Ердоган сипе предупреждения и заплахи към иракските кюрди

Реджеп Тайип Ердоган предупреди днес за риск от етническа и сектантска война, ако Иракски Кюрдистан осъществи своя проект за независимост.

Обратно в новината

Коментари - Ердоган сипе предупреждения и заплахи към иракските кюрди | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ердоган вместо да заплашва кюрдите да вземе пример от приятеля си Путин- даде пари и постави свой човек в Чечня,построиха модерни сгради и пътища и сега чеченците не искат да бягат никъде...Глупав ислямист е Ердо -махни тези фереджета ,направи както е казал Ататюрк европейска държава и в ЕС ще те приемат и гейовете в Брюксел ша ти целуват ку....,ама не султан ще съм и толкоз???

Eдностранно направеният референдум и нямащ никакво международно признание е нарушение на подписаният през 1926г. в Aнкара договор между Tурция и ирак. Tози договор дава правото на Tурция да присъедини областите мусул и киркук населени с тюркмени.

Кърджали гласуват да присъединят Родопите към братска Турсия

Дори и да си направят държава кюрдите---никой няма да я признае.

Чисто по човешки, симпатиите са на страната на кюрдите. Но освен логиката на симпатиите има и логика на обстоятелствата. Втората е по-силна. Обстоятелствата са такива, че всички съседи на кюрдите са против тях. И ако Ирак и Сирия чисто физически в момента не могат много да заплашват кюрдите, то Турция и Иран са реални сили и само те стигат за да смажат кюрдите. САЩ и Израел няма да помогнат много на кюрдите. За тях е изгодно в района да има нестабилност и мюсюлманите там да се избиват, и толкоз. Т.е. оръжия ще им подхвърлят но повече няма да направят. Накрая кюрдите ще се измият в кръв и към ЕС ще побегнат нови тълпи. Ей, така ще стане. А, за Русия това е много изгодно, защото Турция, Иран, Ирак и Сирия ще са принудени от обстоятелствата да дружат и да купуват руско оръжие.

То и при съединението всички съседи на България са били против, но се е случило. Кюрдите се опитват да градят държава и не мисля, че референдумът е случаен и несъгласуван с други сили. Що се отнася до г-н Ердоган, той напоследък много се изнервя и е обидчив. Страхувам се да не си докара някой инфаркт или инсулт.

При Съединението сме имали на практика две свободни държави, а кюрдите нямат нито една.

Кюрдите ще бъдат "рая покорна" на турците поне още 100 години, макар и със скърцане на зъби. Ама къде ще отидат? Турците са господарите. Имат и подкрепата на Запада.Имат силна държава. На кюрдите им остава само на колене да молят турците, за прошка и за някакви отстъпки. Депутати в парламента или заместник кметове в кюрдските райони.

този тиранин и малоумник какво си мисли че е фактор там ли.палячо. да зивеят курдите.

ердоган ще уплаши гаргите с тея приказки. Той не може да се справи с кюрдите в турция, ще плаши тези в ирак. Те са калени бойци и са задружни. Турската армия винаги е била разгащена пасмина от много народ, винаги са яли и бой.

Ако пренебрегнем факта че той вкара в затвора всички кадърни военни там и на тяхно място сложи имами се армията им се оказва пред един много добре въоражен противник , хамерите дадоха последно поколение оръжие на кюрдите и сега турците са в лек шах. Още повече че и Вашингтон и Москва застават зад кюрдите и тяхната нова държава. Така че Кюрдистан вече е факт , харесва или не султана трябва да свиква с това.

Турците са отлични войници. Това ние сме го изпитали на собствения си гръб няколко века. Турчин завладее ли някаква територия, няма отърване и мърдане, няма връщане назад.

сътворете нещо и вие бе амсалаци, не да мислите на кого да му е по зле. Света не е останал на вас, гледайте кокошки и прасета и не се бъркайте навсякъде.

Преди около 18 години сащ бомбардира Сърбия защото не давала независимост на Косово. Сега дали ще бомбардира Турция за това, че не дава независимост на Кюрдистан? Съмнявам се.

Кюрдистан разцъфна за 13 години свобода, и Турция хранеше с петрол . Турция без Кюрдистан не може, перола на Кюрдистан е важен и за Ирак и за Турция

уж смел мъж, пък се уплашил от един референдум, който няма задължителна сила, а само да даде посока на бъдещи преговори с ирак. ако кюрдите се чувстват добре, под ръководството на ердоган - тогава няма от какво да се плаши ердоосман великий.

Кюрдите ще си останат с този референдум. Повече от това нищо няма да се случи. Турция е военна сила и единствено съвместна военна акция от САЩ и Русия би могла да принуди Турция да капитулира и отстъпи за кюрдска държава, пък било то и в Ирак. Което няма да се случи, Русия и САЩ да бъдат на едно мнение и действат съвместно. Това не е Втората световна. А няма друг, който би могъл да застави Турция да приеме кюрдска държава. Турция сега е по-силна дори от Османската империя при Сюлейман Великолепни, който стигна до Виена.

не бъди толкова сигурен, защото вятърът на промените е доста променлив през тези години и не се знае откъде може да задуха. ако днес е повявал в платната ти, утре може като ураган да прекърши мачите ти.

Aaaaa, Путлер каза, че референдумите са важни за анексирането на чужди територии. Аз като путинист съм ЗА кюрдите, щом така са гласували хората. Утре ако Кърджали гласуват да присъединят Родопите към братска Турсия също съм за!

Кърджали никога не е бил автономна област, каквато бяха Крим, Косово, Кюрдската област в Ирак. А също са Андалусия, Шотландия и Уелз. Българите в Украйна. Примерът с Кърджали е нелеп и несъстоятелен! Няма нищо общо между двата случая.

няма начин да не си за. платените от сорос винаги за за всяка слабоумна идиотщина, която няма място дори за дискутиране. ти сравняваш налъми с реактивен самолет. но не се учудвам, защото и в раданската партия имаше вграден човек на ердоган, да не говорим за бившото недоразумение, наречено президент.

Толкова си тъп, че даже не можеш и в гугъл мапс да видиш, че Кърджали даже няма обща граница с Турция, а като анклав ще се стопи и изчезне като утрина роса под първите слънчеви лъчи.

Турците няма да допуснат създаването на кюрдска държава. В 12 без 5 ще я окупират и на кюрдите няма да остане друг избор освен да се подчинят на турците. Турция е много силна държава и кюрдите нямат никакъв шанс да получат независимост и самостоятелно управление. Ще си останат под турско во веки веков. Просто нямат никакъв шанс.

Когато на ердоган му свършат вътрешните врагове ще започне да търси външни. Така започват всички войни . На всеки диктатор му трябва външен враг за да държи народа си в подчинение дори когато се вижда че стандарта на живот върви надолу . Путин и Ким са две крачки напред пред Ердоган.

Тия кюрди в Ирак без турска помощ умират от глад,защото са мързеливи и прости като ромите в България,но искали държава да си имат.

Ердоган си търси куршума. Разпищолил се сатрап. Някой трябва да го спре. Мисли се за всемогъщ и Аллах.Да си гледа Турция и да не се меси в чужди страни.. Явно му горят под петите кюрдски въглени.

Защо Крим може а кюрдистан не може?Защи косови може а кюрдистан не може?Каква работа има Турция в Ирак?Това е вътрешно иракски проблем.Хайде да си представим една единна кюрдска държава заемаща северен Ирак,западен Иран,източна Турция до черно море и Северна Сирия.30 милиона кюрди.в източен Иран са част от находищата на петрол в Иран.киркук и той петролен център.това е много далечно бъдеще но истината е че кюрдския проблем трябва да се реши:вече 100 години проблема виси.

нещастни русолюбци, що квичите срещу ердотан? ми путин създаде прецедент в новата история, като се намеси в приднестровието, грузия, украина и анексира крим! разбира се, че реджеп ще го последва примера светъл на товаришч путин, и ще се намеси и в сирия, и в ирак

а бе цървул тук не опира въпроса да си русолюбец ... я погледни на картата къде са посочените от теб страни и погледни къде е америка икъде са : либия , сирия ,ирак...северна кореа .. нещастен мангал !

че какво общо има америка, с факта, че алкашите нахлуха в три от съседните им държави и завзеха част от териториите им? ска.паняк !

След Косово ;) Тогава Путин предупреждаваше, че се пуска джинът от бутилката, но кой да слуша... Сега наред са Каталуния и Шотландия.

САША какво мислят по въпроса? Убиха сумати и хора по-най тетористичният начин за да направят косово. Долни убийци! Сега ще бомбандират ли турция ако тя обяви война на новата държава?

абе психо-тролки стига сте пищяли а вижте позицията на путин отново е заедно с ердоган

а с кои да е бе цървул...

Туй българските русофоби са долни мръсни лицемери! Значи Крим си е Украински,а територия на Турция е кюрдска!! Е г-н Иван Костов,тези идиоти от, ,ДА БЪЛГАРИЯ" до кога ще ни ги натрисате?Вас не мога да Ви разбера гн Костов. Вие сте милионер човек,защо не се наслаждавате на краднатото,например в Златни пясъци и не само там? Спрете се покрийте се и си харчете парите! С много поздрави,Ваш фен:)

Що така срещу свободата и на страната на Султаната?

Тролската бригада на "световната демократична общественост" отново квичи. Отново някой референдум е "демократичен", като да речем косовския, друг не е (Крим). За Кюрдистан имате ли опорни точки от Козяк?

ти не четеш ли изказването на руския плювалник ? Ба си и тъпото парче !

Темата е Ердоган и кюрдите тъпако. И разбира се троленето на такива като теб дето само руснаци им се привиждат.

Ердоган Господ здраве да му дава! Да се хващат с Путин,китаеца виетнамеца корееца унгареца сърбина кубинеца бразилеца беларусина с цяла южна америка,Индия и да разцепят гъзъъ на краввата,от там идва всичкото зло на света!!

В мръсната схема къде остави Иран ЛибияСирияИрак

Не може да се сравнява случващото се в Кюрдистан с това в Крим, защото при първите има само народно желания, без зелени човечета !

В Кюрдистан има човечета цвят каки. Наричат се Пешмерга, ПКК и т.н. Всяващи ужас в неосманците.

е народната армия на кюрдите, а не внесени отвън човечета. Не правиш ли разлика ?

кюрдите са заплаха за европа и тук трябва да сме на страната на ердоган

Турците са заплаха за Европа и всички трябва да бъдем с кюрдския народ.

Кюрдистан си беше автономна територия, Кри неделима част от Украйна. Сега Русия говори с полза на приятеля си Ердоган, но може ли да се учудваме на руското лицемерие ? Явно не и историята до го е доказвала стотици пъти !

Крим винаги е бил автономия! Никога не е бил неделима част.

винаги е бил територия на кримските татари.

Ако България е за отцтепване на турска територия и обособяване на кюрска държава,то закономерно е Ердоган да погледне към Кържали, Хасково,аБургас. Така че, ,,патриоти"внимавайте какво си пожелавяте,да не ви се сбъдне! Ама ако Кържали стане турско,няма да има престъпления и ще е тихо и спокойно с реди дисциплина.

Още по-закономерно е България и Гърция да погледнат към Света София.

имат ли такава сила, да не загубят и малкото което притеяват. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Погледни картата, дори само визуално е ясно и логично, че Турция трябва да бъде изместена оттатък Босфора в Азия, тя няма място в Европа

и какво ще направите на циганите ли ще оставите тези земи, защото не можете да се размножите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ердо се е самозабравил,като Ким се ежи и дърви. И то става въпрос за чужда страна като Ирак. Няма ли кой да усмири този гаджал.

Ердоган е велик полктик и има право да защитава целоста на Турция. Бих го поканил и в България да въведе ред и дисциплина. Политиците ни и циганите в затвора. Така мисля аз!

Циганите в България са ги довели предшествениците на Ердоган. Индийските раджи са ги подарявали като роби на турския султан, за да не обръща поглед към Индия. Етническото им непокорство най-вече се разпалва от турските партии, както и фалшивото самосъзнание, че са турци. Ако в действителност ги смятаха за турци, защо не си ги взеха в Турция след оттеглянето през 19 век, а ги изоставиха безимотни и бедни по българските земи?

Рано или късно кюрдите ще имат свободна и обединена държава. Колкото и да се пънат азиатски султанчета като Еркъндишън. Бавно, трудно, но неминуемо ще има Свободен Кюрдистан.

Кюрдистан и кюрди ще има, но мен повече ме притеснява дали ще има българи.

Българи ще има винаги, както и България. Едно време за пораженческа порпаганда разстрелваха и то с право.

това? В Столипино ли, във Факултета ли?

Свобода за кюрдите и смърт за мръсната османска кочина.Зад това трябва да стоим ние като българи.Мнението на турците и циганите у нас не бива да ни интересува,те са натрапници в нашата страна

признаваме референдума в Ербил, значи няма вече проблем с референдума в Крим. Нали така? Или пак чакаме да видим какви са опорните точка от посолството?

САЩ вече скроели посолство в Ербил при кюрдите! Защо ли, като не одобряват референдума на думи? Или само така си приказват заради Крим?

ако не бъде признат референдума както стана в Испания - Ще върне ли каПутин териториите на Украйна обратно? А? Кой сега е с двата аршина?

кой е признал референдума бе дебил? Ба си лъжливия мурзилаж.

що лъжеш бе маа ти да ева

"Определяйки референдума като "предателство" към Турция," алоооо... Ердо... от кога Ирак стана турска територия? Значи "референдума" на Крим е предателство към България, а също към Мароко и Бразилия. Ба си тъпака. :))))

Тоя турчин е много зле. Но тя цялата османска империя е вкарала много невинно население да умре без причина ... Сега някакви заблудени вдигната този луд на власт, без да познават историята на разпадналата се империя, кой и с колко кръв я е платил. ООН ще санкционира ли турция?

"Турция вижда вота като заплаха за националната си сигурност и се опасява, че той ще разпали сепаратизъм сред собственото й кюрдско население." И тия почнаха като американците да виждат във всичко, което не им изнася заплаха за националната си сигурност и да действат от позицията на силата, ама ще дойде Видовден.

А, че защо? Какво се нерви тоя? Я да пита тавариш Путин. Той много ги разбира референдумите..Вика, хората в Крим си казаха мнението. Е, и кюрдите си го казаха..Признавайте сега, диктатори откачени..Хитрите свраки....

Къса ти е паметта! Прецедента дойде с референдума за Косово - инициативата и одобрението са на САЩ и компания!

КЪМ КОЯ ДЪРЖАВА СЕ ПРИСЪДЕНИ КОСОВО СЛЕД ТОВА???? Един въпрос е само... ама не можеш да му отговориш. Едното е НЕЗАВИСИМОСТ другото е прекрояване на граници м/у 2 държави под дулото на автомата.

Шилo

Тоз ислямистски тиквеник какво има против кюрдите, та ги мачка при всеки удобен случай?

Se taia

Простичко е - ако в Ирак направят автономия или независима държава, закономерно след това ще започнат претенциите за турската територия. Ердо го е страх най-вече от това, защото тези не си поплюват... А и той го играе султан нещо в последно време...

Ердоган незабавно да си уволни съветниците, които го съветваха да дестабилизира Сирия и Ирак. Всичко това се върна като огромен бумеранг върху собствените им кратуни. Защо им трябваше да хвърлят камъни в локвата? Ето ги сега целите са в кал.

Тюркменчето Тийп отново се меси в чуждите работи...този път Путин няма да го спасява ..нека само да пробва ...

"Реджеп Тайип Ердоган предупреди днес за риск от етническа и сектантска война..." Както с арменците ли?