Седем варианта за развитието на севернокорейската криза

След разменените взаимни заплахи между Северна Корея и Белия дом през последните дни, британският "Гардиън" рисува 7 възможни сценария за развитие на кризата.

Обратно в новината

Коментари - Седем варианта за развитието на севернокорейската криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

голем тарикат ще излезе тоя дебелак Ким. Явно бая ще изкяри в сделката. Не е като нашите еврогейове и киряк стефчовци.

За тези които по-доле спекулираха за ВТОРАТА ИКОНОМИКА В ЕВРОПА-Т.Е. икономическото съсътояние на Русия, ЩЕ ви дaм цифрите от Американската разузнавателна служба (CIA) за Вътрешния Брутен Продукт (PIB-fr/GDP-en) за първите 14 държави, България и някои много коментирани държави от Българския Форум; НИЩО ЛИЧНО, но това е положението. За повече информация ви изпращам и Интернет адресът по-отдолy. List by the CIA World Factbook (1993,2016)[8] Rank Country GDP (millions of Int$); World 126,687,917 1 China [n 1] 23,194,411 European Union [n 2] 20,852,702 2 United States 19,417,144 3 India 9,489,302 4 Japan 5,420,228 5 Germany 4,134,668 6 Russia 3,938,001 7 Indonesia 3,257,123 8 Brazil 3,216,031 9 United Kingdom 2,905,392 10 France 2,833,064 11 Mexico 2,406,199 12 Italy 2,303,108 13 Turkey 2,082,079 14 South Korea 2,029,706 74 Bulgaria 143.1 75 Cuba 132.9 110 North Korea 40.00 112 Estonia 38.70 113 Mali 38.09 114 Georgia 37.27 115 Mongolia 37.00 143 Moldova 18.54 Kosovo 18.49 https: //en. wikipedia. org/ wiki/ ListofcountriesbyGDP_(PPP)

...колкото повече лаят американците....толкова по велик става Kим !...Kитаи и Pусiя никога няма да позволят на Kраварiя да раздава "правосадие "там !

С.Кореа е поредният Путинов проект целящ да унищожи нашата демокрация и да узурпира свободния свят, но той, както всички диктаторски проекти няма да успее: ще бъдат демократизирани и севернокорейците ще заживеят свободно заедно със своите братя от Юга.

Да, ама само дето техните братя от Юга не искат и да чуват за обединение преди да са направили радикални икономически реформи както Китай и обещават дори и след обединението да оставят демаркационната линия! Гледал съм много филми и интервюта с водещи южнокорейски икономисти и преподаватели по икономика във водещи южнокорейски университети! И те далеч не са на твоето мнение!

В мрежата се промъкват съобщения, че Северна Корея в последните години май наистина е започнала реформи по китайски модел. В каква степен, до колко успешни, след колко време ще дадат резултат (ако това е истина) - не е ясно.

Ясно е, че северно-корейците са пичове и няма да се дадат на краварите. Ето какво писа Strategika51 под заглавието "Балистичните ракети на Северна Корея: цел Вашингтон!" ("Les missiles balistiques de la Corée du Nord: objectif Washington!", 3 août 2017, Strategika51): "...Истината е, че северно-корейците не са забравяли никога US-бомбардировките, биологичната война и ядрените заплахи на ген. Макартър по време на Корейската война. Те също не обърнаха внимание на псувните на Дж. Буш младши и подигравките му относно хилавата им физика и ниския ръст като на джуджета, когато тъкмо бяха преживяли ужасния глад след разбиването на СССР с хаоса в Русия при Елцин и слабостта на Пекин, когато САЩ се прокламираха за единствена хипер сила. Парадоксално, но това са "джуджетата", които не само създадоха бомбата, но и балистичните вектори, способни да я изпратят в хинтерланда на САЩ..." Освен това е ясно, че Китай няма да позволи на краварите да си наместят военни бази и в Северна Корея, за което могат да разчитат не само на своята, но и на руската военна мощ, така че САЩ ще лаят, но ще си траят, освен ако са си загубили окончателно акъла и тръгнат на самоунищожителен за тях конликт.

а не в булгарските липси...

Мисля ,че съществува и още един вариянт но едва ли ще го приложат ,,умните глави"Той е съвсем прост -диктатора се нуждае от враг за да оправдава политиката си но ако никой не се занимава с него и смешните му провокации той след време ще престане.Сега изстрелва някаква ракета и е на върха в световните новини и всички се занимават с него а Щатите скачат да се зъбят -значи ефекта е постигнат.Проблема е че и ответната страна има интерес от нагнетяване на напрежението за да мотивира огромните средства които се отделят за армията и въоръженията.

единственият вариант е обедиенение на двете кореи и обявяване за престъпен режима. всички карат корейски коли и ползват смартфони и всички удобства. сега заради един нагъл дебелак живеят като мишки.

Ким е мъж, но по-добре отсега да започва да се моли на Китай и Русия за яка подкрепа срещу САЩ, иначе ще го последва съдбата на Саддам Хюсеин, Муамар Кадафи и много други.

Ония ги найваха точно защото се довериха на договорите с америгосите. Той е взел поука и разработва ЯО. Нека е недоизкусурено, нека е малко, но вече е налично. Америгоските свине ги е страх и слязоха на нивото му с безсмислени заплахи и перчене: Кой бе, аз съм по як, кой бе, ти ли ше ме биеш, ела ми бе!!!(дръжте ме дръжте ме да не го прЕбия!!!!!!!) :))))

Все си мисля, че от корейски оръжия най-много трябва да се притесняват съседите. Но нито една от тези държави не казва, че ще смачка северняците. Защо? Правят ракети и бомби - но и други правят. Демократичните бомби не са по-малко опасни от недемократичните. Може би си мислите, че Ким с нетърпение чака да се нахвърли върху някого. Но той не е самоубиец. Просто си пази кожата - видя какво става с диктаторите при демократизирането. За самите корейци също е по-добре да няма война. Как ще погледнат китайците на една атака срещу Северна Корея не знам, но руснаците най-вероятно ще си затраят.

По долу прочетох ако Русия остане сама ще трябва да воюва със целия свят.Мисля си че на никой не му се воюва но може да се наложи.И то заради его за да се покаже кое е по голямо.Все пак ние преди 27 години също бяхме комунистическа държава на не сме нападали например Югославия заради Македония да речем.Северна Корея е идеологически различна все още и укрепва отбраната си.Има напрежение в тази част на света и тя идва от факта най вече че Китай от ден на ден става все по силен и мощен.САЩ виждат това и трудно ще понесат това.Мисля че по полезно за тях е да си се приберат в континента и да насочат всичките усилия върху икономиката.Тръмп поне в това е прав че на Америка и трябва индустрия.

Бре, бре, много разпутени от Путин плямпат ли плямпат

Мръсните говедари отново ще ядат пердах, както през 50-те години. Ако продължат да въоръжават Ю.Корея ще разберат кон боб яде ли

Добрич: Президент Добрият Тръмп

Брюкселска Долина ! вместо на опаковката при Лидл и Метро , СБА, Бинго да се впише сирене , къшкавал , боб, плод , зеленчук от Добруджа , се впише произведено в Брюкселска Долина . Ще има нови преференции даже при износ до Индия !

Всъщност има два варианта : Първият - продължават да се правят на велики. Вторият - сядат и се разбират.

234-това не е решение нито за Русия,нито за САЩ--защото ние ще сме преебаните.Мир ни трябва--омръзна ми да слушам за най-добрите руски и американски оръжия.В Пазарджик германците откриха завод,а се оказа,че няма кой да работи.Няма ги младите хора 234-това е.

Осми вариант - Русия засипва 1000та най-големи градове на САЩ с 1000 атомни бомби и след това целия свят заживява спокойно и щастливо.

а през това време американските ракети ще си стоят кротко в силозите... ДА бе!!! този твой 8-ми вариант ще са последните 40 минути от съществуването на човешката цивилизация.

Ако Русия произведе изненадващ и бърз удар, жертвите ще се сведат до минимум.

осми вариант : ВАРНА се пренаименува в град ПУТИН .

Ама ще трябва да вдигнат и паметник на Путьо. На входа на Морската градина (на мястото на паметника на Сталин). Пък после посред нощята ще трябва да го махат (като паметника на Сталин). И най-важното. Как ще наричаме варналии. Путинци, путьовци или ....

двама се карат и се плашат а други двамца гладат сеира и чакат да оберат лаврите на победата както в всв англосанксонци и кравари !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

от седемте нито един в който с. корея да е активната страна

в момента the donald чете доклада на разузнаването където се казва, че гладно-корейците възприемат вчерашното му изказване за "огън и ярост" като несериозно. след 30-40 минути като му мине кръвното туитър ще се взриви...

Има и ОСМИ - СУПАТА .

Около месец март всяка година се водят разговори за бюджета и дълга на САЩ. През полснедните две години тавана на дълга се е увеличил много. Това ще се наложи и през следващият март, басирам се на каса немска бира с който и да е. Лошото за САЩ е, че икономическия растеж не може да навакса дълга. И това се вижда от тези, които обслужват този дълг. Какво ще се случи със САЩ ако не успеят да покрият дълга си? С ААА рейтинга??? Просто е, ще трябва да орежат бюджети, което ще доведе до недоволство или ... банкрут. Единственият им шанс да си купят още малко време е чрез внасяне на нестабилност в техните съюзници, и се справят добре. Поръчките към Локхийд-Мартин валят. Медиите им правят страхотна реклама, дори и с тази статия. До война няма да се стигне, в най-лошия случай, казвам в най-лошия ... ще пуснат 300-400 томахавки и ще постигнат същото каквото и в Сирия срещу ВВС на Асад - т.е. ефектно но неефективно. По този начин ще покажат кой е шефа но реално няма да получат военни придобивки, а и е много рисковано. По-скоро ще се продължи с тази реторика, а баламите ще купуват ракети и оръжия!

това не е сирия, сирия няма ядрен арсенал. ако в корея гръвне една американска бомба, над базите им ще има 100. да! това не е арабска сирия, това не ти е изстанала арабска страна. С. Кор. имат спътник имат собствена операционна система. правят успешно процесори, имат много полезна руда! нямат храна, но китай има в повече

наи накрая се намери човек които се озъби на наиголемата напаст от конски мухи и оводи !!!!!!!!!!!!!чичо дончо а да нападне ама маи гое страх като си помисли че е сам тука в еu нема никои да му тръгне по гаидата а ким свири с гаида с 5 дyдука а не с един !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ким е мъжкар. Ще вземе здравето на бай Тръмп

що не вземат да си правят ученията някъде край брегове на россия, ха ха ха дейба вашта мама американска педераси долни

Ако сега Русия не защитава съюзниците си така както направи със Сирия, ще дойде ден в който всички съюзници на Русия ще бъдат завладяни от САЩ и Русия ще остане да се бие сама срещу целия свят. И тогава логично Русия ще загуби. Дори и Русия неможе да води война сама срещу целия свят.

Едва ли ще остане сама...персите никой никога не ги е завладявал аджапанките са владели 10 20 проц от китай!

Русия вече почти е останала сама. На нейна страна останаха все още само Китай, Иран, Северна Корея, Сирия и Венецуела. Скоро ще загуби и тях, както загуби всичките си останали съюзници, понеже не прави нищо да ги пази. До 50 години ще последва завладяване на Русия, раздробяването и на 10на по-малки държави и заселването и с араби и негри.

Нищо няма да стане между САЩ и Северна Корея. Всяка година по това време е така, защото американците и Юга си правят планираните учения, а това дава повод на Севера да се зъби, че ще ги удари във всеки един момент.

да ама миналата година американците нямаха президент Тръмп... одеве корейците му бръкнаха на най-болезненото място. Както писах под една друга статия - за една свирка Сърбия се раздели с Косово. А сега "провинението" на гладните е дори още по-страшно

целият им парламент е бандитски и разбойнически, искат от света да ги слуша, даже и северна корея. да, ама не! бомби над гуам, боми над янките, бомби над надутите хумнета, бомби бомби и да се свърши с един път за винаги с този световен стражар

Струва ми се, че САЩ скоро ще демократизират Северна Корея.

или обратното !!!!!!!!!!!!!

ц... моят залог е, че китайците ще ги демократизират.

Нека някой ми обясни, че не разбирам, какво искат американците от Северна Корея?Щом САЩ имат ядрени бомби, защо други да нямат?Когато САЩ унищожат своите, тогава да си предявяват претенцийте!

Тъп си и не разбираш, че има международни споразумения, за да не се допусне разпространението на ядрено оръжие по света и този процес да е неконтролируем.До тези споразумения се е стигнало след години студена война и надпревара във въоръжаването, при което големите световни сили, най-вече САЩ и Русия са разбрали, че не могат да се победят взаимно. Споразуменията предвиждат забрана на нови страни, особено с недемократични режими да развиват такова ядрено оръжие, коети би било заплаха за световния мир.Тъкмо това става сега със Северна Корея, която не е демократична и заплашва с употреба на атомни бомби съседните държави и най-вече САЩ. Анадънму?

Реално заплахите за "огън и ярост" идват от "демократичните" щати а не от неконтролируемия режим в СК.Точно за това не схващам чии го дирят американците там?Да не са открили нефт на територията на Северна Корея та им е толко зор да си ширят пипалата до там?

Отвори си карта на света и виж с кои държави граничи С. Корея. И сам ще разбереш, чий го дирят там.

Огън и ярост означава война.Тръмп утре и за Европа може да каже огън и ярост.Американския народ сериозно трябва да помисли какъв президент е избрал.Дали той психически е уравновесен и накъде ги води.Той все още са ръководи от навиците че командва фирма и че е патрон на тази фирма че може да прави каквото си иска.Но в случая застрашава здравето и живота на сънародниците си.Предишните президенти на САЩ все пак притежаваха гъвкавост и повече дипломатичност която е задължителна за да живееме все още в мир на тази земя.

Наскоро гледах едно интересно предаване--състезание на десатните части на САЩ,Франци и Израел--познайте кой победи във абсолютно всички дисциплини--евреите.Накрая пред всички казаха-"Гледахме ги американските войничета в Ирак,ходят на групи от страх ,с голямо самочуствие ,а ние от 80г воюваме с арабите и не се оплакваме!"

Аз за франците съм наясно - тук едни братя се натъкнаха на такива и после франците ги откараха в реанимацията.

Знаеш ли какво ми направи впечатление у евреите--много високи,яки ,като по калъп и направиха показно как се действа в епип--страшно задружни и нито веднъж не се обвиниха за грешките си,а другите се изпокараха.

Най-вероятно никой нищо няма да прави и сивернокорейците ще си развият ракетите. Пакистан да не изглежда по-малка заплаха? Според последни класации които съм гледал, че нареждат като трета ядрена сила след Русия и САЩ. Но там се надпревармат Пакистан, Китай и Индия. Франция и Великобритания изостават. Русия и САЩ са с около 20 пъти по-голяма мощ от следващите. Иначе САЩ създаде идеала да имаш ядрени ракети стигащи до там. Това ти гарантира свобода. Няма да им разрешат да им се мешат.

Единственият разумен вариант е 6. Но едни дървени глави (които не са наследствени държавни глави) не желаят да го проумеят.

Гаранция че ако ги нападнат трета война е факт дребния ще прати цялата ядрена мощ подарък на янките а те не могат да отговорят с такава че имат много съседи и става страшно фаш ще гори.

Само политика с заплахи не става.

батка, не са те подковали добре. САЩ и Русията имат толкова големи ядрени арсенали не за да си ги мерят, а за да си покрият по-добре териториите. Ким няма достатъчно арсенал да запали дори една десета от американската територия. Докато американците имат достатъчно огнева мощ да изринат цялата северна корея ако са добре мотивирани... с конвенционални оръжия само. Принципно американските шапкари и костюмари се тупат у гърдите, че втори Пърл Харбър няма да допуснат, но може да си го получат. А това е една много добра мотивация.

МАЛКИЯТ ЯВНО НЕ СИ В ЧАС . НЕ МУ ТРЯБВА НА ЧИЧО КИМ ДА ПОКРИВА ЦЯЛАТА ТЕРИТОРИЯ НА КРАВАРИТЕ .... ДОСТАТЪЧНИ СА МУ ДВЕ ПОПАДЕНИЯ ЕДНОТО В РАЗЛОМА САН АНДРЕАС А ДРУГОТО В РАЗЛОМА НОВ МАЗРИД ..... И ВАШИНГТОН ЩЕ СТАНЕ КРАЙБРЕЖЕН ГРАД . ЗАГРЯВАШ ЛИ ?

и заплаши неподготвен. Сега ще видим как САЩ ще клекнат , но естествено в "героична поза" пред Ким.чу

В Севрна Корея няма интернет и нито Сащ нито Русия могат да им хакнат комунистическата система - за това се чудят как да реагират.Не подкрепям режима там, но не съм и съгласен Сащ да се месят в политиката на всяка държава по света, особено когато нямат общи граници.СК е много богата на полезни изкопаеми и най-вероятно за това американците драпат и си врът носа там.Да не говорим, че искат от Ким да спре разработката на ядрени глави, а самите американци разполагат с такива - или тия правила важат за всички или за никой!Дано не се стигне до ядрена война защото последиците ще са за всички ни!

не бе пич, американците просто искат гладно-корейците да не ги мерят с балистични ракети, в което не виждам нищо лошо, щото нито Русия, нито Китай са си позволявали подобни неща.. Нито пък американците стрелят към горепосочените с ракети. Има там едни дрязги за ПРО установки, но това не е същото като тестове на балистични ракети. Когато корейците изстрелваха спътници всичко беше ОК, ама сега леееко прекаляват. А малоумният оранжев клоун гледа да не остане по-назад.

Има 8 ми вариант най сетне американците да спрат да се занимават със другите държави а да погледнат своята.Нито Китай нито Русия както и Иран биха се съгласили със САЩ.Бъркат се навсякъде и си навличат омраза навсякъде.Тръмп е крайно време да помисли да даде подслон на 22 милиона клошари американци негови сънародници.Ким е заплаха Путин е заплаха Рохани е заплаха Катар е заплаха .Меркел е заплаха вече а утре може би и Тереза Мей.Ако САЩ удари С Корея може да се счита че Русия и Китай вече ще се готвят за война със Америка.И това ще е повече от сигурно.

По-скоро Русия да спре да се занимава със света и да разпространява комунизъм, граждански войни и диктатури за да не се налага демократичните западни държави и САЩ да въвеждат ред в света, защото са по-силни икономически и военно.

ТАЗИ ПРОСТОТИЯ ПО СИ ЕН ЕН ЛИ Я ГЛЕДА ? КАТО СЕ СЕТЯ ЗА ХИПЕРЗВУКОВАТА ТОЯГА НА ЧИЧО ВОВА И МЕ НАПУШВА СМЯХ ОТНОСНО ТВОИТЕ ИДИОТСКИ БРЪТВЕЖИ .

Скоро от Северна Корея ще остане само една димяща дупка.

От твойте задни части също ще остане....

Глупости. Санкции???? Малоумие , ЧУХЧЕ държавата живее прекрасно при санкции. Образът на ВРАГА е жизнено необходим. Превантивен удар срещу кимчетата?????????? Още по голямо малоумие. Как мислите ще реагират китайци и руснаци когато видят американски ракети и бомбардировачи да летят срещу тях? Били срещу Корея????????? Ами ако я подминат?????? КОЙ има интерес от цирка с кимчетата? Само САЩ. Това им дава основание да стоят на крачка от Китай и Русия. Ама козяшките помияри толкова акъл нямат.

Това да не са ти новогодишни фойерверки бе, тъпет... Много холивудски бози гледаш и са ти промили мозъка... При евентуална война, при която неминуемо ще падат и говежди глави подобно на Виетнам още на 2-та седмица ще има протести пред Капитолия и ще пеят гив пийс дъ ченс... А при евентуални жертви и поражения сред краварското мирно население... не мога да го мисля перхидроления - жив ще го измъкнат и одерат от Белия дом! Да се молим до война да не се стига и разума да надделее!

американчетата са се омазали вече от страх

Произвеждам памперси.

"произведения" трябват памперси като парашути

AbuTalib

Огън и ярост, както е изрозът може да има само при положение, че над северна Корея се образува една дупка в озона, и така ултравиолетовите лъчи ще унищожат всичко долу.Не става дума за ядрена бомба, а за нещо което мъчно се доказва-дупката в озона.Тръмп несъзнателно е издал тайна на военните.

Май има само един приемлив вариант за нормалната част от човечеството - Decapitation.

Минаваш сядайки на ху.я ми неуморен...

Не можем да се лишим от САЩ. Лош съвет!

Не е ясно за какво плачат евреите от САЩ. Ким е прав и защитава страната си. Заради хипотетичната намеса на Русия в президентските избори в САЩ евреите уреваха света. Но на Северна Корея евреите се опитват да сменят властта. На еврейските действия ще има адекватни действия на Северна Корея. Дори и минимални поражения върху територии и бази на САЩ ще са много болезнени и създаващи психоза. Ким не е простак, умно момче е. А Северна Корея не е Гватемала.

И без поражения в САЩ оревават орталъка!? Някои по-възрастни помнят виетнамската война и как пристигащите кофчези и оскатени войници предизвикаха протестите на пацифисти, появата на хипита, оставката на президент... Само говеда не се поучават от собствените си грешки и провали...

То и от Афганистан пристигаха едни сандъци.След това СССР се спомина.Ама кой да помни, че и да си прави изводи?

Вариантът е само един..Неизбежен за всички диктатори..Особено, комунистически

Свърши тя тая!!! Ред е на неолибералните крадливи фашаги...

ако американците ударят превантивно ще се прецакат яко ако корееца удари пръв и той ще се прецака нема да има удари

Да разбира се ! - въпросът е Как Би отлепило Партнирането, Колега.

Война не е вариант, защото има достатъчно луди, които да я направят последна!!! Но Ким трябва да бъде усмирен от господарите си и заедно с верните му кучета затворен в подходяща психиатрична клиника!!!

бюджет, опрян на три основни стълба образоване: резерви при пълна загуба, достатъчни ли ? - доходи: оборотни пари или пасив-актив на задължения, относително или отрицателно ли ? - сигурност: преценка на съвместните рискове , собствен , чужд , взаимен ли ? Пример 1: представете си имате банкова сметка в Югославия , година 1991 . Какво бихте ли паправили ? Пример 2: имате биткойн сметка на фирма-майка, на която сървера има локация нпр. в Корея. Какво бихте ли направили ? Пример 3: имате застраховка при един застраховател , който заради едно бедствия попаде в затруднени положения . Какво бихте ли направили ?

давай си половина Добруджа с слънчоглед и жито и ще получич обратно изтребители . готово .

Да , изумително : 3 немлечни мазнини къшкавал и сирене ! 1-о , Грипен , уж шведска стомана , като VOLVO , но цялата елекроника , Made in PRC , частично в обособено иконимическа зона КНДР. 2-о , Урофайтър , уж последното постижение в област на летящата урологогия , но оказва се с мното бъбръчни каменаци в трансплантационен път . 3-о , Сухой , уж както потрябва , хубави титанови части , мощна мащина , пъргав и модерен . Но , оказва се неподходящ , имало друга аминиция на борда .

кандидатстват вече в програма на ООН , историческо културно наследство за подобрена форма на маркетин ! Шабла , някой си чул Шабла като туристическа дестинация ли ? Все едно да един Инуйт от Гренландия дале знае градчето Сидърголф от ВНТ2 ! Следователно : вместо Шабла , град Хайнц Домати Кетчуп . Кандидат Номер 2 по програмата : Каварна . Как да кажеш, идвам от Каварна ? Ще помислят идваш от митичното минало преди 6000 години . По-добър вариант : Нестле . Градчето Нестле на северното крайбрежието НРБ разположено , като значителна продукционна база на народната икономия произвежда за износ годишно ... и така нататък. Така и Балчик : град Вайернланд !

Деца,некой помни ли Корейската война.Ми че тя продължава и то не само формално.Припомням,че няма мирен договор.Много удобно за "великите сили"(както и за великите убийци).Чрез Корея те пак си водят войната.На гърба на корейците.А виждали ли сте рани от напалм.В тогавашната Държавна Болница в Пловдив се лекуваха корейчета от Сев.Корея с такива рани.Накой хуманист беше употребил напалм във войната.Информация какво е напалм си търсете сами.Накратко,изгарят те жив,но бавно и мъчително.На детския летен лагер в с.Бойково,Пловдивско имаше пък сирачета от Сев. Корея.Наплашени,агресивни и безпомощни деца.Наши връстници(тогава).Колко деца са останали сираци в двете Кореи-смятайте си сами.Аз не искам,щото още помня очите на ония сирачета.Да живее демокрацията,плутокрацията,авторитаризма,цензурата и каквото си намислите.Майната ви!

Помниме я. Помним как СССР насъска Северна Корея да нападне Южна, като и помагаше с всякакво оръжие и специализирани войски като авиация. След като бяха наритани от САЩ и ООН, след първоначалния успех на силите на злото от север, СССР подмами и Китай да се включи. Така приключи първата стъпка от експанзията на СССР в създаването на локални войни и революции по цял свят, което пък накара САЩ да поемат ролята на световен полицай.

симо

Бах мааму...Пак ли ти бе!!!!На всяка манджа ОТРОВАТА.

Friend,вглеждай се в живота(а и в текста).Ще видиш,че става дума за сираците и в двете Кореи.С последното изречение в текста исках да намекна,че според мен и демокрацията(на Запада) и авторитаризма( на Путин и др.)не значат нищо за тези,които водят войните и от двете страни.За тях това е парлама.Това трябва да се проумее.Понякога част от хората го проумяват.Нпр. част от американците пред Виетнамската война.Но в повечето случай рядко НАИСТИНА мислим за това.Нито ние,нито руснаците,нито американците.Имам предвид гражданите,а не яхналите света интереси.Ако мислехме и го казвахме по-често,не само Тръмп,но и Путин и др. щяха все пак да имат по- друго поведение.Света е място на алчност и съперничество,но дори и диктатора се съобразява с преобладаващите настроения.Настроенията,които проличават тук улесняват такива игри като тази в Сев.Корея.Що се отнася до комунизма,то той не се случи в страни,където народите наистина бяха против.Както и нацизма.Комунизма не "прихвана" в Централна Европа,както и нацизма не се случи в България,макар че беше сателит на нацистите.Има причини комунизма да се случи в Русия(до 90-те,Китай и др.) и нацизма-в Германия.Ако забелязваш той(комунизма) е здраво вкоренен и в България.И мисля,че не другаде,а в главите ни.Най-мъдри са хората,които са прозрели,че идеологиите и политическите заклинания не са добра основа за провеждане на политика.Колкото повече са те в еднастрана,толкова по-добре се развива тя.Но в света такива хора са малцинство.Уви!

Ах, каква Дискретна оферта ЗА Селекция на Хората Знаещи&Можещи ! (ЗА Работната-Ни Група по Глобално Позицииониране....ннннали, г-н Некитов/Дир.бг ? ;-) -------- Струва ми се че ДобратаСтараАнглия и Свободните - Имат един ДобреПознат Недостатък... - Излишно Заобикалят Същността в Пикови ситуации ! ....ТА ! : Ако&Когато някой пишлемее - Цели Нещо, което Критично му/й Трябва ! И ! - понеже едното-му-там Внимание (Хеле пък в Такъв аспект !) на Човек НЕ трябва - остава че Сев.Корея - Цели СвръхПростичкото -- Да Има Поминък !!! ...което Е Безпределно ясно че Може да стане Единствено&Само в Партниране с Водещите Държави ! (...които едва-ли Биха допуснали ситуации от типа : - Уотсън !, откраднали са Ни палаткатааа ;-)

По-добре Северна Корея да си драе, докато САЩ не са ги изравнили със земята.

По добре САЩ да спрат да тероризират СК за да не почнат да виждат големи гъби над градовете си

На всички е ясно,че Сев.Корея е маша на Русия и Китай , а Южна Корея на САЩ и Япония--но същите тия маши могат да се изплъзнат от господарите си и така ще започне края на света.

и така да е гледай състоянието на машите и си прави изводи за състоянието на господарите!! та южна корея мина по БВП русия!

Със ширпотреба! Съществена наука...по редко!

Ти май не разбираш,че проблемът не е локален ,а световен и ако започне няма да ни подмине.Аз съм тук в България с децата си и за тях мисля-ти може и да се скриеш в някое бомбоубежище във Вашингтон,но ние няма къде.

Един военен конфликт би засегнал икономиките на Южна Корея, Япония и Китай - Нещо за което САЩ не биха имали нищо против.

Май си забравил за убиеца на авионосци дето го показа тов Си оня ден, М?

Давай, Кимчо, атака по империалиско-циониския агресор ФАЩ и техните роби от Южна Корея. Целия свободен свят те подкрепя и е с теб. Естествено без хамериканските подлоги, слуги и дупе-лизци!

абе вие сте по-надъхани от говорителка по севернокорейската телевизия :))))

Разликата е само, че говорителките са длъжни да са надъхани, а нашите го правят от простотия.