Горанов: Добавките за стаж не са на дневен ред

Класът "Прослужено време" не е в дневния ред на правителството, обяви пред журналисти финансовият министър Владислав Горанов.

Обратно в новината

Коментари - Горанов: Добавките за стаж не са на дневен ред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Горанов да не се услушва, а да се присъедини към протестите на хората за преизчисляване на старите пенсии и да намери необходимите средстства. В противен случай протестите ще станат масови и бъдещето на финансовия министър ще зависи изцяло от ощетените стари хора.

Чакам си мойта.Нестава да взимате от едни ,за да давате на други.

Какъв ви е проблема господа бизнесмени, след като някой незаслужено вземадобавки за клас а е пълен некадърник можете спокойно да го съкратите.защо за няколко процента некадърници да се лишават от заслужено възнаграждение можещите, знаещите и усърдни в работата си работници и служители.Вкараните класове в основната заплата означава даване на големи заплати на наши хора или наши роднини, независимо че не си вършат работата.Младите специалисти наистина трябва да поработят няколко години за да си заслужат възнаграждението. Погрешно е схващането че образованието е панацеята за просперитета на България. Всеки един некадърник с платена диплома ще иска да бъде най-малко директор.

Те са от друга планета, остави ги, лайнари!

ЗАПЛАТИТЕ, ГЛУПАКО ЗАПЛАТИТЕ ПОСЛЕ ЩЕ Е КЪСНО ВЕЧЕ

От двете страни на горанов как добре стоят две бивши ченгета от ДС-Цв.Симеонов/председател на БТПП/ и Е. Иванов /КРИБ/. Мила родна картинка,в полето копа стринка а ченгетата са ни работодатели Как да е добре бе другари. Просто няма начин. Нали, другари?

смешно е т.нар."частен бизнес", който не плаща за професионален опит" да има претенции, известно е, че там са най-големите нарушения на КТ и правата на експлоатираните работници, крайно време е така наречения "частен бизнес" да си отгледа кадри, т.е да си ги поръча, да заплати обучението им и да ги назначи на работа.Преди време този "бизнес" се оплакваше, че няма шлосери, стругари и т.н.,обаче има такива кадри и още как, ама никой не иска да работи за 400-500 лв., дайте им заплати от 2000лв и тогава искайте да работят и те ще работят по европейски, определено считам,че "частния бизнес" не е дорасъл да дава акъл при наличия на спекула в дейността си

Тия наглите,трябва да бъдат съдени,най малко за обида!То не бяха обиди към работещите,към хората със стаж, към синдикатите,сякаш тези "работодатели са дали нещо или са повишили жизнения стандарт,абсолютно нищо такова !Данъците навън,Домуза от 2000 души в БМФ,останаха 200,за по лесно,що да плаща осигуровки на моряци,да се оправят,корабите под малтийски флаг,и колко други още!И другите около него са същите!Я да проверят колко данъци плащат тия работодатели,какъв БВП предоставят,колко имат офшорни компании,какви капитали се изнасят,какви заплати на служителите си,как са придобили собствеността,и как са ощетили държавата?

ги е страх от нас - всичките са за отпадането на класа, ама не го прокарват в парламента... а Баце никъв го няма... щото ще види големия...

от канесеебето каза по тв, че замисълът на мръсниците бил друг - да използват стажа като разменна монета при взаимен компромис и да почват да ВКАРВАТ ЧУЖДЕНЦИ! КАКТО СИ ИСКАТ! РАЗБРАХТЕ ЛИ ЩО ОТ 1 Г. НИ ПРОГЛУШИХА УШИТЕ С "НЯМА КАДРИ"?

Аха,да бъдат образовани,но на ниски заплати,а наемите им да са 300-400лв.Търсят балами!Затова ли е този смешен плач за минималната работната заплата и сега със класа на хората със стаж?

Съседите ни имат по-дълъг сезон, разбра ли?! - недочел и недоучил дрънкач!

Ако никой не е готов да плати повече за труда ти от работодателя ти, имай поне малко здрав разум, дръж се прилично, не клевети, не злослови, уважавай фирмата и собственика иначе ще се бориш за социалки!

Аз падам от ниският клон,ти му мисли,ЧЕ ОТ ВИСОКО МНОГО БОЛИ!!!!Работа има навън!

Ако никой не се интересува от квалификацията ти, освен работодателя ти, имай поне малко здрав разум, дръж се прилично, изпълнявай си задълженията, уважавай работодателя си и колегите, иначе ще си останеш ровещ по кофите недоволен мрънкач!

скоро няма да има и кой да мете улиците !

За това си има машини! Ефективни, бързи и икономически изгодни!

Има и още един оважавай този който ти изкарва парите,че без работници си МУШМУРОК

то уважението си е уважение,но трябва да е взаимно и работодателя трябва да не краде от заплатите на работниците!Всички отиват да работят и работят,като работещи бедни в БГ!

Строителна фирма търси персонал : Счетоводител - 600лв на месец Изисквания: - Висше образование - Компютърна грамотност - Английски език - Приятна външност Строителни работници - 600лв на месец Изисквания - няма Работи се и в почивни дни.

"Работник се напи в работно време и заспа!"

аз съм един търтей с 43 години трудов стаж,от които тридесет на едно място.нямам нито един ден прекъсване.предстои ми пенсиониране.възмутена съм и ме е срам от това,което се коментира.управляващите не се справят.който може да напуска държавата.

Труда струва толкова, колкото някой е готов да плати! Труда е стока и има цена! Ако нещо струва 1 лв, не можеш да го продадеш за 2 лв!

Не можеш да работиш с компютърни програми, бавен си, АРХАИЧЕН и неефективен! Да си чувал, че човек трябва да се учи цял живот. Твоя работодател, дето така напоително клеветиш, се бори всеки ден с конкуренцията, а ти само ревеш!

Нахален си и ти го знаеш!А това че работодателите са прости,е друга тема!

Тези ,,кадърни..бизнесмени ще останат сами да си работят,както са я подкарали или с няколко неграмотни мангала незнаещи български и тогава друга песен ще запеят но ще е твърде късно,но нали са си цървули по природа с дадени им парички и рамо чужди бавно схващат,какво ги отчаква!

"Който плаща, поръчва музиката". Работодателя плаща заплата и данъци! Работодателя има право да изисква от работника в рамките на работното време. Работника няма право да държи сметка на работодателя. Работодателя има само задължението да спазва законите!

и пропусна последното правило: Работодателя без работника обявява ФАЛИТ

А работника без работодателя умира от глад и студ!

Тоя домус гелов що си дъвче вратовръзката на снимката?

Щото му вкарали гол от засада зад мрежата!

Който не е гледал Вечерната емисия новини на БТВ да гледа. Там лъсна цялата истина какво искат реално Мутри като Велев , Данев и Братя " Гел " Мания а именно формула по която МРЗ да е 430 лв (при 460 лв сега и 520 лв януари) т.е натискайки МРЗ надолу да натискат и средната заплата надолу което ще удари още по-голяма маса хора. Да Живее Мутро-Демокрацията у Бустаня

Кой ти дава право мързел недоучил да клеветиш хората!? Айде къш!

Цитира новините,а като гледам какъв простак си и никакъв интелект едва ли ли имаш средно!

Ако си към синдикат не могат да те пипнат на работното място, отделно с увеличаване на стажа се увеличава заплатата плюс корекция за инфлация. Всичко останало е примитивно

Всичко може стига да имаш грамотен юрист! Но като гледам тези с висше незавършено само си търсят оправдание за неграмотността си!

Всеки бизнесмен да си определя сам клас, стаж и т.н. Класовете и надбавките се слагат в КТД от синдикатите, а не в Кодекса. Това наистина е отживелица от соца. Ама като няма политическа воля ще си ги гледате там още дълги години.

Абе що не ходиш при токущо завършил доктор, а търсиш човек със стаж и опит! Това не е от соца, това пазара го има от преди соца в главите. Класа прослужено време не е задължителен, другаде е проблема!

, че при неподготвени бизнесмени ще дойдат "подготвени човешки ресурси".

то на пишман бизнесмените космоса им е крив, като немогат да плащат нормалви заплати значе, че за нищо нестават, да фалират

На пишман работници без квалификация, работодателя им е крив!

Абе някой знае ли какво е работил Велев по времето на соца ? Ами Цв.Симеонов, Евг. Иванов ? Бас държа че са ченгета. То на лицата им е изписано. Какви работодатели са това,кави БТПП и т.н. та всичко това си е ДС бе хора. Ама до кога ? Ами няма ли вече край този филм и сценарий.

Този клас за прослужено време е минало и оставен само при дуржавните служители.Пример:Градският транспорт.Пенсионера който работи там взема два пъти и малко повече от този който има 3 годишен трудов стаж.Системата е сбъркана.И допълвам пенсионера е на 53 години а този с 3 год. Трудов стаж дали ще стигне неговите 53.

Правителството реве, че ще вдигне учителските заплати. Ама преди да ги вдигне, ще вземе едни 150 лв. от заплата на тези, които имат 30 години стаж като такива. Хитро, а?

държавните служители в НОИ нямат КПВ!!!!

Вие с минусите сигорно сте от чиновниците или пенсионерите,не сте за младите а гледате да ги прокудите от Държавата.

А защо чорбаджиите не кажат: - ще подобрим условията на труд - ще дадем социални придобивки - ще създадем работна среда като в ЕС - ще увеличим заплатите Да покажат първо какво могат чорбаджиите, ако трябва пробно за една година и тогава да посочат, че класа им пречи.

Нека първо работниците да покажат как могат да работят, преди да искат повече, за сега толкова са изработили!

Когато не можеш да осигуриш МИНИМАЛНИТЕ условия за това нещо да съществува, било то бизнес или нещо друго, просо не го прави. А не да искаш да се върне обратно робовладелския строй.

Пич работя в чуждестранен офис. 3 години сме награждавани с похвали че офис с два пъти по-малко хора е направил два пъти повече проекти. Не ми говори за производителност, защото си заслужаваш шамарите! Нагледах се чуждите колеги как са с по 40 дена отпуска, а ние с 20. Как те с новогодишния бонус си купуват нова кола, а ние нямаме, защото по закон в България нямало такова нещо!

Работниците са го доказали, никой не се враща. Щом толкова години 2 милиона не се вращат, сигурно могат да работят.

не се ослушвайте, а дигайте заплати, щото приключвате!

Кой си ти да казваш, какво остава и се развива и какво приключва! Ти една прилична заплата не можеш да изкараш, а искаш акъл да даваш на света! Скрий се в дупката си!

раята, аве още ли не сте направили нац. стачка бе! държат ви на африкански заплати 30г!

Другите хора са доволни от живота си. Ти си единственият недоволен и пискаш ли пискаш, значи проблема не е в хората, а в теб самият!

Защото сме мишоци. 500 години са си казали думата. Все който е имал ген да се бунтува турците са го убили. Останали са само с послушния ген, с ген клепащи другарчето, и робския ген ...

България се развива добре и върви напред! Естествено аутсайдерите са извън обществото и не могат да го забележат!

Този толкова коментиран "клас прослужено време" много отдавна е премахнат негласно от много работодатели. Идва нов работник и няма начисление на клас и получава заплата примерно 600 лева, защото на стария работник или служител заплатата като бруто е 600 лева, но има клас примерно сто лева и щат 500.00 лева. Питам не е ли лишаване от клас, къде се разликата????

Така е. Но ако работиш за една компания 10 години те трябва да платят 6% отгоре. Мъка видиш ли! В нормални държави е 10% на година. Така ако си работил 10 години в тази компания заплатата ти ще се удвои. Идеята на всичко това е, че всеки специалист, ще получи гарантиран път на развитие. Например един млад специалист започва на ниска заплата, защото няма опит, но с трупане на опит до пенсиониране (40 години стаж) заплатата ще е 4 пъти по-висока! Така се гарантира един току-що завършил специалист, че ще има своя път на развитие и като се пенсионира и той ще получи възнаграждение като всички пенсиониращи се специалисти. Няма да има "прецакано другарче".

Аз работя в ИТ сферата. Не веднъж съм чувал извинението от мениджмънта на западната компания, че искат да ни дадат нормални заплати, но не могат чисто политически, защото общите заплати в България били ниски! Аз какво съм виновен, че мутрите ограбиха държавата и сега псевдо бизнесмени съставляват бизнеса? И същия всячески държи заплатите ниски, като за капак не плаща осигуровки и данъци? Държавата позволява всичко това!

Да бе да, те тези офиси са отворени нарочно у нас, защото заплатите са ниски.

Няма спор защо са отворени тези офиси. Но може да са 2 пъти по-ниски, а не 5 пъти, нали?

Характерно за банановите републики, в каквато нарочно искат да ни превърнат, и за съжаление успяват, са аутсорсинг компаниите, които се чудят дали да дойдат в България, Индия или Бангладеш (според това къде е най-евтино). А според това извинение излиза, че едва ли не им неудобно да плащат високи заплати, на ниските такива. Истината е, че никой не иска да плаща на гоите, а само да ги експлоатира.

А може би просто трудът ти струва толкова и това е нормалната разценка за него?!

"бизнесът" не иска квалифицирани кадри с умения (те се придобиват с опит), а евтини послушковци - папагали, лесни за манипулиране. Не случайно ги назначават такива и като този "министър" и в държавата.. Във фирмата ги направиха началници на под 30 г и сега реват - "нама финансови резултати" ами как ще има бе, негодници ))):

Няма проблем класът прослуженото време да отпадне като термин и да се замести с този, както е в другите държави от ЕС. Там тази добавка е съставена от 2 компонента - компенсация на инфлацията + коефициент развитие на компанията. Така увеличението на заплатата не е по-ниско от 10% на година! Не стига, че работодателите в България плащат най-ниските заплати в Европа, абсолютно ненаказано не плащат осигуровки и данъци на 100%, но адски нагло искането да не се актуализират заплатите с нищо! Така държава не се развива!

С какво право клеветиш българският бизнес, че не плаща данъци и осигуровки!?

С това, че заплатата се плаща с превод и на ръка! С цел неплащане на осигуровки и данъци! Само чуждестранните компании не си го позволяват, поне за сега!

С правото, че може би човекът е лично потърпевш, а и да не е, познава поне 10 такива познати, които фирмите ни ги осигуряват върху реалните пари. Това не е някаква публична тайна и нека припомним, че по закон укриването на осигуровки вече го криминализираха. Само на хартия обаче. На практика огромен брой фирми укриват осигуровки.

Всеки нов строй носи белези и от стария. Яко печелившите предприятия при стария строй увеличаваха процента на прослужено време от 0,6 на 1 процент и повече с цел да дадат малко пари на работниците и служителите, нямаше друг начин, а на МВР 2 процента / сега мълчат нали защото си докарваха още половин заплата/ Този номер при новия строй се оказа порочен и рано или късно ще го отменят. Трудът трябва да се заплаща както трябва, реално и точно. Работодателите лъжат, че в България производителноста била малка, има предприятия който хората работят както на запад, а получават по-малко защото алчноста на българския бизнес е пословична, нямат морал, това е големия въпрос, там трябва да се чупят глави.

Дали твоята алчност не твърде голяма и дали няма да счупиш твоята глава! Ако продължаваш да клеветиш и да заплашваш ще получиш законно преследване и наказание!

абе махайте го тоя клас, и заплати не давайте, да се дигнем и да се махнем всички накрая от кочината,да свършва тая мъка, деба държавата ,деба бизнеса, деба народа прост!

Ами махай се! От такива, като теб България е на чиста загуба!

"Увеличаването на службата не означава подобряване на качествата " - когато фин. министър още не се бръсне... аве момче, откога почна да ги разбираш нещата? Или си мислиш, че като си станал с връзки министър на 30 г. ного разбираш от финанси? Напротив, значи, но ще го разбереш след 2-3 десетилетия работа, момченце!

Ако от 10 години натискаш едно копче, с нищо не си по-добър от тоя дето го натиска от 10 минути!!!!!!!! Защо да ти плащат повече?! Да не си антикварна вещ да ти се вдига цената!?

стига опорниу точки тролчо... По- добър съм от завършващите инженери, щото имам 20 г. опит и там , за където са тръгнали, аз се връщам! анадън му? Ти кой искаш да ти оправя колата - с 10 мин. стаж или с с 10 г., а отворко?

Новина отпреди 15 минути - "бизнесът" настоява за 314 лв. минимална заплата (сегашната е 460 лв.). Който не вярва, да провери новините. Тази гнусна "бизнес" партия трябва да бъде обявена за терористична организация и заплаха за националната сигурност. Тъпите мутре затова са тъпи мутри, защото не се отказват до последно, докато не стане тяхното. Цял живот с бруталност и рогата напред, а сега си мислят, че и държавата е тяхна.

Като си полезен за 300 лв нямаш право да получаваш повече! Никой не ти е виновен, че си мързелив михлюз!

ами що ревете "няма кадри" тогава, говедо?

Или си трол, или ако наистина мислиш това, което пишеш заслужаваш да видиш какво е пълна мизерия. Минималната заплата трябва да покрива минимума за живот. С 300 лв. не можеш и сметките да си платиш. Домус Ага и компания като искат роби за без пари, да ги търсят в Северна Корея, както самите те се бяха изказали, но не вярвам и там да им се отвори парашутът. Или да отиват в сивата икономика или друга държава, но не да променят насилствено законите в държавата. Гнусни рекетьори и подчовеци, това са те. Натискат законно избраното правителство да прокара техните интереси с пистолет в главата, защото те са силата и искат те да дърпат конците. Директно в деветия кръг на ада им е мястото на такива като тях.

при капитализма е така, алчността е водеща. Ако може да се работи за колкото се може по малко пари, ако може работещите от време на време да се сменят и да им се бие шута като не им се изплатят няколко заплати. Също и да не им се плащат осигуровки.

При капитализма работодателите си пазят и обгрижват полезните, нужни и ценни кадри, и искат да се отърват от михлюзите.

Капитализмът не обгрижва никой, а експлоатира всички. Естествено, че всеки ще задържи ценните кадри, но ако намалят минималната заплата от 460 на 300 лв., това ще стане предпоставка всички чорбаджии да плащат по-ниски заплати. Никой няма да вдига заплати на добра воля или само защото някой е цененен кадър. За какво реват мутрите - премахнете всички държавни регулации, оставете ни да бъдем като в дивия запад и ние, боговете, ще колим и бесим. Ще решим на кой да вдигнем заплатата (т.е. на никой), ние сме богоизбраните, няма трудово законодателство, няма гарантиран минимум и защита на работника. Ние, престъпниците и експлоататорите, сме НАД държавата. Това искат те.

при съветския капитализъм... я кажи нещо за западния капитализъм, а? важат ли ти моабетите за него?

"Работодателите" в България са сборище от комунисти/криминални престъпници.Прекарайте ги на полиграф и гледайте по колко ..стотин години заслужават да лежат в затворите.

Всички работодатели са престъпници!? Ти от коя психиатрия си избягал!?

Но тези, които самосиндикално са се провъзгласили за "бизнесът" в България. Тези и тяхната новоизплюпена "работодателска организация". Подобни долни и гнусни изнудвачи, които по такъв явен начин да се набиват в очите на хората, не е имало от много години насам в България. Явно вече тук се стига до дъното като държава, култура, цивилизация и перспективи за живот.

Добре де Ханс,пробвай се:Хвани 10 броя работодатели и им направи по един тест с полиграфа да видиш,че 9 са абсолютни престъпници,а 1 се е научил да лъже и полиграфа.

От тази в с.Балей.С майка ти лежахме в едно легло.

да помислят как да заплащат по-високи заплати те мислят как да орежат, че и да има напрежение между хората! Като вземете 100лв. от едните какво става? Ми еднакво бедни ще са и двете категории!!! Разделяй и владей - а сега продължете да се карате по между си за радост на мутрите :)))) И да попитам за КТБ - защо Пеевски и Доган не са в обвинителният акт?

Заплатата не се дава, а се изработва! Като научиш това просто и основно правило в живота, ще живееш по-добре! Явно си свикнал да ти дават помощи и си се вживял толкова, че ги възприемаш, като заплата!

ползвате машини и техника от соца или втора употреба как да се изработи? Ти за производителност на труда чувал ли си? И си сравни какъв процент от разходите на една фирма са заплатите туки оттатък в белите държави! Сега ми кажи за Пеевски и Доган като си умник ;)

ползвате машини и техника от соца или втора употреба как да се изработи? Ти за производителност на труда чувал ли си? И си сравни какъв процент от разходите на една фирма са заплатите туки оттатък в белите държави! Сега ми кажи за Пеевски и Доган като си умник ;)

Колко от работещите в България получават това което пише във фирмените разчетно-платежни ведомости?

Капиталистическия пазар на труда не е като социалистическия. Капиталистите плащат за добре свършена работа, а социалистите харчат чужди пари. Синдикатите искат да се разпореждат с пари които никога не са изработели.

тук не е никакъв капитализъм нито демокрация, а някакъв вид мутро - ченгесарски шуробаджанак!

Така си оправдаваш сам пред себе си, собствената си некадърност и незначителност! Ама всички други знаят, че си смотан!

смеят ли да го премахнете. тоя път ще има революция.

При капитализма е така, по-способните хора печелят повече! По конституция частната собственост е неприкосновена! Който не го устройва да слага сочените дрехи и да отпрашва за Корея, ще му се зарадват..... и ще му платят повече...

Бойко да запомни ,корена на злото в България са подлогите на московското злато-ДСБСП- драгелевската банда и позитанската шайка са дупе и гащи,храчат ,саботират и рушат всичко изградено от Бойко,докато не увиснат на въжето като в чили с ескадрони ,жандармерия ,полицейски агенти,ловни роти и ловци на глави няма да има благодат ,добруване и демокрация за народа!

Какви работодатели бе ? Та то ченге до ченге.Роднина,милиционер. Е.Иванов, Ц.Симеонов-кави са бе. От кога ДСто ни е работодател ? Егати смешната държава.

Не държавата ни е смешна, а ти! Лежиш и си зинал една уста: искам, дай, не ми стига, ама да се помръднеш не бива!!!

Имаме приоритети,суджуци,рекети,подчиняване на съдебната власт,в наша полза,да решават делата както"юриста"Борисов каже,едни такива приоритети от същественно за нас значение!!