Испания поема контрола, ако няма ясен отговор от Каталуния

Испания ще поеме контрола над Каталуния, ако получи неясен отговор за независимостта й. Жан-Клод Юнкер отхвърли възможността за отделяне като опасен прецедент.

Обратно в новината

Коментари - Испания поема контрола, ако няма ясен отговор от Каталуния | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Юнкер: Не можем да позволим отделянето на Каталуния". А защо така подкрепяхте разпада на Югославия...

партизанско движение така се отвоюва с кръв

Да върнат Косово на Сърбия тогава.Бахти наглите се оказа ха тия западняци.Жалко, че не ги знаехме какви са през 90те.

Рошавия не си направи правилно сметките. Само с лихварски маневри не се постига независимост, требва да си оцапа кунките с кръв и барут, а не го виждам в такъв образ. Сега вместо да стане цар ще го опънат, барабар с румънката дето му пее на ушенце колко е мъжествен! А кукловодите му ще се отрекат от него.

Нека се върнем малко по-назад. Защо Референдумът да е незаконен? Според мен е напълно законен! Това е разковничето Не им е изгоден, затова не го признават

Незаконен е защото в Конституцията на Испания има 4лен, който не позволява отделянето на автономните области от държавата. Трябва да се промени конституцията за да може да се проведе такъв референдум. Освен това в доста населени места са гласували 120-130% от населнието, това легитимни резултати ли са...

Това е ПАРАГРАФ 22 или т.нар. Безизходна Ситуация.

А защо Каталуния е област на Кралство Испания?7,5 млн. население от друг етнос,става испанска област!Това си е чиста асимилация която каталунците не приемат и не от днес!Само Барселона е с изключителни шедьоври на старата архитектура с които кралството се кичи,без да са испански!

Гласувалите реално в някой секции може и да са 200%. Беше взето решение хората на които им бяха затворени секциите, да си упражнят правото на самоопределение в други секции. И да ти кажа че ако беше свободен референдум, числото на гласували би било още по-впечетляващо.

педерастите да поемат контрола означава, че всичко ще свърши с диктатура на педофилите. наместо да бъдат нашамарени, педофилите си прокараха закони узаконяващи гнусотиите им содом и гоморски!

Ей, не пиши като не разбираш

и какво ще направи испанската корона? ще унищожи каталунците, както направи с индианците и ще им ограби златото?

Цялата работа е къде ще отиват парите от данъците. Едните зоват нека сме обединени така сме по-силни, ама нали се сещате плащаите ни и пари за това обединение. Другите казват ами по-добре да си останат при нас парите, голям прас като сме обединени щом ни взимате парите. Остава в сила оня лаф: Ако от началото на разговора не разбираш за какво ти говорят, значи става въпрос за пари.

Да - точно така! Какво е това - всяка колибка - държава. Велика Испания се състои от различни етноси -нормално. Да си живиткат там и това е. Като станат отделна държава та 2 стомаха ли ще им пораснат ?! Само разправии и бой... аааа ма ха !

Само Левски уле ъле ..

Този младеж за съжаление няма думата и ще бъде изхрускан от попитическите хиени .Няма шанс.

"Свободата, Санчо, е на върха на копието"!

Така става като се завземат територии и определят граници след войни като плячка!Никой не мисли за населението,че дори и малка част,и голяма понякога попада в друга държава с други обичаи и традиции ,религии .Гледа се на него като на нищожно ,което трябва бързо да се подчини или асимилира!Тогава са мислели само за територии ,а населението колко му е,не е важно!!Чак в края на 20 век започна да се мисли за права на малцинства!Със създаване на ЕС и масовата емиграция ,отново стана каша,но някои по развити съвременни държави като Щвеция,Дания са доста напред в отношението си към емигрантите със специални програми за запазване на идентичността им.

хайде да не говориш глупости а? какво значение за населението има на кого ще плащат днъци и кой ще ги "пази" ? турците за 500 години един обичай не са ти променили, не са ти натрапили да учиш турски, и т.н. Просто ти събират данъците... после: българският дух се бил запазил през вековете... ми ще се запази, никой не му е пречел активно.

Голяма " демокрация" била през османско,няма що!Не е имало " еничари,основната армия,помаци,кражби на момичета,изнасилвания и какви закони,а да най " европейските",- османските!Разрушиха ни дворците,църквите,за да ползват материала за джамии и то върху основите на църквите!Не е само до данъците,а чувството, че си поробен от друга нация!

Трябва да се мисли много внимателно за тези искания за независимост по принцип!Действително може да настъпи хаос и то само от недомислици!Нужно е да се следи внимателно етническия момент,но не като заселванията и преселванията по време на последните войни /ПСВ,ВСВ/,след диктаторски режими и етническите прочиствания като тези по времето на Сталин в Крим.Също насилсвеното преименуване на Волжска България /създадена 9в./в Татарстан!Ако един етнос е на дадена територия от векове,подобно на Каталуния,Щотландия и др.,но по стечения на обстоятелствата се води примерно като испански без да е такъв,е в много по големи права да търси независимост!Колкото до Македония е по сложно,защото мозъците им са промити с насилие,убийства, манипулиране на историята!Въпреки, че Македония е в границите на България от 9 век,стана така, че след ПСВ /при 2/3 българи/попаднаха под диктатурата на сърбите и първо бяха обявени за сърби,за да получат територията с измама,след това Сталин реши да заличи българската нация ,и станаха македонци и въпреки раздора с Тито,за последния беше добре дошло да продължи да изкоренява българското самосъзнание и сега обрата е много труден, още се страхуват!Докато при каталунците не е така,те си държат на етноса,но решението пак ще зацикли!

Каталунския Палячо направо изби рибата с нови нечути в политиката понятия. Бил обявил независимост, която не обявявал. А кво е точно Обявяване на необявяване на обявено по необявен начин независимост , философите може да спорят сто години, но само Палячи си го разбира И такава перверзия доживяхме с каъалунските циркаджии. а за да е пълен циркът се въведе и ново понятие за диалог. Искал диалог на тема независимост , която тема е с невъзможен предмет, щото другата страна няма как да приеме диалог по демата без да влезе в затвора, независимостта е забранена от Конституцията. Така Палячи говори за диалог, като всъщност има предвид монолог, щото другата страна няма право на позиция. Изобщо богато сме наспорени с хуморески , софизми и занимателни игрички, последиците от тоя подход тепърва ще видим, със сигурност ще са тъжни за Клоуна, проблем, е че не само за него , ами десетки милиони.

Ако Рахой беше по-малко глупав, да кажем като Камерон, щеше да каже - аз не искам независима Каталония, но сме демократи, нека гласуват. Както Камерон направи със шотландския референдум. Обаче, Рахой реши да използва сила. И с всеки ход, с всяка негова дума, той кара хората да искат независимост (дори и тези с испанско самосъзнание живеещи в Каталониа). Каталонското правителство му предложи да направят легален референдум, при който ако народът реши да е независим, Каталониа щеше да поеме 50% от дълга на Испания (който е над 100% от испанския годишен БВП... Те са фалирала държава). Рахой отказа. Кой сега ще спасява Испания?...

Рахой е поредната марионетка, под контрол на глобалния елит...не чакай да направи нещо по-различно..

Не ми се мисли какво може да стане в Испания...Ако някой може да предвиди кажете.

Не вярвам нищо сериозно да стане. Според мен, Пучдемон е на принципа искай много - получи достатъчно. Ще използва да уговори по-малТрява да е луд, ако вярва в идеята за самостоятелност. На Катакуния ще и е много трудно като независима д-ва.

Да извоюва по-малко контрибуции към централната власт исках да напиша.

Това е най-мижавото , неподкрепяно и нежелано движение за независимост . На проучвателния референдум през 2013 на гласуване отидоха едва 40 процента. Като видяха , че работата е жалка , местните сепаратисти ескалираха напрежението с незаконен референдум дигнаха процента до смешните 43 процента гласували. . Сега и шефовете на сепаратистите не знаят дали са обявили независимост и диплят някви сметчици. А кресльовците се крият зад някви бити бабички без да обяснят , що са ги подвели да се навират на незаконното им мероприятие. Такива жалък , мижав и плашипуташки национализъм не съм виждал. Не се учудвам, че никога не са имали собствена държава. Тия стават само крящене и то на стадиона с подкрепата на 100 хиляди свой, извън това са женствени , шумни и безхарактерни капути.

Това, което казваш е вярно, но Рахой сбърка с насилието - само ги радикализира повече. Дано се реши мирно тази криза.

Котараците си играят с мишоците. А мишоците смятат , че сиренцето не е вързано за капан. Обикновено го разбират, когато нещо каже "Щрак!"

ПИЕМОНТ - ИТАЛИАНСКА ОБЛАСТ СЪС СТОЛИЦА ТОРИНО - ФИАТ ... НА БЪЛГАРСКИ СЕ ПИШЕ И ЧЕТЕ ПИЕМОНТ .. на италиански: Piemonte, на френски: Piémont испански : Piemont ... А ЗАЩО Carles Puigdemont ГО ПИШЕТЕ ПИЕМОНТ - ИТАЛИАНСКА ОБЛАСТ СЪС СТОЛИЦА ТОРИНО - ФИАТ ... НА БЪЛГАРСКИ СЕ ПИШЕ И ЧЕТЕ ПИЕМОНТ .. на италиански: Piemonte, на френски: Piémont испански : Piemont ... А ЗАЩО Carles Puigdemont ГО ПИШЕТЕ НЕПРАВИЛНО ПУЧДЕМОН вместо ПУЧДЕМОНТ ... СИ Е РЕПТИЛСКА И ЕВРОГЕЙСКА РАБОТА :))

Много са ти жалки познанията и по италиански, и по френски, а да на говорим по каталонски за да коментираш изобщо такива теми, детройтчо мамин:) И най-лесното за един дебил е когато не разбира нещо да обяви другите за глупави:) Виждам, че тук се осмеляваш да коментираш по какви ли не теми, при това винаги, без изключение, без грам познаване на материята...и типично за един алитерат, винаги си позволяваш да поучаваш и да менторстваш:)))та задавал ли си си някога въпроса, ей така, сам на себе си...абе, маа му стара, аз имам ли на какво отгоре с моето калпаво образование да се изказвам където и когато ми щукне?:) Не си , нали? Ето това отличава необразования човек от простия. Простият винаги си мисли, че всичко му е ясно...

ПУЧДЕМОН Е ДИРЕКТЕН ПРЕВОД ОТ РУСКИ :))) ...

Испания има 17 автономни области и 1официалeн език y 4 ко-официални за съответната област . Представете си какво ще стане ако всяка реши да се отдели...Това е все едно щата Илиноис да иска да се отдели от САЩ. Ще се върнем ли в средновековието, когато в Европа е имало еднин куп малки кралства с раздори по между си.

Решението на съда в Хага, взето под натиска на САЩ : Всяка нация, живееща на определена територия може да се самоопредели, без санкция на централната власт. Само Русия беше против. Сега западните свине квичат неистово за Крим и Каталуния

Решението в Хага не се ли отнасяше за държава , в която централната власт прогони от къщите им над половин милион от домовете им, което се нарича етническо прочистване. Е тук случаят не такъв. Нещо си объркал казуса.

Ма много лъжете това, комунистите. Само как ги измисляте, не ми е ясно, оо, не ги измисляте, спускат ви ги наготово тия глупости, вие и да ги препишете не можете хаха

Ако днес един щат на САЩ поиска независимост, на другия ден ще бъде направен на пепел. това им е демокрацията. В момента учат Испания какво да направи, въпреки, че от Испания и Мексико навремето анексираха Флорида, Тексас, Аризона, Орегон и Калифорния

Това за "анексирането на някакви щати е на нивото на хибридни сайтове. За споменатите щати: Калифорния и Тексас са били независими републики към момента, когато се присъединяват към новосформираните щати. Флорида е купена от Испания, както между другото Луйзиана и половината Арканзас от Франция, а и също като "умната" продажба от страна на руснаците на Аляска, Орегон не е бил никога Испанска или мексиканска територия, а колкото за Аризона - там отговора е в Мексиканско-американската война от 1847-48г.

Европа е едно тлеещо огнище от конфликти. Само трябва да се ръчне и става опасно. Въпросът е ЗАЩО Испания, ЗАЩО СЕГА, КОЙ ??????

КОГА БЪЛГАРИНА ЩЕ ДОСТИГНЕ ЗАПАДНАЛА ЕВРОПА И НЕЙНИТЕ ИДЕАЛИ ?? ... ОНЯ ДЕН АНГЛИЙСКА ТИНЕЙДЖЪРКА - 17 ГОДИШНА ... ЯВНО ПИЯНА СЕ ПРИБИРА В КЪЩИ ... И ПО ПЪТЯ В РАМКИТЕ НА 1 ЧАС Е ИЗНАСИЛЕНА 3 ПЪТИ ОТ 4 МЪЖЕ КОИТО НЕ СА ИМАЛИ НИЩО ОБЩО ПОМЕЖДУ СИ :)) ПОЛИЦИЯТА ГИ ИЗДИРВАЛА :))

Според финансови издания на Запад икономическите Последствия за Каталуния ще малки и за 2- години . За Испания ,Независимоста на Каталуния ще доведе до катастрофални иконочески последици ! Целостта на Остатъчна Испания е силно под въпрос ! Затова Испания не иска да загуби кокошката която Снася Златни яйца ! А ЕС дебелогъзите чиновници треперят от страх да не се разпадне Касичката им ЕС ...остават на улицата без шанс...

...ще поеме контрола ама само ако каталунците им позволят !...свободата не се подарява...наи-често се извоюва !

Трябва да си готов да скочиш преди да кажеш "хоп"!

12 ЗВЕЗДИ ИМА ЗНАМЕТО НА ЕВРЕЙСКИЯ СЪЮЗ :))

Дванадесет е и IQ-то ти. Какво съвпадение!

откога путин се нарича англо-саксонски елит?

Хаха, взе ми думата от устата. За разпадане на ЕС бленуват само в Кремъл.

Всички вие , които подкрепяте отделянето на Каталуния от Испания , наясно ли сте ,че България е в същата ситуация относно 99% население от мохамедани в Родопите ?!

Ситуацията не е същата. Българомохамеданите в Родопите са част от българската нация. Българи, но с различно вероизповедание. Каталонците са отделна от испанците нация.

Ти си в грешка ! Самосъзнанието им не е българско ! Иди в някое селище в Родопите и няма да можеш да си купиш хляб от магазина , ако не си поискаш на турски !

Наясно сме - да вървят в Анадола, а не да ми се влачат тука! А Каталоня така или иначе си е в ЕС!

Заради спор за територия лесно се преминава към юмрючен бой или пълномащабна война с танкове и авиация - зависи от мащабите на територията. Тази крачка е била прекрачвана десетки хиляди пъти в човешката история. Винаги земята струва повече от живота на врага, а той е враг само защото иска да ползва или вече ползва същата тази земя. Елементарно сме устроени.

Спора за територията включва и изтребление на самците и мъжката част от поколението им !

LeGrandTulup

А жените на врага или се взимат за съпруги, или се изнасилват.

Вярно е! Елементарно сте устроени.

Аз

"Испанският премиер Мариано Рахой му даде срок до понеделник да изясни позицията си и до вторник да промени решението си, ако настоява за отделяне. Той заплаши, че ще преустанови автономията на Каталуния, ако Пучдемон избере независимостта." Мухахаха... Мъча се да намеря избора, ама йок... Типичната ЕС-демокрация - всеки има правото да избере това, което му е наложено отгоре "Ако позволим на Каталония да се отдели, други ще направят същото", заяви Юнкер. Ми ще направят, я... А на вас комай не ви е работа нито да позволявате, нито да забранявате, а. Това, комай, си е работа само на каталонците.

Трай си, пич, че големи глупотевини ръсиш. вариантите са два - или си уникално тъп, или дращиш някакви опорни точки , които са ти наложени от началниците ти. И в двата варианта си за съжаление. Но не те съжалявам защото си нагъл, безпросветен и самоуверен дебил.

Много е прав без значение дали е платен или не - това ли е изборът, даден от ЕС? Или се отказвате, или ви отказваме? Е.бем ти избора...

Ако се случи случка, кой ще поеме контрола над Испания?!

ЯКОБ ЮНКЕР ЩЕ ВКАРА ТАНКОВЕ В ЧЕХИЯ :)))

Добре,че няма да се наложи да бомбандираме Испания, защото нямаме с какво да участваме в многонационалните сили в защита на референдума в Каталуня

Абе научете я тая дума бе хора- бомбаРдирам.

ПЕДЕРАССИТЕ НА КОСТОВ СА В ГЪЗ

Значи в източна Европа може, а в западна Европа не може! И как става така?

Американците притиснаха съда в Хага за Косово и той прие всевалидно Решение : Всяка нация, живееща на определена територия може да се самоопредели ,без решение на централната власт. Така узакониха само с решение на парламент джихадисткото Косово. само Русия беше против. Сега западняците и нашите измекяри квичат неистово като свине за Крим и Каталуния.

Ако днес един щат на САЩ поиска независимост, на другия ден ще бъде направен на пепел. това им е демокрацията. В момента учат Испания какво да направи, въпреки, че от Испания и Мексико навремето анексираха Флорида, Тексас, Аризона, Орегон и Калифорния.

Глупости на търкалета. По конституция всеки щат може да се отдели, но никой не бяга от хубавото. Панимаеш?

Донбас е Пример за Подражание и Каталунците го Знаят вече Добре. ---------- Испания изобщо Не се е Разделила с Фашисткия си манталитет, да не говорим за Пословичната "Маняна" в Работата и в Живота - това е МЪРЗЕЛА.

изказването на Джефри Сакс на Втората икономическа конференция на ПЕС,така както са го направили Оф Нюз.... Става дума за Европа...цената която плаща и за амерканските войни.

Трябва да призная,че добре пипат руснаците--отделянето на Каталуня е тяхно дело и е в отговор на Украйна.Те създават горещите точки и то тихо без много шум--докато САЩ не оттеглят подкрепата си за Украйна.Очаквам на друго място подобно действие--целта е Украйна да се превърне в неутрална зона между Изтока и Запада.От борбата между САЩ и Русия--страда Европа.

Гърция.

Гърция не--четох ,че помагат при превъоръжаването на Никарагуа.Там ще е другата гореща точка.

Аз

Испания - Каталония и Баския. Белгия - Валония и Фландрия. Великобритания - Шотландия, Сев. Ирландия, Уелс. Като стана въпрос за Украйна - Полша, Унгария и Румъния вече заявиха териториални ретенции. Ъъъ... За Тексас, Калифорния и Аляска споменахме ли...

не съм видял руски боен кораб в каталунско пристанище, само американски, и ..., абе жена ти с право тъче на два стана

Защо ли Жан-Клод Юнкер твърди, че отцепването ще доведе до подобни случаи в цяла Европа ? Тази "обетована земя" не е ли цивилизационна цел на всички ? Ако не е така, "да идват танковете"...