи е лъжа. Единственият показал Досотоверна информация от ЦРУ е СНОУДЪН.

истината за такива просветени дебили като теб е само в "раша тудей",нъл тъй селски дебил?:)))))))))))

Нима не вярваш на Сноудън?

Чакай,чакай оти ручахме жабетата не ставаше ли дума за едно предизвикано от нас глобално затопляне или се бъркам ? Не се ли измислиха и едни квоти за вредни емисии та даже и се търгува с тЕх и едни пари се преместиха от едни джобове в други или пак се бъркам?

Ти чакай, Става дума за един конкретен лендник в Антарктика (Антарктида - това на южния полюс). Топенето на арктическите ледове (това на северния полюс) няма нищо общо и се дължи главно на повишаване на температурата на въздуха

Ако потърпиш малко, НАСА ще открие и разгласи и северен, арктически, мантиен поток.

Земя Мари Бърд - част от Антарктида, край Тихия океан. Покрита е с лед, дебел до 4 270 м. На нея е най-високият връх на Антарктида - 6 104 м. Има суров климат. Открита е от Ричард Бърд през 1928 г.