60 години от изстрелването на кучето Лайка в космоса

Преди 60 години, на 3 ноември Съветският съюз изстреля втория изкуствен спътник на Земята с кучето Лайка на борда от космодрума Байконур.

Обратно в новината

Коментари - 60 години от изстрелването на кучето Лайка в космоса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!??!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!

Aide stiga ste pisali gluposti!

ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ

Че защо link да не позво- лява линкове? Не са били чак толкова глупави. А вие какво си мислехте? ПОЗДРАВИ, ?

За к'во ви е да обиждате руснаците!

Учените казват че смъртта на Лайка не е на празно.Научават много работи който са предпазили да не загиват хора при полети. Американците след колко години затриха 8 живота на веднъж. Всичко е за науката да върви напред.

Не мога да разбера това възнасяне към тези гадни ,примитивни животни.Нито са красиви,нито умни,нито толерантни.Това е примитивно животни и действа само по инстинкт.

Така може да постъпи с едно нещастно същество само един комуняга, като путлер. Затова трябва да бъдат изтрити от лицето на земята.

Лайка е видяла това, което ние никога няма да видим. Друг е въпроса дали е осъзнавала това и дано не и е коствало много мъчение. Трябва да уважаваме животните, защото благодарение на тях и тяхната жертва за науката и за нас ние сме все още тук и смеем да претендираме за разумна раса и да се целим в космоса.

Е те и с Гагарин така направиха... :)

на мъчителна смърт-коментариите,са излишни!

Да почетем успеха на руснаците с извеждане в Космиоса на първото живо същшетсво или да задраскаме постиженията просто защото ги мразим? А защо ги мразим, никой не знае. Просто защото са руснаци.

Защото са диви нашественици.

с нашественици?

Как определи руснаците за "Диви"? Ти,за "недвид"ли се имаш бре?! Като психо...Мегс от Бигбрадъра, която на номинации заяви, че заслужава да спечели... в Брадъра... Е, някой хора не могат да преборят Егото си! Винаги друг им е виновен за неудачите, а те са съвършените "по-по -най"... нищо че реват, плачат и се тръшкат като в делириум ! Така става при липса на самоценка и Разум!

А ако тебе така те бяха изстреляли в космоса?

Преди Лайка има Белка и Стрелка.

първия истински кученафт.... останалите са си чисти имитатори...

Дали Лайка е полетяла след "информирано съгласие"

много обичам кучета и котки. а лаика е велико куче. много хубаво че има по света паметници на лаика.

На лаици като теб няма.

Когато ти дойде времето да си жертва, се сети, че жертвите преди теб не си ги защитил, а си ги отписал в името на "голямата цел" Някой човеци-роби им дай кръв да лочат, по зле от псета.

Докато бяхме с Русия - уважение, 2-ма наши космонавти, апаратура на БАН в космоса. Откакто сме с Америка - унижение, военни бази и визи. И да не забравим най голямото им добро към нас - кораба с мухлясалата царевица, който ни дариха в зората на демокрацията. За мен остава учудването как някои хора не могат да видят уважението на Русия към нас като към близък и братски народ и подритването ни от Запада като получовеци, трета категория. Най вероятно е въпрос на гънки в мозъка.

Така е Добричлийо, ама освен че е "въпрос на гънки в мозъка", е и интересчийска демонстрация на непоколебима готовност за подлагане на една анатомична част от страна на управниците и техните клакьори, което е conditio sine qua non, но единственото и достатъчно условие за благополучие в днешно време.

LeGrandTulup

Да, а освен това тези типове са консуматори, за които карането на лъскава кола и нагъването на хамбургери в Макдоналдс е идеалът. Изобщо всичко лъскаво и с дъх на някакъв престиж и просперитет, да ползват, да консумират. Това им е пружинката, която ги движи.

Драги Добричлия, до голяма степен си прав, но нека разберем как самите руснаци ни оценяват в момента. Заради няколко идиота, които в стремежа си да се харесат на задокеанския ни "голям брат", направиха такива поразии, че е трудно да се опишат. Само се разходи по руските форуми и виж какво им е мнението за нас като държава и като "братски" народ. Мен лично ме хваща срам да чета какво пишат по наш адрес и как мнението им се е променило само за две - три петилетки...А "братският" американски народ не пише нищо, щото просто дори и не подозират, че има такава държава и такъв народ нейде по света...Когато ме запитат американци, а се е случвало често, от къде съм и какъв съм, моят отговор предизвиква недоумение и въпросителни физиономии и се налага да провеждам кратък курс по география и малко история, та белким питащия разбере, че има и такова нещо като България в Европа...

LeGrandTulup

Така е, влизал съм в руски форуми и не веднъж съм чел, че ние българите сме потомствени предатели. Руснаците дори помнят и Стамболов. И казват, че сърбите никога не са ги предавали. Уви, трябва да признаем, че сред народа ни наистина има такива, които са малцинство, но ни тикат в противниковия лагер, срещу Русия. Не веднъж се е случвало.

Или на мънки в портфейла.

СЕЛЯНИНО ОТ ДОБРИЧ, РУСКИТЕ НАШЕСТВЕНИЦИ ИСКАХА ЗА ЗАРОБЯТ ЗЛАТНА ДОБРУДЖА. БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ПРЕЗ ПСВ ТАКОВА МАМАТА НА ГАДНИТЕ РУСНАЦИ.

Значи ако е някоя силиконка праскате по 22 снимки, ако е куче герой туряте само една.

Силиконките имат по 22 снимки в профила си у фейса (някой дори и туитър са открили). А Лайка няма профил...

Какъв кретен трябва да си за да вярваш, че всяко зло по света се финансира и инспирира от някакъв свръхбогат унгарски евреин, че всички събития по света се замислят и осъществяват от някакво митично световно правителство на подчинение на масони и жидове, че американците не са стъпвали на Луната, а само са заснели филм в Холивуд, че всички убийства и жестокости на Ленин и Сталин са "измислица" на западната пропаганда, че Ким Чен Ун е страхотен пич , а народът му е богат щастлив, но западните медии лъжат и го представят като беден и нещастен, че американците сами са взривили Кулите близнаци.... и т.н. и т.н. и т.н...? Някой ще каже..ами трябва да си русофилистик за да вярваш в такива неща. Не, това не е верният отговор...Верният отговор е "трябва да си БЪЛГАРСКИ РУСОФИЛИСТИК":)

Даа, някои вярват в Дядо Коледа, други вярват, че хамериканците са прекосили без проблем мощните радиации на пръстените на Ван Алън и са стигнали живи, че и кацнали на Луната: "...Космонавт, изложен без защита на радиациите на пръстените Ван Алън ще получи милиони рад за час (500 рад са смъртоносни)..., пише Futura-Sciences под рубриката "Пръстени на Ван Алън" ("Ceintures de Van Allen").

За да излезеш в Космоса и да стигнеш до Луната не е задължително да минеш през радиационните пояси на Ван Алън. Те са известни 10-11 години преди стъпването на Луната, както е известно и как да стане "заобикалянето" им.

Недоумявам... Как може и тук да изпишете толкова глупости.

От българите какво очаквате? "20 кила пироксилин в основата му е майката", ако сте чела Чудомир.

Ако бях жив, вместо куче щях да изпратя някой полизаключенный.

Системата за подаване на въздух работеше отлично, както и системите за кокалчета и разчесване на ухапано от бълхи. За лош късмет отказа системата за захранване с водка. Дублираната не сработи, някой беше изпил жизнено важната течност. А всяко руско куче без водка бързо прегрява.

"Лайка стана първото живо същество, което напусна пределите на Земята, но умира от прегряване в околоземната орбита 5-7 часа след изстрелването, припомня ТАСС, цитирана от БТА." "Прегряването" си е живо изпичане. Горката Лайка и останалите кучета. Жертви на най-голямото зло, наречено човек.

пази боже от либерасти и женуря.....

Животните в природата се избиват и изяждат помежду си, а ти си се притеснила за едно псе. Ти на колко безпризорни кучета помогна, като си толкова загрижена да ги опазиш от "злия човек"?

Джулия, лекарства вземаш ли? А не те ли е гнус, като разбереш, че за да стигне до теб, всяко лекарство е отнело живота на десетки животинки, кучета, котки, маймуни, морски свинчета, симпатични бели "норвежки" плъхове? Сигурно не се замисляш по този въпрос. Вземаш парацетамола, ибупрофена, аспирина, антибиотика, диазепама и не се замисляш, че заради твоето главоболие, настинка, шарка или каквото и да е там, е отнет живота на много живи същества. Ама не ти прави впечатление, нали? Щото имаш непосредствена полза от това. А че е са жертвани няколко животни за развитието на космонавтиката плачеш, щото перспективата за ползи от това е доста далечна...

Джулия, до колкото те разбирам се чудиш, защо братушките са направили такава скъпа 500 килограмова тенджера за изпичането на едно куче, което на всичко отгоре е нямало как да бъде опитано? Или по-точно защо не са почерпили опита на витетнамските си колеги. И аз се чудя!

Трябва още 60 години да минат, за могат ЗАПАДНАЛИТЕ НАРКОМАНИ да пратят поне един умрял комар. "През 2008 г. в Москва е издигнат паметник на Лайка, изработен в реални размери. Статуя в памет на животното е построена и в Холандия близо до Амстердам. Композиция с кучетата Лайка, Белка и Стрелка има и в музей на гръцкия остров Крит. " Кафявият ни Бочко ще се разсърди на Голандците,че не са направили на неговото куче което е ШАМПИОН В КАТЕГОРИЯ С ЕДИН УЧАСТНИК.

На гара Шибуя в Токио има паметник на кучето Хачико. Паметник, показващ взаимната любов между човека и кучето. Паметникът на Лайка е издигнат от угризения и... желание да се демонстрира превъзходство на всяка цена.

Никога не може да се вярва на хора, които си изстрелват кучетата в космоса...

А на такива, дето са изстрелвали шебеци? Щото задокеанските "партнери" като първи астронавт са изстреляли един шебек от вида "макак", а като втори едно шимпанзе...На тях да вярваме ли?

Слава на Русия ! Да живее българо-руската дружба !

Пак, добре че руснаците изпратиха 2-а БГ космонавти...защото америкосите, надали ще изпрат и 1 БГ астронавт...а, бе то май техните не могат да изпратят...сигурно заради сексуални посегателства...

Извънземните и до сега се чудят, защо кучетата изпратиха само един космонавт и след това съвсем закриха космическата си програма.

Извънземните въобще Не се интересуват от една планета дето съществува долното еврейско творение САЩ , дето измисления от евреите " комунизъм" е изродил огромна държава като Русия заедно с подопечните и сателити ( към които спада и България) . Извънземните знаят, че трябва да измрат поколения преди еврейско-комунистическата зараза да се изчисти от съзнанието на хората.

Ако бяха изтреляли Горби вместо Лайка сега яхме да живеем спокойно и сигурно..... ама на..... един греен избор и толкова мъка по света....

Аа, Горби. Верно, така е, ама нали сме братушки, та и те като нас. Отпосле им идва акълът.

Горките животинки! Че то, това не е никакъв научен опит, а чисто преднамерено убийство. Така де, научни експерименти в името на прогреса са бомбите над Хирошима и Нагасаки, напалмът във Виетнам, а това тук с милите животинки си е най-зверско убийство!

Прочети какво съм постнал като реплика на Джулия, поучително е! И се замисли какво се прави за научния прогрес. Ежедневно из разни лаборатории се убиват стотици животинки, но след това имаш някакъв продукт, който можеш да консумираш безопасно. Колко безопасно е друг въпрос, но за да се достигне до този резултат са изтрепани по всевъзможни начини много от т.н. "експериментални" животни....

А Вие като четете, разбирате ли смисъла на написаното?!

Вече всички сме убедени, че тъпите за тъпите соросоиде и жените, няма нищо по ценно от живота на животните! Хората ряпа да ядът!

добре де, ама що толкоз грешки бе! ми то правописни, стилистични и пунктуални, и дори неквалифицирани от граматиката бе!

Щото си развалих всичко , когато бях в Университета! Там, когато диктуваха лекциите, нямаше време ни за пунктуация, ни за стилистика. Използваш съкращение, които после неможеш да си разчетеш. Ето заради това!

А колко кучета в света имат паметници ? А коя е първата асоциация, като чуете Лайка , не, не е чая, нито маргаритките !!!! Та Лайка е част от човешкия прогрес.

И къде го тоя прогрес.

Е, не може да си толкова прост! Значи няма прогрес между Титаник и новият Лайнер?

Тръмп каза, че в скоро време трябва пак да стъпят на Луната. Отговориха му, че ще е много трудно, и че до 10 години ще се постараят. Е как да е трудно, след като си бил шест пъти?

Шест пъти ли? Ами тогава може ли линкче да гледам и другите филмчета, щото аз само едно съм гледал!

Неможе! Първо дира не позволява линкове, и второ: колко филма искаш да се правят, при положение, че Армстронг си е забравил камерата на Луната!

Иди на сайта н НАСА тъпако. Има над 300 часа филми за 6-те стъпвания

Като видях заглавието, веднага си помислих, че темата ще бъде извъртяна "КАК ЖЕСТОКИТЕ РУСНАЦИ ПРОЯВЯВАТ НЕЧОВЕШКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ГОРКОТО ЖИВОТНО." Е не останах излъган в очакванията си ... соросоидно - либералната утайка веднага се задейства да плюе.

Що нечовешко, бре? Типично човешко, а може да дсе каже и типично руско - ратили са го на смърт!

"Типично руско" щеше да е, ако руснаците бяха пратили теб , вместо Лайка! Ама на.., преди да жертват човек- са решили, че е по-добре да експериментират с кучето Лайка! Не са постъпили като Хитлер и Менгеле! И да знаеш "Бабо Мецо": няма по-Разумни и по-Духовни от руснаците, макар, че и в Русия има егоматериалисти-"инакомислещи", като в Бг! Само дето у нас една шепа кариеристи, алчни и продажни, докараха до дъното и държавата и народа! Командват и се разпореждат... като държавата Бг да им е лична бащиния, за съжаление...

Преди холивудските артисти, водени от Армстронг, да заснемат филма "Човек стъпил на луната", е имало други трима, които са се взривили на площадката, по време на тренировка, е така, както са си стояли в ракетата. Нали знаете?

горкото добиче! да бяха изпратили някой комунистически боклук

Кучето е герой, а руснаците са дали основите на космическите пътешествия. До тогава никой неси е представял че това е възможно.Вярно че американците направиха филм за стъпването на човек на луната 10 г. по късно но това си стои само на лента и до днес.Скоро дори един от актьорите почина.

Какъв филм бе тъпак? Над 300 часа филми има от 6-те мисии.

Забележете, че човекът, когато отглежда куче в домашни условия го прави неспособно.

Не познавам никой на когото космич. изследвания да са оказали влияние върху живота. Някакви нагли тъпаци са уморили Лайка и Белка, а после Гагарин и колко още други...

Да бе. Не гледаш ли телевизия чрез космоса?

Ами, не.

Нищо не може да оправдае убийство и мъчение на Божие създание.

А 10 години по късно, беше заснет филма: Човек стъпи за първи път на Луната, първият от фантастичната поредица"Междузвездни войни."

странно защо Русия нито веднъж не каза обратното? А гледаше със всички телескопи "фантастиката" за която разказваш и ръкопляскаха в купом. Един път... Един път нямаше у Руская газета статия - Американците лъжат за луната. Само тъпаци като тебе рИвът с пълно гърло простотии

Някой писа че за мълчанието са получили завод за Камаз.

Сега жив маериал за опити има колко искаш.. хваштат някой от ИД, турят го в спутника и изпраштат в космоса.

аре стига се рИвали за един помияр. То човек в тази страна не живее като куче дори, та си представете какво им е на кучетата там