Определен е изпълнителят на тол системата

Консорциум "Капш Трафик Солюшънс" е определен за изпълнител на обществената поръчка за тол системата в България, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Обратно в новината

Коментари - Определен е изпълнителят на тол системата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А бе гадината Росен нямаше ли връзки в Австрия ? Та ми е интересно какво точно ще донесе на българия таз ТОЛ система или ще донесе за някои?

Поредната далавера...

Ха сега да видим на кого е тази фирма ..... ????? Защото, има доста известни Българи живеещи в тази страна. И със сигурност е офшорна регистрация. И поражда ми се един въпрос ..... защо държавата ни не се заеме с тази ТОЛ система ??? Няма да има съмнения, питания, разследвания и т.н и т.н. Ми то ако държавата ни не иска да има работна ръка - ДЪРЖАВНА - то тогава да се направи една частна данъчна служба, частна митница, частна армия и полиция и ..... какво става тогава. Може ли такава "умна идея" да сътвори "родния елит" в лицето на парламанта? ТАзи фирма ще работи на печалба - и това е разбираемо, и понеже е дала най ниската цена то познайте мили сънародници, какво ще стане след една година или две??? Ще има лека промяна на цената в еди коя си част от договора с един малък анекс, и цената започва да расте, с 10, 30, 10, 20 % през няколко месеца. Но нали знаете оная приказка - ДОКАТО ИМА БАЛЪЦИ, ЩЕ ИМА И ТАРИКАТИ. Ха сега наздраве за поредния Х...Й в задника на народа.

Че тя държавата си е частна отдавна. И полиция и армия.......

Мили деца, народен съд няма да има.Последният да гаси лампата.

Помните ли, колко много се говореше, когато вдигната цената на винетката на 97лева? Че това е за да оправят пътищата. Някой да е видял разлика от преди. Така ще бъде и с ТОЛ а.Това са инструменти за акумулиране за капитали от някои. За храна на господаря, а нашите Господари са на запад.

Само в Булгаpистaн фирмата печелеща търг е регистрирана 1 седмица преди подаването на документите за търга, има българо-английско име, дори няма офис, камо ли служители или техника с която да свърши работата! Освен това на 120% е свързана с шайката бандити управляващи в момента държавата! И тук ще бъдат окраднати едни 40-50 млн най-малко!

Австрийската Kapsch е представена като консорциума "Капш трафик солюшънс", който включва българското, полското, италианското и испанското подразделение на компанията. Дружеството специализира в технологии, решения и услуги за пазара на интелигентни транспортни системи. Kapsch са внедрили тол-системи в Австрия, Полша, Чехия и Австралия. Компанията е основана през 1892 г. и за нея работят над 6800 души. Българският й клон е открит през 2005 г. Дано само такива фирми-еднодневки изпълняват големите обществени поръчки, че и 25% по-евтино от прогнозната цена. Но на вас може би ви се плаща на коментар ?!?

Добре ще плащаме винетки, тол,мол и всякакви такси ама като си строша колата в някоя дупка следващия път да ми я оправите с парите от пътните такси.

Прочетѝ статията, пишат че инвестицията ще се изплати от събраните такси, което значи, че българския народ и стотинка няма да види за много години от тия тол такси, а може би и от винетките всъщност, камо ли за компенсация за инциденти. Това всичкото е просто подарък за някоя фирма, правителството побърза да направи капитален ремонт на "Тракия" и сега ще я подари да ѝ събират такси някакви типове, които ги чуваме за пръв път.

Има сериозен проблем с тежките камиони и държавата се опитва да го реши. Товарните коли смилат пътищата и причиняват скъпи щети. В Унгария например пътища изградени преди 5 години полегнаха смазани от камионите в дясната лента. В Сърбия, Македония, България, Австрия, Чехия и други се наблюдава същото. Транспортния трафик трябва да си плаща стореното. Приветствам електронната винена.

Абе, иди..т, какви камиони бълнуваш, рекет за всички :"...и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т ", дреме им на тия с камионите, ще си избият таксите с нови цени на стоките, които превозват, обаче как ще си избиеш таксата на леката кола, бетер тошово време, ще ни капсулират като във феодално владение, нЕма мърдане

1. Пътищата ни не стават ! 2. Нали и сега им се взимат винетки 3. За време било за леките коли, ами ако немога да вдигна 140 или има сериозен трафик как ще го решим въпроса с завишеното време Изобщо още един данък за ГЛУПАВИТЕ ТЪПИ И ГНУСНИ БЪЛГАРИ!

КАК РАЗБРАХ ЧЕ ФИРМАТА Е НА СУДЖУЦИ И ИМА ДАЛАВЕРА ??? ... АМИ ПОСМЪРТНО НИКОЙ НЕ Е ПОБЛИКУВАЛ ИМЕТО НА ФИРМАТА НА ЛАТИНСКИ ИЛИ НЕ Е ПИСАЛ ТИЯ ОТКЪДЕ СА :)) ... ТЪРСЯ В ИНТЕРНЕТ И НЯМА НИЩО :))

Това да не ти е САЩ, че намериш нещо. Фирмата е регистрирана 5-7 дена преди подаване на документите. На наш човек от ГЕРБ е и ще паднат бая парици. За това сме и най-бедната "държава " в ЕС!

Какво показва огледалото право/криво от САЩ. ТОЛ пътищата се проектират и построяват с частни пари с условие, че има и паралелни национални пътища. Доколкото знам пътищата отдавна са се изплатили и би трябвало да са вече безплатни, както е било първоначалното условие , обаче всички от властта се ослушват неотразимо. ТОЛ пътищата са най-концентрирани около Атлантическото крайбрежие НЙ. Филаделфия, Охайо Чикаго и малко Флорида, Кентаки, Оклахома. Оклахомските трафик полицаи имат служебни мотори хаябуса 160 к.с. 1300 кубика развиващи скорост 300 км/час. На Тихия океан почти няма.

Викаш почти нямало по тихия океан. Това дето го плащам всеки ден дали не е тол. 10 кинта за 15 километра https://link

Защо ще харчат Милиони левове за някаква система за събиране на пари от коли и камиони ??? Да вземат да сложат Такса за Престой в БЪлгария за Всеки един чужденец- и пътници и шофьори. Например- по 1000 евро на ден( 30 хиляди евро за месец). България ще ПЕЧЕЛИ много ПОВЕЧЕ, и ще изхарчи много по- МАЛКО пари. Тая Такса трябва да я плащат още при ВЛИЗАНЕ в страната- на границата или на летището или в някое БЪлгарско посолство в чужбина. Ако някой влезе Нелегално и не е палтил Такса за престой в БЪлгария, направо да му Конфискуват парите и ценностите и да го депортират към Турция.

прегледай се,дрънкаш уникални глупости

Какви коли??? Нали беше само за камионите ???

Беше!

....нищо няма да се промени...само ще ни грабят повече !!!...това е само един нов начин за грабене !...парите ще отиват при чуждата фирма концесионер !!!...това е драги балгари !!!...нашето "прескапо -родолюбиво " правителство ни "урежда " !!!

Ленче, ти знаеш ли го кой ще е концесионера? Конкурсът още не е обявен.

Не само, че е обявен , но вече е спечелен. Чети статията.

А за леките автомобили? Все пак има европейска директива ... ако някой тук ги чете все пак.

Само ти ли не разбра? Плащаш 97 лева годишно.

Австрийците построиха и Цангов Камък. Какви консултации площаха,ей славни времена.

В Куба има тол около 300 кил,а от парите които се взимат от тол таксите отиват за нормалмите пътища и затова в Флорида за година плащаш около 45$ и това е

е с електронни винетки. Дори Румъния ги ползва от години. Нямаш никакви разходи на фона на приходите. И дори стъклото на колата остава чисто .

Ама знаеш ли колко струва един стикер? Това е голяма далавера, мнооого голяма.

Капш е съкращение от Капутиш Трафик решение. Преведено на БГ означава, че чужденци пак ще прибират парите, а болгарчо ще брои стотинки за хляб. Към обирджиите от банк систем, Чез, Дънди Апаш корпорейшън, Метро, Кауф и Лидъл се прибавя още една вендуза, която ще смуче суха пара, както мафията не смуче в казина-хотелите Фламинго,Тропикана и Мираж съседи на Манделей. бей /Вегас/. Като извадим от 500 год робство 140 год ще получим след колко години на болгарчо ще му дойде акъла. На свойта си територия не давай на чужда ръчичка да пипа каквото и да е , дори камъче от малката селска рекичка, дори бръмбар в полето. Кога лидъл и вся осталная ще дадат финансовите си досиета да се види какво дават и какво вземат от БГ и да сравним с другите държави?

Взе ми думата от ръката.

Парите в Казината във Вегас отиват в специални стаи бронирани и наречени стая за броене- каунтинг рум- / на парите/ Парите от машините се засмукват с вакуум по специални тръби изградени в стените . дълго е за обяснение. но важното е че действително се засмукват и се депозират по специален начин. В определено време идват данъчни, полицаи и др.. и започват броенето. Е те този на този етап от паричното мероприятие- броенето на парите - болгарчо винаги е катурнат от системата. Точно за тези вакуум системи са ставали кървави разстрли между клановете на НЙ и Чик , които са обикновено скрити собственици на казина-хотелите.

и каква дъ фак е тази тролл система?

системата уж е за камиони, но като стане факт и паднат бариерите да ви вида как ще минете под тях с колите.

Ако останат винетките и се плаща и тол такса ще се повтори безумието с горивата - имаш веднъж акциз на горивото на който накрая се слага и ддс. Да се разберат едно - само с винетки ли ще плащаме или само тол такси , не може за едно и също нещо да плащаш 2 пъти.

Какво караш бе, интелигент? Ако караш камион ще плащаш на километър. Ако караш лек автомобил или мотоциклет ще плащаш веднъж годишно. За колите 97 лева, за моторите по-малко.

В целия развит и интелигентен свят се плащат такси по магистралите. В Северна Корея , Куба , може би Ботсвана не се плащат.

А в целия развит и интелигентен свят се плащат винетки?

Англия сигурно е по изостанала от Куба ,а?

Къде видя магистрали в България?Виждал ли си магистралите в белия свят който цитираш?

Мало*мник , иди в швеция и тогава говори - нито винетки нито тол такси има там. В Гърция например няма винетки - само тол такси. В Чехия има винетки но няма тол такси , в Австрия има винетки но няма тол такси. Кой си седнал да баламосваш тук не ми е ясно , май само хора които не са излизали от БГ.

Словения и Унгария бяха с такси на бариери, но се отказаха. Защо ли? Защото са по-тъпи от нас? При това винетките им са само за автомагистралите. Чехия и Словакия са също само с винетки. Белгия, Холандия, Люксембург всички пътища са напълно безплатни. И те ли са по-тъпи от нас? Швейцария и Австрия е само на винетки, само за автомагистралите. И те ли са по-тъпи от нас? Ако си представим пътищата като кръвоносната система на държавата, бариерите за такси са тромбите в тази система. По въпроса за парите - ако акциза събиран от горивото го наречем "пътна такса" - ето ви парите за пътищата. Сумите там са КОЛОСАЛНИ. При това разпределението е максимално справедливото - караш - плащаш. Караш повече плащаш повече. Караш нещо по-тежко и горящо - плащаш повече. ТОЛ-овете са едно безсмислено скубане на пътуващите. В един момент системата ще се оскъпи до там, че ще се окаже, че пари до пътищата не стигат. Парите събирани от ТОЛ-овете ще стигат само за поддържане на системата. След това ще се мине на френската дефиниция, че тези такси са с цел преразпределение на транспортните потоци. И когато тази дефиниция се наложи, системата за събиране на такси смело ще мине на дотации - тоест, ще се взимат от парите за пътища, за да се издържа.

Доста вероятно е поне части от казаното да се случат.

добре де,като ходим до сърбuя,унгарuя,хърваtcка се кефим и викаме колко е супер и кога при над ще стане така.сега се ваикаме,плюем,ревем- абе ганиовска работа

вместо да си караш като бял човек от точка А до точка В, се скъсваш да спираш и да плащаш такси през 5 метра.

Никъде не спираш, чува се само едно "пиу", че минаваш през тола.

Унгария е с винетки.

В Сърбия и Хърватска са бариери и всеки път ги псувам. Сръбските ги заобикалям, като обикновено си минавам през Видин и от там целя Белград, а след това до унгарската граница карам по поречието на Тиса. Унгария са винетки. За неразбралите - още 2003 година се отказаха от бариерите и минаха на винетки. Маршрута не по магистралата Ниш - Белград - Нови сад - Хоргош е малко е по-бавен (около час и половина до два до Сегед), но пък не съм в колоните на "пингвините", а и е много по-спокойно карането.

Много хора не прочетоха Новината - Тази система обхваща Камиони и Леки Коли , не замества Винетките .

Спокойно, до десет дни решението ще се обжалва пред КЗК

Днес толл за камионите , а утре за всички автомобили! Благодаря ти Борисов и Горанов!!! И къде отиват тези пари от толл...?

За теб да ги въведат със задна дата!

За червения иликторат на доминиращата женска кетапа да е на тройна цена,10 години бясно дрискат срещу магистралите ! Като не им отърва,се извлича от качулките за алаброса от жигулата и с шут в гъза през парапета се изпраща да пуска жалби на позитано!

Най-интересният въпрос тук е: Ако парите, събрани от системата, не успеят да покрият инвестиционните разходи, какъв в ангажимента на България, ерго данъкоплатеца към инвеститора? И след колко години инвеститорът ще се оттегли и постъпленията ще започнат да се вливат в АПИ, а не в джоба на инвеститора?

Бойко каза, че на ден сме губели 1,5 млн. лева ,защото нямало "тол" система. Но някой трябва да ги плати ,нещо трябва да поскъпне за да може да се компесират. Дано доматите не станат по 5 - 6 лв. ама май натам отиват нещата.

зш5дни по 1.5милиона колко може да печели държавата????????????????? А сега кой ще печели,притежателите на тол системата.С нашите пари строени пътища и ще плащаме на някой,който да събира парите,нека си направят пътища и да събират парите.Лъже ха ни ,че държавата ще прави тол системата.Прецакани сме яко,но не ни е за пръв път

Австрийци правиха системата в Беларус. И тя работи доста добре. Обаче участието на полския офис силно ме притеснява!!! Поляк инженер-програмист е като морското свинче. А начина на плащане на транспорта ми прилича на сваляне на кожа от скелет.

Карам си вчера по един "първокласен път" и си мисля, къде да го намеря и да му строша главата на идиота с толовете? Нищо не е направено с парите от винетките, а те ще ни товарят и с тол такси.

ние комунистите не сме по плащането

На разклона за Бузлуджа и Копринка,наместо тол бариери,Бойко да слага вишки с мг-та и бодлива тел заради рубладжийските шайки,а подивелите бабички и бастуни на лъжкинята да се пускат за разминиране на танкови полоси!

Личи си, че не си бил в казарма!

"на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка)." - някой запознат ли е с електронната винетка. Еднократно ли се плаща . Пак ли ще седмича,месечна,годишна.

не бе, андрешко! електронната винетка ти плащат за да ползваш пътната мрежа! плащат ти ежедневно, на три дни, седмично, месечно и годишно! между плащанията си биеш гъ.зът та да не кен.за!

Е щом ще ми плащат за да позвам тогава може.

Името на Фирмата ви говори . Тази ТОЛ система е разпределена между роднини на членове на ГЕРБ . Всяко Семейство е взело по 10 километра път и ще слага бариери с плащане за преминаване .

До Нинова , До Мая До Радев , Спрете тази Далавера на ГЕРБ , ще пострадаме всички хора в България .

Дано Президента Радев спре тази Корупция .

Ок!

Не се разбира каква е тази фирма. Българска или чуждоземна?

Абре, нали леките коли нямаше да плащат тол такса или нещо бъркам?

Аа късно!Кака Лили смени министерството.

ей андрешковци, нали ревахте срещу винетките? скъпи ви били?? те сега, нещ..астници смо.тани, ще плащате щете, не щете!

на който Бойко е направил магистрали да плаща на австрийците в северозападна България пътища няма а и скоро няма да направят

Че бъде като с летището.Запомнете го.Тук няма да падат тавани.Че падне крадене на пари.

пак ще има крадене-машала

Който и да е изпълнителят системата е за рекет насочена срещу обикновеният гражданин да стъжни живота му. Доколко ще е ефективна тая система - времето ще покаже.

Честито на българското стадо, до днес само го дояха и стригаха от утре ще го дерат живо в добавка.

Съвсем скоро и такса въздух.

Това ,което скоро ще дойде не го викай по-рано... :)

Нежни глоби от НАП за всеки. Нови такси в банките. От 2018 разплащане само до 5 000 лева в брой. За всеки българин глоба. Спомняте ли си , че по влоговете нямаше "глоба" 10 % от лихвата. Сега по депозитите няма лихви, но кредитите са си на практика същите. И на всякъде такси, такси, глоба, такса паркиране, толл такса, такса за плажа, нови цени на билетите за София, разширяване на синя и зелена зона, такси, такси = ГЕРБ . Е при БСП няма да е по-светло.

Нови системи за рекет, изнудване и кражба от населението. Винетки - поскъпване, Гражданска отговорност - поскъпване. Няма значение каква ти е политическата или сексуална ориентация - те те ГЛОБЯВАТ под формата на скрити и явни такси, данъци и акцизи. Срещу платеното от теб не получаваш нищо - това се нарича мафия, СИК, ВИС и т.н. Хубаво е , че нашият примиер няма нищо общо с това, нито ГЕРБ нито БСП, ДПС и т.н.

Тази система е за камионите, не за леките автомобили. Като идеш на море в Гърция плащаш като поп, що преминаващите да не плащат на нас?

Нали и сега има винетки , и за камионите и за колите.

Да, плащам, ако мина през Кулата - Промахон. Затова отдавана минавам през Илинден. Също не купувам гориво в Гърция. Не плащам и данъците си там. Как е в Гърция е работа на гърците.

"След успешното й внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи. " Този текст не ми харесва.

ето тук е заровено кучето !ще я плащаме до безкрай !

Значи до възвръщането на инвестицията - за пътищата ЯДЕЦ! А инвестицията започва да се възвръща след покриване на разходите. А такава система няма да може да съществува без израелски и швейцарски консултанти. А техните услуги са скъпи. Е никой няма да проверява за свързаност консултантите с инвеститорите. Значи скубането от страна на тази фирма ще е осигурено, а парите за пътищата - друг път. Тук бих запитал всеки - Прекарани сме! Капиш?

Изпълнителят е добър. Лошото е, че всички ще плащаме. Не само камионите.

Някой ден може би, за сега е само за камионите. И е редно така да се плаща. Не е едно и също дали ходя 1 път годишно до морето или карам 220 пъти на година между София и Пловдив двупосочно.

Камионите ще плащат на "Капишите", а всички ние на камионите.