Синдикатите се жалват в ЕС от ”агресия” на бизнеса

КНСБ и КТ "Подкрепа" ще сезират всички международни институции агресията на ръководителите на национално представителните работодателски организации

Обратно в новината

Коментари - Синдикатите се жалват в ЕС от ”агресия” на бизнеса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

+ 10000000000000000

В големите заводи ,например в Девня има синдикати и договорите за работа са колективни с много добри клаузи за персонала ,а собствениците са чужденци французи.Изключително добра синдикална дейност! Но като цяло самите работодатели мразят синдикатите ,защото им пречат да злоупотребяват с правата и особено българските трудно допускат синдикати в предприятията,а трябва да е задължително!

+10

Най-после и синдикатите прогледнаха за истината, че нашите новоизлюпени капиталисти - в плен на безумната си алчност - започнаха да се държат като диваци и варвари. Не може някой да бачка на друг за 300 лв, за да може този друг да си живее като Крез. Тепърва младите ще почнат да четат "Капитала" на Маркс и да преоткриват термина "капиталистическа експлоатация". А може и да се запитат дали не сгрешиха техните родители като скачаха по площадите преди 25 г.

Отново си права,тия нашите алчни робовладетели се чудят как да не даат пари,та класа им пречи.Ненаситници имайте малко милост,защото забогатяхте по нечестен начин А пък тия от ЕС за загриже и за хора извън ЕС, а ние техните данъкопладци не ги интересуваме.Това минава всякъкви граници,но и нашето търпение ще свърши.Те разбраха,че нашите политици са едни гъзолизци, алчни не вземат никакво оношение по належащи проблеми

Не е грешна демокрацията,защото силата й се основава на правила и законност!Проблема е,че много бързо народа беше ограбен ,мутрински времена,а законодателството почна да се променя едва с предприсъединителния договор с ЕС ,но крадците вече бяха забогатели и си купуваха политици и съд!Доста време беше загубено! А относно синдикатите,привествам това което са написали,защото чашата преля и наглостта на работодателете взе връх!Обидиха обществото,синдикалната дейност,арогантно държане,така не може да продължава!Дори не е ясно колко данъци плащат техните предприятия и дано се даде гласност!

какъв бизнес какви бизнесмени ако има едно лесно и да не плащат на работниците та да става още по богати а народа или по точно работниците кучата ги яли ако може да им работят и без пари за да натрупат повече богадсгтва ех народе сам си си виновен

Se taia

Ех този народ беее, кой му пречи да си развива собствен бизнес? Като не ви кефи да работите за някой, намерете ниша и си развийте собствен бизнес, никой не ви спира! Ама нали искате да ви е хем сигурно хем да не поемате рискове, ами не става бе пичове!!! Или поемаш риска и започваш собствен бизнес, или бачкаш за някой и не мрънкаш - просто е.

по аналогия: нахранете синдикатите и орежете заплатите на дъртите работници,те няма къде да ходят и дойде време да си платят за пасивността си и овчедушието!Годните млади отдавна ги няма и скоро няма съвсем да ги има!

След има-няма десетина години и ти ще си дърт и овчедушен :) Времето си лети ей така безметежно ...

Не се жалвайте, ами организирайте една яка стачкакато гърците.Знае ,се обаче,че у нас синдикати НЯМА.Те са бутафорни.

Именно, у нас синдикатите са проформа, вдигат врява (пишат, и дрънкат и до там)и реално нищо не се случва.

След няколко години като навлязат роботите и започнат да отнемат работата на хората, синдикатите ще се жалват на арменския поп. Не, че съм фен на роботизацията, но всикчи тези хрантутници ги чака една голяма изненада.

Това, че във фирмите им създадени с откраднати след комунизма пари отглеждат търтеи си е лично техен проблем!Просто мениджмънта им е такъв измислен! Държавата да се сезира за тия дето се правят на отворени дали плащат всички данъци, дали плащат осигуовки на реалните пари, дали спазват всички закони по охрана на труда, дали дават пари под масата извън тези на които ги осигуряват,спазват ли работното време, имат ли договори със всички работници?????-силно се съмнявам,в нито една часта фирма в която съм работил не се е зпазвало и едно от тези неща!

КОЙ подари на Домусчиев стадион? КОЙ подари на Домуса сума работещи предприятия? КОЙ лансира тоя наглец? Отговора е: онзи, който като се погледне в огледалото вижда ПЕЕВСКИ!!!

За първи път в живота си чта смислено писмо, написано от нашите "синдикати". Ма можели занчи, ако поискат. А защо досега не искаха? М? За мен отговорът е един - просто и чисто от КРИБ и другите организации спряха да им плащат... А когато парите започнат да свършват, воят е най-силен...

Всъщност агресивни са синдикатите и доста са прости. Моля, посочете поне един синдикалист от публично известните с интелигентна физиономия. Те се опитват да действат от позицията на силата, работодателите се опитват да обясняват, но насреща е само посредственост. Не искам да ме защитават такива синдикалисти!

Тъй като те гледам, ти нямаш нужда никой да те защитава, и сама добре се справяш с лизането на заници и целуването на гъове.

"...надбавките за стаж. Работодателите настояват той да бъде премахнат. Освен това те искат премахване на минималната заплата и минималните осигурителни прагове." Аз като казвам, че бизнесът ще поиска и работниците да плащат, за да работят за гоУемите бизззсмени....

Se taia

Ми стани и ти бизнесмен бе, кой те спира. Много сте компетентни иначе...

314 лв, до колкото искат да смъкнат МРЗ - струва сигурно само ваксата за коса на другаря Домусчиев :), за която много се е трудил ...

Окей бизнеса щом иска да вземе и малкото коеето е останало на трудещите се,предлагам: всички трудещи се да поставят условие или вдигате заплатите на 1000лв или напускаме. Да видим кой кого. Всички тия измислени бизнесмени (ха ха бизнесмени) имат огромни кредити за да копуват яхти и самолети. Само един месец бездаработят фабриките им ще банкрутират и ще станат клиенти на данъчни и прокурори. Щом те искат да ни унищожат поне ние да им нанесем удар!

Ами добре, поставете условие. Може ли още днес да го направим? И като отидеш после в магазина и видиш хляб по 3 лв и сирене по 15 лв, защото в тях е калкулирана новата заплата на работника, ще поставяш ли още условия?

ПОДКРЕПЯМ СИНДИКАТИТЕ!

Приказката, ,,крадеца вика дръжте крадеца" е в пълна сила за представителите на КРИБ.Всичката тая комунистическа измет е зза разследване и затвора. Нека тия нискочели ,,бизнесмени" да докажат как са забогатели,какво притежават сега и плащат ли си данъците. За една от тези личности зная как е давал пари под масата на работниците. Когато вчера слушах част от изказванията им и езика с който си служиха разбрах,че за България светло бъдеще няма. Прости, арогантни ниско иинтелектуално ниво лакони за още и още. Ако им видите авио парка,авто парка яхти и недвижима собственост ще разберете,че ссъпричастност с другите при тези изроди няма. Е ще завършпа с още една поговорка ,,на зла круша зъл прът"Тия само когато губят пари,тогава разбират що е мъка. Да ги накараме да страдат!!

Вчера ли беше, четох за Вапцаров тук (в дира). Имаше коментари от рода на гаден комунист, терорист и какви ли не глупости от разни дали прости или поръчкови индивиди не знам. Но е факт едно, когато четеш "Немили недраги" на Вазов и виждаш истината за борците за свобода и отпосле управляващите. Та тези "комунистически" боклуци, които в края на "режима" си разпределиха куфарчетата с парите на народа, заработени от нашите, вашите и дори техните родители, те нямат цвят, те нямат мирис, родина нямат, съвест нямат. Една самозабравена паплач, която мисли само и единствено как да граби като невидял. Сега, след толкова години започнах да разбирам народния съд, който избил бизнеса. Дано дойде ден, когато и тези продажници ще си получат заслуженото!

На мен ми избягаха 80% от приятелите и познатите в чужбина заради ниските заплати в София!!! А представям си,какво е в провинцията,където заплатите са чист ужас и всичко живо поголовно се изнася...

За съжаление, нашите "бизнесмени" не търсят знаещи и можещи специалисти, а такива дето се мислят, че знаят и могат. На такива могат и да им пробутват мижави заплати, щото те се знаят, че трудно ще се утвърдят в следващата "фирма". И да се разберем - дипломата не работи ! Почти на 50 г. съм, и мисля сериозно върху възможностите за работа в друга държава. Тук няма бизнес, има само "бизнес".

Божидар Данев,Васил Велев,Домусчиев - най голямата мърша в България!!! Алчна измет,натрупали милиони от далавери,подарени им заводи,точене на еврофондове,създали мафиотската КРИБ и вместо да се борят за излизането на държавата от катастрофата в която е,те все повече я рушат!!!! Забележете,че тези са все "бивши" комунисти и членове на БКП! Уродливи мутренски бизнесмени!!!

Ама и едни синдикати имаме...голяма работа!

На такива песимисти робството им ще е вечно,но не мисли,че хората не уважават труда си и си търсят правата.

Правителството да информира обществото относно следните основни точки: 1. Каква е рзликата между средното заплащане в частния сектор и държавната администрация - от няколко дни се тиражира слух, че има фрапираща разлика в полза на държавните служители. 2. Каква част от работнит места в България са осигурени от т.нар. "индустриален капитал" на местните феодали и каква - от чуждестранни компании? Зашо втоите не само че не протестират, а напротив - канят специалисти от чужбина да работят в България?

Много вярно! Големите чуждестранни фирми инвестират в обучение, подписват КТД и пр. осигуряват придобивки. Но Ганьо Балкански иска само да граби.

В БЪЛГАРИЯ НЯМА РАБОТОДАТЕЛИ,А ИМА САМО РОБОВЛАДЕЛЦИ!!!!Това е самата истина,робовладелци и работещи роби!!! Робовладелците са арогантни и алчни,нагли до безумие,готови са на всичко за да запазят парите си,продават и майките си,но парите са над живота,над хората,над народа,за тях парите са БОГ!!!! Българските алчни робовладелци докараха държавата до тотална катастрофа! Това е мафия,това не са работодатели! КРИБ е чиста мафия! Всички знаем,кой е Домусчиев и с какво се занимава! Намазана, гелосана бизнес мутра! Данев е същия,крадци на еврофондове,свръх богати и нагли!!!! И не само това,далавери около тях колкото искаш,но държавата е с тях и ги покрива...

Работодателите няма защо да пищят от минимална работна заплата, защото на такава заплата не са добри специалисти, а най-ниско образовани и платени служители т.е. не специалисти. Като искат специалисти да не се влияят от надбавката за трудов стаж, то съвсем спокойно могат да им дадат по-висока заплата от други на същата длъжност, щом преценяват, че са по-можещи и знаещи. Така например за трудов стаж на някой ще му плащат 100 лв., а на добрия млад специалист работодателя може преспокойно да му добави 200 лв., щото според тяхното твърдение той е много по-знаещ от стария. Ама не им се давааааааааааааа.

Крайно време е тези съвременни кулаци да се настъпят! Много се ошишкаха и се самозабравиха! Хората мизерстват, а те богатеят незаслужено!

Ако сме демокрация - да се направи референдум и резултата, ако трябва да се запише с големи букви, като закон и да не се разсъждава кой какво искал иска да маха от малцинството над мнозинството.

Браво на синдикатите!!! И аз това казвам , че явно има някакъв план да се премине към по-нечовешки и от Американските нео-либерални методи на третиране на работниците. Какво ли не поискаха тия, така наречени "работодатели" и то с такава агресия и наглост...има нещо неприятно зад цялата тази история..имаше и други статии какви безумия искат да приемат тия работодатели...няма да е зле синдикатите да сумаризират всичко и да тръгнат по медиите да се даде гласност, че иначе лошо...

Знаете ли кой е Васил Велев. Първи Секретар На Районния Коитет - Район Искър-София, ЦК на ДКМС и ЦС НА тнтм. Фондация "Еврика", която на се оглавявя от Станка Шопова - ЦК на БКП и Любимка на Тодор Живков. Тази част от своятя биография, Псевдокапиталиста старателно е крие. Другаря Велев, народни привитизационни бононве заграби, а не закупи - няколко предприятия /Чрез Мошеническия Стара Планина Холдинг/, като до сега не инвестирал една стотинка, а само екслоатира и руши. И същия предствлава номенклатерната Асоциация на Индустриалния Капита- и това Е- ОТ КОМУНИСТ КАПИТАЛИСТ. тОВА СА НОВИТЕ БОГАТИ, И ЗА ТОВА България е на този хал и разруха. Но най-малко той може да дав предложения на синдикати като Работодател, той е един от най големите крадци и измамници но навата ДЕМОКРАЦИЯ!!!!!!!!!!!

Да добавя. Аз лично познавам Велев от времето, когато бяхме заедно в казармата, в Пловдив. Това беше най-слузестото и гнусно същество, кръшкач, мързеливец и пълен некадърник. Още тогава беше ясно, че има здрав гръб и го скатаваха от служба. Никак не се учудвам от по-нататъшния му път, пък и другите измислени герои от така наречения бизнес елит с нищо не му отстъпват.

Синдикатите са крадците!!! Липсата на всякаква промяна, увеличаване на цялата бюрокрация и липсата на идеи за подпомагане на бизнеса, за да получават хората нормални заплати, това им е дейността през последните 27 години.

В развитите икономически западно европейски страни има синдикати и те не позволяват своеволия на бизнеса.Там работещите имат права и ги отстояват с помощта на синдикатите.Мисли и не пиши глупости!

Прост елит - слаба държава. Под заплахата да им намалеят джобните за бентлита и яхти, нашите назначени "бизнесмени" побесняха. А не виждат, че основната причина за емигрирането на младите напоследък е ниското заплащане на труда им. Вредни са тези новобогаташи за България, но за съжаление няма кой да ги озапти.

за трудовия лагер - кариерата Скравена. Но като наблюдавам работодателите, скоро ще превърнат цялата страна в трудов лагер, а работодателската организация в робовладелска.

Тези "работодатели" са синове и внуци на създателите на трудовите лагери. Естествено е да са нагли, алчни, арогантни и кръвожадни. Като истински робовладелци