Ивайло Пенчев: Разпределят се пари на приятели

Нито един свестен бизнеспроект няма да излезе от програма „Насърчаване на предприемачеството”, с която държавата ще подпомага стартиращи бизнеси с 67 млн. лева.

Обратно в новината

Коментари - Ивайло Пенчев: Разпределят се пари на приятели | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Гледах, цялото интервю на този по бТВ и се убедих на 100 %, че тоя, въобще, ама въобще не е наред!

и как така се убеди малко герберсатче, че човека не е наред?!? по какви критерии? по тези че говори истини, така ли?

души ще кажат истината такава без шикалкавяне? Евала на Ивайло и дано по скоро се осъзнаят всички, че подобен малоумен начин на харчене на обществен ресурс ни обрича на мизерия.И не е само в тази програма, ефективното и икономически оправдано използване на публични средства не става чрез бюрократични схеми.

Банална и вече досадна шмекерия-отделят от данъците ни, за да има големи пари за правилните хора.

Ивайло май не е много компетентен, защото парите са от Европа, а не от нашите данъци! И като такива Европа ги дава целево за жени предприемачи. Това го пише и на Европейския портал, че ще се насърчават жени предприемачи!

Да, парите са жени предприемачи и са насочени към тях, но проблема е, че тези жени с нищо до момента на раздаването не са доказали, че правят опит за успашен бизнес.

А Европа откъде ги вади тези пари според теб?

Няма значение дали го харесвате или не - по-важни са коментарите и твърденията му. Защото да правим фонд и да търсим хора за финансиране е ясен знак за поредна кражба. Ако имаше критична маса търсещи и борещи се за бизнес и за тях да се мисли как да им се помогне е нещо съвсем друго.

Неотдавна той посочи евтино лекарство срещу корупцията в обществените поръчки- търговете да бъдат явни.Както той каза-когато двама си пърдят в една стая, само те го чуват, а ако пръднат в залата всички ще чуят и ще ги оплюят.Само заради това управляващите вече са го взели на мушка.Тролчетата-също!

тоя к'во се активизира данеби китайците да му подбиха бизнеса със стените и ся се напъва да влезе в БГ политиката

да бе егасиму и великия предприемач иноватор :) к'во се разбърбори напоследък явно му се хареса да има публика и някакво влияние с приказките ама то малко хлъзгава работа това . абе той що не каже що толкова много хора дето работят при него напускат и идват нови бая текучество имало при големия бизнес предприемач иноватор

и аз се басирам че тоя говнянко китайците вече му поевтиниха "иноваторските" стени за катерене , то и той тука сигурно плаща на работниците си малко ама онея за купичка ориз правят чудеса :)))

Браво! За пръв път човек казва цялата истина! Държавните пари се крадат чрез нагласени обществени поръчки а европейските се раздават на свои хора срещу комисионни и други облаги. Това европейско безумие развращава честните предприемачи и което е още по-лошо води до унищожението им защото не могат да се конкурират с тези които са некадърни, но са получили европейски пари. В този си вид ЕС няма бъдеще. Въпрос на време е кога ще рухне. Икономическата логика не може да се изкривява безкрайно.

е к'во пък се правиш и ти на шашав - то туй всички го виждат и малките деца включетелно а Фантомас го изказа в думи и всички му се кланяте и казвате БРАВО ! незнам си кво си а инак всички го знаеме това . и без да сме кой знае к'ви икономисти

като не си шашав и щом си толкова наясно какво направи ТИ като ти говорят от години,че всичко е наред в държавата ни и няма грам злоупотреби въпреки всички скандали,които гърмят ? Човека поне има смелост да го каже в прав текст така,че по-добре му сложи един плюс вместо да се правиш на интересен с неуместен коментар!

А, добро утро. Че те тези работи стават вече 27 години. И всички го знаем....

Няма работници, това означава, че бизнесът в България расте, коментира още бизнесменът. Или работниците се изнесоха там където им плащат по- добре, не ги мамят.

накратко...: ,,приватизация,, на ,,еврофондовете,, ...!!! всеки знае как се прави ,,приватизация по нашите ,,ширини,,...!!!

може би господин пенчев трябваше да наблегне на това как за пореден път министъра на икономиката заедно с зам министрите са свързани с булгартабак това ли е котилото за министри примера на държaвата за правилно управление

Да каже как и от кого открадна бизнеса си, много хора помнят ...

Това е интересно. Дай повече инфо.

И за разплащане на политически и други услуги. Милиарди от парите на българските и европейските данъкоплатци се разпределят по политически и бизнес кръгове в списъци като по луканово време. Гледайте как нагласената ОП НОИР ще бутне това правителство точно пред европредседатеслтвото.

Пенчев, хайде първо си погледни фирмата и виж как ограбваш служителите си и тогава си помисли дали да правиш евтин популизъм. Селско парвеню!

какво му пука на Фантомас за цялата тая работа , той нали не иска да става политик и неговият бизнес не разчита на помощи или финансирания от държавата или европроекти - :))) на всяко гърне взе да се слага за похлупа нещо не му се кефя напоследък

Абсолютно точно казано,при това-публично.Който не е гледал интервюто,няма представа.Няма това-онова и в този"бизнес",насърчаването на малкия такъв.Има само даване на "правилните"хора.Делят си после парите,както предварително са се разбрали.Парите отиват в джобовете,за сладки житейски екстри,а не за нови работни места и производство.Така ГЕРБ,купува и купува хора и гласове.Всички по веригата са щастливи и има защо.

Пенчев га яде кифтетата не рива?Парите ги крадат щото некой им позволява-Откривай партия и взимай властта.Сега това е модерно.И Сульо и Пульо направиха партий Ебати държавата.

сульо с тебе сульо направи си партия и ти бе!!!

Точно 170 предприятия ще усвоят 67мил лева.

Тоя откри топлата вода!

Гледах цялото интервюто и виждам, че тук дори не е точно преразказано, което говори лошо за редакторите. Пенчев имаше пред вид, че парите първо се разпределят от хора, които нямат собствен бизнес и второ, че ще ги получат некадърни хора, които няма да развият никакъв бизнес, а просто ще ги погълнат. И той е напълно прав, че такъв ще крайния резултат и затова се възмущава. Подкрепям го напълно, но не приемам вулгарните изрази, чрез които смята, че постига по-голямо въздействие на казаното.

Съгласен съм с казаното от Пенчев ! Но, защо трябва да се церемони с наглостта на т. н. "предприемачи " "? Винаги е така- : Едни пари, за едно нещо - при едни хора ! Прав е ! Пък езикът му е образен и емоционален !

вижте мнения за фирмата му , пълна мизерия ..

не е вярно, дава по 1200 лева заплати на инженери в София ахахахха, така разправят, било пълен смЕх ! Джобса е пълен с обяви, защото постоянно напускат/идват/напускат хора и въртележката е голяма. Прочети и в бгработодател да видиш отзивите за Walltopia

На тоя Пенчев фирмата му постоянно сменя служителите си.Постоянно озмачава горе долу на 3 месеца.Как пък не се намериха специалисти за нЕГО?Като няма в България да ходи да му работят специалисти в друга държава аман от теШкари подиграващи се с труда на хората.

значи другите бизнесмени са "куци", само Пенчо е читав :)

трудно може да се намери ... Плаче, щото него не огрява ..."големият бизнесмен", дето произвежда ...стени за катерене :):) Абсолютен галфон, със същият успех може да дава акъл цар Киро, той няма по-малък обороти от тоя :)

Напълно го подкрепям и го разбирам : явно човека си е надмогнал масрафа отдавна, щенията и тнт...е, сега иска да живее в уредена държава и прави нещо по върпоса, похвално.

ае много будали имало бее :)))

Аре стига рева, като взимаше пари от европроекти не рева, ама сега понеже вече не е в играта не слиза от медиите, само плюе и съска. Който не вярва да отиде в търговският регистър и да провери, какви фирми има и какви проекти е печелил, всичката информация е публична. Абсолютен лицемер!

От ГЕРБ какво друго може да се очаква....раздаване пари на родата и безкруполно ограбване на държавата!

От тези комуняги какво друго може да се очаква...далавераджии и схемаджии

Капиталисти е думичката , не комуняги.

....умния човек първо мисли преди да напише каквото и да е като коментар към тази статия. Аз не се смятам за много умен, но се опитвам да мисля и разсъждавам трезво и логично...Този господин се има за голям бизнесмен - ок щом фактите го потвърждават...Защо му е да се репчи и пъне навсякъде в медиите и да плюе наляво и надясно при положение, че може да си позволи почти всичко материално, а и нематериално питам? Какъв го играе - може би Дон Кихот или нещо подобно? Почти съм сигурен, че има някакъв интерес - никой добър бизнесмен няма да си позволи да прави подбни неща и то по такъв начин без да има интерес от тази работа. Защо по дяволите би му потрябвало да го прави?Защто му е скучно ли? Не мисля. Вижте богатите хора по света - те участват в блъгородни каузи - дават пари на бедни, правят фондации за инвестиции в здравеопазване или други хуманитарни насоки. При този господин не виждам нещо подобно. По скоро според мен е ядосн, че някои хора не му играят по свирката и го е приел много навътре и търси един вид възмездие или може би друго незная? Коментара на бившия му служител по-долу е показателен - че то в неговата фирма си е жива шуробаджанащина :-))))) Пък и честно казано дори и само като го гледам изобщо не ми вдъхва доверие...Кой знае, както се казваше в един филм - Истината е някъде там....

"Какъв го играе " ? Ами "играе " го такъв,че ако хората не се страхуваха за бизнеса или местенцата си в него,ако повече като него реагират по неговият начин, нещата нямаше да са толкова смрадливи,колкото са в момента. А че читави специалисти за много дейности няма или пък трудно се намират това го знае всеки ,който търси такива. Много от тях минават еднопосочно /навън / през Терминал 2 .......

един човек да си го каже направо от екрана

Тоя може да е много голяма работа в своята област и да е направил много кинти от нулата, ама ми е адски антипатичен.

Пенчев - Президент!

много откровен и прям-докарал я е до там да казва каквото мисли по телевизията не по форумите скрит .един от малкото които казва не ме е страх бизнеса ми боико и шиши не можете да ми го вземете

глупости

типичния пример за човек който е имал късмет да направи нещо и се е взел много насериозно...забрави когато продаваше полиетиленови торбички....какво толкова е казал - публични тайни, неща които знаем всички и без да ни го казва някакъв чичка по просташки начин - всичко е едни най обикновен просташки пи ар...

....и изобщо няма да се учудя ако итре си направи партия и с евтиния си популизъм в стил "Магарешки" пробие въввлъста....

Този има невероятен речник нарече Ризова "жено", при предишното му идване "завряха ми л...". Щом го видях и го познах веднага смених канала. Незнам как го канят в която и да е телевизия с просташкият му речник.

абе и на тоя не му е чиста работата

не само! предложиха ми през човек 200 000 и да спретнат проект. само срещу 5000 и това след като се получат кинти по програмата. всичко легално и законно. врътката е нова. намира се издънка по някое време и същите селтуни те обират с чсифирмички, разни недоритани нотарки или други от почтенните хора на мая галевата.... така, че ако паричките не се прилапат от едните свине, ще ги излочат другите. за, тъпия електорат остават само шарените лъжи.

Искаме Иво за премиер!

Да отива на кастинга на славито и си го избирайте,хахаха!!! ХО ХО ХО

Ама мутрите ще го смачкат.Тук ,,виреят калинките,,Нали целта е да ни унищожат,а не да се развиваме

Умния човек като завърти малко капитал го бухва във властта някъде из бюджетните структури и забогатява, по простия го ре инвестира в бизнес и си остава посредствен частник и така до никъде, в булгаристан, де.

Не свършиха ли куфарчетата, брато?

Непрекъснато ГЕРБ повтаря че е постигнал голям ръст на брутопродукта, но "забравя" какво е стойността на взетите кредити и факта, че около 35 000 души на година напускат Бълтария. Браво на този мъж. Удря точно в десятката. НЯМА РАБОТНИЦИ, А ТОВА ОЗНАЧАВАЛО ,ЧЕ БИЗНЕСЪТ РАСТЕ 82% - ИМПОРТ. фАЛИТ НА ДЪРЖАВАТА

Ама това е Булгаристан,по честен път нито проеки ще ти дадът,нито бизнес ще развиеш.От година на година става по зле ,кражби ама законови,а ти младеж с главата стената искаш да разбиеш,е няма да стане.Тук всичко е ,,батко и братко,,

Явно не се докопал до парче от тея парички и за това реве ,ахахаха,а ако беше...не вярвам тогава да си залагаше лявото мъдо???!!!! ХО ХО ХО

Допълнение, към мнението на д-р Чолаков - "мързеливец и непрокопсаник" се чуди, как да се "докопа", до "некви" пари........, откъде са парите........, няма значение!

Тоя пич, е Пич!

Този е типичен "бизнесмен"-нагъл и алчен,дето според него трябва да му се бачка 24/7!!! Такива като този същия плешив чукундур дето казва,че трябвало да се ликвидират всякакви синдикати,и който казва,че нямало място за солидарност в пенсионната система трябва да се изтребят до крак!!! Е*ем ти и демокрацията,тиквата и такива като тоя ненаял се!!! ХО ХО ХО

^^^ Нискоинтелигентно мнение на мързеливец и непрокопсаник

Тъпунгер,всички сте се родили айнщайновци и работливи като японски багерчета,нали?!!! ХО ХО ХО

Известно ми е, че фимата на Пенчев не е сред най-добрите места за работа. Което съвсем не значи, че е много зле, има много по-зле. Защо е така, не знам, може пазарната и политическата обстановка в България да го ограничават, може да е друго ... Обаче много неща не могат да му се отрекат. Уцелил е пазарна ниша и се е наложил в цял свят, а не виси на обществени поръчки, както доста "успешни бизнесмени". Има много правилен усет по отношение на това как трябва да се случват нещата (не казвам, че той го прави), не го е страх да си каже каквото мисли. Като пример за неговите думи мога да дам една фирма, в която работих в периода 2003-2006 година. Създадена през 2002-ра с добра ориентация откъм пазар и добри връзки на създателите/ръководителите. Откъде идват парите ... сигурно са били от червените куфарчета, но не това е целта на коментара ми, пък и нали се създава нещо в България с тези пари, създават се работни места най-малкото.

И така, в началото бяхме около 25 души. Част от нас начинаещи, а другите - добри специалисти с опит. Като дадеш добри заплати за специалистите и не е ппроблем да се обзаведеш с качествени такива. Нещата вървяха, работеше се здраво, но и заплащането беше адекватно, всички бяхме доволни. По времето като напусках фирмата наброяваше около 200 души, вече се знаеше, че има доста случайни хора, доста роднини, доста хора, които бяха назначени просто за да им се направи услуга, без да има какво да работят. И все пак работата вървеше, имаше достатъчно читави служители и доста адекватни ръководители. В най-силните си години (2007-2012) тази фирма наброяваше около и над 500 души. По това време шуробаджанащината и връзкарството бяха повсеместни, но благодарение на поръчките работа имаше, имаше и пари. После работата намаля, свестните ръководители малко по малко бяха заменени от удобни такива, идващи със своите братовчеди, любовници и т.н. През 1-2 години правят преструктурирания и оптимизации, при което се съкращават ... само работягите. В момента там работят 300 души, които изкарват горе-долу колкото през 2005-та, когато аз работих там, когато бяхме 80-90 човека. В момента там има 10 души - т.нар. "големи директори", още осем "малки директори", след това идват разни "head"-ове, "team leader"-и, "project manager"-и ... и накрая идват бачкаторите - специалисти и инженери, които би трябвало да са най-много. Но не са. На един бачкатор се падат 9 (девет) ръководни кадъра, които правят графици, следят работата, провеждат оперативки ... нищо, което пряко да носи пари. А още по-дразнещо е, че сред ръководителите технически грамотни лица с подходящо образование практически няма. Това в съчетание с манталитета "аз съм човек на ..." съсипва и малкото желание за работа. Ето това е правилната рецепта за съсипване на бизнес. Радвам се, че не съм вече там, яд ме е, че някои от старите колеги все още стоят.

Пич, като цяло съм съгласен защото съм преживял подобно нещо. Единственото, което не ми харесва е, че говориш само за инженери, все едно икономистите са тъпаци и неграмотници. Именно като икономист мога да ти кажа, че това далеч не е така. Июа мърши навсякъде. Със здраве.

Какъв бизнесмен и работодател е тоя ганьовец?! Само го слушайте как хашлашки говори по телевизията. Ако не ме лъже слуха - днес нарече Цветанка Ризова "жено" или нещо производно. Проверете и в бг работодател какви са мненията за фирмата му Уолтопия

Ами тази Ризова мъж ли е или нещо друго?

Защо ли се очудвам на минусите. Масовият гласоподавател се кефи на простолюдно държащи се екземпляри. Пример - ББ.

Работници няма, защото не предлагате добро заплащане. В Германия е пълно с работници и постоянно пристигат нови и нови.

По всички програми се краде. Те са уж от европейски фондове, ама са си от нашия бюджет. Еврофондовете си измислят после някакви нарушения, не че няма, и отпускат жълти стотинки. Всичко е от нашите данъци, осигуровки, такси и всякакви глоби. Големите хвалби на Баце - да си ги завре .... отзад!

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Ивайло Пенчев ми е приятел. Най-големия производител в Европа на стени и хватки за катерене. Ако някой се изсмее какъв е пък тоя бизнес - всяко училище по света има стена за катерене, а Уолтопия от Велико Търново произвежда 60% от хватките и стените за катерене в света. Помня му прощъпулника 1992 г. - това наистина е български бизнесмен, който е тръгнал от нулата. И си струва да се вслушаме в думите му. Не е Домусчиев, не е Плевнелиев - с едно мазе и двама приятели тръгна.

и този и тези бизнесмени алчняци ще дойде 9 ти септември

Този има невероятен речник нарече Ризова "жено", при предишното му идване "завряха ми л...". Щом го видях и го познах веднага смених канала. Незнам как го канят в която и да е телевизия с просташкият му речник.

само пропускаш да кажеш че фирмата му тръгна не от мазето, а след като стана съдружник с турчина, койт и в момента държи повече от 50 % от Уолтопия, а турчина се занимава с наркотици и познай откъде дойдоха "инвестициите".Бизнеса му е пак пълен ташак, ти сериозно замислял ли си се защо примерно не немска, френска или друга западна фирма не произвеждат стени за катерене ??? Щото не могат ли?? ХХАХАХХАХХАХХАХА. Просто този бизнес е прекалено малък и с нисък марж, и единстсваната причина бг фирма да е "лидер" е това че има работници за 500 лв , съответно разходите за труд са нищожни, като е толкова оборотен Пенчев защо не си изнесе производството в Германия ?Ще закрие фирмата за 3 месеца