Петкова: Запазваме миноритарен дял в АЕЦ Белене

Проектът АЕЦ "Белене" ще бъде приватизиран, а държавата ще запази минимален дял в него. Идеята за реакторите да отидат в 7-ми блок на Козлодуй е спряна.

Обратно в новината

Коментари - Петкова: Запазваме миноритарен дял в АЕЦ Белене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДЕЛАТА И ПРИКАЗКИТЕ И СЕ РАЗМИНАВАТ!!!ВЕЧЕ НИ ЗАОБИКАЛЯТ С ГАЗОПРОВОДА!!!

Пак въртят и сучат работата,,като тази в КТБ,,! Ще напълнят нечии джобчета, а ние пак ще платим като попчета 3-4 милиарда за..Бог да прости!? Ама утехата, която ни дават е, че собствениците сами ще си берат гайлетo , къде да продават тока!

не бееее ... аз не съм забравил все още приказките за дупката и гьола. Явно времената се промениха - далаверата също.

ШМЕКЕРДЖИЙСКИ ЕТЮДИ 2017

Не искам АЕЦ Белене! Протестирам още преди промените през 1989 г. и ще продължа да го правя. Путин да си стори АЕЦ в Сибир!!!

Ти можеш ли да живееш без ток като в Сибир ?! Дай да пратим теб в Сибир ;)

що пак замесвате държавата в тоя корупционен шлем... или не ви стигнаха руските врътки.

Вече 30 години доста хора си поживяха покрай тоя проект. Няма отърване.

газа заобикаля България отвсякъде, а от централите ще останат само американските Марици, а от вятърните, слънчевите и водните - малко скраб

българска прохамерска тъпотия - нима васал може да каже нещо умно

кроите масковски планове за освобождение на Балканите... Не ви ли омръзна да ви гонят и малките държави тук.

който си купи АЕЦ Белене да си я вземе и носи в къщи. Някой щял да си направи АЕЦ на наша територия, да носим рискове и простотии. И като я вземе чужжд инвеститор, гарантирано МААЕ спешно ще открие колко е опасна АЕЦ Козлодуй и как трябва спешно да се закрие. след което новия собственик ще стане монополист в България на тока. И няма да има евтините цени на Козлодуй. Ще ни разкажат играта. И то в момент, когато навлизат електромобиите и АЕЦ става златна кокошка. В такава ситуация, такова решение е равносилно на държавно предателство. Взелите го е редно да се подготвят за съд. И ако продължат така да се опитват да загробват България, редно е да се ориентират към подаване на оставка. Не да чакаме поредната еманация на ТЕЦ Марица да ни краде. Защо Франция категорично отказва да приватизира някоя от своите 59 АЕЦ, както искаше Европейския съюз? Защо им показа среден пръст да раздържави държавната Елетрисити дьо франс? Кой идиот ще си продава печеливш бизнес. Само срещу комисионна. Така че правителството да си каже, за колко искат да ни продадат.

и това буфяцко го*но, какво е учило!? (!)?!

ха-ха! Абе тея са прости като милиционери бе! Как ще приватизират нещо дето още го няма???? Голямата далавера с приватизацията беше защото имаше още какво да се ликвидира от предприятията. АЕЦ-а даже май на проект го няма още. Има само 1 (или 2) реактора на склад някъде в Русията. И целият свят разбра колко сме платили за тях. От тази приватизация само ще се вътриме. Колко много зависи колко ще си събуят гащите "преговарящите"

РУСКИ МЕКЕРЕТА! ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ ОПИТВАТ РУСКИТЕ ТРОЛОВЕ ДА ГО ПЛЮЯТ, УЖ ЧЕ СА ИМ ВРАГОВЕ! ВНИМАВАЙТЕ С БЕЛЯНЕ, ЧЕ ЩЕ СИ ХОДИТТЕ ЗАРАДИ НЕГО!

А сега да кажат и другото, че скъпия ток от объркания проект ще бъде задължително изкупуван от НЕК и продаван на българските потребители. Пък преди няколко дни ни обясняваше как няма да расте цената на тока. Ще расте и то много и за това са виновни политиците.

Едни и същи хора. Всеки ден се събуждат с различно мнение. Всеки ден се говори нещо различно. Има медицински терми за това - Шизофрения. Описано е в Доктор Джекил и Господин Хайд.

въобще не са луди, ами финтират, да ни объркат, да забравим. Така постепенно от уж няма да строим, офцете докато се събудят - оп, почваме. Същото е и с мажоритарния вот. Правят се на луди - тва им е номерът!

Какво означава АЕЦ "Белене" ?

Това Белене излезе златно, няма отказване.

Нищо не си видял още. тепърва ще излиза златно. Чрез това белене комисионерите и руснаците ще ни изсмукват още 50 години.

Оправете си мерните единици - за съжаление, не са млн. а млрд., потънали в заветния гьол;)

В гьола няма и пукната рубла, дорогая ;)) Всичко е в Швейцария.

По принцип съм за изграждане на Белене,защото иначе след няколко години ще внасяме ток.Но не съм съгласен за България да е ядрения риск ,а печалбата за частно предприятие.Какво ще контролираш с миноритарен дял? Може би местата за паркиране на персонала.

А пари откъде държавата да прави АЕЦ? Щото аз не съм съгласен с мои пари да се строи централа, която не е ясно колко ще е рентабилна.

Само за "саниране" потрошиха 2 милиарда за 2 г. Пак от твоя джоб.Що не скочиш срещу това.Защото там милиардите ще продължат да текат,бъди сигурен.

Дето е текло, още ще тече.

Без държавни гаранции за изкупуване на тока на безбожни цени АЕЦ Белене няма да го има никога. Или поне докато има евтин ток от Козлодуй и едни 60% излишък на ток в държавата. Никой няма да даде 10 милиарда евро и после да се чуди къде да си търси клиенти за скъпия ток. Това го има само в главите на чугуните, дето плащат по същата схема тока на Мариците - подарък от Станишев и Омбудсмана Манолова. Ама те помнят по 3 дни и не им е проблем.

Значи ще затворим козлодой, та да няма конкуренция на беленския ток.

Че това вече се случи на 50% ;)) Забележете - без нито един протест от овчето стадо. Даже Фейсбук нямаше, че една група да спретнем и да се пеним на воля. Значи е станало със съгласието ни.

Какви 60% излишък сънуваш?!През зимата бяхме в "скрит режим" на тока. Ако внесеме 30000 електроавтомобила еректросистемата ни се срива.

Не през зимата. За 3 дни за по 2 часа от 19 до 21. Що не погледнеш примерно снищи колко е било потреблението? Под 3000 МВ. И така 6-7 месеца в годината. А двата козлодуя + евентуалните беленета са 4200МВ. Без нищо друго.

Защо смяташ, че ще бъде скъп тока, който ще продава частния инвеститор? Нима мислиш, че сега държавния ЯЕЦ Козлодуй продава на загуба ли? Ще има клиенти и това ще сме ние, независимо от факта дали ще има обвързаност за изкупуване от държавата. Просто няма да има от къде другаде да се захранваме. Ще си договарят с ДКЕВР цените и готово.Просто няма по-евтин ток от никъде.

Ами както виждаш, без партенките, няма опашка от инвеститори желаещи да довършат белене. Това какво значи? Значи, че парите си правят сметката, че няма далавера в цялата работа. Това ти казва лейката. Естествено, ако държавата "ГАРАНТИРА" на инвеститора печалба, тогава е друго. Ама как може да гарантира? Чрез скъп ток естествено.

Аз се състезавам с малките слончета, кой е по-добре ПОМНЕЩ. Айретен, успявам и да анализирам запомненото. Например, аз си спомням за крахът на "Зрелия ЦоЦиализъм" и също за решенията на "Световния еврейски конгрес", от Базел-Швейцария. Там, в Базел, са гласувани и приети за периода 1891-1908 години, 24 "ТАЙНИ" протокола. Явното, което ги раз конспирира тези протоколи са, "FR"-13.01.1913, ПСВ 1914-18, ВСВ 1939-45, "Студената война" 1949-1989 и "Хибридната война" от 2011 година, та до днес продължаваща. Също помня и когато на свой конгрес в Москва, "Световния еврейски конгрес" гласува резолюция под названието:"ПРОГРАМА ЗА ИЗТРЕБВАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД". Там, в тази резолюция се казва: "Юдаизмът, ционизмът, всемирната еврейска нация и Международното правителство органически не могат да приемат създаването и съществуването на българска държавност.", а ние си бърборим за някаква си българска енергетика, днес?!

брей. поласкан се чувствам. Чак световния еврейски конгрес се бил събрал да се чуди и мае как да изтреби бай петко от Горно Койнаре. тц.Тц.