Нов руски пътнически самолет извърши първия си полет

Русия извърши вчиро първия полет на новия си пътнически самолет за средни разстояния МС-21, предадоха Ройтерс и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Нов руски пътнически самолет извърши първия си полет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Поздравления за руснаците. Ангара лети, МС-21 лети, Армата в серия, първо място в света по зърнени култури, мостът към Крим напредва. Могат, правят. Няма да чакат американците ! Това е богатството в днешно време - да си независим от американците. Да работиш за себе си, а не за американците, да те източват с лихви, петродолари, кредити, санкции. Колко страни могат да си го позволят ?

Даже и за уиски не харчат- локат битовата химия и това е. 100% независимост - по руски :))

stan_posta@

Знаем, знаем вашето мнение. Стига сте ни го натяквали ! Тука обсъждаме новините, не фанатичната вяра.

ПО-Здрав и от мене . А рубли кога ще могат да печатат ?

Боли ме чела за азиатците били те рушнаци или китайци НА техен самолет не се качвам!

Все пак не се заричай! Ако изпаднеш в депресия и не виждаш смисъл да живееш,качването в руската летяща щайга е сред най-сигурните способи да приключиш земния си път.

що тогава пишеш на китайскикомпютър, аа?

А бе, шебека Б.Борисов кога ще направи самолет в България ?! Той и циганска каруца не може да направи !

Кога на Курнелата се качи магаре!

Летял 30 мин само, но "МС-21 превъзхожда западните си конкуренти в много отношения"

Советские тридсать минут-самие длинние в мире!:)))))))))))))))))

Първи полет. Когато дете прохожда, на маратон ли се записва ?

Никой не оспорва, че ви бива вас руснаците в правенето на водка и средства за убиване на хора.освен това до революцията сте имали изкуство. След това Рахманинов, Шостакович...но това са имена дето ти едва ли свързваш с произведенията им...Все пак вероятно знаеш, че са композитори...само обръщам внимание, че не българите, а руснаците се влачат и живеят в моята държава, вероятно щото тук е по добре, отколкото в се се се ре

Вярвам че е така както пише, щото машините дето го правят до една са купени от цивилизования свят...тоест от държави различни от русия. Лично аз обаче на него не бих се качил тия един хладилник не могат направи като хората, че самолет който не служи за стреляне и мятане на бомби ли ще направят ненормалниците?

Каквото стана с Конкорд. Само дето конкорда уби стотина човека, а ТУ144 - трима ....

Боинг и Еърбъс имат 8000 осем хиляди поръчки Блядовете имат по малко от 200 Това е истината за силата му 8000 към 200 това около 40 пъти по слаби отСвободния свят...

Провери колко години е експлоатацията на пътническите самолети и имай в предвид коя е най-голямата авиокомпания в света - Аерофлот. В следващите десет години Боинг ще загубят монопола, европейците им дишат във врата, руснаците с по-ниската цена ще подбият пазара.

НЕДУМАЙ

Мдаа, колко критични са българите. Ами така е - самите те произвеждат Лом-суперджет, Ракети Козлодуй, авианосците "Овча купел", електроника "Филипп-овци". Е, бъдете по снисходителни, ясно че руснаци не могат да стигнат развитието на технологиите във Мездра, ама дайте шанс....

"Дорогая" рускиня, ние за разлига от вас не се курчиме и нямаме манията да сме най-велики. Щот' да се мислиш за велик, а всъщност да не си, те прави жалък. А най-лошото е, когато искате да налагате волята си и начина си на живот над другите и другите да са ви благодарни за това. Поняла?

Ти какво очакваш от българите? Да викат УРА и да пляскат на всичко руско ли? Отдавна свършиха тия времена. Българинът, за 45 години натрупа доста познания какво могат руснаците, и за 27 години го сравни с останалото по Света. Извинявай, ама само зомбиран селски идиот може да твърди, че москвич е по-добре от фолксваген. Та, няма да се обиждаш лелче, ама първо наистина направете нещо добро, тогава очаквайте ръкоплясканията. Така е редно, нали? Успех желая на руските самолети, автомобили, компютри и т.н. Ама не са виновни българите, че руските работи не са добри.

Първо вие стъпете на земята и досаждайте по-малко, тогава и ние ще сме по-добри, хорошо?

ще можем да си купим от руския мобилен телефон, дето Путин ни го показваше, или западняците го разграбват и него и ние не можем да се доредим? Ах този лош запад!

"МС-21 превъзхожда западните си конкуренти в много отношения и ще бъде разграбен от руските и чуждестранните авиопревозвачи" Чуждестранните превозвачи от македонската замя ли са?

Кой поръчва самолет, чиито изпитания започват току-що, бре нещастници! Едвам се вдигнал за първи път във въздуха и вече почти 200 поръчки. То бива да лъжете, но чак толкова елементарно минава всякакви граници.

да схванеш разликата между пазара на широкофюзелажни самолети и Женския пазар. Само по лафа"Кой поръчва самолет, чиито изпитания..."разбирам,че ще ти е трудно.Не се напъвай. Просто запомни,че на пазара на нови такива самолети всичко се движи с 5-8 ,че и повече години напред. А иначе,бегом да си налееш пак вода за магданоза.

Смешнико, поръчват се напред модели които са със завършен изпитателен цикъл и необходимите сертификати.

Ако е необходимо ще лъжем като дърти цигани,защото нашият спонсор е Русия!

Това, че руската техника превъзхожда западните си конкуренти отдавна не е новина за никого :)))))). Кажете нещо което не зхаем!

И сам не си вярваш.

Пич, това беше ирония!

Говориш за реална техника или за такава от картон като Армата и тоя "самольот". Като го дигнат до 10КМ и не падне тогава може да има надежда за него. Преди това ще трябва да го снабдят с катапулти като военните самолети, за да не загинат напразно "героите на савецкия саюз", който го тестват

Аман от разбирачи, които си мечтаят да вдигат самолета на 10К метра. Спокойно, и на тази височина ще има/или е имало тестове, но ти няма да чуеш. Тестът 1000м/300 км.ч е едно от най-тежките изпитания за авиониката на самолет. Всеки може да лети високо и бързо, но не всеки - ниско и бавно.

Пич, това беше ирония!

каква безпомощност на БГ чушкопеците , току що излезли от курниците си на село.Клетите капачки коментират Русия която винаг е имала самолетостронене /ТУ,ИЛ,АН/ сега Сухой МС-21,за боин самолети да неговори те отдана /2014г. потвърдено от статистикатат/излязоха напърво място в света по износ.ЗЦа ужас на соросоидите Сухой и двата пътнически варианат отдавна получиха европейски авио сетрификат и покупките са над 150 машини за 2 години в цял свят.Същото е с МС-21. А БГ соросоидите още умуват върху легендарният БГ чушкопек и чакат някой стоктинка от Фондация Розови гащички за БГ.Късно е ви либе за китка остана ви само гей парад.

даже и аерофлот има повече боинги и ербусове от руски самолети.

Като ги знам какви коли правят... Мисля да пропусна. А 6000км е жалко постижение. Боинг 737 може да лети 2 пъти повече и то от мноооогоо отдавна.

Бойнг 737 лети на 12000 километра!?Пич е тука се уля вече.

И в руската преса си пишат, че този самолет отговаря на класовете на А320 и Боинг 737, има засега 175 предварителни поръчки, докато горните - хиляди.

175 предварителни поръчки има на куково лято вчера бяха 60 днес 175 хахахаа утре русските маймуни ще пишат че имат 1750 за нешо само на картинка

Защо така се подигравате с Русия - наи-великата страна на света, нейните учени са изборетили всяко едно нещо а западните империалисти крадат тези изобретения

Искрено с енадявам това да е ирония.

Казва се сарказъм. А по времето на СССР даже и кирилицата беше измислена от един грузинец. Обаче се оказаха недалновидни, не казваха че е от руснак и като се разпадна СССР тази теза също изчезна, че вече не им вършеше работа.

Че някакъв сибирски отпадък едва отлепил от пистата ли? Дреме им на еърбус и боинг за иркутските фърчила.

За Протокола : - самолетът - Е де-факто ТочноКопие на CR Bombardier... ...което Имайки предвид а. Невъзможността на CR да отлепи с Продажбите и Приемането...и б. Отдавнашното (уж) партниране с Бомбардир (как палусски ;-) - Означава Много.

РУСНАКА ОТ ЗАВОДИТЕ КАЗА: "МОЖЕМ КОМФОРТНО ЗА 3-4 ГОДИНИ ДА ДОСТИГНМЕ 60-70 БРОЙИ ГОДИШНО КОЕТО НА МЕЖДУНАРОДНИЯ ПАЗАР НЯМА ДА СЕ ЗАБЕЛЕЖИ , ПОНЕЖЕ БОИНГ И ЕЪРБЪС ПРОИЗВЕЖДАТ ПО 600 БРОЙКИ ГОДИШНО" ... ТАКА ЧЕ РАШКИТЕ СА РЕАЛИСТИ - А 60-70 БРОЙКИ СА СИ СУПЕР ДА ПОКРИВАТ ПРОИЗВОДСТВОТО НА АРМЕЙСКИЯ Т-50 :))

Доколкото знам днес е пуснат 133-я самолет Сухой Суперджет 100 и нямат никакъв проблем със сертификацията и безопасноста, след като са продали 30 броя на Мексико, 15 на ирландската Сити Джет, 10 на белгийска компания и т.н. Освен това 25% от титановите части на Боинг са произведени в Русия, Боинг имат научноизследователски център в Русия, а соросчетата у нас седнали да се притесняват дали щял да е успешен МС 21. Успокойте се малко те руснаците и за Еарбасите правят доста части и белите държави не се притесняват ни най малко от това, а вие сте седнали да плачете на чужди гробища

Ушанките са пропуснали да оборудват самолета с тоалетна.Вместо това раздават на пътниците дървени гърнета.

Този самолет на Яковлев ще затрие тотално Боинг и Еърбуса! Щом още преди краят на изпитанията има поръчки за хиляди бройки, свършено е със западните машини!

Поръчки за СТОТИЦИ хиляди от 'уйлостанския чудо самальот. В офисите на Боинг и Ербъс пукат изстрели - отчаяните им шефове се един след друг се самоубиват..

Не е уточнено колко тона въглища изразходва за час полет.А как точно се изчисляват данните за полета - с дървено сметало или сметачна линийка?

А не искаш ли един четвъртит отзад?Тогава всичко ще ти се изясни.

дир яко се подиграват с рашка под заглавието пише: по тема: Русия на Путин МУХАХАХАХА само са се обръкали с точното име на двете неща - Рашка на Путkин

Ако някой е имал "щастието" да повиси на московско летище и се е поогледал по стоянките, със сигурност би забелязал колко са руско-съветските самолети там... А те са НУЛА! NADA! НИТО ЕДИН! Всички са боинги, еърбуси, ембраери и т.н. Сигурно имат и от техните си кукурузници, ама ги ползват само до Магадан например...

Двигателите на нашите самолети се задействат по уникален начин,защитен с патент - с помощта на манивела,както при старите Москвичи!

живей АмериканскоРуската дружба!!!

АМИ ГУГЪЛ НА ... Boeing: Boeing Russia - Конструкторский Центр ... НАЙ-ГОЛЕМИЯ КОНСТУРКТОРСКИ ЦЕНТЪР НА БОИНГ В ЕВРОПА :)) За почти 15-летнюю историю Конструкторский Центр Boeing в Москве принял активное участие в более чем 250 проектах, а с 2000 г. участвует во всех программах компании Boeing - Гражданские самолеты, включая такие крупномасштабные проекты, как 747 Boeing Converted Freighter, Boeing 737-900ER, Boeing 777-200LR/300ER, Boeing 777F, Boeing 767-200SF/300BCF, Boeing 747LCF, новый самолет семейства 747 - Boeing 747-8, а также новейший авиалайнер 787 Dreamliner. САМОЛЕТО СЕ ПАВЯТ С ИНЖЕНЕРИ .. ДАЖЕ ЗА ДА ПОСАДИШ ДОМАТИ В БЪЛГАРИЯ СЕ ИСКАТ ХОРА , А НЕ МАЙМУНИ:))

кои са по-кадърните - работещите за Боинг, или тези в Роскосмос с $500 заплата..

Ми не знам, питай в Луфтханза техникс, защо не могат да си задържат хората в България.. то със заплати от по 500-600 лв. техник с бревет няма да ти стои.. Ще има да си тъъъърсят кой да им разписва ремонтите...

ПРОИЗВЖДА ГО СЪЩАТА КОМПАНИЯ КОЯТО ПРОИЗВЕЖДА И СУ ... .. А МАЛКО ХОРА ЗНАЯТ ЧЕ РУСНАЦИТЕ ОТ ГОДИНИ ПРАВЯТ ЧАСТИ И ЗА ЕЪРБУС И ЗА БОИНГ ... СЕГА РАШКИТЕ НЯМА ДА КУПУВАТ ЗА ВЪТРЕШНИ ПРЕВОЗИ ЧУЖДИ САМОЛЕТИ ...

Ще заредят ли кюмур достатъчно?

Някакви ПРИМИТИВИ гласуващи за "Дай БГ" и ОПГ ГРОБ, живеещи в държава, която внася 80% от храната си,(при положение,че има земя да изхрани 2 Българии) коментират държава произвеждаща самолети и единствената космическа сила!

ех и ние българите да можем да правим самолети като глупавите руснаци,дори и малки самолети като чесна,но ние дори енин прост велосипед с две гуми не произвеждаме но на коментарите сме царе ,даже сме кората на лай.ното

дето сме на пъ,во място в Ев,опа по п,оизводство и износ на ве.осипеди

Лошото при един нов самолет е, че никой не му знае детските болести, които тепърва ще се отстраняват в годините. Не знам кой го купува. И кой би имал смелостта да пътува с нещо, току-що излязло на пазара с неустановени още бъгове. Всяка сериозна авиокомпания залага на сигурността и изпитаните и стабилни самолети, като Еърбъс.

Когато застрахователните компании го признаят, тогава самолета има търговска стойност. Другото е илюзии.

не било самолет, а космически кораб от космическите сили, и не бил нов ами го бракували, и не излетял, ами паднал като круша.

вие със сигурност сте от банкя,само там се раждат такива природно надарени глупаци които ни направиха известни в цял свят с простотиите си

Още при първия си полет самолетът-чудо се е разбил.Спасен е бил само огнярят,но въпреки това са го вкарали в затвора,защото в джоба на ватенката му са намерили бутилка водка.

Не знам всички в България са песимисти или не знам какви. самолета още не е влязъл в употреба а плющите са налице. Боинг 737 дето се ползва много да не е бил идеален. Колко аварии и жертви е взел. Може да ги гледате по Дискавъри. Специалистите казват че от всяка авария инженерите и учените установяват грешките и продължават на нататък.

Не знам защо минуси. Някой се е припознал ли не знам. Защо си мислите че е трудно за Руснаците да построят самолет и то пътнически. Електроника ли двигатели ли нямат и не могат да сглобят ,материали ли нямат. Електрониката преди им беше слаба относно компоненти. Но сега могат да се купят от всякъде, дори от Аибъс Боинг и тн.

Нищо не стана, защото не можаха да го откраднат напълно. Имаше няколко пробни полета и толкова.

Ганьовци, Русия може да не е америка или германия, обаче къде е Русия, къде е Бг ? Небе и земя - самолети срещу чушкопеци, :))

То това с първия полет е малко като с първия полов акт. Сещам се за един виц по този повод и правя паралел с първия полет. Иванчо се прибира радостен и с ехвали на баща си: 'Тате, тате, днес ми беше пъррвото полово сношение". Браво, сине, браво, значи вече ставаш мъж, отговаря баща му. По този повеод на ти 5 лв да с епочерпиш ( вица е от времето ан милиционеро-социализЪма оттам са 5-те лв). Но след малко дяволито го подпитва: "То с първото полово сношение, добре. Кажи сега, кога ще ти е второто? иванчо смутено отговаря: 'А, татем не знам.... ами след като ми зарастмне задника". Та и с първия полет на МС21 на такова ми намирисва

От опит така ти намирисва нали ?

от опита с руските машини, да.

Огромна любов към руската техника струи от писанията на руско-съветските мекерета. Любов към нещо, което нито някой е пробвал, нито някой е експлоатирал в реални условия. А като знам способностите на руснаците да правят "показухи" няма да се учудя ако показания самолет въобще не е летял. Нещо много лъскав ми изглежда за изпитателна машина. И още нещо. Пробните полети са едно, допускането до летене - нещо съвсем друго. А пък допускането за летене във въздушното пространство на Европа, САЩ, Япония и други цивилизовани държави - нещо съвсем трето. Самолетът може и да е по-евтин като материали и като производство. Това е нормално - в Русия стандарта е 10-15 пъти по-нисък от САЩ и Зап. Европа. Но и Лада-та е евтина. И колко човека са си купили Лада? лада-та, лелеяната мечта на поколения българи. Дето се чакаше по 15 години за една скапана Лада. Сега се продава свободно. Но никой не я ще. ако се излъже някоя държавна организация да купи накоя Лада-Нива - това е. За други руски автомобили въобще и дума не става. Какви самолети е произвеждала Русия в последните 25 години? Какъв опит имат хора, които 25 години не са разработвали пътнически самолет (не че са разработвали и военни, де)? Кой ще го произвежда? С какво качество? И защо, по дяволите трябва да си купувам такъв боклучарник, когато има доказани марки като Боинг и Еърбъс. Защо да рискувам да купувам нещо непознато? И колко години ще го произвеждат? Ами ако Русия се разпадне тогава какво правим? Въпроси, въпроси, а никакъв смислен отговор. Това е реклама само и единствено за руските авиокомпании. И за да не е съвсем насила да ги карат да купуват руски боклучарници, сега правят широкомащабна кампания. А родните руско-съветски мекерета получавт оргазъм след оргазъм. Като едни истински долни леви педалчета.

Нека зомбираните путинофили напишат в Google Инциденти с пътнически самолети Сухой и ще видят колко "качествени и надеждни" са руските летящи щайги.

Та понеже съм тъп и не разбрах, освен боята, което друго му е руското???

Нали имаше санкции срещу Русия?! Или те важат само за българските домати и пиперки?!

го продават на Министерството на отбраната,щото ще го претоварят освен с пасажери,със боеприпаси и каси водка и ще го приводнят бързо,бързо в някое море или океан.

На този хубав руски самолет, защо ще го оборудват с краварски двигатели и соросоидна електроника и управление??? Я да му сложат едни хубави руски двигатели с ресурс от 300 часа като на бойните самолети и една хубава руска електроника и управление!!! Ма те руснаците нямали такива?!?!?! Пък и за космическите си самолети купували от Индия!!!!

Ама краварите купуват руски РД181 ... щото не могат да си ги направят сами

Купуват го на цената на скраб!!!

Тази крава ще умре скоро, а на знам след това какво ще доите.

Новите руски двигатели не са с ресурс от 300 часа(този проблем безспорно го имаше преди при например изделие 9-12 а ,тоест нашите Миг 29.Пак лъжете и пак бяхте уловени.

А дали имат добре сработена световна мрежа за поддръжка, диагностика и логистика като Боинг, Ербъс, Ролс Ройс и П&Уитни?

Авиокомпаниите са много стриктни при покупка на самолети ,разполагат със специалисти които са прегледали плюсовете и минусите на самолета и щом има вече поръчка за 180 броя значи машината е добра и вероятно по евтина от аналозите и.

В случая цената играе решаваща роля и поръчките са от държави от Третия свят за вътрешни полети, тъй като доколкото знам, само един или два модела руски самолети се допускат да кацат на европейски летища.

не се допуска до западни летища

има поръчани 180 броя в сънищата на някоя мурзилка

Самолетът както разбрахте е по-добър от настоящите и бъдещите западни аналози. Към днешна дата 80% от авиониката му е руска, а не западна/източна. Остава да му пожелаем успех в битката за клиенти! Дотук са предплатени 185 бройки!

Откога Honeywell стана руска фирма? Или да си плещиме глупости ангро. Или все пак си искал да напишеш, че 80% от авиониката е западна?

Разработка е на КРЕТ, западната се заменя от руска авионика.

тази бракма докато влезе в употреба ако изобщо това се случи ще е след толкова години, че другите производители ще имат с 3 поколения по-нови

По параметри са близки с А320 и А321. Като ги гледа са идеални за ниско тарифните компании. Имат възможност да носят много карго товари

Те са близки, ама....... са руски. И Ладата уж е близка до Голф-а по параметри, ама не се харчи толкова. А това е самолет. Не е волска каруца. Западняците не обичат да си правят експерименти с никому неизвестни марки и производители. Ще му трябват десетилетия да се наложи . Ако въобще се стигне до там, де. само с натиск от държавата могат да задължат руските компании да купуват това нещо.

Не плачи на чужди гробища мизерник. Гледай си своята копанка, и се кахъри че от доста време насам е празна. Като чутурата ти ...

Руснаците имат огромен пазар.Ако навлязат в ниско тарифния бизнес с евтини билети кой го интересува с какво лети.

итайците си тестват новия пътнически самолет. Ние им се подиграваме, че е китайски ментак. Руснаците си тестват новия пътнически самолет. Ние им се подиграваме, че им е скапана техниката и лети на въглища. П.С.А ние какво ново пускаме.......

Как какво пускаме не виждаш ли по магазините е пълно с менте стоки който тровят народа а някой си пъни джобовете на гърба на народа.

точно брат!!! едно време имахме завод за полупроводници...а до за цели,не ни стигнаха силите...пък устата ни голяма...ехеееей

Дааа, много говорим и мнооого верваме! И затуй и за полупроводници немаме, немаме и рудодобив, абе добре че дават колкото бог да прости от Ес, че сме го овапцали

Пак и и пак лъжа.Но няма да спра да разбивам ''митове те ви'' и вашите легенди за злия соц.Въпросните полупроводници са шега отправена от Бай Тошо към негови съграждани от Правец.Разберете Не можете да победите истината защото тя е по силна и то мен и от вас.

като ги слагаш в 1 кюп. Китайците са вече в друга лига и никой не им се подиграва. Братушките обаче си пердашат по старо му - с наивност и неподплатена хвалипръцковщина.

Русофобите издъхват пред фактите!!!

Фактите, за които говориш, са цифри, написани на хартия. А този самолет просто за пръв път се е издигнал във въздуха. Дали е успешен, ще може да се каже след 20 години и милиони превозени пътници.

Ха, че то нашенските джигити по магистралите карат по-ниско, че и по-бързо от това нещо!

Глупости. Всички самолети от един тип летят с една и съща скорост с малки разлики според температура, конструкция, товар и други. Съответно този руски, или който и да е китайски или български не летят с 300. С 300 са се разходили за тест.

и за новия китайски де, кат Русия нема втора. Това и в читанките е наложено от МОН.

Ще си остане само за руска употреба. Данни от май таз година: МС-21 - международни поръчки: 41 (25 потвърдени). Доставка - га станат. A320 - 567 поръчани, в процес на производство; A320neo - 4950 поръчани, в процес на производство; Без да броим Боинг, Ембрайър и другите производители.

Само леко с инфото. Поръчаните бройки за MC-21 са вече 185, а още не е на пазара

За МЦ-21 доставка за клиенти извън Русия - 2018. Не е ли достатъчно конкретно?

Русский слон самый крупный слон в мире!

Руското късо съединение - най-късото късо съединение в света!

Рашисткият тъпанар - най-тъпият на света!

това все пак е положителна новина! лично,бих се радвал ако проектът е успешен! имайки руските възможности във военната авяция,защо пък да не направят нещо хубаво и за гражданската!!!

Шило

Така е. Най-малкото що да не се увеличи конкуренцията. Тя е стимула на развитието.

именно!!! предполагам всички сме уморени да слушаме и гледаме военната надпревара...не е за вярване какви мангизи отиват там.

И какви са възможностите на руската военна авиационна промишленост? 20-30 години след американци и европейци

Е като змей требе да знаеш, оооу извинявай, ти си пенсиониран, ама може и да ни си бил от летящите.

Значи ако тук и сега с технически аргументи поясниш с кое Су 35 е изостанал с 30 години от западните изтребители го направи или просто замълчи.Единственото нещо за което се хващат обикновенно разбирачите е АФАРА който руснаците(само не ми казвай че Русия не може да прави радари) не случайно не бързат да въвеждат тъй като той има както много плюсове така и един ммного сериозен недостатък.

Шило

Добре, ама е крайно време да бъде дадена възможност и на чисто частните инициативи в това направление. А не само на държавни предприятия. Че малко е неуместно държавен глава да поздравява за нещо, което не би трябвало да е нещо кой знае какво като постижение.

Това, което не се споменава в статията е, че 70% от компонентите в самолета (естествено най-важните) са западно производство. А твърдението, че по съвършенство задминава Еърбус и Боинг са смехотворни. Поредната руска пропаганда. Оставен чисто на пазарен принцип, този самолет, едва ли би си намерил много клиенти извън Русия и нейните сателити.

Шило

Май пишеш наизуст?

Май хал хабер си нямаш от нещата. Разрови се малко в Гуглето и се пообразовай малко.