Лондон ще иска обезщетение за съвместни проекти с ЕС

Ако бъде осъществен твърдият сценарий за Брекзит, Лондон ще настоява Брюксел да му изплати неговия дял от Европейската инвестиционна банка и други общи проекти.

Обратно в новината

Коментари - Лондон ще иска обезщетение за съвместни проекти с ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лондон са много напред с материала. Всичко което се пише е за раята. нещата отдавна са уговорени и уточнени. вестниците трябва да пишат, да се говори и да се играе театрото.

Лондон напуска непредвидено и се изнизва като пръдня из гащи.......... Те ще плащат неустойки не ЕС!?

Е не става така: на си ти куклите, дай си ми парцалките. Който решава да прекратява едностранно договори ще си носи негативите и ще си плаща.

Не ми се вярва българските цигани да се в Б-я, най-много да минат Канала. А след 20-30 години няма да са и български!

Имах предвид "Не ми се вярва българските цигани да се върнат в Б-я....."

Никой нема да ги пита. Който не може да покрие изискванията за работа, платени данъци и добро поведение, ше требе да се махне, негов си проблем къде. Като почнат да спират цициалките, те сами ше требе да си намерът къде да се махнат. Сега се изплащат маса цоциалки на европейски граждани (познай кои са европейските граждани). Ако те не мога тда вземат документи на базата на легалните изисквания, а тези зисквания са - работили, плащали данъци, или учили, и добро поведение - то те ше си загубат цоциалките. Без пари да съшествуват тук, ше требе да се махнат, защото бидейки европейски граждани, те нема да могат да си намират работа. И се завърта омаьосания кръг - нема цоциалки, нема и работа, и ко праят наште? ше требе да бегат. Около Бркзит който може и има право ше му дадът да си земе британските документи, ама си има изисквания, те не ги дават просто тека. Който не може да земе документи, ше требе да се махне.

Какво ще направи UK с този Brexit е изобщо без значение за България. Само 2 -2.5% ($700 млн. годишно) от търговския обмен е с UK. Единственият интерест на Б-я е статута на българите в UK (тези без UK гражданство). За Б-я UK e една средно далечна страна, е не баш като Индия (с Индия имаме $130 млн. търговски обмен).

хич да не споменаваме, че британия е влезла в ес само икономически и че ес подхлазна британия да подпише договор и политически. както налазиха и холандия, и франция, и испания. и подмамиха гарция да прави заеми. никои британец не е гласувал да влиза в ес. единствения референдум е бил за икономически ползи и за да влезне британия в икономическата зона, както сега е швеицария. друг референдум за влизане в ес не е имало, и британците са бесни за което. ес подхлазна незаконно много даряви да се присъединят като подписа незаконни договори и поиска незаконно всякакви договорки. кои избира еврпеиската комисия? никои, те биват назначени от дзверкел, и британците са бесни, че им е отнета думата на високо ниво. и вие би требало да сте бесни, ама подвивате опашка, нале?

на тереза меи някои да обясни че частта им в еропеиската инвестиционна банка може да си я продаде когато иска - и които иска може да я купи, а цената според търсенето и предлагането. с други думи ще вземе толкова пари колкото и бъдат дадени иначе нищо няма да вземе.

и с какво ше я купи, с прадня ли? обезцененот оевро колабира. само вие не знаете, че ес е пред финансов колапс. германия принтира пари като бесна. кои плаща 2 мелиона беянци, а? само беянците струваха на ес нещо като около 100 мелярда само досега, за нема и 3 години. аиде продаляваите да си подлагате газа, с надеждата, че куманизма ше победи за сметка на британия.

Главиците ви в УК колабират. Еврото няма проблем, ще го държат евтинко за да се купува а стоките в УК ще се покачват още. Вече започнахте да осещате неприятната истина, заплатката не стига да покривате заемите ... хехехе

Като чета постовете се чудя как при такива финансисти Б-я е на дъното. Я оставете UK ами стегнете Б-я, пък в UK да се оправят както знаят. Ама на приказки голям го вадите, иначе за 2 лева работа не подхващате а само по форумите акъл раздавате. Ей затова Б-я е на дъното.

Ти знаеш ли какво е договор и това да си сложиш подписа върху него. Това ,че ЕС не може без ЮК е тотална глупост.От брекзита ,който все още не е факт ако не го знаеш, първи ще хапне дръвцето великото лондонско сити,което разчита на достъпа до общия пазар.

вие отказвате да шванете че британия обяви независимост от ес и договорите и решенията вземани съвместно. какво тука не е ясно? процедурата е легална дори според ес. не се извършва нелегално или скрито. вашите надежди говежди че ес може да промени процеса са просто смешни. британия излиза легално от ес. ако ес не иска договаряне, тогава нема да има договаряне. това е хард брекзит. какво тук сащо не е ясно?

британците ще го отнесат много лошо. все още не знаят къде се намират. от първостепенен играч в европеиският съюз ще се превърне, в политически слаб играч като канада, на когото решенията ще бъдат налагани. англичаните излизат не защото е по-добре за тях, а защото са малоумни и бяха подведени от популисти. англичаните никога не са яли як бои и сега ще им е за първи път. в този ред на мисли дори не осъзнават какво ги чака. досега са се налагали като по силен над по-слаб. сега ще видят какво е да воюват с пет пъти по силен икономически противник. при нарушение на бизнес климата цялото им индустрялно производство стхе бъде изнесено в источна европа. една кола като се произведе руминя има далеч по ниски производсвените ражоди от ако се произведе в англия. дори и към тези производствени ражоди да добавиш 10 процента мито пак излиза по евтина от тази произведена в англия. така че ще останат без производство. целя бизнес елит на европеиския съюз до десет години ще бъде изнесен от лондон. англия и лондон от бизнес център ще се превърне в туристически център както е мадрид.

именно, единствения начин да са конкурентни и да си продават стоките е да се изравни еур гбп или гбп да стане по евтина валута. никои няма да купува стоки от там при положение че може да купи сущото от германия или други еу страни. поевтиняването на гбп означава и много други коствени проблеми

остави еу/гбп. труда на час в румния е пет пъти по нисък - и респективно ражодите за заплати които са част от производствената цена са пет пъти по малки.

една година след брекзит вие още не можете да зацепите че на британците не им пука за ваште идеи и мечти да живеете на техен граб. е те затфа се случи брекзит - щото маса нарот като вас иска да влезне в британия и да гепи далавери, пари и цоцялки. това е базовата и основна пречина за брекзит, ако и да не ви се верва. а сега ше видите свети въртипух самички под доктатурата на куманягите, и без да има кои да им плаща безумията. без пари, но с поканените мигранти от африка и азия, и вие ше плащате, а тека! пак избираите куманягите, и пак искаите куманизам! сега африканците ше построят африканския куманизам в европа на ваша сметка! малко е да ви нарече човек идеоти! сами си плашаите кото сте порачале в ресторанта и кото сте изяле и изпиле!

помисли с главата си кои е по големия пазар какво ще предпочете бизнеса и отлива на спецялисти от ук какво ще означава. остави ги какво говорят, на сила нищо не могат да вземат

какав отлив на спецялисти, кои ви лаже, кои ви промива мозаците? стандарта на британия винаги е бил един от наи-високите в сета. спецялистите се избиват да работат тука, какав отлив те пати? каква проблем с пазари, като 3/4 от човечеството не искат и да чуят за ес и за откаченящините на дзверкелката???? 3/4 от света живеят и без дзеркелката, вие сте малоумни да си мислите, че света се изчерпва с ес и милостинята на една дарта бездетна и откачила куманизка бабишкера ! кои ви прави тая пропаганда че британците са нещастни щто напускат ес????? че нали самите британци си гласуваха за брекзит, как ше са нещастни, като им се случва точно каквото си поискаха? нали за това беше борбата и хората сега са доволни, и чекат с нетарпение да се оправят нещата заради които си дигнаха газа да гласуват???? и какво си поискаха? нула миграция, тоа и вие го искате. нула плащания кам ес, това и вие го искате. и суверенитет - това и го искате.... какво тука пак е неясно? британците знаят как да гласуват и си мародерстват депутатите да им правът управление какво народа го иска. какво и тук не еясно????? вие защо не си гоните депутатите за сащото?

Отлива тепърва предстой в близките 2 години. Англичанчетата по стар обичай се въсползваха да примамват с високи заплати ( заради паунда ) , но в скоро време тази преднина ще се изгуби, отлива на европейския бизнес, отлива на друг бизнес който иска да работи с ЕС без такси и мита .. и т.н. Колкото и да ме плюеш ако нямат огромни потоци от при и наливане от вън и без подходящи договорености УК ще стане повече туристическа дестинация.

Англия ще им посочи един голям среден пръст и ще им хвърли шепа жълти стотинки, и ще гледа с насмешка как евро-бюрократите ще се боричкат за тези стотинки. Само стойте и гледайте. :)))

И при разводите е така! Искат всичко гадните му жени!

pompai

EU Не ги е изгонил ,те сами напускат и не би трябвало да имат стари претенции. ТОЧКА

кви стари претенции? Когато имаме съвместен бизнес всеки си иска неговия дял,нали? Много по луди са претенциите на ЕС, защото са за срокове от бъдещето, в което UK няма да е част от ЕС.

UK първо да си платят старите задължения след това преговори, но не искат там е проблема

на базата на какво ги правим тея прогнози. на базата на тфа, че досега ви водеха за ушите постепенно и ви подгряваха водата в казана постепенно, ето тека се вари яба в казан. и вие не усеахте изведнаж как водата е завряла. но сега ше ви заврът водата с з0-ч0 градуса отгоре на сегашното. как мислите, дали ше се сварите, иле ше се опаржите - кое от двете ше се случи по-скоро? 1/3 от пазара ше се откине от ес. 1/3 от финансите ше идат другаде. 1/3 от ес икономиката ше западне директно и веднага. и това е само парвия шок и ефект от брекзит. и шулц и дзверкел още се дърват и дигат стоики. за ваша сметка разбиисе.

Оди си по адресите да чистиш, че англичанките ги мързи. От икономика не вдяваш нищо - няма смисъл да се напиняш още

като дарят еврото замразено и варзано за курса на лева и ви парализират мисловните процеси относно финансовите процеси. иначе, курса на петрола продалява да пада. биткоина скочи с 40 % в последните 4 седмици. днеска направи 2080 доларес за 1 биткоин. дано имате картофи за садене...които да поникнат.

немците се дърват на световно ниво на британците и два пъти ядат дървото...както е тръгнало ще има и трети път. тия идиоти не разбраха, че бой и ебан се не връщат. Лошото е ,че и ние се бутаме като пуле пред майка си все пред немците и го отнасяме качествено.

Не ги мислете британците! Мислете за България и нещастните българи.

избраха си Баце, да ги оправя ,не мога да им помогна. 566 села били с население от 0-9 човека. Скоро може би няма да има проблем, защото българите явно изчезват.

ако се окажа, че Европейската инвестиционна банка е филиал на някоя от Лондонското сити :-)))

ще получи такъв хОй за какъвто не си е и мечтал ,само, че няма да може да го понесе. Много се е надценил дъртия п....л

наи-мрачния сценарии предполага че сауди арабя влиза и почва да налива пари - ако те го искат де. за малко ше ви хранът заради вкарването на беянците, и докато слушкате. после ше ви теглът ноя и ше ви бастисат по исламска религиозна линия. другия мрачен варянт е че стискате инфлацията и гладувате - това не го вервам, дзверкелката има да храни 2 мелиона беянци на ваши разноски, инфлация значи че и те ше гладуват с вас, а това не влиза в неините политически порачки. значи, откадето и да го гледам, ше има една огромна маса гладни и озверели идиоти натапкани в малката еуропа, които немат пари и са в колапс. размирици, локални и глобални воини, и които оцелеее..... не ви давам ного - след вв1, инфлацията е ударила мелярди.....хората са си тапицирали стените с пачки банкноти...защото не са мовели един ляп да си купат с пачките..... колапс от над з0%, може би ч0% от общия пазар, при това ес е вече вава финансов колапс и това е отгоре на досегашния - ..... започваите да копате дедовите ниви, защото ....

Българите в градовете----вече нямат земя!

ше си купите иле ше си наемете. давам под наем земя в пловдивско - рентата е по около 200 лева на месец на декар. в момента де, за после не знам.

куманягите ше те научат как да садиш картофи по саксиите на терасата в панелката. аре тичкаи при некои куманяга, те са царе на далаверите. като се замислим, може да се оцтрелвате по улиците и да канибалствате - и това е варянт за оцелелите. без пари и валута да си купите храна, и ако не можете да я произведете - масата нарот ше измре от глат, а оцелелите ше се пушкат по улиците за да се изяждат едни други. които оцелел - оцелел.

като четете, разбиражте значението на това което четете. след артикъл 50, британия е на собствен ход и всичко което се сслучва от тоя момент татакът с ес е на добра воля. затова беха дефинирани изразите хард и софт брекзит - та да се означи излизане без добро разбирателство или излизане с разбирателство и предподписани споразумения на добра воля. но ес се дере и квичка, и прави спънки на британия - и затова явно се отива на хард брекзит. което означава, че плащания към ес се замразяват и вие ше ядете хуя на баи ви шулц в наи-скоро време. без третата по големина вноска, ес ше мине на инерция...и без това гарция е на самоход, италия е на самоуправление, испания е в колапс, а вие и източна европа сте в нищото. секнат ли парите, вие ще усетие една страшна финансова буря. защото пчечатането на пари в германия не може да компенсира дефцита и инфлацията, и ше почнете стремително да пропадате в инфлационен вакуум. вращтаите се на село и почваите да копате домати и картфои, защото без британия да си плаща вноските, финансовия трус ше е толко голем, че буквално нема да имате ко да ядете. и не се базикам, сериозна сам.

хахаха инфлациония вакум е за глупаците в ук които са си загубили младините там и са се надявали че ще станат милионерчета. миявите англичанчета ще ядут дървото без да могат да си продават стките скоро да не говорим като се истегли еу бизнеса от там 500мил пазар или 50мил ще предпочетат как мислиш?

Ще го ядем дебелия. Да живее ЕС.ха..ха

Ти щом се наака от това какво плаши едно плашило, представям си какво си мамино синче. Горкия посерко.

Обединеното кралство следва да обезщети колониите си за дългите и мрачни години на робство и безправие , които е наложила на техните граждани , а чак след това да мисли дали е инвестирала нещо в ЕС и да иска обезщетение за това.

вижте какво, всеки гледа себе си, съюзите са добри, ако се печели нещо от тях, от ес оцега нататък ще се губи, всичко отива към ислямизация, ако нямаше брексит след 20-з0 години милиони радикални ислямисти с германски и френски паспорти щяха свободно да могат да се заселват в англия - вие къде ги търсите англичаните, всичко са предвидили отсега за 100 години напред.

има английските колонии които са мюсулмани та и извън ес никой няма да може да ги спре да плъзнат из острова.

Ти по-добре поискай обезщетение от турция за 500 години геноцид. Щяхме да сме 26 милиона ако не беше този геноцид. ЕС няма да го има скоро за да искаме обезщетение за Геноцида от последните 10-15 години .

възможно да си прав.Окаже ли се колония и няма ли излизане от съюза .Това означава масово неподчинение срещу колонията и мракобесното съюз.Разпада на съюз е належащ.

300 години Англичаните крадоха ресурсите от половината свят сега плачат като Мей за УЙ

Изумително е как Дир.БГ пише "новина", касаеща Великобритания и ЕС, като се позовава на ТАСС. Това казва всичко.

Руските медии в момента са нещо като Свободна Европа и Гласът на Америка през 70те и 80те . Руските медии сега са медиите в които може да се Чуе/Види ..Истината !! Запданите медии са фабрики за Фалшиви новини и манипулации ! Неочаквано но факт, 30 години по-късно !

браво на англия, над половината пари, които даваха на българия отиваха в джоба на разни противни университецки професори, дано да спрат студенцки заеми за не-британски граждани, англия не е длъжна с нищо на никои.

не е отрицателен...просто българчетата се раждат в европа. та спокойно българите няма да изчезнем...виж вас македонците шиптърите ще ви оправят

Това не са такси за напускане на ЕС. Това са ангажименти за плащания, които Британия е поела. По същия начин, като се разделите с някой, общите заеми са си общи заеми. Нищо, че вече не се обичате. п.п. По същия начин данъците и таксите могат да бъдат наречени данък живот. Ако не си ги плащаш ще те затворят... :))) Освен, в Северна Корея. Там данъци и такси няма. Там е истинската свобода. :))) Ако обичате да ходите на задължителни манифестация и правителството да ви казва всичко. Там е вашето място. :)))

да не забравите, че британия внася третите по големина вноски. като ударите чертата, нема да се получи че британия е длажник, а точно обратното. да не стане че както се забите и ше получите сметката по брекзит да я платите вие. твард брекзит е точно това - никви лащания, и всичко се замразява, а границата се затваря, и се вращтат обратно в ес сички, които британия не иска. просто ги стовартва на границата , а вие се оправяите сами со собствените си граждани, те не са британски граждани.

франсетата няма вече да позволяват на английските митничари да спират емигрантите на френска територия а проверките ще се извършват на английска земя и по международните закони англетата ще трябва да ги приемат....т.е лагера в кали ще се прехвърли на острова

БЪЛГАРИЯ --след 140 години си отмъщава!:)))( Десетки хиляди циганьори им оставяме----да си подобряват генофонда!:)))

не мислим че ше ги оставят. оставят като правило хора с професии, с образование и си избират кого оставят. нема да оставят секи, верваи ми. категорично не искат (и са прави) необразовани и текиви които са на помощи. оттука ви казвам, ше бадат изфарлени сички на помощи. ако не можете да покажете история от св, ако немате плащани данаци, ако сте цицали - сас сигурност ше бадете изфарлени. това е изискването да получите британски документи - да покажете трудова история и плащани редовно данаци и положителна гражданска исторя сащо. което циганите го немат, и познаи, как ше канцат обратно при вас, и то с претенции и образование, което вие немате.

Мастър дегрий--що толкоз се палиш!?:)) Ти си добре--за нас циганите!;))

основния аргумент на британците да гласуват брекзит беше че ес вкарва престъници и мигранти в британия. така са гласували гражданите - че искат престапници и мигранти да не влизат. сега ше изкарат секи, които нема трудова история и има регистрирани престапления, и ше ги депортират обратно в ес, та ес да си чука главата со собствените си протежета. и ес е толко глупав та натиска за твард брекзит. е, ше си го получите. ше ви стоварът на гланицата депортираните, вие си се оправеите с тех както ви ареше. това беше смисала на брекзит - да се стопи миграцията и да не се допускат престапници и мигранти в страната. сащо, суверенитета на страната да се варне.

"ТАСС е упълномощена да заяви!"... цялата истина за Европа все от тасс и шиши я научаваме :)))))))))))))))))

Сянката на бай гаьовия ХХХ--това им е обезщетението! Когато тия плъзгави англосаксонси плужеци--ни платят РЕАЛНАТАцена за затворения АЕЦ,, Козлодуй,,,----тогаз да вървят на куин бети в опърдяните кюлоти!:)))

реалната цена ше си я искаш от кривоустата. тя ви затвори ядрената централа, а не брекзита.

Така е сестро! Права си! А от кривоустата си исках до преди 10години(когато по-ставаше)----ама не дава, мамицата и стисната!:)))))

когато се коментира твард брекзит, се коментира, че нема да има преговори и британия ще напусне и ще откаже каквато и да е промяна след точката на напускането. мекия брекзит е наречен така, защото предполага преговори и сагласие. твардия брекзит е наречен твард, защото не предполага преговори и постигнато сагласие. има само 2 варянта - твард или мек брекзит, но и двата варянта са брекзит, демек и в двата случая британия напуска ес. това не ви е балхар правителството, да ви клати как си иска и вие да се радвате. британското правителство ше падне в мига, в кожто се рзбере, че нема да има брекзит, и ше баде назначено ново, което ше има срок да махне страната от ес. и междувременно британците ше отворят вожна на депутатите си (тук има процедура за оцоваване на депутат ако избирателите не са доволни). в резултат ше паднат сички, които мотаят процедурата и може и гражданска воина да има, това не са балхар гъзолизците.

от македония какво се трявожите за ес и България???

ми ние от македония живееме у лондоня, та се налага.

имат кинти за един паунд 2 евро ...ти кво имаш ....освен това ако инглишите спрат да ходят да се напиват в пол фалиралите Испания,Португалия и Италия тия ще фалират напълно

Тоя Трън-ския курс 2 към 1 явно само в твоята празна кратуна съществува..

AbuTalib

Починал Франсоа Оланд- https://news-decent.com/71306-olland-umer-ot-raka-na-lazurnom-beregu-full.html?mnco

Четете по-внимателно - братът на Ф.Оланд е починал, а не самия Франсоа Оланд.

Какво ви пука за Брекзита? НаШта кочина Булгаристан оправихме та сега и на англичаните се дървим.

Някой може ли да посочи нещо положително дошло от ЕС и НАТО ? Да сподели със нас невиждащите никакви позитиви от тези организации в които бяхме набутани без да ни е питал никой ! И ни промиваха че ще живеем много свободно и добре с тях !!? Дайте позитиви от ЕС и НАТО .. ..негативите ги живеем вече 10 години !

слагаш равенство между ес и нато ??? а за ползите от ес...те са за тези българи...около 2,5-3 мнл които искат да живеят по-добре и без граници....тези които се изнесоха от България и продължават да я напускат. за такива като теб.....има северна корея

И кое е положителното в изнасянето на хора. Говорим че няма положително за България. Разбита , опоскана , завладяна от невежи и феодална

Бягането на 3 милиона Българи от Родината си ..След 10 години в ЕС и НАТО .. ...е Перфектният аргумент за Провалът на ЕС и НАТО ,за Вредноста им за България !! Защо тези хора Бягат След 10 години в "клуба на богатите " ??

Защо си мислиш ,че България е била по-добре преди да влезне в ЕС и НАТО. Ако си гледаш твоето положение си е твой проблем.

Ами, примерно защото единствено от ЕС влизат някакви пари, докато твоите другари ги изнасят от държавата и ги внасят в собствените си джобове...

Великобритания винаги има зад гърба си Австралия,Канада , Америка и още куп бивши и настоящи колонии .Английският елит винаги е имал собствени интереси и Англия никога не е била побеждавана страна и само е печелила . За 250 години е контролирала милиардната си колония Индия плащайки на чужди наемни войски практически без нито един английски войник и жертви ...дори великата Русия е била побеждавана и опустошавана , но никога Англия

Великобритания е съсобственик на АБСОЛЮТНО всичко, което е строено с общи средства. Да не стане така, че тези 100 млрд евро които пияндето юнкер ги иска да има да им ги дава?

въобще англетата искат да преговарят с ес ?? нека просто да излезнат като свободен агент щом са толкова убедени в изгодата да са извън ес .никой не ги задължава да подписват каквото и да е ...просто излизат без претенции

и аз това викам, обаче, юнкер им иска някакви пари

Лошото е Брюкселските управници са много далеч от проблемите на евро. граждани , единствената им цел е да слугуват на големия капитал - пример ; Вкарване на мигранти със цел обезценяване на пазара на туда или да се работи за нищо . Това е и причината за Брекзит

никога не са били евро граждани а са дребни тарикати . Но за съжаление наистина политиците не защитават интересите на избирателите си играят лобистки игри или служат на чужди държави

Английските поговорки гласят-Няма вечни приятели но има вечни интереси.Разделяй и владей и още и още та ингилизите няма да са на загуба от развода си с ЕС просто си запазват суверенитета който го губеха постоянно в ЕС както го губим и ние и всички в ЕС каквато е и целта на Вавилонската блудница наречена ЕС .

дали една страна с 60 млн островитяни може да е по-независима от един съюз от 500 млн европейци ?? проблема на ес е , че не е федерация и не говори от единствено лице а отделните 27 страни дори не защитават интересите на собствените си граждани

Той проблема в ЕС е на друго место но ти май не го виждаш а и не си длъжен нали затова има еврозелки уж да го видят но те го задълбочават но това е друга тема !

Сега е моментът Англия и Русия да започнат отново война срещу Европа. Като започнат да губят САЩ ще се намеси и отново ще освободи Европа.

къде я намеси феодална Русия в икономическата война в Европа ?

Ще минат две години. До тогава, ще слушаме заплахи и от двете страни. След това, това, което е останало от ЮК ще трябва да плаща мита за стоките им, а услугите им ще са забранени на територията на ЕС. За информация, 80%от БВП-то на ЮК са услуги. Същото ще важи и за ЕС, разбира се. Само че, ЕС ще си има пак 450 милионния пазар, докато "третата икономика в ЕС"ние трябва да се задоволи със собствения си 60-милионен пазар. Кой, мислете , е големият гънещ? Не и ЕС.

Проблемът не е в големината на пазара. Гангличаните изкат да се махнат, защото в момента трябва да плащат огромни суми за интегрирането на по- слаборазвитите страни в ЕС. А те не искат. Те възнамеряват да се обърнат към бившите си колонии, защото на тях не дават нищо, а само получават.

"искат"

уж са им бивши колониите а англетата само получавали ??как точно английският бюджет получава отчисления от британската общност ???

Англичаните са били вечни завоеватели, и сега усетиха накъде вървят нещата и искат максимално да измъкнат откъдето могът.Аз познавам много българи които си устройха добре живота с честен труд.

Като се има предвид, че в Историята има десетки войни между Германия, Франция и Англия, нищо ново поз Слънцето. Кавгата е заформена за пореден път.

Войните между Шотландия и Англия са повече.

Ами значи и там ще има.

Какво искат да кажат с това"Англия може да се оттегли от преговорите за Брекзит"?

Няма да има Брекзит :)

означава твард брекзит, което означава, че ще напуснат и без преговори, и ще замразят сичко на точката на която са заявили напускането.

Не им знам политико-икономическите отношение на Лондон с ес-то. Ама излиза че ужким толкова демократичния и толерантен ес въобще не е такъв. Очевидно няма начин този съюз да се напусне доброволно. Първо ти обясняват колко е добре за теб да си там/ само факта че чужда държава ти казва че нещо не е добре за теб, говори точно обратното/ , ако не се излъжеш да им повярваш те заплашват с някакви финансови задължения. Ес е хубаво от гледна точка на свободното движение на стоки и хора и до там. Но някой да ти казва как да живееш, какво да правиш, кой да ти е приятел и кой враг, нещо не ми харесва. Всичките държави членки са съществували и преди ес-то, и ще съществуват и след неговото разпадане.... Ако бях такива демократи и наистина всичко е положително за страните членки щяха да организират един общ референдум за целия ес, с въпроси да го бъде или не този съюз. И веднъж завинаги да се спрат всякакви спекулации. Ама нещо не им стиска. Защо така?

Мтел са фашисти също! Ако искаш да си прекратиш договора, ти искат неустойки!

Това е поредното падение на брюкселската клика. Сега започва едно настройване на народите един срещу друг, което е в противоречие със самата същност на обединена Европа. Трябва всички много сериозно да се замислят - англичаните ли са лошите? Те или един псевдоелит в Брюксел, който всички издържаме и който отвлече европейската идея за собствено благоденствие?

Тия двамцата идеално представят третия пол.

Предаде ТАСС? Защо цитираме руска медия, която няма нищо общо с ЕС и ОК и тя от своя страна цитира друга медия? Дир да си смени разширението от .bg на .ru!

Няма лошо, поне ще стане обективна медия.

но твърдо сам зад отстоявания от англичаните суверенитет и независимост от централата на ЕС в Брюксел! Крайно време е да се даде ясен отговор дали ЕС ще бъде това, което е като замисъл при създаването му и което, като национален суверенитет, равнопоставеност и взаимно уважение се подкрепя от народите на всички държави-членки на ЕС, или ще продължи да бъде в сегашният си изопачен и ли направо казано извратен вид на съюз на държави намиращи се на един континет, но в който съюз едни решават какво и как да се прави, а всички останали са длъжни да им се подчиняват?!

Предвид това, че UK бяха сред основните спонсори на ЕС, като една от трите най-големи икономики в общността, нищо чудно да се окаже, че ЕС ще трябва да плаща на Великобритания за излизането ѝ. Чудя се, как се докарахме до там, че след като сме постигнали невероятното - политическо и икономическо обединение на най-размираната и плътно заселена част от света, да почнем да я разтуряме, гонейки най-качествените ѝ членове!?

От глупост ,лицемерие , продажност и алчност.

Рижите ще го поемат чак до макарите с тоя Брекзит. Плащат иначе няма европейски пазар и ще има глад. Ама така е.....някои тяхни политици бяха платени от Масква и успяха да отделят Британия, ама сега ще сърбат яко попарата. Без Британия ЕС ще е много по ефективен. Те винаги са били спирачката на ЕС.

си отвратителен с тъпотията и глупостта си!!! Не знаеш ли че в краят на ВСВ точно лидерът на САЩ К. Аденауер и лидерът на Великобритания, У. Чърчил, са едни от радетелите и съоснователите на първообраза на днешния Европейски съюз?! Стига си плещил пиянските си глупости , "Масква" и тем подобните, защото твърде от отдавна, в политически и икономически аспект, твоята "Масква" не е това за което пишеш и че точно нейните лидери са в твърде тесни личностни, политически и икономически връзки и с възлюбените ти щати и с оплюваните от теб британци?! Хей, умствено пияна кратуно, изтрезней от собствената си глупост и слепота, отвори си очите и виж какво представлява реалния свят!!