Краят на един румънски злодей

Новината за смъртта на Юлиян Влад, последният шеф на зловещата Секуритате, предизвика странна реакция.

Обратно в новината

Коментари - Краят на един румънски злодей | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В Българя синът на гавазина на Григор Шопов-шеф на ДС, е виден политик и има шест апартамента

Естествено, че ще са му благодарни румънските демократи на тоя катил. Вие да не мислите, че случайно е помилван?! Помня румънската "революция" - снайперисти по покривите, престрелки, трупове по улиците... Страхотия. Телевизиите предаваха в стил, който после стана известен от войната в Ирак... Оказа се че е бутафория и постановка, но тогава нямахме интернет, та по-трудно се разбра. Почнаха да търсят жертвите на снайперистите и убийците от Секуритате и се оказа, че почти няма такива - само няколко леко ранени. Освен това установиха, че от моргите в Букурещ са изчезнали доста трупове преди това, които после са "застреляни по улиците на Букурещ". Трябва да му благодарят и за разстрела на Чаушески, а и за превземането на оная голямата сграда, дето сега им е парламента... Доста неща се покриха покрай това... Ама вие си вЕрвайте де! В "демократичната революция" на румънците - точно както вЕрвате и в нашата, българската! Полезно е да се вЕрва - не за вас, ама за нЕкои други е мнооого полезно, щото е доходно.

: ) : ) Изкефи ме. Супер си. И аз това съм го чувал много отдавна и го бях позабравил. Значи е вярно.

И добре запомнете - там където Ленин е препикал, човеци ще поникнат не след 40, а след 400 години! Не си правете илюзии!!!

А да коментираш, защо днешните господари на Света - фамилиите на Ротшилд и Рокфелер са изпратили Ленин да организира комунистическа революция в Европа ?

Не мой с лошо, от напън може да му се случи нещо, но не и раозсъждение.

Време ти е за кънтри концерт, екскомунисте и настоящ соросоиде! Всички до един соросоиди сте бивши комунисти, комсомолчета, а сега заклети "демократи"!

У нас е същата работа , има стотици изверги от бившата ДС кито са избили хиляди невинни хора без съд и присъда през соца. За съжаление никой не направи нещо тези злодей да бъдат съдени и заточени до живот.

Дали да не оставим на Румънците да решат кой им е враг и кой е герой? Вместо да папагалим каквото са ни "подали" от дойче веле?

Ами щом КАТО И ДО СЕГА ГО МОГАТ, какво се сополивиш?! Че как пък до сега не се пръкна ПОНЕ ЕДНА медия, която да не е сврзана с гадните комунисти? Или по точно си важи принципа: "На калпавия Х... все някой друг му е виновен!"

Ако и ние бяхме извършили лустрация на комунягите като в Румъния, сега щяхме да цъфтим, но уви още си ни управляват бившите червени гавази и изчадийцата им!

Каква лустрация, какви 5 лева?! Нали през 1989 г. в БКП членуваха около 940 000 комунисти! 400 000 чакаха да бъдат приети за членове на БКП. Почти всеки младеж беше член на Комсомола!!! Какво се правиш на ощипан???

изобщо знаеш ли какво oзначава "лустрация"? ама май не...като чета тъпнята която си написал !

Какво да се прави истината винаги излиза на яве! Макар и посмъртно този достоен човек е бил обявен за герой!!!

"Юлиян Влад е роден през 1931 година в село в Южна Румъния". Още черпим плодовете на подмяната на интелигенцията с нереализирали се селяни, които след като заграбиха земята на работливите (ТКЗС), решиха че могат и да управляват.

Улелее колко ЕнтИлигентно казано

За съжаление късно разбрах, че е статия на DW

Истината дразни, нали?

Дойче веле е еталон за пропаганда! Копирна машина- Xerox Еднократни пелени- Pampers Пропаганда- DW

Сигурно е далечен роднина на Влад Дракула. Ами трепал е хора за да пие кръв.

ял е живи деца...

Аз пък мисля, че е редно един народ сам да определя героите и съответно злодеите си! Щом румънските медии не го определят като "злодей" с какво право нашите медии го определят като такъв?

Нещата не са толкова прости. В Румъния, за разлика от България, идеологиите винаги са били на второ място след национализма. Юлиан Влад, а и почти цялата Секуритате през декември 89-та се обърнаха срещу Чаушеску, за да спасят страната. По същия начин през август 44-та цялата румънска армия се обърна срещу германските си съюзници. За тази заслуга крал Михай получи най-високото съветско отличие - орден на победата с брилянти, а страната си върна Северозападна Трансилвания, дадена от Хитлер на Унгария.

крал МИхай е свален и изгонен от комунягите.

Интересно е защо все пак Южна Добруджа остана в България, а Северозападна Трансилвания беше върната на Румъния?

Да, румънците изгладуваха връщането на дълговете си, но нямаха мораториум и Валутен Борд. В резултат днес селата им са живи, а населението на Румъния не намалява. България още 1990 г. прие мораториум върху плащанията по дълга, 1997 г. беше въведен Борд-а, населението постоянно намалява, София се пренасели, а малките села се обезлюдяват.

още по врето на бай ви тошо младите тръгнаха към градовете. селското население намаляваше от 1944 година, да не говорим колко цървули дойдоха тогава в софия - все видни партизани, с тях и родата им. дниес старите, които пращаха БУРКАНИТЕ просто изряха. интересно ако все още тато управляваше булгаристан на доган дали селета нямаше да са на същия хал. колко софиянци са раждани в софия, за родителите да не говорим

Много преди бай Тошо, още след създаване на ТКЗС и национализацията и след началото на индустриализацията.

Я руската хибридна пропаганда сега пък е насочена срещу влад? Путлерасти Молдова е румънска както Македония е българска. Не се абете! П.с. Не казвам, че този влад е бил светец ама това си е вътрешна влашка работа и въобще не ме интересува!

Идиоте, статията е от Дойче Веле!!!

Въпросната революция, Владо Береану я коментираше в ефир и имаше 50, 100, над 200 убити и накрая- уь, само Ленка и Кольо ги гръмнаха.

Коментираше я по кадери от влашката телевизия. Моят спомен може да се нарече"много шум за нищо".Така и не разбрах защо застреляха Чаушеско. Един дълъг затвор би бил по-справедлив.

Новината за смъртта на Юлиян Влад, последния шеф на зловещата Секуритате,предизвика странна реакция...... Тоя да не е роднина на Влад Дракула.

След като Дойче Веле не пропускат да го оплюят аз вече знам със сигурност, че този човек е бил истински румънски патриот.

Единственото вярно мнение в коментарите!

JW - неадекватни и ограничени като комсомолски председател от най-елементарните (нещо като екс-прецедента).

Добре че има такива писатели, да ни вменяват че по-рано сме живели в мизерия и сред злодеи. Празни приказки. Не че е било супер хубаво, но сега когато умираме от глад и студ, като ни се навират проститутки и мутри за випове, то благодаря. Историята си е история, преди е имало основания да е било така, както и сега си има основания.

ако народа не приемаше разни чалга боклуци нямаше да ги има народа си иска борисов и всякакви комунисти пълни чалготеките никой не ни е виновен

единствено вярно е,че е измамно лесно да се плъзнеш по наклонената плоскост и ужасно трудно да спреш...а когато го прави почти цял народ,инерцията е ужасяваща и няма спиране...жалко за единиците,които се опитват да си запазят моралните ценности-нямат грам шанс,освен ако не избягат навреме...справка- Римската империя

"румънски медии не обелиха нито дума за злодеянията му." - затова пък дойче веле ме пропуснаха възмовността да се изкажат по повод, който не поанават

Комунде, ти бил ли си в Румъния преди 1990г. Ако не си, не пиши глупости и прави подвеждащи коментари.

А ти бил ли си изобщо роден тогава, детенце?

Автор DW*. Край на коментара.

Е,ДРУГО СИ Е ДА Е ОТ "РТ"......ТАМ САМАТА ИСТИНА КАЗВАТ:))))))))

не харесвам комунизма и нацизма-фашизма еднакво но нацизма си отиде бързо а комунизма бавно и мъчително и зловещата му сянка е доста осезаема все още

Аз пък харесвам жени...

и каква е връзката??

Те тия журналисти като видят някоя дакска могила, полицията виновна, кумонистите виновни, плюят, плюят, все едно ние неможем.

Пише се "гетинакс", на името на откривателя му - американеца Пол Гети ;)

И се пише комунисти от комуна, комунален.