Най-мързеливата нация в Европа сме, според допитване

Коя е най-мързеливата нация в Европа? Около 78 процента от възрастните в България уверяват, че изобщо не извършват физически упражнения.

Обратно в новината

Коментари - Най-мързеливата нация в Европа сме, според допитване | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

видяхте ли бе, турлюци! и в чужбина ви знаят , че сте патладжани

Този който е правил този "аналИз" бърка мързела с физическа активност.

Тъпаците, които не могат да схванат за какъв мързел става дума в статията, бъркат мислене с домашна ракия.

Какъв е този прост критерии че са мързеливи, защото не влизат във фитнеса. Една разходка също е движение и здравословно. Те пък дебелите лелки и чички на запад им личи че спортуват.

Обичам да съм дебел!

Ако човек иска да спортува, може да го направи и без пари вкъщи. В нета има хиляди безплатни ресурси, като се почне от кардио упражнения, през йога и пилатес и се стигне до програми, включващи гири. Има всичко, стига човек да има желание и мотивация. Също така опция е да тичаш в парка, но пак казвам - стига да искаш. Иначе оправдания от типа "нямам време" мен лично не ме греят. Ако човек иска, търси начин, ако ли пък не, си намира оправдание. Да не говорим, че вече голяма част от компаниите предлагат на служителите си карти за спорт, които им дават достъп до всякакви спортове и съоръжения.

Естествено, веднага са ти сложили минус. Сакън да не им развалиш рахатлъка като им кажеш, че все пак може упражнения и без да се вреш по фитнесите. Няма такава жалка нация като българите.

Такива сме, вечно недоволни и всеки друг ни е крив. Проблемът е, че се неглижира факта, който е много притеснителен между другото, че сме на първо място в Европа по сърдечно-съдови заболявания, инфаркти и инсулти.

Нахално заглавие. Хората работят, за да преживяват и нито имат пари, нито време, нито сили, за да спортуват.

А да дебелеят имат време. Стига оправдания - погледнете се как изглеждате и се взимайте в ръце. Нито пари нито чак толкова време ви трябва. Нахално било заглавието - ами огледай се да видиш. Над 40 годишна възраст сигурно 90% са с наднормено тегло, половината 30 годишни са отпрали задници и шкембета.

Ти какво работиш и на колко си години? Грижиш ли се за семейство, дом, деца, възрастни родители?

Да, а навсякъде другаде по света парите никнат по дърветата и хората само се пресягат да си наберат. И там свободно време имат бол. Само за сведение да ти кажа за Германия - там в работно време хората не спамят и не пишат по форумите, защото работят. Сметката си я прави сам. Айде със здраве.

защо само пенсионерите ги смятате за възрастни? на 25-30 нямате ли се за възрастни хора? възрастни е просто различно от деца, а не в пенсионна възраст.

Нашите възрастни хора не ходят да спортуват, защото им се налага да си доработват нещо, за да преживеят. И ако "великите" европейци могат да разчитата на пенсията си и се чудят как да си поддържат формата по зали и спортни клюбове, то нашите копат в двора, за да има за зимнина, т.е. седят си в къщи.... А мързелът се тълкува така " Мързел или леност е състояние или психологическо отношение към нещата на нежелание за вършене на дейност или за някакъв вид активност и желание за отдаване на почивка и отмора" - хайде сега авторът на статията да обясни точно как сътвори това заглавие и къде точно почиват и отмарят българите?

Няма такова глупаво допитване кои точно 78% от възрастните хора в България мързелуват? Какви са тези малоумни статии?? пълнят ни мозъците че ВЕЛИКИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ са винаги по-работни,по възпитани До кога ??? Нашите баби и дядовци по селата, които не спират да работят-те ли са мързеливите-dir.bg ?

78% от българите над 25 годишна възраст. И стига сте лежали на лаврите на бабите и дядовците. Това, че баба ти по цял ден извършва физическа работа не означава, че ти не можеш да отделиш 5 минути на ден за да се стегнеш. В момента повечето българи живеят в градовете - та дои и за бабите и дядовците не е вярно. Поне за половината от тях.

Стига сте писали лоши неща за българите. Имало робство, били най мързеливите. Напишете нещо хубаво веднъж.все пак и вие сте българи.

Така е! Робство е нямало, а българите са най-работливите, най-умните, най-големите тарикати, най-благородните и най-състрадателните хора! С най-висок прираст, най-ниска емиграция, най-висок стандарт на живот, най-високо социално самосъзнание! Точно заради българите тук е истински земен рай!

Що бе? А да пазаруваш по 10 кг, да готвиш, да чистиш и да тичаш по внуците не си ли е фитнес?

Има известна разлика между мързелива и запуснала се нация. Ние със сигурност сме най-залежалата, най-запусналата се нация, но не сме най-мързеливите

Миналото лято дойдоха шведките и като ги набрах, та задниците им скъсах. А те да не мислите че са активни много. Лежат си и вират крака. Да има как и да не вират, ама некой да им свърши работата. Мързели страшни. А после минаха германките, а като се напих яко, да не гледам колко са грозни и англичанките скъсах. А те пък колко са мързеливи. Дай им едно пиене и падане по улиците. Едва се влачат, та не да са активни. Но Бай хой е герой. Той не мързелува. Много яко върлува. А писачите да си пишат. Като не могат друго, да пишат. Като дойдат и тях ще ги оправим. Друг акъл ще им дойде.

Пълни глупости! Колко швеЦи, инглизи, лесни, изнежени французи и др. епилирани европейци могат да прекопаят с мотика за един ден 2 дка лозе или царевица? Аз см на 48 г. и гледам по възможност 4 пъти седмично да редувам фитнес с плуване /около2 км. без спиране/, но колко хора в България имат тази възможност и означава ли, че са "мързеливи", като нямат възможност и слободия за това, като " работливите" и уж "заети" западняци! Ето как пада мита за "работещите" по 12 часа западняци щом имат време за фитнес!

А колко българи могат да го направят? Сигурно по-малко и от 20%.

Да така е бългъринът не е научен да спортува.Мързи го.Тези работи за копането и лопането ги разправяйте на някой който не е стъпвал в България.Няма култура няма навик да се движи за собствено здраве.Не да отиде на фитнес а да покара колело или да потича.Не.Жените се събират пред блока и гледат кой минава а мъжете приличат на сомове защото не стават от масата.И коли коли не слизат от колите а все пари нямат.Западняците и ходят и колелета карат тука в колата и после оп-заприличваме на бидони.

Щом мислиш, че е "вярно" и лесно", що не пробваш лично ти да прекопаеш с мотика декар лозе за ден или два.... Раздай мотики и на познатите си културисти от фитнеса да видиш как ще окапат, като круши пред 70 г. старци на браздата... На лозето с анаболи не става, Баце, а трябва истинска издържливост...

"Жените се събират пред блока и гледат кой минава а мъжете приличат на сомове защото не стават от масата." Това кога бе, преди 50 години ли? Щото блоковете вечер са почти тъмни с малки изключения. Бягат хората навън щото тук е много хубав живота в България страна членка на еврогейския съюз и щото не искат да бачкат, мързеливи са. Те така.

И на жените си като почнат да сe заглеждат по мъже от които не ги е страх, че ще ги смачкат пак обяснявайте, че нямате време за спорт и да си спортуват западняците:)

Те пък жените все едно не са се разплули и те. Пълно е с дебелани, дето още не са минали 30-така даже.

Ами разплули са се - то това важи и за тях. За това и до жените: И на мъжете си като разберете, че кръшкат с някоя прилично изглеждаща обяснявайте - западнячките да си спортуват. А бе хора разберете, че спортуването ви повишава самочувствието. Дори и да не кръшкате друго си е като усещате, че другия пол ви харесва.

Абе не им ли виждате извратеняшкото проучване! Не са мързеливи редовните възрастни посетители на фитнес! А в БГ пенсионерите имат ли пари за фитнес, а? То сигурно така йезуитски е бил зададен и въпросът: "Колко често посещавате фитнес салоните?" ВЕРВАЙТЕ ИМ НА НАГЛАСЕНИТЕ ПРОУЧВАНИЯ! И то с всичките е така!!

Манипулациите и промиването на мозъци си е "висш пилотаж" явно.

пълни глупости.. аре да ни се пробват на 4*100 на маса...супер добри сме спрямо всичките там евро лигльовци

Значи, майка ми е на 74г. и има градина 1дка. засадена със зеленчуци.На 5км от София живее. Тя вечер едвам ляга от умора, камо ли за спортуване да й продумам. Спортуват тъпите западняци, дето само си живуркат спокойно и няма кво да правят по цял ден.Това е голата истина!!

Спортуват западняците, които са си уредили живота така, че да имат високи доходи, Стоилова! Не да бачкат в градинка като роб за десет домата, Стоилова! А да имат доходи, които им позволяват да имат свободно време и да спортуват в него, вместо да се счупват над жалката си градинка, Стоилова! Ясно ли ти е сега кои са тъпите, Стоилова! А! Не са ония с високите доходи и спокойния живот, Стоилова!

Ти спортуваш ли бе, редник!? Като се погледнеш в огледалото на кво мязаш и на кой искаш да приличаш външно - на идола ти Доналд или на омразния ти Вова!?

Еййй, Стоилова, партийният секретар яко те награби на рогата си. Ама ти показа кой е тъп и кой не. Да знаеш друг път, че който гледа градина и сади зеленчуци е тъп. И друго да знаеш, че всички западняци имат високи доходи и поради тази причина и спортуват и не са тъпи, а остри. Ааа, пропуснал е нещо. С по две глави били.

това наистина е голям проблем. под "мързеливи" се разбира неспортуващи, а не неработливи. препоръчва се 2 часа и половина спорт на седмица, което е 20 минути на ден. нито боико, нито сталин, нито пенсиите са виновни, че хората не спортуват. не е нужно да имаш карта за фитнес, за да се разходиш в парка, да караш колело или да тичаш за 20 минути. пари не са нужни, за да се движиш, а и нужното време не е толкова много. клипчета в youtube за домашни упражнения бол. не е толкова трудно

Абе с 5 минути на ден да почнат - то е за здраве, тонус. Казваш им да вземат да се грижат за себе си - те те нападат.

оти ни е да одим по гимнастика. Копаме си градинките,оти требе нещо да ручаме. Те това е фитнес. Они шведите се чудат що да си арчат пенциите и одат по фитнес, а назе фитнесо ни е о дома.

А тогава що пак сте дебели и мрете от инфаркти! А!

Има статистика, че не спортувате. Минете ли 25 години и почвате да дебелеете. То това означава възрастен - 80 годишен, а над 25-30. Вместо да се замислите как да изглеждате добре почвате да обяснявате как някой друг бил виновен. Е няма как някой друг да спортува вместо вас. Просто няма. Нито пък някой е длъжен да ви осигури време за това. Нито пък пари. Ставаш - лицеви опори и кормени преси и излизаш. 5 минути на ден да го правиш и ще си стегнат и прилично изглеждащ.

Толкова сме мързеливи, че искаме да сме змии - и като ходим, да лежим.............

Тази сутрин видях около 65-70 годишен мъж да коси трева около бизнес сгради в София, отделно много пенсионери в България работят като чистачки, пазачи, шофьори, градинари и т.н. Гимнастически салони едва ли имат пари да посещават, но ми прави впечатление, че някои възрастни хора малко се разхождат, защото са много бели, дебели и тромави - обикновено виждам такива в супермаркета.

Генерала, тия дето избягаха са поне 100 повече българи от колкото вас еничери и разни псевдопатриоти-рАсафили! Дето правите българското знаме руско и се гордеете с това!

Бачкал значи Ганьо, сглобявал москвичи( и то, толкова калпаво, че чак руснаците се изплашили) и сега се чуди, защо е по-беден от германец, който е сглобявал аудита...Тя много трудна задачка бе, другари..Направо неразрешима загадка..Що тъй, аджеба?

36, я кажи КО работиш, скот! Сигурно изпиваш на баба ти и дядо ти пенсите! Наглец съм бил! Намери се кой да лепи епитети! ХАХАХАХАХА

Няма по-работни от вас соросите в тази колония.Няма празници,и нощи за вас,ще си счупите пръстите по клавиатурите,за да защитавате всички гадости на тази земя.

Самоексплоатирам се. Баба ми и дядо ми си отидоха Бог да ги прости и сега няма пенсии да ги изпивам. Какво да правиш? Съдба.

ами мързеливи ще сме я,няма да работят хората за жълти стотинки и то на така наречените "работодатели",на които им дадоха вагони с пари и станаха"бизнесмени,"а те тъпи ,та тъпи.Свинари,секретари,борчета,вдигатели на тежести и тем подобни про..аци.Сега ми го раздават аристократи.Разрушиха държавата,продадоха високо технологични машини за скрап,накупиха си цели паркове с лъскави коли,аероплани,вили,по 36 любовници-миски.Това е то.Като индианците и мънистата,това са наще "бизнесмени"Държавата отиде та се невидя.

Става дума да правиш физически упражнения бе, тъпанар. Поне прочети първите две изречения.

Ти брате си тъпанар! В това жалко творение на мисълта журналистическа наистина се говори за упражнения, ама за това си мързелив, за онова си мързелив... Оня ден се изтъпаниха едни жалки мерзавци дето дръзнаха да нарекат нашия народ ТЪРТЕИ! Нашия смачкан, унижен, съсипан народ! Бял ден да не видят всички до един! И на този и на онзи свят!

Това са "плодовете" на правешко-азиатският соц. у нас. Сталин изби и унищожи елита на нацията за да инсталира посредствените си слуги.Научиха хората да крадат и да се скатават и да чакат Тато или Баце да им даде...

И как два милиона "мързеливи" българи се трудят яко и успяха да си уредят живота в чужбина, би ли ми обяснил? ========= То 2 млн работливи от 9 млн българи не е голям пример за работливост да ти кажем! Останалите 7 млн що не са като тях!

Ти тия дето избегаха българи ли ги наричаш? Щото децата им вече не говорят български, бай дъ уей. И африканец, като го посадиш и Америка и той ще захлеби, къде със социални, къде с малко бачкане...

Част от останалите тук българи говорят с руски акцент

Еййй, чук, останалите далеч не са вече 7 милиона, а в най-добрия случай - 6. От тях най-малко 1 милион ромляни, 2 милиона пенсионери, половин милион непълнолетни и половин милион хора болни, трудоустроени инвалиди и т.н. . И остават има няма милион и половина, които с "мързела" си издържат всички останали. Ама работят яко, не като тебе да висят по форумите за една баница.

Наглооо! Възрастните хора нито имат пари за спорт, нито за изразходване на излишни калории. Обречени са на вегетация.

те хората едвам се движат с тия пари дето им остават за храна от пенсията .... ако си сит и наспал се кво да правиш друго на запад

Големи глупости пишете! Те хората затва нямат КО да ядат, щото са мързеливи! Работливия гладен не стой! Ей така пустее земята по селата с хиляди декари трънаци! Плодородна земя, а бай ганя нямал бил КО да яде! Че аз ли да ида да го нахраня! СОЦА научи българина на мързел и го направи бай ганя! Ей тва е истината!

Къде е тая земя, която пустее бе наглец? Аз съм от земеделски район и всичката земя се арендува, я бягай оттука с твоите лъжи! Онзи ден бях в един район с не толкова продуктивна земя и там всичко, което позволява да се обработва е засято. По склоновете един слънчоглед, верно два пъти по-слаб отколкото в равнината, но земята е засята. Лъжец с лъжец.

Аз пък все вносни плодове и зеленчуци виждам по магазините. Къде са тия трудолюбиви градинари нещо не ги виждам? Оня ден унгарски яйца си купих.

Това си е ясно и без допитване..Най- бедните са най-мързеливи..Другото са оправдания...Ганьо много бачкал, ама бил беден..Няма такъв филм..Германците и японците бачкат и хич не са бедни

И как два милиона "мързеливи" българи се трудят яко и успяха да си уредят живота в чужбина, би ли ми обяснил? Как пък тъй не ги натириха досега "работливите" западняци заради "мързела" им? Стига сте обругавали търтеи ще си платите с лихвите за наглостта.

В коя ''чужбина'' по-конкретно, интелигенте?

Пълни глупости! Заглавието можете да си го заврете...знаете къде. Хората нямат пари за хляб, вие ги пращате на фитнес. Тези фитнеси да не работят без пари, даже месечната карта е от 100 лева нагоре. А аз лично по-работливи хора от българите, които живеят на село не съм виждал, където и да съм ходил по света, а съм бил на 4 континента.

В парка на всеки град, включително и най-малките, има гимнастически уреди. А туризма е почти безплатен, ако ходиш наблизо не трябва и градски транспорт.

Нема начин! Ганю е по оправданията, не по действията! Я ги гледай само как се засегнаха на чест, че били трудолюбиви, въпреки че в статията изобщо не става дума за това! Чак шкембетата им се разтресоха от възмущение!

Какъв фитнес, бе, батко? Хората едвам свързват двата края и бачкат като луди. Нали ги виждам англичаните - и бели, и кафяви от колониите: бачка се от 9 до към 3:30-4. Петък - за два часа преди обед макс, следобед никой не евава да пипне нищо. Тези, които са натрупали някой лев в пенсионните фондове се пенсионират на 56-57 години. Франсетата са още по-зле. Как въобще сравнявате това с мизерията и мъката, която 90% от хората в България наричат "живот". Да не говорим, че статията е дебилска, и че ходенето на фитнес и работата няма нищо общо.

Много точно казано! Ще го питам англето, германето, скандалето ако 40 години е превивало гръб по 10-12 часа дали като се пенсионира ще мисли за фитнес... То е лесно 8 часа на ден в някой офис, отпуски като хората, заплати и пенсии като хората, качество на живот като хората, 'що тогава не и фитнес!? Един швед няма да изкара и един работен ден у нас в някоя от големите вериги супермаркети- заплата мижава, но за сметка на това глоби, по 11 часа на крак, обедна почивка- никаква, отпуска- ако я дадат то е най- много 1/2 от полагаемата... Пък после да ми се прави на мъж във фитнеса ...

то се видя на Слънчака колко трениран е шведа с десния шут

..... - пюююк! Докога ще ни облъчвате с негатив, докога ще ни поливате с помия? Какви упражнения, какъв мързел, какви пет лева? Възрастните хора у нас се борят със зъби и нокти да оцелеят, имайте малко съвест, като пишете подобни глупости! Достатъчен фитнес са им градинките на село и гарантирам, че никой швед, още по-малко британец може да върти мотиката също тъй пъргаво, като някой наш дедо Петко например! Работят, за да си подпомогнат зимното оцеляване, че и на децата пращат! То остава и на фитнес да ходят. А градските само от упражненията по транспорта и мъкненето на чанти от пазара вече да с едни гърди напред пред западните връстници! Срам нямате ли? Мързеливите сте вие, че не можете грамотно и позитивно да списвате едно нищо и никакво издание!

Аз само да попитам западняците по колко домати, фасул и картофи прекопават годишно в градините си?!!!

Ето пак простотии. "Дейли мейл" - сериозно? И не ви е срам даже да цитирате източника. И вярвате, че е правено наистина проучване? И че пенсионери не ходят на фитнес означава мързел. Баси, по-зле сте и от англичаните, те поне имат винаги някаква явна или скрита цел на действията си, а вие сте само едни прости папагали.

Българското трудолюбие постепенно изчезваше по време на социализЪМА,когато масово селяните ги направиха на граждани,когато администрацията стана огромна,когато българската икономика се подържаше поне 20% с бригадирски труд и когато родителите учеха децата си"Учи чедо,че да не работиш".Дааа,ако има друга анкета,сигурно ще сме на първо място на глава от населението по академици,професори,доценти и с други научни степени,генерали и адмирали и висши офицери,социолози,политици,анализатори които работят цял живот само с .... устата си и така се пенсионират.

Дааа, ама има и "работливци", които с виж с устата си какво правят. Антон Хекимян - 9 000 лева заплата, Ани Салич, още по-работлива - 18 000. Не на всеки се дават таквиз "парици" ша знайш, а само на "работливи". Който ги дава, знае защо ги дава.

Мързеливият социализъм създаде активи , които 30 години по-късно още се разграбват! Поне не пишете глупости като се опитвате да манипулирате хората. Правилно беше казал бат Бойко- това което Живков построи, ние не можем да го боядисаме. Същите тези строители сега вегетират.

Горките възрастно хора, нямат пари за нищо освен за малко, ама съвсем малко храна. Омръзна ми от тази беднотия, до гуша ми дойде! Мой приятел в Лондон на 84 години има в къщи уреди, спортува, кара кола, има скъпи хобита свързани с електроника и т.н. и т.н..... А майка ми тука си брои стотинките!

Личко, то бай ганьо русофиля с КО ли не се хвали! С трудолюбие, с най-умните хора, с най-красивата природа, с най-красивите жени! За съжаление нищо от тези неща не е вярно и никога не е било! Въздух под налягане!

Къде ли изчезна пословичното българско трудолюбие, с което се хвалехме преди време?

zeddd

Не става дума за труд, а за физически упражнения. И при 12-14 часа работа на ден не виждам как на някой ще му се прави каквото и да е след работа...

след 73 год. социализъм/всички са уравнени//.Отиди и питай в Косово с какво са известни Българите.Имат и лаф за някой който се юрка да работи-''Работи ,като Българин''.Благодарение на уравниловките и смяната на етническият състав може да се каже,че сме в средата сега.

...става въпрос ако изобщо си прочел... Но на твоя въпрос: На един честен човек- не връткаджия, мутра, гешефтаджия- на който му е плащано колкото да преживее по време на т.н. преход, не може да очакваш да изпитва любов към труда. В САЩ има една приказка, която преведена на български звучи точно като нашето "Знам за какво работя". А на всички тъпоъгълни изследователи и анализатори, които твърдят, че българите са мързеливи ще кажа следното: статистиката обхваща само светлата част на икономиката, но много хора у нас работят втора и трета работа на черно, която не се отчита от анализаторите и статистиките и ето защо ни водят мързеливи.

Ами нали искахме да стигнем САЩ и ги стигнахме по дебелина и мързел. От колата в работата, после в супер-а и след това на масата.

че който ходи на фитнес е трудолюбив.По тази логика всички мутри в България са супер работливи,щото не излизат от фитнесите.Ох,много горещо бе,не мога да се смея.

смееш.Истински Българин си :Д

Тя статията не се и опитва да каже това.

Браво , открихте топлата вода !

Българите изобщо не сме мързеливи. Тъпи и завистливи - да, но мързеливи не сме. Обиколил съм света. Има доста по-мързеливи нации. Само в Европа се сещам за 7-8.

Точно мързела води до тъпотия и завист...

По себе си ли съдиш? Много ми е интересно какво си постигнал в живота освен да плюеш тук?

Тцъ. :))) Мързеливите всъщност са най-добрите бачкатори. По две причини: 1. Когато имат работа, гледат да си я свършат за да мързелуват след това. 2. Вършат си работата качествено, за да не се налага а я вършат повторно. :))

ми е работлив та работлив и е майстор,каквото хване все му се отдава,но е завистлив и лаком и злобен,че едва ли има втори като него!Така че твърдението ти е погрешно!

Ъхъм. Поредното пустословие. 1. От къде на къде физическата активност ще се равнява на посещенията в салони и дори - на извършването на физически упражнения? 2. Много от пенсионерите работят и то доста активно - за да оцелеят или поне да не са изцяло "на ръцете" на децата си. Не говоря за масовата им селскостопанска дейност (ако са на село и в малките градове). В по-големите градове, дори и обикалянето по магазините в търсене на по-евтини стоки ги превръща в активно спортуващи "маратонци". 3. Посещението на "зали" е проблем за пенсионерите - една карта за 1 година (т.е. - най-евтината) е горе долу около 340 лв - при средна пенсия от 341 лв. А колко от пенсионерите полчават такава? Щото повечето са под нея де.

Много суджук,бахур,пъстърма,сланина,ракия,трушия,лютеница,хляба нагъваме,бе.Ами мойта софра е шведска маса.Те и шведите нагъват,ама правят шведски тройки,че свалят килограми.Бе с една дума ... креватен фитнес.

огромната част от българите постоянно правят гимнастики и еквилибристики за свързване на двата края, колко повече фитнес може да се понесе

Пък като се разходиш по улицата - чичаци шкембелии и разплути лелки по на 30 години. Странна работа.