Глобяват ”Ексън Мобил”, не спазила санкциите против Русия

Министерството на финансите на САЩ наложи вчера глоба от 2 млн. долара на компанията "Ексън Мобил" (Exxon Mobil), неспазила американските санкции срещу Русия.

Обратно в новината

Коментари - Глобяват ”Ексън Мобил”, не спазила санкциите против Русия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Глоба 2 милиона...печалби от нарушаване на закона 2 млрд.

е трябва нещо за пред хората... Интересно как в разгара на кримската криза АО Промтехнологии произвеждаше AR-15/М-16 като ОРСИС-М15 под лиценз на ARMA LITE INC като 2/3 от елементите на продукта бяха директен внос от САЩ от гореспомената компания?

недоумение: световните елити сега разпукват ли се или се отлюспват?

са в министерството на финансите на САЩ. Абе идиоти нали като наруши договора тази компания е се набълбука един път да плаща неустойки , защо я набълбуквате още един път с глоби. Или сте решили чрез санкциите към Русия да си затриете собствената икономика?!? И ние ходим по гайдата на тези простаци!!!

антируска шизофрения!! Психопати като доктор Менгеле управляват тази иначе хубава страна. Бог да е на помощ на обикновените американски граждани. Те са толкова слепи, че не виждат как психясалите сенатори водят Америка към самоунищожение в Третата световна война.

В неразбраната Раша каква само обич и добронамереност към САЩ проповядват пропагандната телевизия и тролефермите.

Два милиона глоба, голем смех. Аланкоолу, два милиона е годишния бонус на малко над средното ниво мениджър в Ексон.

Пичове, няма никакви санкции, е освен за доматите и салама. Затова сега ни се пробутват боклуците на нас. Но едрият бизнес си върти бизнеса с Русия както винаги. Иначе много предприятия ще трябва да съкращават хора, които няма какво държавите да ги правят. Това с Ексон е за заблуда на врага.

трябва веднага да спрат да дават ракетни двигатели и титанови чаркове за самолети на американци, а американски космонавт да го изхвърлят от космическата станция, щом има санкциите, значи - за всички, а не през един.

Ако спрат да им дават, няма и да получават кинти. Ще трябва да си съкратят хората, а ако това стане ще ги лапнат в НАСА.

си забравил да включиш мозъка днес, а? Не руснаците имат нужда, а американците, а основната ми мисъл беше, че САЩ имат много лицемерен подход - за едни може, пък за другите - не!

филиал на Роскосмос

ама питал ли си хората дали ще искат да идат в НАСА?

АбсЕлютно съм сигурен, че печалбата на Ексън надхвърля поне десетократно размера на глобата. Журналистите, пишещи по такива теми явно паднаха нивото на форумни тролове, защото нещата не бива да се разглеждат така елементарно, защото, един вид правят хората на глупаци. На това ниво на управление на бизнеса такива "грешки" не се допускат. И хазната печели - върху печалбата са начислявани данъци, глобата е за пред данъкоплатеца и държавите-партньори, да не задават излишни въпроси на тема спазване на санкциите. А иначе и слепия вижда, че с инструментите на икономическо санкциониране САЩ запазват само за себе си големия пазарен дял.

ГЛОБИЛИ СА ГИ 2 МИЛИОНА ДОЛАРА :)) А ЕКСОН - МОБИЛ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ В СВЕТА :))

Или какво всъщност правят САЩ в Украйна. Преди време една представителка на чаровния пол ми разправя : - абе знаеш ли запознах се в интернет с един дистрибутор на парфюмерия и козметика който ми даде 3000 лева да си открия магазинче и да го зареждам от него. - Ъхъ , добре , казвам аз , браво. След време я пинам : - Какво стана с магазивчено , ма мила А тя : - Ами върнах му парите , защото той си поиска от мен. Е мила , казвам ас , така стават нещата - парите дължиш , е*ането гратис. Дали му е върнала парите , дали му е дигнала краката си е без значение , важна е практиката и поуката.

Глобяват Ексън Мобил, не спазила незаконните санкции против Русия

трябва веднага да спрат да дават държавата САЩ, която блокирала достъп до руските частни имоти на руското посолство тами и с това нарушава виенската конвенция, закон за частната собственост и рез други международни закони?

Санкций върху тези които налагат санкций. Смях в залата!

Аман някой да ти казва какво да правиш и къде да пикаеш.

Добре де, някой наложи ли санкции на сащ и ингилизите за Ирак?! Някой наложи ли санкции на сащ и Европа за Сърбия?! Какво по-различно е направила Русия от тях?! Нито съм русофил, нито русофоб, но логиката куца, което е ясно защо е така...

Що си не погледнете вашето участие в събитията в Украйна бе . Само бисквитки раздавахте , нали , освен 5-те милиарда долара и всички останали щуротии на десетки хиляди километри от скапаната ви терористична държана?!

САЩ дават на Украйна пари не за да изпълнява Минските споразумения, а за да продължи политиката, която запазва кризата в страната.

И двамата пропускате основното - Украйна се прости със златния си резерв от 39 тона, бившия неприкосновен запас на СССР от волфрам срещу мъгляви обещания. Не знам как стои въпроса със земята, където се отглежда пшеница. И щото се пишеха тарикати, се простиха с Крим. Не, че Щатите нямаше да им го вземат :)

Батка, гОУем си! я са да те питам - Руснаците като се барат за големата велика сила дето всички се въртят около нея що не отиде да демократизира скапаната терористична "държана"? На приказки и пиене сте недостижими, ама на дела една УАЗ-ка като хората не може да направите.

Демократизирането на други държави е запазена марка на САЩ , за колонизиране , разграбване и подчиняването им. Руснаците кво могат и кво не могат те ме интересува пряко , стига да не се набъркват арогантно и брутално в Родината ми , както тома го правят САЩ. Апропо за ГАЗ-ките , ами правят им едни много успешни ракетни двигатели , каквито не им се получават на Кащ и не само това. Всъщност какво и как могат да правят си е тяхна работа.