12 документа вече ще се издават по електронен път

Кабинетът прие решение да се премахне изискването някои официални удостоверителни документи да се предоставят на хартиен носител.

Обратно в новината

Коментари - 12 документа вече ще се издават по електронен път | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Никъде не се споменава за намаляване на администрацията - нали ще отпаднат толкова документи на хартиен носител.

А вече имаме еврокомисар точно в тази сфера. Смешна и жалка работа.

видя уволнен чиновник, който ми поиска подобен документ! Незабавно, окончателно и с подарък мотика на изпроводяк!

До кога с това бъдеще време Ще Ще Ще Ще - писна ми на дедовия от времето на ТЖ сме само на ЩЕ

Пак нищо не се разбра от така списаното матрялче! Прието било решение да отпаднат ... по списък ... срок - 15 август за изпълнение ... та да се видяло през септември какви ще бъдат пречките ... и кога ще се самоотстранят тези пречки, и дали някога това нещо, дето сега се е приело, ще заработи най-накрая?! От около 35 години слушам за някакво си електронно правителство и как нямало да обикаляме като луди по сгради на агенции и ведомства да си събираме листчета с глупости по тях, които би трябвало да се в компютрите и те да си комуникират помежду си ... Досега не съм дочакала реален резултат, а кога, кога ще стане, а?! Дали ще доживея до такова чудо - чиновниците да си ги събират и намират сами тези справки, за които човек е ходил вече по банки, съд, НОИ, доктори, болници, ТЕЛКове и прочие общински и други места да се обяснява с тия, дето заплатите им се плащат с нашите данъци, а те не могат да се разберат помежду си как да си комуникират?!

Дир, жалки сте! НИКАКЪВ СПАМ нямаше в питането ми и дори в собствената ви статия има линк към обещанията Му!;))))

abasador

не се, впрягай и не се сърди уважаема, коментара ти е над възможностите на модератора, винаги удрят печат СПАМ. Лек ден.

Моля Ви не допускайте изрази като"тъпи герберски свине" и "гниди чиновнически" които прочетохме по долу като мнения, което е недопустимо.

Какво против имаш народния гняв?! Добре, че още не ги псуват открито, на майка... И до кое "ръководство" точно се обръщаш?! :-D

И постоянно стават "грешки", които човек трябва много внимателно да чете, да ги забележи, и после на ръчно управление - тоест, крачно обикаляйки пак по институциите - да си ги оправя - щото това е в негов интерес, а тия, дето седят ... те само си седят и си получават заплати, не носят никаква отговорност ...

Дори и в момента голяма част от изброените неща не се вадят, а заинтерисованите си ги получават по служебен път - почти всичко изброено от АП, липсан а задължения от НАП.... но все пак зависи кой ги е поискал, някои просто си държат на хартията и мокрия печат...

....и точно ТОВА е един от проблемните "препъни-камъчета"...:-/ Който е чел "Парграф 22", знае...;-)

Точно държавните институции обикновенно го искат на хартия. И с мокър печат.

Евалата! Удри Бойко! Сега му е времето!

Отдавна НЯМА технически пречки да се въведе т.нар. "електронно правителство" и хората и бизнеса, спокойно да си бъцкат и подават всякакви декларации, отчети, заявления и к'во ли още не по електронен път, както това става, например с електронното банкиране. За това е измислен и електронния подпис, както и другите методи за идентификация. НО, ИСТИНАТА Е, че има голям отпор и съпротива от страна на самите държавни институции, ЗАЩОТО те трябва да съществуват в раздут щат, а и да ОПРАВДАВАТ това свое съществуване...

Ами тази армия от хрантутници какво ще ги правим, нали всички са наши хора. Да ги пратим да копаят ли?

А КОГА най-накрая ще се въведе и електронно подаване на документи, като например на ГФО в АП, където не стига, че се редиш на драстични опашки, ти взимат и 40 кинта такса, ей така за да ти е по-гадно...!?

Ма то може. С електронен подпис разбира се. 20 лв. е таксата.

Я! Ти да видиш... И как точно става?!

ОК, видях!... До година ще го пробвам. Знаех за НАП и там така ги подавам, но не знаех, че и в АП става вече... Но така е, когато няма разяснения от страна на институциите по тези въпроси! Иначе може новините вечер, да с пълни с глупости и махленски клюки!... Карай, така е по тези земи Е, благодаря все пак, че ме светна ;-)

...и все пак, ти взимат 20 кинта, не знайно защо.... Рекет даден, рекет приет... Държава-мащеха!

И то платена само през техния паричен представител дето един куп неща ти иска преди да си платиш....Вече съм загубил 60 лева и най накрая отидох до там и платих в банката им 40 лева сегащ ще си ги искам пък да видя какво обяснение ще дадът че преведените пари нещо не били ''преведени'' според техните изисквания

Да се премахне, ама от кого? Защото съм 100% сигурен, че като ида в училище ми кажат, че за тях не важи, защото . . .ХХХ. В КАТ пак няма да важи, защото и за тях нещо си. Т.е сигурен съм, че всеки ще си намери оправдание защо за него не важи и пак ще те пратят да си ги вадиш. Само че . . . греда. Вече не се вадят (само електронно) и . . . . ко прайм ся?

Vinetou

Виторио Позитано е италиански дипломат, участвал в спасяването на София по време на Руско-турската война от 1877 - 1878 година. Българи, да помним и уважаваме миналото!

А останалите 1012 ? Тях кога

Добро начало, но засега е само една много малка капчица в морето от излишни документи, с които биват тормозени хората. Примерно как тормозят инвалидите в общинските социални служби и още и още..... Бих препоръчал, ако наистина имат добро желание да улеснят живота на хората, да ускорят повече този процес, а могат например да улеснят хората да дават конкретни предложения по този въпрос - по телефон, в специален сайт и т.н.

Много важно.. А пенцийките кога?! А до САЩ без визи?! Едно време каква армия имахмее, ехее! Ся пълно нищо.

И в маршовия строй пеехме: "Ей от запад се надииига, черна, вражеска вълна..."

Ама тя май наистина се надига, че без да искаме станахме пророци.

евала!

Удостоверение за актуално състояние от Търговския регистър, издавано от Агенцията по вписванията; отдавна не се издава на хартия и всички си правят справката онлайн.... дейба... за другите не знам... да не се окаже, че и те вече не се издават...

Правят си го, ама някои само. Други пак си го правят онлайн, ама въпреки всичко ти го искат! Ей така - да се поразходиш и да платиш 20 лв.

На мен никога не са ми го искали, откакто тази услуга стана достъпна. Дори когато мои познат регистрира автомобила на фирмата си, от КАТ го пратиха да взима такова удостоверение, той отишъл, те му казали, че не издават такива, КАТ да не се правят на ощипани и да си направят сами справката. Естествено в КАТ един скандал, ама станала работата.

Всичко това можеше да се направи още преди 7 години. Но... по-добре късно.

Кога ще се премахне ХАРТИЕНАТА ЗДРАВНА КНИЖКА и само с паспорт ще може да се купуват лекарствата за даден пациент? - И ще се престани с това разкатаване на пенсионерите напред назад?

тези пенсионери цял ден сериали гледат

Много сте прав и допълвам, че огромната част от времето на лекарите от всички степени е заето от никому ненужни бумащини и други поцедури, като: - събиране на т.нар. Потребителска такса. Ако може нека някой тук ми обясни нейното значение. В Закона пише само "Пациентът заплаща потребителска такса"; - изписване/отпускане на лекарства по най-примитивния начин. Обявиха заканително, че от 01.07.2017 ще има нова бюрокрация рецептурната книжка трябва да има само 16?!!! страници, иначе е невалидна и трябва да се отново завери! Вие представяте ли си огромна маса народ (не само пенсионери) как ще се юрне към градски и междуградски транспорт, как ще загуби обществено полезно време и т.н. Освен това при огромната част от пациентите не е необходимо посещение при ОПЛ (Джи-Пи), защото имат открити хронични заболявания, те си знаят от какъв специалист имат нужда и т.н. Така е в Германия, например. А ние тук, в 21 век сме закрепостени при един ОПЛ, който е принуден да спазва прищевките на Управляващите здравеопазването ни, които измислят какви ли не глупости (като пръстовите отпечатъци и др.).

2.за физически лица 3.за юридически лица Преди да пишете,четете! Преди да плюете,погледнете се!

Днес е хубав ден за развиващата се простотия в администрацията. Досега беше батак с документите , а сега какво ще последва ....

Vinetou

"Днес е един добър ден за българската демокрация!" Да си пожелаем тази инициатива да продължава. Очакваме решение на проблемите с КАТ.

Това е точно нищо! СМЕШКА!!!!! Да се отменят декларациите за придобиване на имоти по ЗМДТ. Нотариуси, вписване кадастър вземат пари, а информацията не може да се прехвърли в ОбщинитеV

две и три са едно и също пак някой не внимава не можем да живеем поради това че някой назначен с връзки не си върши работата а който заслужава работата заминава за чужбина

Айде пак прочети.

между 2 и 3 в статията няма никаква разлика ти прочети и тогава репликирай

с някакви меринджеи. Да бяхте снимали опашките, пред бюрата на чиновниците!