Забраниха ново строителство на Калиакра

Съдебното дело на ЕК срещу България приключва със забрана за ново строителство на Калиакра, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.

Обратно в новината

Коментари - Забраниха ново строителство на Калиакра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така наречените перкаджии са чуждестранни инвеститори. Имаше време , когато вятърната и соларана енергия беше щедро субсидирана, това водеше, до високи цени на ветрогенераторите и соларните панели , както и до атрактивни печалби на инжеститорите , довело до бум в производството на тази техника. В един момент се намаляват драстично субсидиите, защото те са си изиграли ролята да стимулират производството на ВЕИ, следва конкурентна борба за оцеляване и виждаме че водеща компания прави немислими по рано отстъпки на турците и цената на ветрогенераторите пада на порядък. В Калиакра има подобно на Турция условия за изграждане вятърни паркове и би могло да се предположи , че морето ще почернее от перки. Дали това притеснява еколозите, или конкуренцията в ядрената енергетика е деликатен въпрос , но ако се махнат перките ще трябва да платим солени компенсации. Та понеже субсидиите у нас бяха за относително неголям срок, явно има компромис , перките да са на доизживяване , та да не конкурират евентуална бъдеща ядрена мощност. Възниква въпрос обаче ако се намали средната скорост на вятъра от 7 на 6 метра в секунда и се увеличи диаметъра на перката от 53 на 61 метра и се преборим за аналогично производство на тези турбини у нас по лиценз, Дали бихме имали 2 2.5 kwh от ват мощност и това би довело до по голям ресурс и цена около 4.5 цента за kwh. И да вземем да продадем реакторите в Белене , защото ядрената енергия не е съвсем безопасна ( Чернобил Фукушима) и да ги инвестираме в соларни покриви и вятърни централи ( или всички вяърни централи са w защитени райони).

Долу перкаджиите и така наречените инвеститори. Това са незаконно забогателите от прехода хора. Всички, или близки или хора от самата власт Долу.

Ех, няма вече свободна България и отново от българите отново нищо не зависи. Всичко се решава във "Високата порта" - Брюксел.... Иначе в България си играем на гей-демокрация ....... Земята на Ботев и Левски - отново е робска земя !

и е време тези корумпирани рубладжийски кметове да спрат да се дупят на северните орки..да спрат да застрояват Българското крайбрежие с ненужни паметници за прослава на ЧУЖДИ окупатори и нашественици...а на тези дето са ги нацвъкали ,скоро ще им дойде времето...

Заформя се ГОЛЯМА Евродалаверка около Калиакра !...?? Само да не се разбуни Духът на стоте девици!

И там вилнияят хората да депутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

Човека пак е работил за Мафиозите Запазил им е Перките, ГоУФЪ и Хотелите

Като не строим ветрогенератори - глоба. Като построим - пак глоба. Абе докога западняците ще ни казват какво да правим в земите си !?

докато сте такива тъпаци.

докато те хранят, сульо! докато пишеш проекти финансирани от тях!

Важното е ББ да ти е бил любовник

" Нено Димов постигна възможно най-благоприятните за страната ни договорености с ЕК по съдебното дело за изградените вятърни генератори в защитена зона Калиакра." - Най благоприятни договорености за кого? За тези, които в нарушение са стоили и сега си остават там.

Да, а незаконните цигански колиби, които често са единствените им жилища, ги събарят без уговорки. ЗАКОНЪТ ТРЯБВА ДА Е ЕДНАКЪВ ЗА ВСИЧКИ! Министър Нено Димов -ВЪН! И на прокурор!

И кой идиот нарича това решение "Победа"? Победа на де балния министър, продал душата си за пари да брани интересите на разрушителите на България. Това е победа единствено и само за тях - да продължат да живеят и да богатеят унищожавйки българската природа и грабейки българския народ

Калиакла, и цялото северно Черноморие следва да бъдат освободени от тези перки. Не изобщо перките да се премахнат, а да бъдат изместени с няколко километра навътре към сушата. ИЗМЕСТЕНИ! И нека не се строят хотели, нека остане диво и красиво, с еднофамилни, едноетажни дървени къщи, НЕКА!

Най-добре сламенни къщи и първобитно общини хора. Смотаняци искат да живеят в 17 век

всички мелници там са на 1 семейство КАДИЕВИ ... да точно този

Перките са предимно на AES и Цветелина Бориславова :)

Перките са предимно на AES и Цветелина Бориславова :) AES е на офшорни фирми :)

Браво на ЕНП. Така трябва, докато Боко ви поддържа сляпо вие няма да му пипате ветрогенераторите /пардон - на ТИМ/. Защото той толкова престъпления извърши докато си ги направи, узакони и подпише договори за нечувани изкупни цени на електроенергия. Ужааас! Писна ми от мафия, от ГЕРБ и т.н.!

Че трябва да се пази природата и животинското разнообразие и птици и т.н е добре така е.Но до кога ЦК на ЕК ще ни налага с тоягата а няма да ни подаде веднъж поне моркова ? Така е ,или морков или тояга а те се занимават с всевъзвожни глупости но не и с просперитета и добруването на народите в ЕС в случай с нашия.Не съм чул ни веднъж добра новина за нас от еврозелките от ЕК а само дела глоби заплахи диктат и всевъзможни чиновнически изцепки докога докога българите ще търпят това ?

викаш, требваше ЕК да ни оставят да дигнем един-два бетонни хотелски комплекса на останалото празно място? лоша ЕК, много лоша

Я пак прочети коментара ми май нито си го чел ни пък помислил върху него а направо се изцвъка с твой коментар !

Значи по милярд и пловина евро годишно(след наща вноска) са малък морков за теб.

Ми те тези "европейски " пари които ни ги "дават " от ЦК на ЕК са си наши бре !!!Друг е въпроса ако се сложи на кантар което ни "дават" и ние какво жертвахме за да НИ натикат в ЕС сме в ПЪТИ губещи а не печелищи в пъти а не в проценти !!!

Бойко лапна тлъстите комисионни още 2010-та, дреме му сега какво защитава министъра.

Природата или бизнеса?

Министъра защитава само заплатата си.Голямо близане и натискане

Шилo

Да ви е*а европейските тъпаци! Договорили се били построеното да не се бута. Така казват на заинтересованите: вие пак стройте, ние пак няма да ви закачаме. Мафия!!!