Местните негодуват срещу туристическия наплив в Южна Европа

Хроничното пренаселване на любимите за туристите градове в Европа предизвиква гневна ответна реакция - от възпитани протести до графити "Вървете си вкъщи".

Обратно в новината

Коментари - Местните негодуват срещу туристическия наплив в Южна Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отдавна се моля - Хора НЕ идвайте във Варна. Най-изостаналия в туристическо отношение град, най-мръсния, с лоша морска вода и плажове ! Няма смисъл да се блъскате по единствената крайбрежна алея и по задръстените улици и булеварди. Тук всички работят едновременно през деня - мичяни машини, поливачни машини, сметосъбираши машини, кърпачи на асфалт, поддръжка на озеленяването заедно с многобройните автобуси. През деня е ад. Вечер може да се насладите единствено на песента/лая/ на безбройните градски псета плъзнали по всикички квартали.

А при нас в Бургас тръбят една седмица преди и после една след как ни е посетил круизен кораб. Всъщност новия пристан затова беше построен, само дето за тази година имаме май 1 круизен кораб. Иначе очаквахме бая крузи, които уж да оставят парите си след разходка из града /или МОЛа/. Не знам дали само Украйна обърка работата.

Много точно.Пращайте ги в Бургас,морската гара си стои целогодишно празна.А и цялото пристанище.

loyola

да бе :-) А може би миграните напълниха хубавите места и сега не искат хората, дето плащат за сметка на онези, които само вземат? Какво виждаме - Меркел се показва зад храстите!

Има и по-скъпи - да си е купила от тях:)))))))))) Иначе аз съм ходила за толкова пари в Турция.

Негодували... А после пенсии ще искате. Че и уврличаване. Хем да ви е тихо. Хем да взимате пачки. Без да се напъвате и по цял ден сиеста.

Нали българите масово били прости, че не искали развит туристопоток из планините, горите и останалите незастроени плажове?

Така ли викат вече на бежанците - туристи?!

Проблемът са бедните туристи, които всъщност са най-многобройни, шумни и правещи поразии. Испания направи грешката да ги привлече с милиони, а сега се чуди как да се отърве от тях. Ние пък се борим за тях и се чудим как да ги докараме, а всъщност като сложиш чертата от подобни туристи сметка няма, защото реално не могат да си избият разходите.

не искаш туристи, няма пари. Просто е дори за глупака.

Проста работа, но не и за прости хора като теб Рагин.

За какво са им туристи, нали си имат мигранти, екзотика...

Ми да се обадят на ИД, бързо ще им разгони туристите...

По-добре по-малко пари, но да си запазим държавата, от колкото Негри и Мюсюлмани.

Абсурдно е да се вярва, че местни жители негодуват срещу туристи, които им носят пари и благодарение на които съществуват немалко икономически отрасли и за което са инвестирани милиарди. Очевидно сега вече наричат "туристи" онези, които първоначално наричаха "бежанци", а след това и "мигранти" и които не са нищо друго освен насъскана срещу Европа, финансирана от Шорош и активно подкрепяна от управляващите ЕС ислямо-джихадистка паплач: "ЕС предоставя на разположение на НПО десетки милиарди за нахлуването на ислямисти в Европа, макар и да знае, че всички най-опасни терористи използват мигранския поток за да ислямизират Европа!!!", писа швейцарският Ле-з-обсерватьор на 21 юни т.г. под заглавието "Мигранти. Между медийна натрапчивост и пропоганда" ("Migrants. Entre obsession médiatique et propagande", Article publié le 21.06.2017, Les Observateurs. И както пише Дир-ът "Гневът на местните жители принуди италианските власти да следят туристите по-внимателно, със специални патрули в историческия център на столицата и глоби за хората, които скачат във фонтаните", ето каква е истината: "Рим: мигрантите използват историческите фонтани за да се къпят, презирайки италианците и тяхната култура." ("Rome: Les migrants utilisent les fontaines historiques pour se baigner, en méprisant les Italiens et leur culture. (Vidéo)", Article publié le 03.06.2017, Les Observateurs.

Бе щом и поляците клекнаха по въпроса за мигрантите. Свършено е с нас.

с кои вас нали не си от нас какъв си ти кажи

Организираните туристи 'туристуват' тъй като им е евтино, а не защото искат да посетят определеното място. Не защото искат да видят утурата там и да попият от атмосферата. Това наистина са безразлични туристи, които също е спорно дали носят пари - та на тях всичко им е 'включено в цената' . Например от нашето черноморие - излизат от комплекса, само да се разтъпчат, не за да вечерят в местен ресторант - на тях им е ол инклузив и гледат да не се минават с допълнителни разходи, а много от тях не могат и да си го позволят.

Вън западните провокатори, агенти, зомбита, разносители на зарази и техните слуги от Балканите!!!! Да живее Балканската Федерация!!!

A защо някой политик не направи безплатна с 3D-очила разходка в на майка му/й репродуктивната система? Събраните пари ще бъдат давани за благотворителност. Важното е продукта да се продава добре. Може да бъдат добавени и специални миризми максимално близки до реалността. Важното е пари да падат от цялата работа.

Ние не се оплакваме.По нашето черноморие е пьлно с едни "тихи спокойни и вьзпитани рускоговорящи евраазииски туристи.След тях идват едни зелени човечета с автомати.

От твоите уста в божиите уши. Колкото по-скоро дойдат зелените човечета, толкова по-добре.

Ще предоставиш ли майка си на зажаднелите зелени човечета? Да не мислиш ли , че който и да е идва тук , за да ти помага? НЕ си ли помогнеш сам., никой не може да го направи.

И като дойдат зелените човечета, ти, като голям техен привърженик, ще ги посрещнеш като им предоставиш дъщеря си за безвъзмездно ползване, а ти и жена ти ще им перете партенките - пак безвъзмездно.

Пишеш глупости!

Дубровник - Kings Landing!

Ми да! Прави са местните! На тях не им трябват туристите, а парите им. Така че - стойте си в къщи, но превеждайте парите - по банков път, че е по-удобно! Пък те ще пратят по някоя и друга снимка, на която да се сложите с фотошоп!

По-голяма помия, по-голяма лъжа не бях чел. Дира са изпекани лъжци и измамници. Остава само да напишите, че Лили Иванова е починала, за да затвърдите горе казаното.

Истина е. Разходи се по испанските медии.Още сутринта го четох..

Кое не е вярно бе? Че туристите тъпчат тревата и носят бактерии , които са нетипични за съответното място ли?

На мигрантите вече туристи ли им казват? Виждал съм ги много такива "туристи". Никой цивилизован турист няма да се плюсне по поляните да лежи, да яде и да си върши нуждите. Кого заблуждавате какви са тия "туристи"?

Обичам да пътувам и да се потапям в културата и атмосферата на различни градове ... всичките тези с проблеми съм ги посещавала по няколко пъти. И наистина в последните няколко години ... са доста претъпкани от "безразлични" туристи докарани с круизни кораби. По мое мнение ... те изобщо не знаят какво точно посещават, а и не се интересуват ... просто преминават набързо като табун, защото е включено в програмата, а и са си платили. Определено създават суматоха и пречат на местните и другите неорганизирани туристи ... а доколко оставят някакви пари в музеи, магазинчета и ресторанти - е много спорно ... защото те почти не разполагат с никакво време!!!

То наистина стана вече прекалено. Пари, пари, ама с мярка. Хората вече не могат да дишат и да живеят нормално от навлеци. На мен ми е малко трудно да разбера: имам познати, които теглят заеми и ходят по екскурзии да гледат как живеят другите. А къщите им - кочини. Това е някакъв вид мазохизъм.

Въпрос на вкус...казало кучето и си облизало ...... А тесногръдството е друга тема....

Който не обикаля като шантав е тесногръд така ли? И кой го дава това определение? Един боклук, който не може да си изкара другояче парите освен да сере по форумите.

Много ми е интересно специално Венеция от какво друго може да живее, освен от туризъм. Зеленчук ли ще садят в каналите, пълни със солена вода? Или ще гледат морски кончета?

Сигурно не сте виждали каква огромна индустрия има там...не ги мислете.

от вчера "Повече от 3,3 млн. туристи са посетили България за полугодие" а пък никой не е чувал за нас

На туристите - брадва. На брадатите терористи (незаконни имигранти, по нашенски - бежанци): welcomen!! --- Ами малко им е, честно казано...

купих се постно зеле и то ми каза заповядай

за българия не иде реч тук има хотели с високи цени и нулево обслужване

защо да идвам в скапаната ви държава България и какво да им гледам на комунистическите градове и комунистическото им строителство в Радомир и Перник

Ние сме умрели да ни идвате.Както пишат южно европейците с развит туризъм Стойте си у вас.

Ако искаш да знаиш там кадето живеия е страхотно! Всичко е оредено и подридено. Чисто е по-улиците и хората са много интелегентни. Всичко това го нияма в балгария.

Ако от България знаеш само тези два града, наистина няма защо да идваш. Любознателният човек първо чете, после дава мнение. Чичко Гугъл предоставя големи възможности.

Не че ме засяга, но когато има туристи има и пари за ...всичко. Виждаме че у нас сме на другия полюс и искаме качествени туристи ама няма. Така че пълно щастие няма.

Бизнесът печели а обикновените хора го отнасят.

страна забогатяла от туризъм,и в Доминиканската република има силен туризъм,ама богата ли е,от туризъм забогатяват една шепа робовладелци и никой повече

поантата

Само тази дума ли знаеш да пишеш под всяка статия :))) ?

След като искат да ограничат туризма в собствените си страни, да не ходят и те самите никъде другаде, да си стоят у дома. Но, интересно, и в Дубровник , и във Венеция не забелязах неприязън към нас, туристите. А църквата, която се вижда на снимката във Венеция, беше съвсем празна.

abasador

знаех си, че има нещо гнило в Дания. От години туристическите борси, агенции, институции и други подобни ни заблуждават, че харчат 10 до 15 % от печалбите си за да рекламират в цял свят, най-търсените и предпочитани дестинации.... Но ето на, оказа се, че има наплив на туристи към определени южни места в Европа, но местните предпочитат мигранти и бежанци, защото изглежда има защо. Ей господа от Ройтерс, взимате си дипломите за журналисти (ако имате такива) на пирона там, където и царя не ходи сам и.... ги употребявате по предназначение! Лек ден.

abasador

P.S. извинявам се, грешки човешки.... ....взимате си дипломите за журналисти (ако имате такива), забождате ги на пирона там, където и царят не ходи сам и.... ги употребявате по предназначение! Лек ден.

ръган...тихо да на разсърдим скандинавците!

А нашите власти ще ограничават правенето на туризъм по северното черноморие.... Казват заради Натура 2000, така казват !?! Интересно в южна Европа няма такава Натура !?! Въпросът е дали заради Натура или натуралните имтереси на нашенски натуралисти... В интересно време живеем!

Съхраняването на природата не ограничава туризма, а напротив- дава възможност за привличането на по-заможни гости, а не на английски подрастващи, дошли заради евтината пиячка. Но за да стане това, трябват умения и вкус.

Барселона е град за чудо и приказ и колкото и пъти да се ходи там, пак има нещо ново за откриване, гледане, усещане! Разбирам ги жителите, за които имам повече от приятно впечатление, но това са "рисковете", когато живееш в един от най-приятните и уредени градове в света! Ненормалното количество туристи не е добър за никого - нито за местните, нито за туристите.

"...остров Палма де Майорка"?!?!?! Острова е само Майорка , най-големия град е Палма де Майорка!!!

Прав си, ама при условие, че цялата статия е бутафорна, това е най-малкият проблем...

Най-големиЯТ град е...

Не ми гледаи грешките важно е садаржанието!!!!!

Да беше за белязал и "островЪТ"...

И в София трябва да има протести. По центъра вече можеш да чуеш всякаква реч, само не и булгарска. То не е испанска, италианска и подобни. Абе айде баста и контрол. Дошли тука че им е евтина. Трябва да стане като едно време - Балкантурист им обменя доларите за ваучери при курс едно към едно и айде да джиткат. Те трябва да носят пари, не носят ли - чао, не ни пречете. Ами че те най-големите мизерници се мъкнат тук по морето, разни изпаднали германци и чехи. Че им е по-евтино - за какво а ни тия прошляци?

Няма съмнение, че туристите създават проблеми - мърсят, вдигат шум, нарушават спокойствието на местните жители. От друга страна, ако в споменатите градове секне туристическият поток, какво ще правят стотици хотели, ресторанти и магазини, живеещи от туристическия поток? Тези градове заработват много пари от туристите, тъй, че трябва да се примирят с тяхното необходимо присъствие.

ако искат... турция голяма и с доста богата история и цултура...

Туристи нека идват !!! Но трябва да плащат по 1000 евро на ден за ВИЗА( 30 хиляди евро за месец), още преди да дойдат в някое Българско Посолство в Чужбина. Отделно да си плащат да спят по хотели и да се возят с таксита и да купуват хляба по 10 лв на брой, а месото- по 50 лв на кг. И като им свършат парите или им изтече ВИЗАТА, нека се махат... Като се върнат в страната си чужденците, да разказват за България и да кажат че не може всеки дивак и абориген да дойде тук на екскурзия... А Арабските просяци и Башибозуци, нека да бягат НАДАЛЕЧ от БЪлгария и Европа. Всички дошли араби като "бежанци", нека да се махат, за да не се налага да ги убиваме.

.. Просто, Господ, направи грешката, да ни позволи да се наплодим твърде много на майката земя ..... Не съдя, просто очитам ..... и очаквам Господ първо да си прибере обратно господа Цигането !

Защо мислиш, че си по-ценен от цигането?

и на нас кореняк варналиите ни омразна от туристи, от общината вече инициираме контрол над туристите и българските селяни които задръсват варна!!

Какви български селяни те гонят бе чукундур, те българите отдавна не идват в скапаното ви гето бъкащо от руски обезяни.

(И на мен ми омрЪзна от неграмотници с претенции, но ви търпя, а и ми се налага да ви чета простотиите,

Още един псевдо варненец, само от една дума си личи.

решително намаление на човеците плюс решително обедняване на човеците забраняване на жиесемите забраняване на фотокамерите забраняване на колите забраняване на параходи за разходки забраняване големи и малки самолети ....абе...всичко да се забрани така ще спасим света от ....кво беше

Тея пък...