Няма основание ТЕЛК-овете да преустановяват работа

Няма основание органите на медицинската експертиза да спрат да работят, съобщи министерството на здравеопазване.

Обратно в новината

Коментари - Няма основание ТЕЛК-овете да преустановяват работа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо ли се забравят и другите привилегии освен пенсиите по болест които правят не малък минус в бюджета???То не са данъци за коли, телефони, безплатни прегледи навсякъде независимо дасли са свързани с телка..Когато за шипове се дават телкове за всички тези привилегии давате ли си сметка какви разходи са това..

Е, щом смяташ, че да получаваш пенсия поради инвалидност е привилегия, тогава ти пожелавам да се инвалидизираш и да получаваш тази привилегия докато си жив! Ха дано!!!

ОТ МЕН СЪЩОТО ПОЖЕЛАНИЕ!!! А НА ДРУГИТЕ ПОЖЕЛАВАМ ДА СА НАЙ-ВЕЧЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ!!!БОЛЕСТТА Е ЛОШО НЕЩО!МНОГО ЛОШО НЕЩО!И НИКОЙ НЕ Е ПОДГОТВЕН БОЛЕСТТА МУ ДА ГО ДОВЕДЕ ДО ИНВАЛИДНОСТ! П.П. ПАЗИ БОЖЕ!!!

Забележително е как се раздухва въпроса с доходите на най-нищите класи в българското общество, но въпроса с доходите на най-заможните (плосък или прогресивен данък) остава настрани.

ТЕЛК като напише едно писмо с 25 консултации, шест рентгенови снимки и т.н. по 25......хората идват да си търсят направления! По голямо източване на Здравната Каса не съм виждал!Спрете ги тези изнудвачи!!!

Гаврят се с хората които въпреки болестите им ги правят и на маймуни -гадните чиновници.Защо тези хора не са на протест пред Народното събрание -защото никой не ги организира както тези които днес са отишли и за които пише в горния пост -протестиращи против съдебната реформа?Така е у нас- тези които са най-зле са и най-тихи и търпеливи и за това са унижавани непрекъснато.

са много корумпирани.Кой ви каза, че за шипове трябва да получиш ТЕЛК?

Тия телкаджи само скубят хората преди беше законен тел 700 лв а сега е 1200 лв Дават телк за 3 години на хора без око без крак Все едно тези хора ще се оправят до края на живота си .

Само НЕ на кучетата!! Бате кажи й на Мунда! Бившата БЕЛ учителка.

Аз лично познавам поне 20 човека с фалшиви телкови решения,които получиха със заплащане и от години получават пенсии,а при това повечето са от циганското малцинство и са от врачански окръг!Някои от тах дори работят по нещо и получават допълнителни средства.Корупцията в телка е масова и източването на пенсионните парици е много яко!

Ако трябва да сме напълно коректни е редно да сезирате прокуратурата.

Само че там се искат документи които няма как да се представят от друг дето е наясно виждайки ги всеки ден какво правят и колко са ''болни'' тия с тези телкове.. Нам какво да си кривим душата че не познаваме такива ''болни''...

Целият този вой е на бялата мафия, а проблемът е, че хората няма да се явяват толкова често на ТЕЛК. СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА ДА МОГАТ ДА ИЗНУДВАТ И ВЗЕМАТ ПАРИ.

Тия телкове нямат ли юристи здравното министерство няма ли юристи така ли се реагира при паниката която всяха сред наистина хора които са си много болни и нетрудоспособни Абе каква е тая държава какви са тия експерти които не заслужават дори обидното име чиновник

Да беше прочел решението, щом имаш претенции, че си грамотен Дело 2084 от 2017 на ВАС.

Какво пише, сега юристите трябва да дадат указания затова става дума указания за методиките на база нормативната база

Нека ги проверят Телковете.В България пенсиите по телк са 8.% от всички пенсии.Във Франция са 24%,в САЩ са 25%,в Германия 16% или ние сме под световния стандарт.Това ,че има нарушения те са единични за всички държави.Това ,че държавата не може да събере пари е проблем на негодните управляващи.При средна продължителност на живота 70 години,да имаш такъв проблем е атестат за държавното можене.В Япония средната продължителност на живота е над 90 години и нямат проблем,инвалидните пенсии са 16% от всички пенсии.

Другарят от ТЕЛК прави груба манипулация. Вече има няколко осъдени за фалшиви решения. На места инвалидите са над 16%. Като се вземе под внимание продължителността на живота е нас, отдавна сме преди всички.

Да има осъдени и са задължени да върнат всички получени пенсии и други придобиви получени от държавата. Това се прави постояно, но не е там съшността на проблема.

Браво, това са фактите. От 20г. съм инвалид с ТЕЛК, от малък съм с хидроцефалия и много заболявания. До момента нито хайки за лов на нередовни, нито проверки, нито нищо което са предприели властите е спомогнало за намаляване на инвалидите, освен че периодични ни стъжват живота на редовните.

Във форума пишат само хора, които наистина имат сериозни проблеми - няма как да се намесят цигани или турци, които не могат да четат или пък да пишат - това вече си е висш пилотаж. Оттам идват и недоразуменията. Преди години личният лекар, която не бях виждала от много време, нещо не ме хареса и като се почна от очите, та ми изпонамериха какво ли не и по карантията, и по главата, и най-вече - сърцето, и тя съвсем откровено ми каза, че е добре да помисля, да се откажа от работата и да се явя на ТЕЛК. Никакви рушвети, никакви подмолни мисли. Опитах, но пред всеки кабинет, въпреки предварително определения час трябваше да се преборя с невероятна опашка от нагли, миризливи и агресивни цигани, че не издържах и се отказах. Не бях взимала хапове преди това, но в крайна сметка започнах с цяровете, намалих темпото и криво-ляво избутах до пенсия. Наистина е трябвало да се махна от работа още преди три години, но като се сетя за циганите, сигурно щеше да получа инфаркт още тогава пред някой кабинет. Цели села цигани и мюсюлмани са "болни" от астма, "епилепсия", "реметизам" и прочие, дори ме гледаха накриво - как така българка, пък вместо да ни издържа, се бута тука да ни измества от яслата? Не би трябвало да реагираме на промените в Наредбата за преразглежане на ТЕЛК заболяванията, напротив - надявам да махнат излишните бюрократични дивотии и най-прецизно да отсеят зърното от плявата, която ще измисли друг начин да ни ограбва - но не тъкмо от хората, които наистина имат нужда от помощ и средства. Помните ли Дамян Дамянов - "птица, родена без крила"?

ВЯРНО ЧОВЕЧЕ,МНОГО ВЯРНО!

ТЕЛК-ът е тумор в системата на здравеопазването. До кога господин Борисов?

Тези корумпираните почнаха да ми пишат минуси.

Сега остава да ми пратят няколко циганина, тежки инвалиди с ТЕЛК ДА МЕ ПРЕБИЯТ!

Бойко, всичките ни надежди нещо да се оправи ли ще убиеш?! Като няма да ги спреш, хайде поне в юнските ТЕЛК-ове пусни проверка на "телк"-уването! Нека веднъж комисиите останат без парици! СРАМ!

Вече писах по темата, такова нещо беше правено по времето на социалната министърка от БСП Масларова и не постигна абсолютно нищо като резултат, тогава аз и много други хора останха без пенсия и работа повече от година и половина. Сигурно има още тях които споменават майка й когато се заговори за такива проверки. Въобще търсите проблема в залуоптребите, но той не е там, колкото и проверки да са правени до момента, колкото и заболявания да са отпаднали от инвалидизирането, това на практика не спомогнало за никакво намаляване на инвалидите. В България мнозинството от населението е застаряващо, първо по-смъртност в ЕС, такива хора се нуждаят повече от здравеопазване и ТЕЛК по-бективни причини.

Болните са здрави, а здравите са болни.