Преди век екзекутират легендата Мата Хари

Едва ли името Маргарете Гертруда Зеле е познато на много хора. За Мата Хари обаче знаят всички. На този ден преди век красивата шпионка е екзекутирана в Париж.

Обратно в новината

Коментари - Преди век екзекутират легендата Мата Хари | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ли са намислили да правят с консервираната и глава??? а) Луд колекционер си я е сложил в спалнята и пере злобарки. б) луд учен и изучава мозъка. в) опитват се да я клонират заедно с информацията която има макар и стара ще могат да разберат дали имат успех.

наи- приетата верся, че не е била шпионка, но са си измирлиев рацете с нея. RIP.

Вместо да я оставят,да я изчука цялата френска армия до последния войник,са я разстреляли! Можела е да задоволи многократно изтощените от битки войници,имала е възможности и физика. Жалко за курвенското тяло ,ей така си е отишло на вятъра!

на французите не им е било до това защото са се били хванали здраво за палците и армията на Кайзера ги е обработвала.

Надежда, скарана си с българския език, а си редактор... Обърни се, моля те, към български филолог с тази статия и дано ти помогне да разбереш, колко си зле с познанията ти по бълрска граматика... Иначе няма надежда, от малките неща започва всичко!

от простотията на някои кометиращи!

жалки са франсетата. Разстрелват жената без никакви доказателства което само по себе си е престъпление и в същото време се изкарват най-демократичната нация....да не говорим за Версайския дигивир, който е престъпление срещу Европа, защото ражда национал социализма и посява семената на ВСВ.

В тази връзка: Защо по френските пътища има засадени дървета? За да може Вермахта да марширува на сянка.

Защо не прочете, че войниците не са искали да стрелят! Стреляли са във въздуха!!!

защото е рзстреляна.

Къде прочете, че не са стреляли. Пише "гледала е в тях до последно" Това "последно" колко време е продължило? Поведението и пред смъртта е истински героизъм, а присъдата е позор за Франция. Да се опитваш да замаскираш импотентноста на армията си с убийството на една жена...е толкова по френски.

Жените с изразен нос, са жени със сексапилен характер-Мата Хари, София Лорен, Анита Екберг, Б.Стрейзанд, Шер /о, да!/, Жизел Бюндхен, Скарлет Джохансън/Йохансон...

Е що са я разтреляли? Можели са да и резнат тиквата на гилотината.

Между другото има годишнина и от смъртта на Йордан Йовков, ама него не сте го чували!

Е как да са го чували заети са да се възхищават на най-известната холандска курва. Може и помен да й организират.

на помена ще има ли от вълната й , да подушим така , за кадем дето се вика? и къде ще е?

тази седмица даваха балета "Мата Хари"- историята е пресъздадена много добре, а главната изпълнителка Анна Циганкова танцува великолепно...

И какво и е било хубавото на тази холандка? Гърбав груб нос и както споменават малки цици!

явно е знаела как да изч*ква мъжете. Освен това едно от най-еротичните неща които съм виждал, беше една турска леличка на 40+ години, с доста тлъстинки, която танцуваше ориенталски танци в едно заведение в Истанбул. На улицата даже нема и да я загледаш, но ни скри шапките.

Е НЕИЗЛИЧИМА!

Знаела е как да върти п*така

Предвид това, че не е имала достъп до никакви съществени военни или държавни тайни, май го е отнесла само и единствено защото не е пуснала на някой от контраразузнаването или прокуратурата. Или пък онзи се е оказал гей и в безсилието си е насочил гнева си към жената, която му е демострирала собствената му непълноценност.

Каквато и ще да е била шапка и свалям, защото за онова време, когато разбиранията са били закостенели и ограничени, то тя е имала смелостта да се изправи с/у целият свят, да бъде себе си.Да не говорим, че е била умна и естествено красива.Все пак е станала легенда и е оставила диря след себе си.Друг е въпросът дали наистина е била шпионка, или някои са си "измили" ръцете с нея

"имала е смелостта да се изправи с/у целият свят, да бъде себе си" - нещо не разбрах... възхищаваш и се че се е шибала на воля (дори с учителя си като ученичка) и смяташ това за свобода... Че то курви и шпионки има от древни времена. Егати криворазбраната демокрация и либералщина.

на тебе књв ти е проблема, че не ти става или че ти малък

Онзииии, не знам дали ти е малък или софт, но тази жена определено е имала "топки" за разлика от тебе. Посрещнала е куршума с невероятно достойнство. Ако тебе те изправят пред дулата първата ти работа ще е да оцапаш гащите.

Тленните останки на Мата Хари са били откраднати от комунисти и след 9-ти септември 1944 г. са съхранени в България.Впоследствие останките са генно-модифицирани в тялото на Корнелия Нинова. Затова днес виждаме един фелдфебел-комунист и национален предател (продава България на Русия).

Точно тук можем да по спорим колега. Май доста народ в Бг политиката , са намазали от ''модификацията '' ?! Има и мъже - Не е само Корнелия !

Страшно смислен и пълноценен живот е водила тази.

Пък аз за какво седя в този магазин ?!

Руската Мата Хари Ана Чапман предизвика фурор в мрежата! Топ шпионката Ана Чапман направи скандални разкрития в мрежата. Червенокосата красавица, която се оказа едно от най-мощните оръжия на руското разузнаване отдавна излезе на светло и вече дори си позволява да говори за световната политика. В последните дни руската Мата Хари предизвика фурор в мрежата с изказванията си. Ето и какво каза по някои от най-горещите световни въпроси.

Червенокосата руска шпионка Анна Чапман засне предизвикателна фотосесия, с което се забърка в нов скандал. Това пишат руските медии, цитирани от АФП. 28-годишната красавица, наречена "руската Мата Хари", бе в центъра на най-голямата шпионска криза между САЩ и Русия от Студената война насам като една от агентите, които бяха върнати в родината си при драматична размяна на шпиони.

Елате Кака да Ви отрака : Тъпички сте си мъжете - това го знае всяка жена - и с ц.ци и без ц.ци !!! Две глави имате , а мозък - НЪЦ !!! Така е било и така ще бъде !

Да, ама ви еб*м нали?!?

Това е спорен въпрос - Кой -кого !Пък и ако две минути е е... ?!

Толкова тъпички, че мъже са и скроили номер и са я заловили. Не, че няма тъпи мъже де, но така да слагаме всички по един знаменател...

Колкото и да ми е неприятно да го призная, но е така: Ние мъжете сме големи шарани. Жените по природа са меркантилни и правят какви ли не схеми, само и само да стане на тяхната и си постигат своето. Неприятно, но факт!!!

Ако си срещал само такива жени, направо си за жалене, брат. И майка ми, и свекърва ми се изтрепаха години наред да гледат болните си мъже. Вместо да ги оставят да си угаснат за няколко месеца и после да си живеят живота, и двете години наред поддържаха техния живот. Още си спомням горката ми майчица - имаше си малък бизнес и в края на тежкия работен ден се прибираше вкъщи за да почисти болния си съпруг, да му превърже раните от залежаване и да го нахрани. На нас не ни даваше да се занимаваме, а и той допускаше само нея. И така 11 години. А беше все още млада и доста хубава жена, когато той се разболя. Вместо да се предаде и да остави природата бързо да завърши започнатото, тя си отряза дългата руса коса, изхвърли гримовете и се залови за работа. Свекърва ми - същата работа. Изгледала си няколко години болния съпруг. Стига с тези глупости жените такива, мъжете онакива - има всякакви и всеки намира каквото търси.

Ужазд. В тоя тъп свят на похотливи мъже, жените имат само две позиции-или грозновата слугиня-домакиня-мама в къщи , евентуално в офиса/политиката ,или-любовница/танцьорка/модел. Също като Коко ,Жозефина, Дитта и пр. Най-известните красавици са имали и имат поне повечко ум да лавират, но по-ограничените хубавелки са си направо обречени на мъжките капризи. За грозничките е ясно.

ужазд на квадрат. значи га ни въртите на пръста си похотлив и прозд, га не се въртим на пръста ви а си гледаме кефа само прозд :))) . много едностранчиво разсъждение, да не кажа ужаздно продзо :)

Виж сега, наскоро имаше едно изследване, което показа, че една жена може да се привързва, докато един мъж обикновено гледа на жените като на любими обекти-ако не един, друг ще си намери. Също така, една жена може да обича един грозен мъж и да вижда в него нещо повече от външност, докато мъжете са почитатели на външните форми и винаги са влюбени в най-хубавката наоколо, до следващата , още по-хубавка такава. Също така, мъжете държат парите в този свят, та жените са принудени да изобретяват различни техники за оцеляване и независимост. Изключвам богатите наследнички, грозноватите от които трябва да се примирят с фалша на някой жиголо.

Интересен живот. Жалко, че слабоумни моралисти се правят на остроумни.

точно жени и оставят мъжете си да се оправят сами курвалъкът е в култ и си има героини

Шпионка или не, курвето просто си е знаело цената и се е продавала на изключителни цени. Уважавам скъпите кучки, те наистина са велики, заради някои дори войни са се водили!!! А евтините пачаври са си просто тор, от тях всеки се гнусни. Това е избора на всяка жена: или велика кучка или просто тор! Друг е въпроса колко тъпи мъже ще успее да изцеди докато стане велика или ще си намери на майстора, който да я сложи на мястото и.... Светът е пълен с тъпи мъже и ефтини жени....иначе как да блеснат тарикатите от хай-лайфа????....

Не разбрахме, майка ти от кои е?

Много сладострастна жена, нимфоманка, грубо - курветина, уруспия...

Все още се спори, и вероятно никога няма да узнаем наистина ли е била шпионка. Или просто френските власти са хвърляли прах в очите на обществото, за да замажат трудностите на фронта.

Имаше някога такъв маймунски сериал за шпиони и агенти шимпанзета. Май се казваше "Ланс Линк - тайният агент" и всички роли се изпълняваха от истински маймуни, дублирани с човешки гласове и облечени като хора. Голям цирк беше, защо не го пуснете пак? Ето, и поводът е подходящ.

.... ъхъ

И лошия беше Али Убиеца. Ходеше с шамия.