Ангелкова: Вече идват туристи от по-висок клас

15% е ръстът на приходите в туризма за периода от януари до май. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на пресконференция в к.к. Златни пясъци.

Обратно в новината

Коментари - Ангелкова: Вече идват туристи от по-висок клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Я питай хотелиерите дали има някакъв ръст. Скоро се оплакаха от отлив на туристи.

А как стои въпросът с паркоместата и махленските свади за тях?

до сега бяха с бухалки и боксове , а вече идват с мачете и електрошокове. Вдигаме се технологично

Ангелкова витае във все по-отдалечени вселени.

Ако я видят,съвсем ще се откажат,няма нужда да я слушат. Едни и същи думи и изрази повтори 3 пъти -беден речник и некомпетентност!

И по какво си личи този по-висок клас? По ритането на камериерки в хотелите ли?

Досега идваха с 5-ти клас, а сега - с 8-ми клас! Ура!

Мечтите са безплатни а дали са реални-друг въпрос.....

Ръст на туристите - 13 процента, на приходите - 15. И според министърката това е един процент повишение !!! Къде ги намира Винету такива неграмотни калинки?! Да не говорим, че има ръст и на цените, и на услугите, и 1-2 процента са си в рамките на статистическата грешка.

Не е необходимо да търсиш много, за да намериш неграмотни калинки! Хвърчат в изобилие, особено около ББ.

С колко висок клас идват ,но ти си гола вода.

Да, видяхме ги в Созопол

И преко нощ смениха структурата на посетителите - чужденци! Е, това само в ГЕРБ го има!

Тая тъпа, грозна и некомпетентна крава ангелкова повтаря едни и същи глупости, само и само да е в унисон с герберщината. Реалността е, че с хотелска база от 1968 година и необучен персонал от бившите съветски републики не може да посрещнем повече от евтии туристи бившия соц, румънци, поляци, руснаци, чехи и херманци с гдр-ейски акцент. То и на това трябва да му се радваме с такива министърки.

Ангелкова ,колко пари ви снесоха плажните мутри с шезлонгите и чадърите?

ееее не спряха да обиждат тия елементарни простаци гербаджии... и във винету не мился, че пише , че е редно постоянно да обиждате хората -висок клас, лош материал...А ти за кой клас се мислиш ма , ангелкова...колко си висша...надути садисти

:)) Абе ГЕРБерите, от къде ги намирате такива, бе?! "тенденция се забелязва - приходите да са повече от броя на туристите"?! Ми досега как е било - приходите са по-малко от броя на туристите ли? А иначе - ми тези 15% приходи в повече са си направо повишението на цените спрямо миналата година... И само преди дни тук в ДИР пишехте за "пълен разнобой между министерските хвалби и реалността в туризма" и как "родните туроператори прогнозират спад на туризма в летния сезон у нас"... Боже, моля Те - прибери си вересиите!

Ангелкова ; нищо не разбираш от туризъм !!!!!!По- добре питай камериерката ; която изритаха в главата за проблемите в туризма ; а най- добре се сменете с нея !!!!Тя да стане министър а ти камериерка ; ако ти стиска де !!!!Накратко : ОСТАВКА !!!!!!!

Тази министърка разбира от всичко друго, но не и от туризъм. Кои точно са " по - високата класа туристи", повръщащите младежи в Слънчев бряг, или пенсионерите по Златните? Добре е като се появява в ефир и си съчинява , поне да е изкарала един ден на бг територия, а не от френските и италианските курорти да си мечтае... Ако всичко беше 6+, нямаше бг туристи да окупират Гърция .

иска ти се много нали?

Да, права е министърката. Новите ми наематели са по-висока класа от миналогодишните - пият двойно повече.

Нали не деляхме Емропа на две скорости.Нашите некадърни политици публично определят това.Какво значи по-висок клес туристи.Всичките си плащат за да ги обслужват мутрите и лайняното ни море.Защо в Гърция ходят доста кинозвезди и всякакви баровци.Не вярвам нито Тръмп , нито кралското семейство да посети Слънчев бряг или някои смотан къмпинг с клекала в кенефа който се чисти от сезон на сезон.Кус кус вместо ориз в чушките.Цени на шезлонги и чадъри повече от пазарната им цена

Кинозведа,но от четири години ходя в Гърция.Там където ходя няма много българи.Най много ми харесва бистрата море,не се краде,обслужват те много любезно.разходаш се спокойно,в хотелите навсякъде климатици.В свободната зона оставиш си чадъра и постелки и никой не ти ги пипа,а когато взема шезлонг,също си оставяш кърпа ,пиеш фрапе и цял ден ползваш. Била съм и на пълен ол клузив ,невероятна храна,всички видове закуски,калмари ,прясна риба в изобилие,много плодове,а на плажа кафе ,сокове ,алкохол.Два пъти забавления,,гръцки вечери.Не правя реклама на гръцкото море,но внимавайте да не попаднете на хотели взети под аренда от българи,просто всичко побългарено,мой близки са ходили и ми разказаха .

От това правителство само лъжи слушаме.

Тези политици защо не ги водят отговорни за думите им. Правят изкуствена инфлация и го броят за прогрес ... срам за нея и цялото и правителство. Опс, забравих, те срама нямат и кльопат здравата пачка, а ние да се чудим какво и как ще работим, и НАП как точно ще свали и последната кожа от гърба.

И как го разбрахте, госпожо? Дипломите ли им искате? И ако няма завършен четвърти клас? Обратно, удома?! Щото, нали, прошляци не ни трябват...

Ще ви светна. Никой не знае колко и какви туристи идват в България. Нема такава официална информация. Всички туроператори крият данните за туристопотока от държавата, същото правят и хотелиерите. Боже мой, та общината и държавата нямат информация каква е легловата база на всеки хотел. За да спестят данъка, хотелиерите крият тази информация. Единствените данни, които са верни, са данните от КПП-тата. Но това е числото на чужденците, които са прекосили нашите граници - без значение дали са гърци за пазаруване или турски гастарбайтери за отпуската си. Така, че, Ангелкова, приеми съвета ми: Не се обаждай! Мълчи си! Стой си някъде на сянка или си ходи по чужбината - истинската причина да ти харесва поста на министър.

Къде бе Ангелкова, къде ги видя?

От едната страница само на форума, която прочетох, мисля, че на премиера задължително трябва да му просветне червената лампа и тази некадърница одма да бъде показно уволнена.

за чии премиер говориш? за премиера на Мутрите ли?? за БЬЛГАРОУБИЕЦА ЛИ? ШИБАНИ Гербаджииски Свине!

какви са тези 2 милиона и 100 хиляди туриста в България от януари до май. Първо нямаме такава база и второ вие броите всички транзитно преминали през България. Дайте реално какъв е процента на приходите от туризма в държавния бюджет и тогава ще ви повярвам. Понеже преди няколко дни публикуваха данни за намаляване на туристите в България, вие естествено трябва да си защитите поста, който заемате. Некадърниците по гръб не падат.

Тарторите на туристическия бизнес по Черноморието, особено в юната му част, загубиха голяма част от българските летовници, именно защото гледат на тях, по думите на министърката, като на туристи от нисък клас.

+100

Тази жена, както и други като нея, нямат понятие от истински туризъм и как да се привлекат "по-висок клас туристи". По високия клас туристи избягаха отдавна, както и по- високия клас работещи в сфепата на туризма. Жалко е, защото имаме прекрасна природа!

И да е верно това за туристите, ще намаже само Боковата мафия .... !!!!(разбирайте - ще си напълни джобчетата с парички) А ние с вас, с по две висши и с по 30 години трудов стаж, пак ще си "посмърчаме маргинализирани" .... Толкоз за "новостите" в "Туризъма" !!!!

Аха, напълни се с класни туристи. Лорд, а до лорда, шведски крал.

Пропуснал си султаните и емирите. :)

Тая, тъпа, грозна идиотка няма ли да спре да бръщолеви глупости?!? Бездарна и проста некадърница!

Така е, Ангелакова. Тези ритат по-класно, пият по-класно, друсат се по-класно от миналогодишните, например. Абе, политици сте - работата ви е да говорите. Ама, хайде малко се осъзнайте, че матриялът не яде доматите с колците!

Караш, караш трошки пета ръка, току ти попадне по-висок клас - значи по-нова, по-голяма, по-луксозна, по-мощна. С радост на сърцето да фучиш и се фукаш из сокаците в квартала. Интересно тя по какво ги диференцира случайно отбилите се от пътя хора, кой какъв е. По харча, вида, годините, пола, паспорта? По какво? Досега идеха да се начукат и напият като прасета, най-много да сритат някоя камериерка. Това ли е новият висок клас?

Горката, да я съжали човек. Въобще ама въобще не разбира от туризъм, даже сигурно не знае, че е министър на туризма защото са я назначили като лице да говори това което и казват...жалко за такива хора, а после искаме туристически продукт И още нещо беше казала ( бяха й казали да каже) че тази година ще има ръст на туристите в България. По скоро има спад поне 15 % останалите са бедни българи които идват с бурканите и щайгите с домати защото за съжаление бюджета на хората е ограничен... бедност.....

е средна класа човек. Такъв чуждестранен турист е бил навсякъде в Европа и идва в България за разнообразие...защото е повлиян от реклама или има приятели от България. Никой не може да отрече красотата на природата у нас,НО туризъм означава добро обслужване,култура и знания за това обслужване...а не случайни невежи хора с пари които правят туризъм. Туристите от по-висок клас не търсят евтинията ,макар че никой не бяга от нея....а различното при нас. Проверете в добрите ресторанти в София напрмер, дали ще намерите традиционна българска храна...която те искат да опитат.... Ами срам брахме...и в София и в Пловдив.

Г-жа Ангелкова с нейното изявление лъже и маже, прикривайки другата истина, известна на народа. При хотелите, обявяваш приход 1 млн лева, плащаш 10% и ти остават чисти 900.000лв. Чисти пари. Извод: Сенчестата икономика се е увеличила, парите от контрабандата са увеличени. Другото е стъкмистика на нейното ведомство.

TIREX

трябва да закрият това министерство. държавата дава много пари за да могат едни частници без един лев за реклама и прочее дейности. министърката съществува само за да краде.

Затова ние ниския клас ходим в Гърция , Българските курорти са много висок клас за Нас !е

AbuTalib

А от кой клас идват туристи у нас? Бре дявол да го вземе, чак сега ми просветна- класове в туризма.

Това обяснява защо българите масово са в Гърция и Турция. Явно вече не могат да си позволят класата на БГ Черноморието.

Вчера се прибрахме от Албена. Признавам, за пръв път виждам там да почиват холандци, датчани и шотландци. Обаче - пълни цървули. Още първия ден се напиха като зад...ници с бира и водка. И така и не ги видях трезвени. А румънци, чехи, поляци - мнооооого платежоспособни. Сутрин на закуска тъпчат торбичките с храна.Пълнят си бутилките с вода. Отиват в Аквапарк-а, който е включен в цената на престоя и като наизвадят по някое време софрите - смях в залата.

Николинке, хайде стига сухи статистики САМО В ТВОЯ ПОЛЗА! ИЗКАРАЙ ДАННИТЕ, КОИТО СОЧАТ, КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ СА ПРЕДПОЧЕЛИ ГРЪЦКИТЕ И ТУРСКИТЕ КУРОРТИ И ТОГАВА ПРИКАЗВАЙ! ИСТИНАТА, Е ЧЕ ТУРИСТИЧЕСКИЯТ НИ ПРОДУКТ НЕ СТРУВА!!!

Тая смешна женица пак има видения ... Сама си измисля някакви критерии, сама си вярва ... Най-верният критерий за качество в туризма и успехи е повторното идване на семейства от средната и високата класа в обществото - лекари, архитекти, преподаватели, инженери, скъпо платени работници в индустрията, специализирани турове по културни програми. Такива работи по нашето мутроморие няма и скоро няма да има! Всяка година идват и беснеят като изоглавени разни отрепки като британски тийнейджъри, футболни фенове, безработни на социал, пенсии, руснаци от най-дълбоката провинция, които нямат пари за старата Европа! За повторно идване трудно може да се говори, защото дори и тези не остават доволни от нивото на обслужването, особено в ол-инклузива заради ганьовските номерца с претоплени вчерашни манджи, вчерашни кюфтета, залети днес с кетчуп в една тава и предлагани като ново ястие, студен ориз, маргарин вместо масло, евтини бъркочи за конфитюри, лошо кафе от 3 в 1 и прочие простотии ... За културни програми и тематични турове мутро-хотелиерът не е и чувал, той не влага ресурс и средства в ТО - туристическо обслужване - отделна специалност в туризма някога, в която се учеха точно съставянето на маршрути и турове, предлагането на допълнителните услуги - какво, кога, на кого, как и организацията на всичко това ... Толкова е зле и хаос, разврат и пошлост по нашите курорти, че и българите вече не ходят, какво да говорим за чужденци! А тя си дрънка и сама си вярва ... Че и куп пари потроши за идиотска, тъпа, но скъпа, "реклама" ...

в ресторантите бе! Както в София така и в всяка точка на Родината...влезат ли двама души в ресторант да не говоря за за по-голяма компания....и си поръчат храна която не е еднаква...Забележете.... сервират на всеки с разлика във времето от 20 минути. Такова чудо чужденците не са виждали....сервират на първия..и той седи и чака ....храната му изстива докато сколасат да поднесат на останалите..... Ходихме четирима души и предупреждавахве насякъде да ни сервират на всички едновременно... а те се чудят как ще стане..... Наложи се да им даваме акъл да започват от най-бавното ястие..... И това не бяха кръчми,а добри ресторанти....що не ги пратят да видят как го правят в чужбина?????

Ангелакова , Ангелакова,-въобще вие политиците,кога ще престанете да ни правите на глупави.. Какво значи по-висок клас-Кейт и Уилям-са дошли на почивка на Слънчака , а , или Някоя от холивудските звезди ,които ,не пропускат съседна Гърция-айде не ядем доматите с колците

Чие протеже е тая, та още я държат?

Ангелкова: Вече идват туристи от Швеция от по-висок клас, с разрешение да ритат жените по главите!

Вече идват туристи на по-висок градус. Слизат от самолета готови спиртосани и тука само продължават да доливат да не им спадне алкохола в кръвта, че става страшно - може да пострада инфраструктурата и персонала.

Писах, че си глупак заради статията. Истрил си. Извинявай. По-вечв си. Какво ли?

Вчера в заведението, в което обядвахме, сервитьорката беше на 16 години, готвачката на 78, само барманчето- на 25. Съответно чакахме час и нещо за супите, които пристигнаха далеч след рибата, основното ястие и сладоледа за децата. Първо ни сервираха бирата. Милионери наоколо нямаше, а заведението беше на 50 метра от морето, до самия плаж...