Саркози за Криза '2008: Удари валяха отвсякъде

Никола Саркози беше президент на Франция от май 2007 до май 2012 г. "Монд" публикува негови спомени за финансовата криза, развихрила се именно през онова време.

Обратно в новината

Коментари - Саркози за Криза '2008: Удари валяха отвсякъде | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лайното Сарко кога ще изплюе камъчето за либийската авантюра?

Пълна лъжа, комунистите и руснаците са го направили, те са виновни!Саркози, и ти ли стана рубладжия!

СЛЕДВАЩИ ПРЕЗИДЕНТ НА ФРАНЦИЯ ЩЕ Е МЮФТИЯТА НА ПАРИЖ :))) ... ЗА 1 ВЕЧЕР МЮСЛМИАНИТЕ ВЪВ ФРАНЦИЯ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ МОХАМЕДОВА НОЩ И ДА ОБЯВЯТ ХАЛИФАТА :))

На крак, о парии презрени,на крак, о роби на труда!Потиснати и унизени,ставайте срещу врага!Нек' без милост, без пощадада сринем старий, гнилий строй!Светът на нази днес се нада,напред в решителния бой! Бой последен е този,дружно вси да вървим,с Интернационаласвета да обновим! Отнийде няма избавление от бог, ни цар, ни господар.Във нас е нашето спасение,в борбата, водена със жар!Крадецът плячката не връща,ни властелинът свойта власт,но ний сме армия могъща,кой би се мерил днес със нас? Ний сме армия голяма,на трудовий, работен свят.С Интернационалаще се освободим! Държавата ни угнетява,законите са против нас,богатите днес управляват,беднякът няма равен глас.Но стига толкова търпение,ний старий свят ще разрушим.Във нас е нашето спасение,с борба ще се освободим! Но ако ли обезумеливойска изпратят срещу нас,най-първо стари генералида чакат смъртния си час! Бой последен е този,дружно вси да вървим!С Интернационаласвета ще победим!

Не работи, експериментът беше неуспешен и ние сме преки потърпевши от него.

Лъжливо солунска донме джудже нали неговите роднини евреи от банковото лоби предизвикаха кризата.

искаме париии, много париии. Гоите в калта и да дават париии

Много е гот да се предсказват минали събития ! Защо не орева света тогава , бе , лайно ! Възприетите от света, или по-точно наложените от САЩ , икономически пинизи , са причина за икономическия батак . Икономиката изобщо не е наука , а дял от изкуството , което борави с емоциите на индивида , бил той творец или "консуматор" на изкуството. Как може от един случаен факт някой да печели , а друг да губи. Убили Бен Ладен или Кадафи , станал атентат в Ню Йорк и долара се качил и САЩ печелят , а България примерно губи милиарди, защото имала акции в друга валута ?!?! Или обратното !

Саркозито гледал, но нищо не видял.... Кризата започна, когато Шефчето на голдмън сакс се светна, че ИПОТЕЧНИТЕ ДЕРИВАТИ са токсичен инструмент, от който те имат мноооого. И разпродадоха всичко за една вечер.На другия ден имотите беха със 40-50% надолу. Това обезцени кредитите и бъдещите печалби на банките. Закопа обикновените хора. Но Голдмън Сакс изплуваха. Нещо като да купиш долари и имоти преди хиперинфлациата в България 1997-ма година. Тоес, още се имат за недостижими и богоизбрани. И ше затриат светъ ОТНОВО. Когат им е изгодни. Пак други ше плащат за грешките и пропагандата им.

симо

А шефът на ГОЛДМАН ,Хенри Полсън/мисля че беше/, като финансов министър на САЩ икрънка трилиони долари ,,за да СПАСИ,,светът/тоест БАНКИТЕ/ и музиката/спекулата/ да продължи....Естествено за сметка на някой друг...

ДЪРЖАВНИЯ ГЛАВА НА ФРАНЦИЯ НАПРАВИ ТАКА И СПАСИ БЪЛГ. МЕД СЕСТРИ, НА НЕГО ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВИ ПАМЕТНИК В БЪЛГАРИЯ/НИТО ТОЙ, НИТО НЯКОЙ ОТ НЕГОВОТО ОБКРЪЖЕНИЕ ИМА БЪЛГАРСКИ ПРОИЗХОД-НАПРАВИЛ ГО Е ОТ БЛАГОРОДСТВО/

и Наполеон на Елба си е посъмнял в собственото си творчество . Карл Маркс увековил тези критики . китай, незначетелна икономия се нарадва на съотношение 150% кредитиране спряма вътрешет брутен продукт. Кралство Холандия , световен лидър , същото. Гърция, майстор по заеми , същото. в средния клас с около 1:1 Англия , Италия , САЩ. Долният спектър , бедняците - Русия 40% , немците , други.

А къде са фалиралите пенсионни фондове във Франция, Англия и Германия, които поеха изкупуването на книжата на фалиращите банки? А не следва ли от това и репението за увеличаване на възрастта за пенсиониране?

Ами чест му прави на този човек че леко открехна вратата на това което се мъти зад гърба на човечеството.Сравнително достоен президент.За жалост и на него му подляха вода.Лоша шега може би му изигра конфликта му със Жак Ширак.Със пъти е по достоен и добър от сегашния нов Макрон да не говорим за предишния Оланд.

Типичен пример за подъл и лъжлив чифут! Кадафи лично му спонсорира избирателната кампания, а той веднага след това му прати самолети да го бомбардират!

...за да не върне дадените му пари , както правят длъжниците .

Spirit

Банкерите са гробокопачите на съвременния капитализъм.