Каракачанов: Оспорващите робството да четат Левски

Васил Левски оставя много повече завети от това, което българските политици днес смеят да цитират от него.

Обратно в новината

Коментари - Каракачанов: Оспорващите робството да четат Левски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БЪЛГАРИЯ Е В ПЛЕН НА СВЕТОВНАТА МАСОНЕРИЯ,КОЯТО НИ ЗАДУШАВА!!!ТОЧНО ТОВА Е ИМАЛ ПРЕДВИД АПОСТОЛА ДА НЕ ЗАМЕНЯМЕ ЕДИН ПОРОБИТЕЛ С ДРУГ И ТО ПО СТРАШЕН!!!РАКОВСКИ Е ЧЛЕНУВАЛ В МАСОНСКА ЛОЖА И Е БИЛ"НЕ УЛОВИМ"ЗА ТАЙНАТА ОСМАНСКА ПОЛИЦИЯ!!!

Нашите политици и управници в своите послания и речи на чествания, умишлено и целенасочено изговарят само: -...по случай освобождението на България. И слагат точка. Ама от какво и от кого са се освободили българите? Призоваваме ги да не забравят, че БЪЛГАРИЯ СЕ Е ОСВОБОДИЛА ОТ ПЕТВЕКОВНОТО ТУРСКО РОБСТВО. И да произнасят това ясно и високо-да го чуят и приятелите и душманите. -" О неразумний юроде, зачто се срамиш..."

истина за Левски?! Не тази на писатели, поети и художници? Пък и кой може да сравнява времената- какво е било преди 150 години, че света върви напред т.е. с нови условия!

Трябва да е имало робство, понеже иначе от какво са щели дани освободят братушките. Без тях сме за никъде! Това е внушението открай време.

Пилешки ти е мозъкът , от тук ти тръгват бедите.

Ах,Каракачанов е толкова строен,стегнат,слаб и елегантен!Неговият чар направо е неотразим!Не беше ли по-добре да възглави Министерството на спорта?

От 1989 до днес над 2млнбългари не пожелаха да живеят като роби на мутроченгесарската олигархия и емигрираха. Хиляди българи в България днес вярват, че живеят като роби. Кой и как ще пише най-новата ни история?! ДС доносниците с власт ли?

Търбухестият воевода е як на приказки и кух на съдържание.

Ти гледай какво е казал Левски и се учи, не се занимавай с "войводата"

Който гледа назад, пропуска настояще и няма бъдеще. Г-н Каракачанов, работете да се обединим и с общи усилия да направим живота по-добър. Банално звучи, но се искат общи усилия. Сигурно може и да се каже с по-красиви думи. По-важното е да не отклонявате мислите ни от съзидателното.

Спорейки дали е било робство или не, пропускаме уроците на историята!

равенството не работи, доста врати се затварят за хора с не бг имена, дискриминация яка, а може да има напредък и просперитет с кадърни хора, най вече САЩ са на този принцип и донякъде им се получава в ущърб на всички останали по света.

През турско робство не знам дали е имало,но сега има робство в най-чист вид,за което и Каракачанов съдейства!

Какво казва Левски - "аз няма да бъда турски и никакъв роб". Апостолът на свободата е обикалял българските земи, имаме и един дълг към България - да бъдем българи и да служим на интересите й. Като гледам как служите на интересите на България, в последните 27 г., съм сигурен че Левски се обърнал в гроба.

тук, 99,99% са всичко друго ,но не и Българи ,а подлоги всякакви ,непознаващи и отричащи истинската история на БЪЛГАРИЯ . как се гледате в огледалото е истинска загадка ?!!

Моите предци са платили свободата ни с кръв. С кръв пак ще трябва да си вземем. Все пак кръвта вода не става.

Светла им памет! Благодарение на тях можем да се гордеем. Като чета колко напредничави са били, колко изучени, какъв дух са имали героите на свободата, истински родолюбци, точно заради тях не мога да приема непрекъснато да ми пълнят главата с робство.

Продажните шерпове, които твърдят, че не е имало робство, да прочетат разказа на очевидец. Майката на Иван Вазов: Но през нощта даскал Партения можал да избяга през дувара, през къра, та си дойде в Сопот, у дядови си,Хаджи Бошнакови, като им извикал: "Бягайте, че сеч иде! Карлово изсякоха!" ...И тъй тръгнахме. Но пътят беше много мъчен, като се вървеше все из реката. Мъжът ми беше болен и не можеше да върви. Свекърва ми беше стара, 80 години, и тя едвам пъплеше. Имах дете 4-годишно, което го водехме за ръка по фустанче, и ази бях трудна, кой час да добивам... Кога погледнахме насреща към юг, отгдето иде гърмежът, турци по ръкави бели припкат като вихър по зъберите и гърмят срещу нази....Ази тогава изплаках, като извиках името на мъжа си, и му казах: "Прощавай навеки!" Боже! Мъжът си оставям! Ази накъде отивам? Сопот гори, небето се черви навсякъде. Не се къса глава, бих я откъснаха като на лястовица...Които жени вървяха напред, ето че се връщат и викат: "Чуйте ли, жени, черкези идат!" Децата запищяха. Ех, оживяхме и този път. Те тръгнаха нагоре, а ние тръгнахме надолу. Там ни срещнаха трима турци караачовци. Един хвана мама, търти я на брега, тури й ножа на шията и дума: "Нерде Айвас, мари? Дай пари, че ще те заколя." Децата запищяха: "Олеле, заклаха баба." Борис вади жълтиците от джоба си и вика: "Мамо, ази ще дам парите, но агата да не коли баба." А другият държи мене за косата и вика: "Хъ, пара, комит дженабет! Дай пари, че ще те заколя." Ази им се моля: "Прости ни, аго, прости ни." И му целунах ръката кървава... Прибрахме се във вторник. В сряда сутринта дойде на Кирка Петров слугата и ми каза, че видял всичките ми чеда избити. Те бяха син ми Никола, Михаил, зет миХаджи Никола, сватови, само Анка и Вълето - земени робини! Ази, както лежах, отскубнах си косата и казах: "Не може да бъдат Никола и Михаил заклани. Те изнесоха баща си и баба си на ръце. Знам, че има господ!"

Робство или не..... Моят пра, пра, пра дядо през 1821 година е имал пет сина и две дъщери. Имал е по актове 318 декара ниви и лозя, 120 овце и 7 коня. Не е бил единственния в селото с толкова имот. Робите са нямали средство за производство - както при комунизма. Дядо ми и наследниците му не са били роби. Робството ти е в главата Каракачанче.

българи,турци,цигани,евреи ...равни пред БЪЛГАРСКИЯ Закон ! проблемът е ,че от 1век законите не са български ,а еврейски ,което е абсурд и противозаконно ,защото сме България ,а не израелска колония ! виновни са всички политици и депутати ,които не са отстоявали бг суверенитет ,за Левски те са предатели ,некадърници и продажници ,изгонили собствения си народ в изгнание и продали нашата Родина !

НАРЕДА НА РАБОТНИЦИТЕ ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД (от Васил Левски) Подбуда и цел Подбуда. Тиранството, безчеловещината и самата държавна система на турското правителство на Балканският полуостров. Цел. С една обща Революция да се направи коренно преобразувание на сегашната държавна деспотско-тиранска система и да се замени с демократска република(народно управление), на същото това място, което са нашите прадеди със силата на Оръжието и със своята свята кръв откупили, в което днес безчеловечно беснеят турски кеседжии и еничери и в което владей правото на силата, да се повдигне храм на Истината и правата Свобода и Турският чорбаджилък да даде място на Съгласието, Братството и съвършенното равенство, между всички народности, Българи, Турци, Евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение, било във вяра било в Народност, било в гражданско отношение, било в каквото било, всички ще спадат под един Общ Закон, който по вишегласието от всички народности ще се избере.

Точно Левски в устава на БРЦК пише,че се борим за НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА от СУЛТАНА и не става въпрос за ''робство'', а борба за независимост !

Пълен член бе неграмотници и незадоволеници... На Български се ползва ЧЛЕНуване. Скапани блядки незадоволени такива. И тия ще ми пишат статии за Левски и за робствоТО...

В началото на август 2008 г. в Интернет, почти по едно и също време на няколко различни места, се появява едно новооткрито писмо на Васил Левски, в което той заплашва Каравелов и Ботев и ругае Русия. Твърди се, че писмото било в лошо състояние, щяла да му се прави графологична експертиза, та затова не можело да се покаже и т. н. В крайна сметка, писмото така и не се показва, но цитатът от него заживява свой собствен живот в мрежата. Ето какво гласи той: Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливия казашки ботуш в Булгорско? Ако туй е тъй, то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките. - В. Лъвский. Интересното е, че този цитат е единственото от писмото, което се тиражира. Останалият текст остава загадка и така и не излиза. Очевидно идейната импотентност и творческата немощ на родните платени русофоби не достига, за да измислят сами достатъчно доводи защо трябва да се мрази Русия на всяка цена и някой от тях прибягва до тази долна фалшификация. Но неграмотността, присъща за ибрикчиите под наем, им е попречила да представят несъществуващото писмо по по-достоверен начин. В стремежа си да архаизират говора на писмото, за да го представят за автентичен и стар, те са измислили една дума Булгорско, която не съществува в българския език и никога не е била употребявана. Използвана е и жаргонна стилистика, чужда и неприсъща не само на Левски, но и на който и да било от националните ни дейци през Възраждането. Още нещо - неграмотният съставител е пропуснал факта, че точно Ботев е бил с доста антицаристки възгледи и силно е критикувал руската политика на Балканите. Така че точно той трудно би могъл да бъде набеден за руски привърженик. Като връх на всичко, мекерето, извършило антибългарската манипулация, явно е знаело, че Ботев не си е изписвал фамилията така. Само че не е доразбрало, че той се е подписвал Ботйов (и по този начин са изписвали фамилията му всички негови съратници), а не Ботьов.

Има писмо в което се ДОКАЗВА,че левски иска да убе един от брадята Георгиеви/ Христо май беше/ . Това са русофили които впоследствие снабдяват руската армия с храна и конете със сено! Левски е мразен от Русия! Доказателството е ,че И ДО ДЕН ДНЕШЕН НЯМА НИТО ЕДИН ПАМЕТНИК НА ЛЕВСКИ НА РУСКА ТЕРИТОРИЯ!НИТО ИМА КРЪСТЕНА УЛИЦА, ИЛИ ПЛОЩАД!

Левски е убит със съгласието на Граф Игнатиев,който е имал властта и възможността да осуети обесването му,но не го е направил.Хора като Левски са плашели и не са били удобни ха всеки,който си е правел тънката сметка да зароби България в това число и Русия.Левски е бил Патриот и Сводбодна душа!Светла му памет !

Псевдо патриоте, Левски нищо не е написал. И такъв какъвто го заеш, никога не е съществувал, а е един идеал създаден от комунистите, за да го следват кухите глави. Робство има дуго значение. Въпреки всичко, българите са имали собственост и са можели да пътуват. Имало е дори богаташи.

Левски е свята личност!Не смейте да употребявате името му за ваша изгода и облага!

по-големи престъпници от "бг" политици и управници в нашата история не е имало,няма и няма да има и ако ми докажете обратното ще си направя сепуко ,когато поискате !

"Най-много са виновни чорбаджиите."

Днес много повече хора биха предали Левски, добре, че не е жив...Щяха да го очернят.

да го очернят, нищо, че не е жив - виж в тоя скапан форум!

Прав е Каракачанов в случая, заветите на Левски са ясни. Това, че разни анархисти и толерасти се опитват да му вменяват мисли и думи, които не е казвал, не променят нещата.

много бих искал ,Левски да стане и да изпита морала на всичкото пули.тици !

Днес Левски щеше да е низвергнат. Щеше да бъде обявен за крайно десен радикал, който не споделя европейските ценности. При опит да направи промяна с оръжие щеше да стане "терорист". В такива извратени времена живеем. Някой чувства ли се свободен?

Абсолютно прав сте

Каракачанов е известен русофил, така че за всички русофили е имало робство, а за истинските българи с достойнство е било просто турско владичество.

каракачанов добре се храни! Я кви бузи е напращел. Всичките сте ми еднакви!

Васил Левски оставя много повече завети от това, което българските политици днес смеят да цитират от него. НЯКОЙ ПОМНИ ЛИ, ЧЕ ЛЕВСКИ ТРЪГВА ДА ПОДГОТВЯ БЪЛГАРИЯ САМА ДА СЕ ОСВОБОДИ, ЗА ДА НЕ ПОПАДА ПОД НОВО РОБСТВО!

Нормално е, че който те освободи, той ще те вкара в своята сфера на влияние. Досега не съм видял изключения от правилото. Обаче Царска Русия не успя да постигне напълно плана си да направи България свой сателит. Напротив - България водеше самостоятелна политика още 20 години след Освобождението и в двете войни участваше на страната на противниците на Русия /и на сменилия я СССР/. Така че всякакви спекулации за 'поробване' са неуместни. Дет се вика - на харизан кон зъбите не се гледат. Ако не бяха братушките, още щяхме да носим чалми.

кажете защо ако Левски е измислен герой, то в Министерски съвет му обръщат портрета към стената, да не ги гледа?

Каракачанка не ни трябва да цитирате заветите а да ги изпълнявате защото вие приемате цитирането им като предизборни обещания или по простичко при вас е казана дума дупка не прави..

От турските партии дойде ли някой?

самия факт че агент Иван от КГБ открива паметник на Апостола си е чист цинизъм и поругаване паметта на Левски.

Не е за вярване но нпо-тата почнаха директна атака срещу Апостола на свободата! Прегледайте учебниците на децата си, кой знае какви ги е записала вътре Пръмова!

Стига с този "герой" ни заливате. Истината, която не се харесва на простия и бедният българин за васил е много проста: Човек,който не му се работи и служи на османската империя(долу горе като сегашните дупетати) решава да организира разни комитети и да ги убеждава, че е по добре да се протипоставят, отколкото да живеят,повтярям ЖИВЕЯТ в пределите на Османската империя. Но за негово съжаление по-голямата част от населението не им се занимава с това, не защото ги е страх, просто защото са си добре. Почват заплахите от негова страна, да принуждава по хората да му дават парите си, а тези които не искат- насила(за убитото ратайче- БЪЛГАРИН никой не може да спори. Между другото него го арестуват и го обесват за това наказание). Всичко останало е насила повдигане на духа и липсата на герой го изстрелват в облаците и го наричичат апостол.

Ходи ибрикчия на Ердоган, многознайко.

този е от най-големите аверчета на бб -еврейчетата,дето лъжат и когат спят .

Това ли ви учат в посолството? Това и след десет поколения няма да мине в България! Нещастници.

Едва ли сигурно е така, но прекалено е идиеологизиран, може би след Освобождението е имало нужда от това, да не забравяме, че и Вазов несправедливо обвинява поп Кръстьо в предателството му. Мисля, че и на самия Левски биха му били чужди подобни панегерици или пък както видях, един да си татуира лицето му на гърдите си!?

Левски го предаде не поп Кръстьо а Тодор Батков...

а който оспорва интелектуалния потенциал и морала на управляващите да чете Винету и предизборната платформа и обещания на партиотите.

За никакво робство не може да се говори, а само за Османско присъствие! Бъдете малко европейци и не мислете винаги, че който е различен то вас значи иска да ви направи нещо лошо!

Мдааа, а Народа пее за три синджира роби...

да не позлва Левски за параван , всички го знаем що за "патриот е" и как целия преход изкара в народното събрание щото : патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек що да прави? продава си и душата. и така цял живот!

Чорбаджии изедници сте вие. Обединени грабители. Закопахте народ и даржава. Обединени патриоти, но все идиоти.

Много хора нямат пари за пътуване и реално са крепостни селяни. Много хора нямат и пари за храана и дрехи - това вече си е направо робство. САЩ замениха ССССР, а той Османската Империя. Все е робство. ЧСИ прави с живота ти каквото поиска с фалшификации - робство. Та питам те шкембели воеводо какво щеше да каже Левски и за вас и най-вече за обещанията ви.

И какво предлагаш? Никой да няма пари, да не пътува никъде и всички да са гладни?

Да се освободим от САЩ , гробта и патриотарниците на първо време. Бедните са поне 30 процента - е.ем ти демокрацията.

Според Левски българинът обича свободата но само ако му я поднесат вкъщи на тепсия. Може да се добави и че няма друг народ с който така да се гаврят и той да търпи. Сега си пишете тъпите коментари а като дойдат изборите ходете за риба - тапаци!

Ivan

Тези думи наистина са на Левски (за разлика от множество други, които му се приписват) и са казани по време на разпита му пред турски съд. Протоколите на този процес са били издавани у нас с крайно малки, практически недостъпни тиражи през 1952 и 1972 г., но сега могат да бъдат намерени мрежата. Доста интересно четиво са. Що се отнася до истинския, реалния Левски, той е мно-о-о-о-ого по-различен от това, което ни учат за него и истината все повече излиза и ще излиза наяве. Тук пък винаги препоръчвам "Васил Левски - идеал или идол" на https://ids777.wordpress.com/

колкото и да лъжете за Левски, то вашите Спайдърмен, Батман и др., няма да станат истински.

Каракачанов да чете "Патриот" от Ботев

тоя с турската фамилия трябва да знае, че Левски не е бил роб! то и сам го казва :няма да бъда турски и ничий роб! ще рече не е роб, и няма и да стане роб! и е обикалял държавата! кой роб може да обикаля където си ще?? ние, българите, никога не сме били роби!

Чукнах ти плюс,но си прав само на половина.Левски не е искал да бъде роб,и не е бил, и е платил с живота си. Мнозинството е било като днес - роби на турците тогава,сега на чуждите корпорации,които са зад проектите ЕС и нато.

АГЕНТ НА СЛУЖБИТЕ, НИЕ ЛЕВСИ ГО ЧЕТЕМ , АМА ТИ С ХАСКОВСКИЯ КАУН НЕ СТЕ ГО ПОГЛЕДНАЛИ!! Къде е чистата и свята република бе прасета за която е бореше ДЯКОНА? Ние република ли сме или МОНАРХИЯ с някакъв ЦАР от АНГЛОСАКСОНСКА ДИНАСТИЯ НА КОБУРГИТЕ?? ЗАЩО ПРАСЕТА ТАКИВА ХОДИХТЕ ДА ПОДНАСЯТЕ КИТКИ НА РОЖДЕННИЯ ДЕН НА МОНАРХА БЕ МРЪСНИ ЧАПКЪНИ?! НА ХАСКОВСКИЯ МАЛОУМНИК Сакскобургготски и Паси му наредиха СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!! АКО БЕШЕ ЖИВ ЛЕВСКИ ЩЕШЕ ДА ВИ ИЗБИЕ!!

Каракачанската овчарка и да си татуира Левски, пак ще е същата мазна лъжа.

Моля, нека някой да е така добър да ми припомни като какви бяха реакциите, изказванията и най-вече действията на Шкембе-войвода (това име го прочетох тук из коментарите наскоро и ми хареса ))) по повод циганската агресия от последните 2 седмици. Защото, нали... Левски, равни сме пред закона и други такива.

Сульо и Пульо се изказва за Васил. Ама когато работата опре на нож, от 3 милиона се събират 120 мълчаливеца.

Намерил се кой да дава пример с Левски и да съветва.

Под Игото

Каракачанов Левски се е борил с турските поробители дал си е живота за България.Живота са си дали и знайни и незнайни борци, войници и офицери както наши така и чужди за да я има днес България.Но вие какво ще направите патриотите с това което се задава от еврозелките-продажба на чужденци на наша земя която е напоена с кръвта на нашите предци ще го позволите ли това с Боко ?Хайде за него знаем той пак ще се навиде на "големите" началници а вие които толкова парадирате че сте патриоти и държите на българското ха сега ще ви видим.Допуснете ли това не сте патриоти а мекерета наведени на чужди сили.Дадете ли отпор и видите ли че не справяте напускайте правителството иначе НС ще го гледате но само отвън !!!