За руснаците преди Путин по-велик е само Сталин

За най-изтъкнати личности в световната история руснаците смятат съветския диктатор Йосиф Сталин, сегашния президент Владимир Путин и поета Александър Пушкин.

Обратно в новината

Коментари - За руснаците преди Путин по-велик е само Сталин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

соросоидната декоратична гмеж, що в класацията ги няма декоратите Йелцин, Березовски, Гайдар? Даже Солженицин го няма. Само от кумова срама "Горби" се е класирал с мижавите 6%. Така ли не можаха тез руснаци да оценят "добрините" сторени им от тези любимци на "сивилизования свят"?

Ами много просто. В една тоталитарна държава каквато е Русия на най-високото стъпало традиционно е Господаря. Без значение дали това е батюшка Царь, Государь Император, Генсек на ЦК на КПСС или Президент. Важното е да е голям началник. А дали ще бъде престъпник като Ленин и Сталин, селяндур като Хрушчов, полуидиот като Брежнев, пияндурник като Елцин или просто Путьо няма никакво значение. Овчи народ са ръснаците. робски народ с азиатско мислене. И затова са на това дередже - Сев. Корея с малко повече ракети

Спряха южния поток, сега немците да спрат северния и да спрат изобщо да купуват газ от руснаците и ще клекнат руснаците за 3 месеца...

БЛАГОДАРЕНИЕ НА СТАЛИН БЪЛГАРИЯ ОСТАВА ЦЯЛА.

Ми сложи му китки на паметника , какво ми пишеш тук с главни букви като руски дебил

Ами ще му сложа, защо да не му сложа. Това е велик човек, дал много на Европа и СССР.

Тия си обичат палачите. Сталин е избил повече руснаци отколкото са загиналите във войната.

ЗА СТАЛИН НЕ Е ИМАЛО КОМУНИСТИ , ФАШИСТИ БЕСЕПАРИ И ГЕРБЕРИ - ТРЕПЕЛ Е ВСИЧКО НАРЕД

ИСКАМЕ СИ СТАЛИН

ДЯДО ИВАН ВАЗОВ ЦЯЛ ЖИВОТ СМЕ ВЯРВАЛИ НА ДЯДО ИВАН !БРАТЯ БЪЛГАРИ ,ПАЗЕТЕ СЕ ,ОТ РУСИЯ ИДЕ САМО МЪКА ! Архиви 100 хиляди българи за зелен хайвер в Русия .Вместо в земен рай попадат в безводна пустиня.В периода 1806-1812 и 1828-1829 г. Русия води продължителни войни с Турция. В тези години започва масово преселение на българи в южноруски земи и достига своя връх през 1829 - 1830 г., когато от Сливен и цяла Тракия към Русия потеглят около 100 000 души. След Кримската война (1854 г.) Русия се договаря с Турция да изсели в България голям брой мюсюлмани от татарски и черкезки произход, а от своя страна да приеме българи. През есента на 1860 г. и в началото на 1861 г. Русия започва огромна пропагандна кампания сред българите от Видинския край да се преселят в необятните руски земи. Руските консули в България получават огромни суми за набиране на българи агитатори. Лицата, които се наемат с тази задача, получават заплата, пътни и дневни и допълнително щедро възнаграждение за всяко записано семейство. Радетелите на преселението възторжено разправят, че в руските земи тече мед и масло, че е земен рай с великолепни църкви с позлатени кубета и с камбани, в които можело да седнат кръстато двама и трима души! Голям успех сред селяните в Ломско бележи поп Димитър от с. Василовски. От Спасовден до Петровден записва повече от 500 семейства, всяко по 5-6 членове, като до Св. Богородица ги увеличава на 1200. Всеки българин, който се запише под руска пандера, става руски поданик и се задължава да се изсели.

БОЖЕ,прибери си верисиите. Сталин,убил най много свои сънародници .............

след избиване на руската интелигенция последователно и винаги. Всичко ценно, което има Русия е от царска Русия, а царете им не са руснаци. Колко е тъжно да мислиш за велик човек, който се счита за сатрап от целия останал свят.

Изобщо не е тъжно, а руснаците трябва да се гордеят, че са имали такъв велик политик като Сталин а също и Берия, който е свършил страшно много работа за СССР.

kerelov@poshta.net

За СССР и против народите му, както и против човечеството.

Точно така, много вярно изследване, Сталин е велик и винаги ще бъде номер едно.

"Голямо щастие е за Русия, че в годините на най тежките изпитания за страната, я оглави геният и непоколебимият пълководец Сталин. Той беше личност, в която се характеризираше и съчетаваше изменчивостта и жестокостта на времето на тоя период, в който протече целият негов живот. Сталин беше човек с изключителна енергия и силна воля, рязък, жесток, безпощаден в разговорите, на които даже аз, възпитан тук в британския парламент, не можах нищо да противопоставя. Сталин преди всичко беше човек, който умееше да използва също така сарказма. Той притежаваше способността точно да чете мислите на събеседника си. Тази сила беше толкова голяма в Сталин, че той се оказа неповторим. Сред държавните ръководители от всички времена и народи Сталин ми направи най голямо впечатление. Той притежаваше дълбока, лишена от всякаква паника, логическа, смислена мъдрост. Тази сила беше най-голяма. Той беше непоколебим майстор да намира в най-трудните моменти изход от най-безизходното положение. Освен това Сталин в най-критичните моменти, а също така и по време на тържества, беше еднакво въздържан и никога не се поддаваше на илюзии. Той беше необикновено сложна личност. Той създаде и подчини на себе си огромна империя. Той беше човек, който със своите врагове унищожи враговете си. Сталин беше човек, който нямаше равен на себе си на света: диктатор, който прие изостанала Русия и я остави с атомно оръжие." РЕЧ произнесена в камарата на английския парламент на 21 декември 1959 година от бившия министър-председател на Великобритания Чърчил във връзка с 80-годишнината от рождението на Йосиф Висарионович Сталин Без коментар!

Болни мозъци и блядове на одеколон - това са масата руснаци, за които тукашните мурзилки казват, че били голямата работа. Вижте им кумирите и повече не ги обиждайте...

Каквото и да се напише за Русия и руснаците винаги ще се намерят дрисльовци в тази държава и този сайт да се изсерат на метено . Добрата новина , все пак е, че тези дрисльовци са по-малко от 5-10 % от народа ни ! Ако си с промит , дупедавски мозък . моля не си изхвърляй помията тук !

Сталин печели много уважение. Без него руснаците можеха да са към 350 милиона сега. Това би било катастрофа за Европа и света.

на пръв поглед да, но ако потомците на избитите от сталин бяха се родили те не биха допуснали джуджето путин на власт. Русия щеше да е друга понеже сталин е изтребил прогресивните хора

Ти не си Кремълско, а Костовистко джудже. Защо тогава се изхождаш по руските работи? :)

Има нещо нередно. Защо няма нито един паметник на най-великия Джугашвили, а под път и над път има такива на не толкова великия Ленин, който е мумифициран като диво животно в някакъв персонален музей. И там има върволица от православни неанверталци, които му се кланят.

Русия е една огромна "психушка", в която смятат нормалните хора за луди и ги преследват, тероризират и избиват. Путин е умалено копие на грузинския престъпник. По същата логика биха могли да изберат за най-велик руснак Чингис хан или друг чужденец, който е избивал руснаци.

Цветанов,я по-добре се изкажи по темата за шведския Грипен...Там си по-компетентен...:)

Не е зле да се запознаеш малко по подробно с историята на Чингиз Хан.Бил е изключителна личност и е създал доста интересни закони.

Това е доказателство за изключителната тъпота, неадекватност и липса на достойнство на това робско племе. Много странен манталитет. Насред столицата е инсталирана мумия, на която се кланят, но не е най-велика. Най-великият руснак е грузински масов убиец. И Господ не може да помогне на безмозъчни същества.

Значи Рузвелт,Де Гол ,Чърчил,и да изброявам още колко хора са безмозъчни така ли?Всеки един от изброените горе е уважавал изключително много Сталин ,който го наричате масов убиец.Всеки голям политик се е калял както се изразява във филма за Петко Войвода Стефан Стамболов.Кажете тогава Буш младши и Тони Блеър като какви ги виждате при положение ,че след намесата на техните държави в Ирак има над милион и половина жертви(за осакатените хора да не говорим) и съсипаха тази държава?Това впрочем не съм го написал за вас а за някой който има собствено мнение.Дали ще ме обидите не ме вълнува особено тъй като вие обиждате на първо място себе си преди другите.А на този по долу умник който твърди за Сталин че е полуграмотен бих препоръчал да спре да се излага което е малко вероятно естествено.Сталин е бил образован_и то много(е не като Берия естествено) човек и това е абсолютен исторически факт.По неговата ''логика'' французите трябва да са големи тъпанари за да имат в Париж булевард и спирка на метрото Сталинград.Просто да им се неначудиш.

За какъв Господ говориш бе? Ти нали си соросоид-неолибераст-съответно значи си атеист и сатанист...:)

Ако статистиката не е манипулирана означава, че от тия хора няма да стане.

не знаех че повечето руснаци са дураци като иваН от москвА. путин пред пушкин... алкохолизирана нация...

vasil

Лев Н.Толстой описва как чеченци му предлагат хубав кон за езда ,ако им намери портрета на най- великия пълководец на всички времена.На въпроса кой,според тях е той и по кой критерий,те отговорили:". "Ибрахим" Линколн ,защото е успял да прости на всичките си многобройни душмани." Писателят успял да набави фотография в рамка на наскоро убития тогава американски президент и взел коня.

Сталин е започнал втората световна война заедно с Хитлер и е убил повече хора от хитлер. ГОрките руснаци, азията им е в кръвта, като на китайците, които още си харесват Мао.Но китайците блестят със своя собствена светлина и имат бъдеще, а руснаците ...море от водка

А твоето бъдеще какво е бе,соросоид? Бъдеще на някакъв консуматор затънал в кредити и лизинги...че и анално-податлив на всичко отгоре :)

Стига сте ни занимавали с руснаците. Те са по-прости от българите.

избират Боко Тиквата и Цецо Кратуната.

Ами с кого да те занимават бе,соросоид? С дебилните 200-килограмови ГМО западняци,или с рязаните им мюсюлмански оплодители?...:)

Все едно германците да кажат, че след Хитлер най-великата е меркел.

С какво е велик Сталин? С това че е бил "баща на народите" (разбирай мамата им е е..л)? Или с това че един полуграмотен семинарист 29 години е яздил един велик народ. Че то, ако е така и ние си имахме един полуграмотен "вожд", бай Тошо, който беше на власт 33 години (официално). Какво ще кажат хората в Русия за дружбата и братството на др. Сталин и др. Хитлер. Че тя не е била ден или два а цяла година и 10 месеца. Какво ще кажат за милионите избити руснаци и не само руснаци? Всъщност любовта към Сталин в Русия е най-ярко проявление на стокхолмския синдром. Когато жертвата започва да съчуства на своя похитител. Сталин е престъпник. Това поне днес се знае със сигурност. По-голям престъпник от Хитлер и Мусолини взети заедно. Той еднолично носи отговорност за огромните загуби на СССР в началото на ВСВ. Но руснаците си го обичат. По азиатски. Ако ги питаш защо надали някой ще ти даде смислен отговор. Както и родните комундета

сеганали.имаш суперинелигент,че и доктор билякоривеш кат умрял гербер без копанка смешнико?

Разбира се. Сталин е избил цели 7 милиона ушанки, Путин има още много хляб да изяде преди да го стигне, макар дерзае и той.

Сталин е избил между 28 и 32 млн. Не той лично, разбира се (лично той е застрелял само жена си Надежда Алилуева), но във всички случаи по негова заповед. Самият факт че не се знае точно колко е най-страшния. А това че дълги години се е криело и чак след 1990 се разбраха в голяма степен ( но все пак не в пълна) злодеянията на Сталин показва че престъпшната му дейност е ужасявала даже и висшето ръководство на СССР. И още нещо. Всички съратници на Сталин, осъществили т..н. Велика Октомврийска социалистическа Революция са осъдени като предатели, престъпници и са повечето екзекутирани. Като се започне от Троцки и се свърши с Бухарин. За средния и ниския ешелон на властта да не говорим. Какво излиза? Цялото висше ръководство ан СССР се е състояло от престъпници и предатели. След смъртта на Сталин и той отива в числото на престъпниците. Извод: СССР е престъпна държава, управлявана от престъпници. В Русия си обичат СССР и престъпнците Ленин и Сталин. Путьо, и той , барабар Петко с мъжете се опитва ад с еравнява по тях. Но само на ръст до 150 см го докарва.

ну что либерасткая сволочь...а не пора ли вам отдохнуть в солнечном Магадане?

им никуда не деться. ешелоны уже наготове...там всем либерастам будет весело...!

А потом сыграем в рулетку, Коба! С моим наганом :))

преди Путин по-велик е само Сталин ! Всички европейци, които не са деградирали интелектуално под въздействието на еврогейската култура, мислят по този начин.

Тук обаче десет анално-податливи деградета-носители на еврогейташки "ценности" са ти нашлякали минуси...:)

Тази статия е пълен бред. Ако се нареждаме по социални слоеве, то едвали учените ще споменат Сталин, или Путин. Ясно, че откривателите на свръхтекучест и свръхпроводимост, както и оптични лазери или строители на първите ракети, или резултатите от зонда към Венера, и т.н. са поизвестни от какви то и било имена. Хората от изкуство ще споменат Чайковски, Уланова, Шостакович и т.н. Хората от театър ще споменат гениални драматурзи и актери. Предполагам, че разбрахте идеята. Само дифференцирани разпределения имат някакъв смъсл. Както сама идея за недифференцирано разпределение, так и публикация на тези "уж ким данни" са чиста провокация.

тази информация и коментарите ми приличат на човека дето му миришело на дим и като гледал през прозореца пущека от комина на комшията не се сещал че къщата му гори. Няма ние да ги оправяме руснаците нито американците - по-добре е да гледаме себе си.

КАФЯВИТЕ НЕ ХАРЕСВАТ СТАЛИН, ЗАЩОТО ТОЙ ДОКАРА ДО САМОУБИЙСТВО КАФЯВИЯТ ИМ ВОЖД.

Кафявите и червените са дупе и гащи , заедно избиват Поляците.Хитлер е учил от Сталин ,как се правят лагери на смъртта.

Руската простотия няма край,обичат си палача Сталин виновен за избиването на милиони руснаци и от други националности.Дерзайте тъпунгери руски.

Това, за "милионите" кой го казва - Солженицин, дойчевеле и CNN. Все изпечени манипулатори.

niki_nikolov116@abv.bg

Грешка ! човек е убил Сталин в русия ,а в България 30 000 за 1 година.

др бостанков, с тъпанари като тебе не н=може да се води диалог.

Няма начин да отбележиш прогрес, ако закусваш с водка, обядваш с водка и утоляваш жаждата, мъката, амбицията си пак с водка! Затова и не са мръднали тия!!! Нито физически, нито морално, нито пък материално.

Ага, а нови атомни ледоразбивачи се развъждат от плесен!

Най-велик и Хитлер, и след него веднага е Румен Радев.

По-велик е Сталин, защото спря немците и обърна играта през ВСВ. Нещо което не успяха да направят другите народи.

Ако трябва да си говорим кой е най-великият руснак, ама сериозно, те са много. Но повечето от тях са били преследвани, репресирани, избивани и гонени от мащехата Русия. Не прави изключение и великия поет Пушкин. Заради негови епиграми и критични и сатирични произведения осмиващи царската власт за малко да го изпратят на каторга в Сибир. Спасяват го само яките връзки които е имал с много негови влиятелни приятели, и затова го пращат само в Кишинев. Но освен Пушкин има още много други. Менделеев разбира се, световно известен учен, който е известен със своята периодична таблица, но е много по-малко известен с неговите трудове в Русия относно качеството на руската водка. Той е май един от малкото които не са репресирани. Ами Сергей Корольов? Ако здравето му не беше разклатено през времето в което е лежал в концлагер, кой знае, може би щеше да живее по-дълго и благодарение на него руснаците щяха да стъпят първи на Луната? И сега има велики руснаци, но те са репресирани от джуджето ЛилиПутин и предпочитат да живеят в изгнание, в чужбина.

Баси мамата!!! Ако наистина трябва да ги класираме по броя избити от тях невинни хора, то Йосиф Сталин определено е "по-велик" от Адолф Хитлер например, защото е избил много повече хора от него. Нещо повече, има и други критерии за "величие", освен бройката убити. Например нивото на жестокост. Свикнали сме да вземаме Хитлер като еталон за зло. Японският император обаче е минал между капките, него нито са го съдили, нито косъмче е паднало от свещената му глава (нали императорът е Слънцето, той е Бог, неприкосновен!). Но няма начин да си е траел и да не е знаел за жестокостите извършвани от японските импераиалисти. От техните жестокости дори Хитлер е изпитал отвращение (представяте ли си само?!). Та така. Хирохито ще се окаже по-велик и от Сталин май?

Те са пратили на оня свят, десетки милиони индианци..афганистанци, иракчани, либийци, и още милиони в Латинска Америка, Африка, Азия и т.н...

не го забравя той, но имат шеф дето обикаля между масите с една пръчка и ако някой тролче си позволи да напише истината го бие по д-то, а може и не само да го бие.

Събуди се! Май си се отвил? Ще настинеш!

колкото си по-голям убиец, толкова си по-велик в тази изостанала държава

на швабите..И техния Хитлер...На който са се кланяли всички в Швабланд....Или на лудите говеда, с техните велики президенти, които са загробили десетки милиони индианци...Или за Боко Тиквинята..Който загробва цяла майка България!

vasil

От изброените истински велик е Александър Сергеевич Пушкин. Литературен гений,допринесъл най- много за възхода на руския литературен език. Непримирим бунтар,заточаван насам- натам и накрая му скрояват шапката,както на множество други истински свестни руснаци. Той пък е дори е с етиопска кръв.Но си е безспорен руснак,наистина обичащ страната и хората й.

ПЕРМЕНЕНТНО, ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО КОЙ ДА ПОМОГНЕ НА РУСИЯ !

Сталин е грузинец. Ленин е неясна смеска, включително с шведска и немска кръв.

И Сталин и Ленин повече са навредили на Русия, отколкото са я издигнали... В Русия тъкмо е било избрано правителство, което е започнало да води мъдра икономическа политика и Ленин го срива, за да извади Русия от ПСВ /все пак това му е била директивата от Германия/. Сталин пък докато се заиграва с Хитлеристка Германия - поделя Европа с тайни протоколи, а реално поглъща половин Полша и Карелия от Финландия, провежда безумни гонения в СССР, реформи водещи до глад в житницата на СССР Украйна, преселва цели народи в Сибир, въобще параноята и манията за величие на генералисимуса струват милиони животи на обикновени руснаци...

Това за полша е компенсация за загиналите по време на ВСВ. По тяхна оценка окло 26.1 милиона съветски граждани. Като тази част от Полша май отива към Украйна реално. Не знам за Беларус. На Русия май остава само Калининград/Кьонигсберг. На Полша пък половината територия е от бивша Германия. Няма директна връзка СССР-Германия за да е пряко. Не случайно в националният отбор по футбол имаха от Полша Клозе и Подолски, които може да са си реално немци. За примера САЩ имаха полунегър Обама чак този век. Просто в СССР расизма не е бил толкова голям, като в САЩ. ;) Където някакви признаци на демокрация има чак при протестите срещу войната във Виетнам.

напротив, много ясна смеска: чуваш (по баща) и, по майчина линия - смеска от еврейска (дядо му - Авел Бланк), немска и шведска кръв. Вкъщи децата Улянови говорили немски, посещаваха немско училище. След десет години, прекарани в Зап. Европа, Ленин дойде и направи революция. Чак от Швейцария видял как страда руски народ и дойде да го освободи.

Някакви оспорват това за чуваши, но реално въобще не съм запознат. Опитваха се да изкарват, че те имат нещо общо с българите. Че едва ли не имал нещо общо с българите Ленин. ;) Затова и казах неясно. Все пак за неруснак, дори това да съм чувал е много. От моята гледна точка не е много ясно.

Моля да не обобщавате! Има руснаци, които почитат Сталин, има дядовци - почитатели на Ленин (който няма капка руска кръв), има доста младежи, които не знаят кой е Ленин. Има и доста потомъци на избити и респисирани. Така че... По-добре да разкажете за петдневен Великорецкия кръстен ход - 60 хиляди вярващи православни християни. По блата, през гори и т.н. Много впечатляващо.

за българския народ е малка утеха наличието на оше поовчедушен народ, како!

Аз , като виден русофоб също много уважавам Сталин - все пак никой не е избил толкова руснаци, колкото тавариш грузинския циганин

ОТ ГИБЕЛ РУСИЯ Е СПАСЯВАНА : ОТ ВЛАДИМИР И. ЛЕНИН , ОТ СТАЛИН И ОТ ВЛАДИМИР ПУТИН.БЪЛГАРИЯ СЪЩО ЩЕ БАДЕ СПАСЕНА ОТ ЧОВЕК С ИМЕ ВЛАДИМИР ОТ ПАЗАРДЖИШКО.

Кой не си е пил хапчетата днес?:) Ленин е креатура на Германия през ПСВ с цел да извади Царска Русия от войната, проблемът е, че не само изпълнява мисията си, а се престарава и създава тираничната държава СССР. Сталин е дори по-лош тиран и да го поставиш на първо място говори не просто за лош вкус, а за промит мозък... За Путин мога да кажа, че е добър държавник, вероятно Русия имаше, а и има нужда от човек като него, НО чак пък най-велика личност в историята на човечеството?! Това отново може да го каже само някой болен мозък. Реално най-великите хора в историята са тези, които създават благата, които тласкат науката напред и са в основата на човешкия прогрес, това определено не са политиците. Иначе питайте в Северна Корея същия въпрос и не знам колко глави ще паднат заради колебание между Ким Чен Ун или Ким Чен Ир:)

vasil

В историята на човечеството най- велик е Христос.

Да знаете някой друг да си е пратил децата на фронта?

"Аз фелдмаршал за войник не разменям" "Войникът" е Йосиф Джугашвили, пленен от немците. По свидетелство на Швейцарския Червен кръст, при предложението да се размени "войникът" срещу пленения при Сталинград фелдмаршал Паулус. Отделно - представете си любимците на Запада Горбачов и Елцин начело на СССР през ВОВ...

Освен Сталин ли? Ами сигурно няма, но пък психолози са изградили психологически портрет на Сталин и според тях у Сталин не е имало и грам емпатия, в него не е имало никаква любов към ближния, вероятно е бил насилван като дете и изградил тази психопатия, довела до милиони жертви сред собственото население, това определено не е било поведение на човек с нормална психика.

Да, бях много впечатлен от биографията на сенатора МакКейн, най-непримиримият русофоб. По време на войната във Виетнам е летец. Свалят го, докато бомбардира Ханой. Лежи 5 г. във виетнамски лагер, излиза на патерици. Докато е там, баща му става главнокомандващ на Тихоокеанския флот. Виетнамците му предлагат да освободят сина му предсрочно. Но той се съгласява - само ако освободят и всички други военнопленници, пленени преди сина му. МакКейн остава в плен. Бях впечатлен !

vasil

Мнозина се подиграват на Маккейн,без да знаят и отчитат,че най-много 20% от хората могат да издържат и преживеят случилото се с него във Виетнам. Не е случаен човек и не е без качества.

"Самият той не крадеше - и на другите не позволяваше да крадат; Построи страната - вместо да я разпродаде; Изпрати децата си на фронта,да се сражават за Родината си - а не в Англия..."

Кой от двамата е от македонските земи? За да разберем, кой е автора на Кирилицата!

Изборът е типичен пример за руснака: Мачкал го Сталин какво ли не правил с него, обаче той е велик за него! Не забелязвате ли, че всички избрани са го мачкали /руснака, имам предвид/? И Сталин, и Ленин, и Петър, че и Путин!

Бий за да те уважават! Какво друго може да очакваме от държава, чиито народ масово се напива с одеколон?

МАЗОХИЗМЪТ Е ХАРАКТЕРНА ЧЕРТА НА РУСНАЦИТЕ

Това е колективна психопатия.

Така излиза! Тогава германците трябва да се гордеят с Хитлер! При него и научни открития все пак са направени!

"Голямо щастие е за Русия, че в годините на най тежките изпитания за страната, я оглави геният и непоколебимият пълководец Сталин. Той беше личност, в която се характеризираше и съчетаваше изменчивостта и жестокостта на времето на тоя период, в който протече целият негов живот. Сталин беше човек с изключителна енергия и силна воля, рязък, жесток, безпощаден в разговорите, на които даже аз, възпитан тук в британския парламент, не можах нищо да противопоставя. Сталин преди всичко беше човек, който умееше да използва също така сарказма. Той притежаваше способността точно да чете мислите на събеседника си. Тази сила беше толкова голяма в Сталин, че той се оказа неповторим. Сред държавните ръководители от всички времена и народи Сталин ми направи най голямо впечатление. Той притежаваше дълбока, лишена от всякаква паника, логическа, смислена мъдрост. Тази сила беше най-голяма. Той беше непоколебим майстор да намира в най-трудните моменти изход от най-безизходното положение. Освен това Сталин в най-критичните моменти, а също така и по време на тържества, беше еднакво въздържан и никога не се поддаваше на илюзии. Той беше необикновено сложна личност. Той създаде и подчини на себе си огромна империя. Той беше човек, който със своите врагове унищожи враговете си. Сталин беше човек, който нямаше равен на себе си на света: диктатор, който прие изостанала Русия и я остави с атомно оръжие." РЕЧ произнесена в камарата на английския парламент на 21 декември 1959 година от бившия министър-председател на Великобритания Чърчил във връзка с 80-годишнината от рождението на Йосиф Висарионович Сталин Без коментар!

Даааа..., други такива гении бяха Берия, Хрушчов, Брежнев, Черненко, Андропов... Гений до гения, мила моя майнольо, юнак до юнака...

Не е коментирано само условието,че проучването е правено само между верни членове на КПСС . Останалите 200милиона руснаци са само житейския фон на Путин.