Пчели за над 1 милион долара пострадаха при катастрофа

Един милион пчели загинаха, след като камион, превозващ кошерите, претърпя катастрофа в Северна Калифорния. Цената им възлиза на над 1 милион долара.

Обратно в новината

Коментари - Пчели за над 1 милион долара пострадаха при катастрофа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поредното доказателство, че съществуват глупаци, по-голими глупаци, най-големи глупаци и АМЕРИКАНЦИ!

Измрат ли пчелите на Земята, неминуемо загиват и хората! Пазете ги!

Признаеам...нищо не разбирам от пчели... От давалери...също... Затова съм на това дередже вече 28 г....е да не си кривя душата ,тогава карах ,,Москвич""...днес ,,Лада"" /макар и по-стара/,та,като чета коментарите на по просветените...излиза,че кошер пчели у нас е около...200$ пълен комплект...50 кошера х 200$ =10 000$! Пазаря един карго полет до щатите...колко да ми вземе?А?...100-150000$,абе кажи го 200 000 ТОТАЛ ето ти батьо ви се връща с...800 000:))) Та се сетих,за един от първите милионери в гладните години на ,,промяната",кога с трън завъртиш из магазините...нищо не мой закачиш... Питат го... Как направи първия милион? Отговаря... Ами,когато нямаше захар натоварих един кораб с нерафенирана такава от Куба и я изсипах в Девня! А пари от къде?? Ами от ...банката... Е как така взе тези милиони кредит??? Ами заложих панелката...,,Шкодичката" и едно лозе край Виница...отговаря той! Днес тази формула все още работи... Дори се купуват ТЕЦ-ве от ДЕЦАТА,връстници на ...,,прехода" Баахмааму,пък аз едни кошери да не моа да давалерджосам:))) Сега мисля от де да езема тоз ,,нач.капитал",като за ,,Ладичката"" дори заложна къщс нема ми даде повече от 2-300 лева:)))

идиот е решил да ги транспортира всичките на веднъж, сакаш са китайски свирки.

В САЩ пчелите се превозват в топлите щати през зимата, за да "не губят време" в зимен сън, а да продължат неуморно да произвеждат мед. Земеделието и животновъдството е сведено до една безжалостна индустрия, без оглед на навиците на животните. На Запад има толкова много вегани и хранещи се био/органик продукти, отричащи индустриалното и безжалостно земеделие. За съжаление, алтернативата е скъпа. В България все още има традиционни ферми с достъпни цени на продукцията, но безжалостната глобалистка политика под формата на Европейски директиви и СЕТА е на път да ги унищожи, ако не се регистрират като био/органик, което неизбежно ще направи продукцията им скъпа и недостъпна за обикновения българин.

Е, това са Хамерикански пчели. Някои от тях са били с позлатени крила. У нашенско за тия пари можеш си купи около 15 000 кошера. Стар сандък с пчелите е 100 - 120 лева.

1 пчела = 1 $. То имаше един нов вид пчели, сигурно за тях става дума. Малко са по-големички от нашите. Виреят най-вече в градска среда и основно в близост до пазарите му. Като ги пуснеш, не събират нектар, ами направо ти носят меда в бурканчета.... ... сигурно за този вид пчели става дума.

Кви са тия пчели по долар парчето?!?! Те сигурно могат и мусака и пържоли да правят...

значи хем били пострадали пък хем умрели хахаха

И още нещо...МНОГО ВАЖНО. В България, пчеларския сектор е един сектор в немилост. Държавата нехае, нито го стимулира, нито създава предпоставка за това. Във всяка една цивилизована страна, пръскането с пестиците на земеделските земи е урегулирано и се извършва по строго определен график, съгласуван с пчеларите. В САЩ, плащат за опрашване ?!! и в много страни пчеларите се издтржат от това перо: ОПРАШВАНЕТО...А МЕДЪТ Е ВТОРИЧЕН ПРОДУКТ. В България, пчеларят зависи изцяло от добитият мед...а за опрашване...никой не дава и стотинка..и не само, че е така, а дори отравят пчелите с безразборното пръскане и не уведомяването на пчеларите за това.

Как така за опрашване никой не дава и стотинка ? На околовръстното за да опрашиш, трее ръснеш трийс кинта.

Абе не е вярно, че държавата не плаща за опрашване. Плаща и то много на циганите да се опрашват. Отделно има назначени хиляди калинки по администрацията пак с цел опрашване.

1 пчела=1 долар?!! А бе журналя..Вие луди ли сте или се правите на такива. За сведение, в Бг т.нар. отводка , която е от 4 или 5 рамки, струва 80 или 100 лв.( зависи на колко рамки е..4рамки-80лв...и 5рамки 100лв.) това всичко е с майка и пчелите. Пчелите са превозвани за опрашване, което автоматично означава , че са били цели кошери(10 рамки пълни с пчели). Горе долу 200 лв+ кошера..да кажем 500лв...или около 300$. нека да ги закръглим на 400$. Така, че се получава, че са загинали около 2000 кошера....а не 1 000 000 милион пчели, всяка от която струва 1 долар?!!!!

Правилно казваш! Тук спор няма! Обаче знай, че на хора, които не разбират, никога не се обяснява! Хабиш се напразно. Те ако разбираха, щяха нещо по-интересно да работят. Накратко казано - грехота е да будиш дълбоко заспал човек.

Шилo

Бааасимус скъпите пчели! Баасимус тпите джурналя, дето са написали тая малоумна статия!!!

Не,че пчелите са ,,златни",а най-вероятни доларът не чини и пукнат грош! 70$=1 рубла !

това е!! значи можеш да си купиш 70 пчели за един рубъл! и пчелар да им назначиш дори.

Бах тея пчели, долар/парчето, па ги и утреепали със веро. Нищо нови ще си отпечатат, нали си имат печатница.

Аз ще им продам евтинко по 10 бона кошера

Apollony

Много проста статия. Чак ме е я, че я прочетох, а за коментари по нея няма да хабя нерви...

За глупоста почивен ден няма!Ако това е наистина така ,там епълно с идиоти!

Ето това е държава, и за пчелите се грижи! А тук какво? Тази вечер в квартал Факултета в София вероятно ще вали, а държавата нищо не прави да съкрати мъките на живеещите там!

Със сапунена вода само ще им направят безплатно къпане за наша сметка.

Пчеличка - доларче. Въпросът е колко поста трябва да напише един соросоид за да може да си купи една УСА пчела ;)

Точно толкова, колкото и един путеноид!

LeGrandTulup

Почеркът на Щерев. Само той казва путЕноид. ;)

малеййй, една пчеличка 60 рубъла! след още осем поста ще си изкарал колкото да си купиш едничка, без транспортните разходи!

Тея американци били големи хуманисти. Отрепали ли ги за да не се мъчат. То и Хитлер така е постъпвал с евреите ма сега бил лош. Природата си знае работата и е трябвало да им с е даде шанс на пчелите.

Хуманисти?! Към пчелите!? Човече, ти у ред ли си?

Пчели за 1 милион или 1 милион пчели?

Всяка пчела по долар! Кха-кха-кха ...

Един кошер е 20 000 пчели средно. Една отводка струва 80 лв. /майка и пчели/ Изгубили са 50 кошера. Ега ти и новината. Милиони кошери умират от кърлежи по пчелите или от пръскане с хербециди!

По сметката на журналистите излиза, че един кошер е 20,000 долара :) :) Няма начин ! Напълно е възможно един камион да кара 50 кошера с общо 1 милион пчели. Но 1 милион долара ? - нещо им се бъркат нулите ...

няколкостотин долара струва нов кошер с рамки, пчели и транспорт, според гугъл.

Имам съсед, който има 50 кошера и казва, че като си плати разходите му остават по 5-6000 лева на година. Ще взема да му кажа да ги продаде и да стане милионер, може пък да почерпи някоя хилядарка за идеята :))

Ако са в сезон може и до 50 000 в кошер да стигнат, т.е 20 кошера. А вечерта не ги бърка ако е над 10 градуса. Ще си направят кълбо и на сутринта всичко и ок. Ама не, трябва да ги утепаш щото да вземеш застраховка.

Къде продават отводки на 4 пити, че и с майката, за 80лв? Да знам да се запиша на пролет.

що ли не се учудвам че в голямата ферма гмото е на мода,щом и пчелите си убиват,а имаше едно пророчество за пчелите,и май във фермата почва да се сбъдва,нека?????????

Аз смятам, че американците са катастрофирали много лошо, като провеждат много неправилно земеделие. Оказва се, че пчелите обичали да разнообразяват като по този начин опрашвали по - добре, но американците правели огромни масиви от един вид и по този начин прецаквали опрашването. Нещо ми се струва, че ние, макар и поизостанали сме по- добре в разбиранията за опрашването.