Каталуния провъзгласява независимост на 23 октомври?

Карлес Пучдемон определи действията на испанското правителство срещу Каталуния като "най-страшните нападения" от диктатурата на Франсиско Франко.

Обратно в новината

Коментари - Каталуния провъзгласява независимост на 23 октомври? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СВОБОДА ЗА ЧЕЧНЯ!!!!!

Е сега ке биде бой бой бой и при бай Ставри,южното крило.

Е ДЕЛО НА ИЗРОДА СОРОС,РАЗПЛОДА НА ЦИГАНИТЕ В РОДИНАТА Е ПАК НЕГОВО ДЕЛО,КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА СЕ ЗАБРАНИ ОТРОВНОТО ОБЩЕСТВО И ПАРИТЕ НА АГЕНТА НА ИЗРОДА

кандидатстване за ЕС и преподписване на всички договори с Испания. А инфраструктурата, тя е част от пътната и енергийна мрежа на Испания. Премиер, който не си е задал тия въпроси трябва да си стои вкъщи, а не да ходи до парламенат.

Испания има да връща много на Каталуня.

та им построи Барцилоната с Олимпийските Игри 1992, беше гето преди това голяма част от града, построи им автомобилни заводи, писта от формула 1, най-голямото пристанище на Средиземно Море, съвсем наскоро пусна АВЕто до Париж да минав оттам, летище, метро, пълно е в Бадалона, Оспиталет и останалите градчета с емигранти от цяла Испания, дето Франко ги е насърчавал да строят крайбрежните курорти и хотели от извън Каталуня като Аликанте, та до Коста Брава до Франция, сега е масово явление смесени бракове с хора от Испания в Каталуня, особено Андалусийци. Е как ще е в тези семейства да питам тия, които искат да ги разделят??? Едното дете ще вика Вива Еспаня, а другото Виска Каталуня???

С какви пари и труд са правени тези пътища? С какви данъци? Знаеш ли колко часа е трудовия ден в Каталуния? А за капак, Каталуния е готова да си плати за да бъде оставена свободна да решава бъдещето си.

ПОЗДРАВЛЕНИЯ!

Щом Владимир Путин подкрепя независимостта на Каталуния, значи и българите я подкрепят. Българи и руснаци винаги са заедно

Това е смисълът на писанието ти. Аз съм българин, роднините, приятелите, колегите и познатите ми също. Никой от тях не харесва сепаратистките глупости на каталунците. А за Путим всички единодушно мислим, че е гаден тип. И съм убеден, че никой от над 200 граждани на страната нито те знае, нито те е чувал, па камо ли да те е упълномощавал да пишеш глупости от наше име.

Значи единодушно мислиш ... Така бе при соца. Партийният секретар също твърдеше за някакво единодушие ... макар че такова нямаше. На всичко отгоре си и убеден хе хе хее Путин е най-влиятелният и популярен политик и държавник на планетата Земя. Много тачен и обичан в България. А исторически българи и руснаци са винахи заедно

Путин е готин! Неизвестен колкото си ти!

Ти луд ли си как щтени слагаш с мръсните руснаци

ПУТИН Е ДОЛЕН МОСКАЛСКИ ПЕДАЛ. Няма нормален българин, който да го харесва. Само продажни парцали, получаващи дребни рубли за предателството си.

свобода за волжка България

Московското княжество даде свобода на волжките българи още през 16 век. Грешката на българите бе, че бяха приели исляма

Сободата и незвисимостта са най-великите блага на света. След това- всичко останало

в какво се състои несвободността на каталуния не разбрах

Учи, чети, информирай се ...

Така казват и чеченците но за тях свобода няма защото гнома не иска да ги пусне от смъртоносната си хватка......иначе е много велик но само в празните кратуни на шепа селски измекяри тук!!

както и преди на 23 нищо конкретно няма да се обяви

. Реално става въпрос за битка за преподчиняване на Каталуния. За излизане от орбитата на Мадрид и директно влизане в орбитата на Брюксел. По-ясно казано, пряко подчинение на Барселона на Брюксел, без посредничеството на Мадрид. Каталунският лозунг е ясен: Повече Европа и по-малко Мадрид. Все пак да не забравяме, че на Стария континент Сорос е основният привърженик за увеличаване на влиянието на Еврокомисията и демонтажа на европейските национални държави. Сорос финансира две каталунски организации, които играят ключова роля в процеса за каталунска псевдонезависимост. Още през 2016 г. един от най-старите испански вестници La Vanguardia съобщи, че Сорос финансира Съвета за публична дипломация на Каталуния. Организация, която играе роля на каталунско външно министерство. Тя се ползва като инструмент за лобиране на каталунските интереси на ниво ЕС. Сорос подкрепя финансово CIDOB (НПО), което служи за мозъчен център на каталунските политици-сепаратисти. Още повече, че Сорос подкрепи публично каталунските проевропейски сепаратисти. В Каталуния се реализира пилотен проект, който по-късно ще се ползва в различни европейски страни. Чрез отработената каталунска формула ще продължи дробенето на европейските държави. По този начин фактически ЕС ще се превърне в единна държава, която ще се контролира директно от евробюрократите. А те както е известно не са избирани от никого. Кво стана сега тоя ПучДемон излезе соросоид .Пак объркахме опорните точки с нашата шизофрения.

е как да не са избирани бе келеш-другаря педалл сергеъ не беше ли избран например баркаш с путкин и сие те не са избирани

Шуткин здрасти. Как си бе човек ???

Пак си в тотална грешка. ,,Независимостта" на Косово няма нищо общо със Сорос.

В Европа отдавна се конфронтират две концепции за бъдещето на континента. Първа - Европа на регионите. Втора - Европа на нациите. Очевидно е, че процесът за формиране на Евросъюз на регионите се развива динамично и по план. Националните държави се обезсилват и раздробяват на части. А европейският център, ако има такъв ще бъде единствено и само Брюксел. Повече от ясно е, че каталунските националисти се опитват да се приютят под крилото на ЕС. Те настояват за своя европейска идентичност. Не става въпрос за национална или каталунска идентичност. Ако излезем от декламативно-патетичната риторика и си отворим широко очите ще видим в Каталуния технология, която е типична за цветните революции в тяхната соросоидна опция. Да не говорим, че Сорос бе уличен във финансиране на каталунските националисти. А сега да направим и някои основни различия между британските, германските или френските националисти и борците за каталунска независимост. Да не бъркаме Льо Пен или Найджъл Фарадж с Карлес Пучдемон. Каталунският сепаратизъм не е борба за национална независимост. Битката за национална независимост е само красива легенда за медийна консумация. Реално става въпрос за битка за

Преди 110 год България също обяви НЕЗАВИСИМОСТ.

Ако беше останало на бръкселските свине, независимост щяхме да гледаме през крив макарон, добрувайки под стратегическия избор на султана и местните му ибрикчии.

да така е през 1878 европейския съюз и османската империя бяха в много добри отношения надминаваш дори путкин по интелект

Как си минал 8-ми клас. България е учредена по волята на Великите сили след кланетата . Нито една европейска сила не е била против, всички подписват Берлинския договор , преди това дават съгласие на Русия и Австроунгария да водят война срещу турците, участват и сърбите и румънците .Спорове е имало само къде да е територията и статута на новата държава.

Този нещастен циркаджия на снимката,който е на път да предизвика гражданска война в Испания, трябва да бъде обесен на едно дърво. Каталуния е Испания.

испаня има конституця която е приета от всички области вклучително каталоня. конституцята триябва да се спазва.

Е в Каталоня вече не я приемат. А като не я приемат и си казаха думата, насила ли ще ги принуждаваш да я спазват? Ами нема да я спазват, изразиха си волята.

ти да не си модерния ляв туфлек- не са хукнали към путлеристан успокои се

Сега остава Рахой да повтори думите на Петър Младенов "Най-добре е танковете да дойдат!"

Ми прав е бил. Виж в Китай, танковете дойдоха на Тянанмън.... И къде е сега Китай.... Но у нас и политическия и военния елит за нищо не стават.

Не мога да повярвам, че този човек се казва Пуч Демон и се е захванал с това.

Аз пак да напомня: ако съм гей или третополов, имам право на брак с друг мъж, както и на нескончаем парад с развейгъз пред малолетни дечица. Ако съм каталонец, нямам право вече даже и на автономия. Настина ли едното е допустимо, а другото забранено според логиката на геймократите от еврогейския съюз? Ако е така, какво общо имат нормалните хора в организацията на тая антидемократична хомодружинка от комисари и техните чучела в правителствата на хомовасалите?

принципът на демокрацията дори и при демократична монархия като испания е много прост. законите се правят в парламента, а парламентът се избира от 50+1 % от народа. т.е. 50+1 процента от народа на испания казва, че каталуния е автономна но не независима. състите тезиоо 50+1 % от народа казват че краля на испания е законния лидер на дърцхавата испания, която вклучва и каталуния. това е волята на испанския народ. ако на каталунците не им изнася си е техен проблем. същото е и с хомо-браковете. ако законът го позволява, нямя проблем. но ако не, това означава, че 50+1 % от народа е против хомо-браковете.

Какви принципи на представителство бе, това просто им се спуска отгоре. Ако народът трябваше да избира, никога нямаше да избере хомосексуализмът и педофилията да изпълняват политическата поръчка на кукловодите зад кулисите. И правиш ли разлика между право и морал? Изобщо защо се опитваш да лъжеш самия себе си? Ако си пидер, това е друг въпрос, тогава просто се лекувай или мълчи.

Е Браво бе ! Ти си някакъв османист,сигурно с тези препратки към нашата Българска История.

Всичко е въпрос на избор, каквото ти идва от вътре, това.

питай латентния гей путиин за всичко това

г-н Пучдемон не може да разбере, че е нарушил закона на испания, към която каталуния е автономна област. но каталуния, понеже не е независима, не може да инициира референдум. аналогията е с бавария и другите федерални щати в германия. бавария е независима, и би могла според закона да инициира референдум. но другите федерални щати, независимо, че имат собствени правителства, не могат да инициират референдуми. юридицеската култура му е ниска или просто екипът му не е юридически грамотен и не е могъл да дежства според закона. бурокрациятра в испания и гемания е много тежка и изисква голяма юридицеска култура. тож е бунтовник и го грози затвор. това което е извършил според наказателния кодекс се нариша престъпление срещу държавата. аз писах веднъж: все едно стотина души да пребият бате и да влязат на дондуков като се провъзгласят за премиери - автоматоично получават затвор.

без собствена армия няма, ще дойдат от Мадрид и ще ги сменят всичките, и всичко ще продължи да бъде както е било.

Да даа, иска ти се. Каталуния ще се отцепи и други ще я последват. Ти разбра ли сега, че идва краят на еврогъзейският ви съюз, еманацията на лицемерието и злото.

Дааа,и Чечня ще се отцепи,че и другите републики и русия ще стане точно като сърбия.......ВОЛА КАТО РИЕ ХВЪРЛЯ ПРЪСТА НА ГЪРБА СИ-това по-мъдрите на времето са го казали-ПОНЯЛ???

Защо мълчи Премиера на България-Защото знае ,че ние един път за винаги се отървахме от Монархо фашистите и сме зад каталунците.Айде да посмее да вземе страна-а?

Действайте като Путин в Украйна и Грузия и тн. Крайно време е да се учите от врага си, впрочем той натам тласка Европа да действа по неговия начин..

Удри по тьпите кратуни като твойта, бой до дупка!хахаха Аве мноо си тъп ве, че чак вдлъбнат!

Изтрезня ли бе сволач или още ти се вие свят та не знаеш къде се намираш.....те твоите "другаре" ще ти го покажат:))))))))))

Неадекватната антидемократична и репресивна политика на Мадрид, не даде друга възможност на Каталуния освен да провъзгласи отделяне от Испания, и обявяване на Каталунска държава. Лошо и за двете страни на конфликта, но светът няма да свърши с отделянето. За България няма никакви последици. Пак ще сме най бедни и ограбени.

Значи тъй: България я делкат още от създаването й, Южна Румелия, Берлински договор, Ньойски договор, по-късно Македония, Северна Добруджа, западни покрайнини. Да не говорим, че земите населени с българи в беломорска и Южна Тракия никога не се връщат в Ридината си. Бившата Югославия я направиха на Парчета, воюваха за "освобождението" на републиките й, Милошевич - тиран и военнопрестъпник, защото искаше да запази целостта на страната си. Впоследствие обособиха Косово. Крим за едни анексиран, за други върнал се в пределите на Родината. Защо Каталуния да не може да бъде самостоятелна държава, бе, защо. Кви са тия два и три аршина за ерене. И защо, ако Каталуния не трябва България, Косово и Югославия трабва да бъдат разкъсани на парчета?

Щото силните на деня, са ония от западна европа, а не ние и сърбите. И като силни ще си мерят както си искат - уви.

А след няколко години, тели Западът е е сила на тогавашния ден или Китай и Русия ще са? Впрочем, още дори и сега западът е в губи позиции на и на икономическия и на военния фронт.

Спонтанният саморазпад на брюкселската ядрена клоака продължава. Проблемът е какво да правим с радиоактивните изотопчета Юнкер , Могерини , Тукс и останалите.

Умен си като "галфон на кон"! Откъде ви изравят такива? С конкурс за идиотизъм ли ви избират?

не според интелекта на московскя травестит

литкат по болните амбиции на разни туземни мераклии за власт. В нормалните общества действа принципът на солидарността и напълно нормално по-богатата Каталуния да внася повече във фиска от бедните райони, инак следва обезлюдяване на села и градове, добре позната у нас картинка. Се едно Черноморието да се отдели от България, щото много печелили от туризма и сами щяло да им е по-добре.

Не ти ли е все едно? Така и така за да летуваш на нашето Черно море, трябва да си платиш точно кат чужденец (и повече даже). Кво те боли тогава, дали ще се отдели или не?

Единия обявява независимост и веднага я отменя, другия подменя управляващите със свои, но не "отменя" автононмността на Каталуния. Смешници, за чийито грешки плащат обикновените хора

Искането на Каталуния одобрено на кървавия референдум благодарение на испанските власти трябва да бъде прието ако са истински демократи за каквото плещят всякакви власти.. Не проумяхте ли че хората вече не искат да търпят ограбването им за да се пълнят джобовете на властващите, да се обгрижват властващите въпреки големите им заплати..Всеки властващ е крайно време да проум,ее че НЕ Е нищо повече от този който му е дал доверието си да управлява.

Българският народ е на страната на свободолюбивите катакунци. 1% соросоидни смотаняци не са наясно с неизбежността на процеса - свобода на Каталуня

ти хрумна? Или тъпо и упорито ни демонстрираш, че си спечелил приза "рублофил-дебил на деня"?

Какви са тези КАТАКУНЦИ?

Ами същите тия дет ще ти бият шута у краставия пърдюлник да си одиш у българско да квичиш!

Прожесът за освобождаване на Каталуня от мадридски терор е необратим

Без Каталуния, Испания се доближава по стандарт с бедна България

на всичките държави стандарта набеднабългария,не ходиш на работа,но ти плащат заплата,данъци не плащаш,ток и вода си ги крадеш,храна не купуваш,щото малцинствата ти робуват за без пари на полето,от чужбина пращат още пари,имаш безброй имоти и пари в банката,де късмет така да се живее по целия свят,ако обаче това стане,българите ще измрат,няма да им кой да ги хрантути тия паразити взели се за богопомазани,щото не са си мръднали пръста да работят

Свободата Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората. С нея не могат да се сравнят нито съкровищата, които крие земята, нито тези, които таи морето. За свободата, както и за честта, може и трябва да се жертва животът и обратно, лишаването от свобода е най-голямото зло, което може да сполети човека."

защо у вас плащат на чеченците за да мируват ?

Ама верно ли, тва Путин лично ли ти го каза или Кадыров ти оо каза? А у вас защо плащат на циганите, явно за да не ви изколят като пилци ли?

Каталутците дали пък не търсят елегантен начин да се откачат от прехваления Еврогейски съюз и ценностите му?!

Пучдемон да ни разкаже от Москва !

Аве палячо ти Москва и нощем ли я сънуваш?

Ще сключат икономически и военен съюз с Венецуела и Северна Корея ли? Това ще е достойно за награда "тъпаци на годината!"

Ти явно имаш робско мислене. Те искат СВОБОДА, а не да сключват робски съюзи. Няма как да разбереш това.

По големи тъпаци от нас едва ли има щом търпим мутра да властва ама сте седнали за другите да берете грижа.. Всеки има право на избор и след като мнозинството го иска значи трябва да е задължително за властващите независимо в коя страна са ако се перчат че са демократи

Sm3hurk0

"Свободата Санчо, е едно от най ценните блага, с които Бог дарява хората." (Мигел де Сервантес - Дон Кихот)

Каталуния - независима република, ЕС се разпада

Нали сорос това иска?

Сорос не може да иска това, защото така ЕС е лесно и ефикасно управляем и сегашното му състояние и политика са доказателство за това. Питай баба ти Шмъркел, кой ѝ дърпа конците! Ти явно си шорошче, така че питай шефовете и самия Сорос, дано да ти каже тайните си намерение, но едва ли ще ти ги каже, защото ти си пиончица в мръсната му игра.

Кон не скача е червен ревяха и нашите демократи и борци за "святата свобода" и после демократично разпродадоха държавата.

Мислех, че само нашите управници са идиоти. Оказа се, че испанските не им отстъпват по нищо, напротив - доста ги изпреварват по идиотизъм. Аз съм против раздробяването на която и да е държава, освен ако няма наистина неразрешими проблеми. Но в случая с Каталония не каталонските управници, а точно испанските са най-големият причинител на желанието за отделяне. Ако те не се бяха държали неадекватно, нямаше да излязат толкова хора на референдума, нито резултатът щеше да бъде в полза на отделянето. Но те решиха да действат с арести, със заплахи, а пък в деня на референдума с действията на националната гвардия направо избиха рибата... И при такава ситуация те провокираха даже и хора, които са се колебаели или са били "против", да излязат и да гласуват "за". С действията си сега отново провокират отцепническите желания. Вместо да предложат още малко автономия, те отнемат досегашната. Това вече е провокация към гражданска война. И отговорни са не управниците в Барселона, а тези в Мадрид.

Идиотите са яхнали Света. Много си прав.

Еврозелките са най големите зелки! Те никога не грешат и винаги са демократи.

la libertad de catalunya

Сега сащ кого ще бомбардира? Испания или Каталуния???

Евроценностните ептен се оплескаха до ушите.

След обявяването на Независима Католония, цената на Барса ще достигне до тази на Бистричките тигри - хахаххаха

Каталуния може да си направи собствено футболно първенство. И Барса да пак бие испанските клубове

След масовото напускане на фирми и банки, всичко може да се случи - хахахах

За свободолюбива Каталуния !

Българският народ е на страната на свободолюбива Каталуня. Само смотаните соросоиди бръщолевят някакви идиотизирани глупости

Твойто е: ДРЪН-ДРЪН ТА ПЛЯС.

Това се отнася за оглупелите соросоиди

Българския народ е за Испания против отцепване.

Пучдемон ще обяви предсрочно независимост, а тези, които не са съгласни с него, ще емигрират в други части на Испания ли ?

Ами нали испанския натовец Хавиер Сополана бомбардира Сърбия заради сепаратизма на Косово. Всичко се връща. При това бомбардировките на нато си бяха жив ТЕРОРИЗЪМ, защото се нападаха граждански обекти в Сърбия, а не военни цели в Косово.

Милошевич обяви война на всички съседи, воюва и загуби.

Милошевич постъпи както трябваше да постъпи един държавник - защитаваше целостта на отечеството си. Тогава мадридските глупаци бяха срещу такава защита. Да бъдат така добри и днес да проявят последователност в това отношение и Рахой да си подаде оставката, вместо да мъчи каталонския народ и неговата независимост.

Интернационални протестърски бригади в защита на териториалната цЕлост на кралство Испания.

Щом Руският президент подкрепя независимостта на Каталуния, значи тя ще бъде осъществена

Обективният икономически закон гласи, че " Не е възможно даржави с различно ниво на развитие на производителните сили да участвуват в общ икономически съюз"България е типичен пример. Силните икономики изсмукват слабите. В момента сме на над 82% импорт отвън, т.е. фалирала държава. В Испания е обратното, мързеливите арабски цигани не работят и Каталуния плаща живота им.Това е така, именно поради фашистката им конституция. Испанците бомбардираха Сърбия като агресори от НАТО, сега ще си плащат скъпо и прескъпо. Фактът, че вчера Баския призна независимостта на Каталуния означава разпад на Испония.

И да им го дорекнем: разпадът на Испания е тазгодишната емблема за разпад на ЕС. Повелята е: да си върнем автентичната демокрация и отново да се очовечим, защото комисарите десетилетия работеха по обратното!

дрънкаш,ама пълни глупости,Българя най-много намаза от ЕС,я,погледни колко скочиха заплатите за 10 г.в десетки пъти,което е хиляди проценти,има ли друга държава дето толкова да са скочили доходите и то без българина да е започнал да произвежданещо,не,не просто държават тегли заеми да плаща с нищо неизработените заплати и пенсии,но сеира ще дойде,когато този балон се спука

Давай Каталуния срещу вмирисаната Испания и Европа. И други ще те последват. Свободата трябва де се истрада.

Освободи се от вмирисаната кагебейска клика на Пyтьо москалски!

Шутьо здрасти, как си ????

Преди 80 години генерал Франко победи републиканците в Каталуня и наложи терор и насилие. Дойде време за МИРЕН реванш ... И както заяви във вчерашната си реч Владимир Путин - ,, ... С незаконното признаване на независимост на Косово, Западът пусна духът от бутилката ... " Каталуния разтърсва из основи цвлия ЕС

да си теглиш ножа, ти ще го направиш ли?

По-добре на някой тъп соросоид

Ако тавариЩ Путин ми каже да ти тегля ножа, не се съмнявай даже, че ше те резна като прасе, но защо ли си мисля, че някой ще го стори преди мене.}:-)))