Москва: Американската армия да напусне Афганистан

Военният контингент на САЩ трябва да напусне Афганистан, смята високопоставен руски дипломат.

Обратно в новината

Коментари - Москва: Американската армия да напусне Афганистан | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво ги чакаш бомбандирай ги.

Руснаците са пълнои с акъл "както свински мъди с кокали", както казват по селата в северозападна България. Видяхме ги как с есправиха в Афганистан. Непрофесионално, с огромни жертви и пълна деморализация на армията. Която беше най-страшния ефект. Руснаците, както казват турците (нали са им приятели) тръгнаха като аслани, а се върнаха като насрани. А накои си се бяха изпонасрали. Да изпратиш ти войници на наборна служба за борба срещи партизански формирования си е чист идиотизъм. Но както казват в Русия когато става дума за много жертви: "Те руските жени ще неродят момчета". Като че ли става дума за циганките в катуна. Сега руснаците се опитват и акъл да дават. То все едно Германия да се опитва да дава акъл как се води война срещу цял свят.

Ето я равносметката на наште братя православни славяни от борбата им срещу исляма в Афганистан. Изгубена война срещу зле въоръжен и организиран противник. Над 14000 жертви от съветска страна. Разпаднал се СССР. Голяма част от поробената Средна Азия се освободи. И вместо да ликвидира ислямската заплаха СССР направи така, че остатъците от империята да имат проблеми с ислямският тероризъм и углавна престъпност. Терактовете вече са в Москва.

Ти не си никакъв брат. Твоите братя са тези от Ислямска държава. Върви при тях.

Не ги знам колко са правосклавни руснаците. Или поне управниците им. Да взривяваш черкви и да правиш от манастирите концлагери не е особено православно. Ама знам ли, може пък да бъркам. Не ги знам колко са и славяни. като им погледнеш физиономиите с дръпнатите очи ясно се вижда че половецките и татарските орди здраво са "поработили" върху славянския ген. Само като погледна оня снажен богатир Путьо се чудя какво ли общо може да има такъв гном с викингите, дето са основали Русия. Дали са ни братя не знам. Ако е вярна приказката:"'приятели сме да се е..ваме", може би да. Но иначе винаги те да са по-големия брат и все ние да сме от "е...ната" страна, от такова "братство" - мерси. С останалото съм напълно съгласен.

СССР с глупостта си създаде в Афганистан фабрика за ризи. Афганистанците събличаха кожени ризи от нещастните съветски жертви.

Кабул-ов : ..да напуснат афганистан, или ще доставим още чеченци за ИДил

Простаците в Кремъл са се взели на сериозно!САЩ ще сидят в Авганистан колкото е необходимо и ще трепят талибани,муджахедини и ислямисти!Всичките са търговски партньори на Путин който ги снабдява с оръжие и експлозиви и пропуща наркотика предназначен за Западна Европа!Москва също продава оръжие и на провителството в Кабул!Тъкат на два стана! А иначе СССР се разпадна благодарение на ,,изпълнението на интернационалният им дълг в Авганистан"!Както я е подкарал Путин заобиколен с посредствени глупаци като този и подобните му и РФ скоро ще догони СССР и ще го надмине!

само едно леко уточнение за наркотиците и по-специално за хероина- Русия е страната с най-голямо потребление на хероин на глава от населението. 1/3 от световното производство на хероин се ползва в русия.

Как ще ги трепят бе, че нали те ги създадоха.

връзка с новината, ч е САщ са убили главатарите на ИД в Афганистан? Пречат на далаверата на Раша....

Много ме кефи как квичи тук едно смръдливо , самотно и сакато същество, как се напъва до усер, с "доказателствата" колко са велики американците! Слушай ся животно, СССР найстина напусна Афганистан имаше и жертви-война , а твойте посерковци, са там от десетина години , та и помощи от Русия искат постоянно, и за това время направиха само една бензиностанция за някаква баснословна сума, и до там. А забравих за сватбите и погребенията , който твойте непобедими братя заФЪргаха с бомби{:-( и преди да квичиш за величието им си спомни 11.09.2001г. как 7-8 чаршафа им разказаха приказка от 1001 нощ, и ги сложиха на колене! Та така с великите и непобедими крадливи щати}:-)))

да бъдем честни! САЩ махна режима на талибаните, а руснаците ги изненоха с краката напред... че и империята им се сгромоляса - разпадна се на атоми и части от нея вляха свежа кръв в редиците на най-силния военен съюз, който някога е съществувал на земята - НАТО! Без да се заяждам, просто приятелско напомняне!

Ти виждали си натовските войници на какво приличат, все едно са ги взели направо от гей парада.

Ето го животното, сакато и самотно, знае си че за него става вопрос, и веднага се разквича! Говедо тебе те изнсоха с караката напред ама ти си толкова тъп, че не си го осъзнал още!хахаха Чирак тъпоръбест!

животното си ти!пияно олайневино и тъпоръбесто

Нека Москва да си седи в държавата и да не съветва американците . Акъл се дава при поискване . Точно пък руснаци да дават съвети на американци и да си изказват желанията какво да вършат американците не звучи никак нормално !

едно е сигурно- руски крак няма да стъпи повече в Афганистан. Лоша поличба носи! Помните ли, как ссср се разпадна на атоми, след като 10 години не успя да влезе в Афганистан и хиляди руски майки бяха разплакани?

НИЕ ПОМНИМ МНОГО ДОБРЕ ! НО ДРУГИ СЕ ПРАВЯТ ЧЕ НЯМА ТАКОВА НЕЩО !

САЩ създаде ислямски блок, само за да се противопостави на СССР. Следствията от които са супер негативни. Като казва Хилъри Клинтън - "ние създадохме Ал-Кайда".

а какво създаде ссср в Афганистан, можеш ли да кажеш?

на талибаните кога ще напуснат северен Авганистан..Или американците не ги оставят да тренират където пожелаят.

Какви руски инструктори сънуваш бе тъпчо. Талибаните са американски възпитаници.

Причината за съветското нахлуване в Афганистан е, че при победа на муджахидините ще се разпространи исляма и това ще дестабилизира Средноазиатските колонии на Кремъл. Жертвани са над 14000 човешки живота. някои колонии вече са вън от империята. Ислямът не е спрялда се разпространява, "непобедимата" червена армия се проваля и губи войната.

Манипулацията, че Москва искала, разпали въображението на шепата кресливи маломозъчници тук.

Ще пратим началник Ким да ви вкара в релсите.

Со кротко, со благо, со малко кютек.

Истината е че Фашистка Америка стои в Афганистан заради милиардите от кокаина ,който превозват с военни самолети до базата си в Косово и от там го разпространяват чрез албанската мафия по цяла Европа да шмъркат еврогейците !!

Кокаин от Афганистан няма, има опиумен мак с производни- опиум, морфин, хероин.

да пише...

Ако американците напуснат Афганистан ще стане това което стана с Ирак когато го напуснаха - ислямистите ще заземат за много кратко време половината или дори цялата страна и тя със сигурност отново ще стане база на тероризма каквато е била почти винаги. Трябва друго решене, докато тероризма не се премахне като фактор на този етап изтегляне на контингента там е невърможно.

И със сигурност ще им "изоставят" някоя база с оръжие колкото за цяла армия.

Всяка хипотеза е невярна до доказването й.

Точно американците прехвърлиха ислямски терористи от ИД в Афганистан за да се бият с Талибаните !

а запалната система - да не говорим.

Добре дойде тази манипулативна новина, за да си спомним някои неща. През 1969 година на остров Дамански китайците избиват една шепа съветски граничари. След това руската реактивна артилерия буквално ги изгаря. Създава се легенда, че е използвано лазерно оръжие, но не е . Във войната в Афганистан която съветските комунисти губят са убити 14453 съветски окупатори и са ранени 53763ма съветски окупатори, но - лазер няма. Пита се защо на Дамански има лазер в главите на ватничетата, а в Афганистан лазер няма?

Остров Дамански е територия на СССР. Афганистан не е.

Лазар само на съветска територия ли се вихри?

Остров Дамански много отдавна не е съветска(руска) територия, а е предаден на Китай през 1991 година! Бъдете по-коректни, защото иначе разсъжденията ви олекват.

Беше.

Това, водката, не прощава.

абе шило уж се опитваш да се изкараш знаещ човек а питаш като първолак какво е общото между иран и тероризма ?! човешкото самочувствие би трябвало да е изградено върху качества и познание а не върху празни приказки и надуване! иран е ислямистка държава водена от аятоллах преди 2 години изпратиха 3 000 ракети през тунели за да бъдат изстреляни против израел иран дори направи атентат в България!!!! единствената причина да ги харесвате е че са приятели на путин и пропагандата ги пази! айде събудете се накрая!

Шило

Хахахаха, доколкото имам информация, атентаторите в сарафово не са перси. Имаше канадец, австралишец и още някакъв. И не се доказа участие на иранчани. Дай нещо друго, какво ще кажеш?

Чий го крепят американците още в Афганистан? Раздават правосъдие и на всяко гърне мерудия. Пфууу, напаст...

Незнание и неразбиране не оправдват глупостите които се пишат тук във форума. Първо, слага се знак на равенство между съветското нахлуване в Афганистан и американското присъствие там. Това не е вярно, защото само като се погледне броят на убитите и загубената техника от СССР ще се разбере за каква война става дума и какъв разгром е получил СССР в Афганистан. Второ. Твърди се, че Запада направил арабите терористи и жертви. Не. Не е вярно. Арабският тероризъм е със съветски корени. Арабски тероризъм има само в страни в които СССР е изнесъл - "революция".

Шило

Значи, в Афганистан терористи няма, щото са били срещу СССР? Е, тук направо разби >>>. бин Ладен последно, терорист ли е или борец за свобода? Саудит, обучаван да воюва срещу армията на СССР. Та?

Аз не съм писал това. Не се опитвай да ми пъхаш неща които не съм казал в устата.

Калъф, не ни излагай! Афганистан не са араби.

в случая ви изнася да представяте арабите като жертви и че запада ги е направил терористи само ще ви припомня за арабския халифат! те както и руснаците винаги ще са нещастни докато не завладеят света сега са бесни защото са в ъгъла запада трябва да е силен за да ги възпира това са реалностите

Куку! Западът да си стои на запад. Стига се е месил там, дето не му е работа. Докато са на всяка манджа мерудия, ответен удар ще има. Къде е Афганистан, къде са САЩ?

бил ладен беше в афганистан когато удари сащ къде е тора бора къде е сащ??? ти може да живееш в средновековието но сме 21 век!!!

За афганският народ америка е окупатор ,и това е самата истина.Ако Русия помага на афганците ,а мисля че е така евала им.Всеки народ има право да се бори срещу окупаторите си.Русняците просто се кефат и се гъбаркат с краварите и имат пълното право.Спомнете си кой помагаше на Осама бин Ладен,ЦРУ му помагаше.САЩ ,които са избили най много жени и деца по светът с бомбандировките си просто нямат никакъв шанс срещу афганският народ,но ги е срам да си подвият опашката и да изчезнат от там.Лошото е че искат да ни набутат и нас като съюзници,да затънеме там.

Шило

Прекалено много религия има. Която води до фанатизъм и всимко останало. Това обстоятелство винаги се забравя. И се подценява.

Рушняците имат доста богат опит точно в Афганистан защото преди около 40 години те бяха окупатори там и са много наясно с възможностите за съпротива на местните.

думата на русия е закон!!

Ей на тази руска позиция й се вика "Присмял се хърбел на щърбел"...

не гледат на нещата в афганистан по-правилния начин там се изсипва много екстремистка сган сега ако се махнат терористите ще имат по-голяма свобода да не забравяме че в афганистан имаше терористи и преди сащ да влязат там всъщност те влязоха в афганистан защото управлението на афганистан подкрепяше терористите както сега и руснаците подкрепят талибаните с оръжие уж против идил но на всички е ясно за какво става въпрос

Шило

Една подробност- талибаните са бившите муджехидини, подбирани на религиозен принцип, обучавани и въоръжавани за борба срещу амрията на СССР. И сега воюват не само срещу чужденците, а и срещу ИД.

талибаните повечето идват от пакистан муджахидините голяма част от тях северната и източната коалиции и сега подкрепят сащ не казвам че са приятни хора за компания но не са талибани в кабул има избори и фитнес салони за жени момичешки метъл групи ако сащ се махнат това ще бъде загубено знам че искате сащ да се махнат от там като ссср

Шило

Не бързай с минусите, прочети първо. Има достатъчно информация. Заради повърхностни и прибързани изводи се забърка тази каша в арабския свят.

Schilo,след войната на СССР в Афганистан през 1979 г.когато солдатите се върнаха като посрани,колко чувала със трупове върнаха.Май някъде около 15000 се чуваше.И много денги на вятъра.

Шило

Трябва ли да ти отговарям на тъпата констатация ? Сега чували не летят ли по-на запад? Да си чувал нещо за хуманитарния коридор, предоставен от Русия за тези операции?

Никой не се пребирал като насран. Афганците и до ден днешен са благодарни на СССР за всичко, което беше направено, а това е МНОГО - детски градинки, училища, жилищни квартали, инфраструктура, болници!

Ами нашите да останат ли ?

СССР имаше 100 000 ватенки контингент там и яде бой .Вижте колко са сега войниците на НАТО и САЩ.Много по ефективни са и имат подкрепата на мнозинството афганистанци.

Шило

Сериозно? И що войната продължава? Ех, моше, моше....

Защото русия снабдява с оръжия талибаните и идил ,и ги захранва с бойци от кавказ...

Шило

Прочети първият ми пост- лесно можеш да печелиш територии, трудно е да ги задържиш под свой контрол. Афганистанците са свободолюбиви хора, едва ли се радват на чужденците на териториите си.

А като напуснат кой ще контролира и печели от дрога,и къде ще обучават терористите си скъпите ни американци?

От както през 1979 руснаците се опитаха да посадят комунизъм в афганистан, войната там не е спирала и за един ден. Сега пък тръгнали акъл да дават.

Шило

Може би искат да помчогнат на американците, да не затъват все по-дълбоко и по-дълбоко, знае ли човек?Все пак, СССР беше 10 години, сега САЩ са от 16. Резултат - нулев.

Я погледни в историята да видиш от кога в Афганистан има комунизъм...

И ако не напуснат какво ще стане, пияници?

Шило

Чували с трупове. И много пари на вятъра.

Вече цял свят печата долари. Хванаха му цаката. Щом тъй може....

зелени човечета кога ще напуснат Донецк и Луганск.За това мълчиш,блядь йобана.

Шило

Може би тогава, когато укрите си седнат на задниците.

Ако все още не си забелязал, аз ще ти напомня, че т.нар. от тебе "укри" са си в собствената страна - Украйна, а не в любимото ти РСФСР, т.е. РФ, по днешному! Хайде, по-кротко го давай, щото сам правиш по-горе забележка да няма изхвърляния! Ако някои трябва да си седнат на задниците, то това са крепостните россомоголи на ПутеФ от Россия!

Много объркана новина в опита си да внушава. В заглавието - Москва:"Американската армия трябва да напусне Афганистан." Под заглавието - "Военният контингент на САЩ трябва да напусне Афганистан, смята високопоставен руски дипломат." И така. Москва официално поискала ли е американците да напуснат Афганистан или дипломат мисли? И накрая- какво трябва да ни се внуши манипулативно, че не разбрахме?

Шило

Слогно нещо е Афганистан. Като целият арабски свят. Лесно може да ги надвиеш, но е трудно да запазиш постигнатото Да не казвам- невъзможно. Прав е Тръмп- бъркотията е пълна и никакъв изход не се вижда. Досегашните действия, резултат не са дали.

В Афганистан, както и в Индия, Пакистан, Иран, няма араби. Те не са семити. :)

Шило

Говоря по-общо, като имам предвид ислямския фундаментлизъм. Вярно, не е много коректно, но ми е по-лесно.

ЯНКИ ГОУ ХОУМ!

не окончили Кеймбриджж...

Да не би росназите да са ги поканили и в Афганистан? Май много ги тресе кризата във Венецуела.

афганистанци трепетно очакват новината ... трумп ще смени ли старите гейове с нови ... или келепира свърши

САЩ са там заради хероина. Дрогата е не само източник на доходи но и средство за съсипване на цели държави. Прочетете за опиумните войни.

Не само за хероина. Познай защо "сирийските" "бежанци" са най-вече от афганистан.

В момента в Афганистан има около 8400 американски войници и 5000 войници от НАТО. Които охраняват наркопроизводството и това е единствената им задача.

не си разбрал, те са там от изключителната загриженост за състоянието на демокрацията там, маковите полета и литиевите залежи въобще не ги вълнуват. Пък и то друго там май няма, останаха камъните и афганистанците.

Наглият руснак Путиновец само от едно разбира, бой по тъпата му глава...!!!!!! Показа им го една туркиня пилот с Ф 16, която свали допотопната им летяща барака СУ нам си кой...

НАТО нещо се прости с Южния си фланг, опразва Инджирлик, турците купиха С400 - от много бой ще да е. И питай комшиите колко им излезе тарикатлъка със Су-то. Злите езици казват 6 милиарда долара в брой, загубите башка.

Той тарикатлъка си беше изцяло щатски. Турците поеха отговорността. За благодарност САЩ им спретнаха опит за преврат. САЩ са учудващо "добър" и "надежден" съюзник...

ще останат. просто така, за да си чеше егото тръмп, а и заради хероина. маковите полета са важни............

Ами форумните протестърчета какво чакат, та не заминават за Афганистан, да понатрупат опит с вдигането на ... самочуствието на щатските рейнджъри и натовските им колеги. "Стрелките" обезателно, там тя ще е в стихията си.

ника идва C:\>. Така че не се връзвайте на софтуерния отдел на ЦРУ.