Европол:В понеделник може пак да има кибератака

Над 200 000 са жертвите на световната кибератака в петък, като са били засегнати над 100 000 организации в 150 страни.

Обратно в новината

Коментари - Европол:В понеделник може пак да има кибератака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да ви се серем на жертвите от тези атаки ... миризливите американци избиха много повече мирни хора в северна африка ...

Преди малко много точно Наталия Касперски го каза. Ако не си самият ти свързан с хакерите, не можеш да знаеш кога ще има хакерска атака. Но Европол знае! От къде ли.

Те виновниците са ясни (NSA), но тях не можете да ги пипнете, и пак ще обвините някой пъпчив пубер гледал много хакерски филми.

ние не сме толкова модерни и си караме още на телефонни измамници

и во вторник, и воторник , дядо попе !

Невероятно е как некадърниците от майкрософт вземат по 100 гущера за операционна система с повече дупки от магистрала Тракия, и накрая все друг им е виновен. Малоумните потребители дават и още пари за антивирусни, за да може боклука за 100 и повече лавове да не умира на всеки 2 седмици. Филантропът Гейтс храни толкова гърла с псевдо операционната си система, така че компютърните спецове трябва всяка вечер да палят свещ за здравето на въпросния "гений", който всъщност си е най-долнопробен търговец. Имам линукс на 8 години, който все още си работи без забележки, така че не искам и да чуя за майкрософт, работещ уиндоус на толкова години не съм виждал.

прав си 100 % момче ... не си слепец като повечето които пишат щуротии ...

Първа и последна инсталация 15.10.2001. Изключени ъпдейти и систем ресторе. Резервно копие на системата с */реклама/ Жив и здрав вече почти 16 год.

След като ни няма сред тези 150 страни засегнати от вируса, да не би да е правен от наши хакери за износ.

Споко, ганъо, вас първо на картата трябва да ви намерят за да атакуват, и после да лъсне резила че сте "изобретатели на компютъра". Щото седите и треперите от страх, юнаци.

Няма компютър който да е изобретен в България. Това че Изобретателят на една от първите изчислителни машини се казва Джон Атанасов, нас не ни касае по никой начин. Човека е роден в САЩ, което автоматично го прави американец и това е. А щом родителите му са избягали там, това говори, че тук явно не са ги тачили много. Не си приписвайте чужди заслуги.

Ако хакерите ударят снабдителите на водка в Путинистан, ще спомогнат много за световното благоденствие! :))))))))))))

В крайна сметка всичко се свежда и до елементарна култура с боравенето в интернет... Каквато и да е операционната система, ако задклавитурното устройство е малоумно, нещата не са добри...

ЗАДклавиатурното устройство е монитора, който по дефиниция е малоумен.

Неее.. мониторът е предклавиатурното устройство, иначе ако беше задклавиатурното устройство как щеше да пишеш на клавиатурата хахахахаххаххах

Se taia

В случая с този вирус не е само до културата в интернет (ако все пак си запознат как работи този вирус де). Това е червей, който ползва уязвимост на уиндоуса, която му позволява да запише и изпълни код на произволна уиндоус машина в мрежата, която има тази уязвимост. В случая ползването на елементарен рутер спира на 90% тази атака.

Слава на ЕССР, скоро в Европа.... Закривай това подобие на демократична Европа....

Не че нещо ама как така Интерпол знае кога ще атакуват пак, а не знае кои са?Я некой по умен тука да каже.

Спокойно, и по-лошо ще има. Всичките техники, без които не можем постепенно стават "смарт", т.е. потенциални таргети на хакери. Вече и колоте стават смарт, а на нас тук ни натресоха "смарт" електромери. Ще има емоции в близко бъдеще. Аз съм с германската антивирусна Авира. Те имат безплатна версия, но сега се замислям да купя защитата срещу Ransomware. Запазването на най-важните неща на флашка и диск са задължителни, но ако ти заключат компа и не можеш да го ползваш докато не платиш откуп, би било доста неприятно.

...и водомерите ги отчитат от разстояние, но не знам при зададена команда от тях дали не могат и да навъртат километража ;)

Махай Авирата и слагай BitDefender! Хваща дори софтуер, който аз пиша като вирус :) Е... той си работи като вирус, но не го ползвам с такава цел! ;)

Se taia

Един простичък рутер спира атаки от този род :), освен ако не атакува портовете, които са редиректнати към твоята машина :)

Ъпдейта, който се справя с този проблем е пуснат от Microsoft в средата на март, след като изтече инфо за тайните тулчета на американските служби. Пуснете си автоматичните ъпдейти, правете си архиви на външни носители и не отваряйте всеки прикачен файл, който ви се изпречи пред погледа.

Има кръпка затова че бяха публично разкрити, но НСР иска да следи всички, така да умишлено ще произвеждат нови пропуски и няма смисъл да се занимаваш с тях, новите пропуски може да не отиват повече в АНС а в Старфор или МОСАД, но това е едно и също. Единствено правилно лекарство за защита, е да не ги ползваш.

мноо,са умни тия от интерпоууул откриха велосипееда и тоооплата вода в един ден,еи , на това мъ се вииика ууумриии хораа,докога с тази простотия нито има нтерпоооол нито има наато ,а за милата еевроопа ,не съществува има международна БАНКА за въстановяване и развитие ,УЖМАФИЯТА ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ СИ РАДЕ И НАКОТИЦИТЕ СЕ ДВИЖАТ свободно по целия свят

Архитектите на НСР Windows са едни и същи, неолиберални правила заложени в самата операционна, всичко е разрешено и ти си виновен ако лепнеш вирус, даже и няма application firewall, тези който преди ги имаше ги закупиха и "трансформираха" да са са порт и IP firewall, remote desktop, дефендер и други подобни извращения вградени в системата. Трябва сумати труд и ИТ знания да се опакова една система, за да е що годе безопасна, затова отдавано минах на линукс, въпреки че и там последните години НСР налива едни пари и леко мени структурата на линукса към "отвореност". Въпроса е дали тези пропуски във Виндовса са нарочни или случайни, защо след 30 години усъвършенстване все още съществуват, дали АНС е участвала в създаването на тези пропуски или в последствие ги е намерила в кода. На много държави отдавано им е ясно какво става и колко е надежден, затова си правят своя линукс или друга дистрибуция/Германия, Китай, Русия /

Всички говорят за тази "кибер атака" от 2 дена но никой не казва за какво става на въпрос как така се заразяват компютрите,и как да се предпазим,но чух че трябва да сме с актуални антивирусни,ъпдейтнати ,и то Легални операциони системи и тем подобни глупости,и в края на краищата излиза че повечето от тези 200.000 заразени машини явно не са изпълнили това предписание ,дали!!!!!

А просто медиите трябваше да кажат че това е поредната ransomware вирус атака ,която циркулира в мрежата от 2012 година някъде,

Слагай Linux и се не плаши ;)

Проблема е, че това са машини на големи фирми и институции, които се поддържат (уж) професионално. Или поне имат пари да назначат добри професионалисти. Но както казват теорията е едно, реалния живот - съвсем друго.

Архивните копия са му майката, поне на най-важната информация. Докато не си изпати човек, не се замисля, но като поживей няколко седмици замаян от случилото се, ще му светне как да постъпва.

Ей тези руснаци,бе!Ей,лоши хора,бе!Видяхте ли защо са измислили Интернет тези пияни казаци...ама чакай ,не беше ли един ескимос на име ДАРПА...или беше чукча...или беше абориген...СЪВСЕМ СЕ ОБЪРКАХ ВЕЧЕ,кой крив,кой прав...?!?!?!:-)

блядове ни причем айде понеделник - на Путkин компютъра да иде - ако някой се сети да му прати вирус замаскиран като детско порно на тоя трявестит ще кликне веднага без да се замисля.

Простак.

простак.

Кибер атаките заместиха магнитните бури, тъй като те вече не плашат сърдечно-болните!

Пръднайте ми на ея!:))

.... дир-а, защо сте толкова тъпи? Нас интелигентните не може да излъжите, ние Ви презираме за този Ви слугинаж на ИЛЮМИНАТИТЕ!!!!!!!!!!!

напиши illuminati наобратно link , виж какво ще се отвори и кажи, че не вярваш в конспирации :)

Линкът е itanimulli . com

Айдееее, в понеделник пак щяло да има нова кибератака... Ми то това си е повече от ясно, все пак понеделник е началото на работната седмица, и една тълпа чиновници ще си отвори пощата за да се възхити на поредната порция фишинг скам, а след това ще посети един куп заразени сайтове щото кибер гардовете ги мързи да ограничат достъпът им до сайтове в които чиновниците нямат работа.

Ти въобще имаш ли си на идея колко за колко сайта става въпрос? Не, не ми отговаряй - направи решение, обявявай го и прибирай парите, на представа си нямаш колко компании ще се натискат за твоя продукт. Заразите не се помещават на големите сайтове, защото там им виждат сметката бързо. Намират се на милиони неизвестни заразени сайтчета и подасайтчета. Кибергарда му бил виновен. Сигурно кибергарда трябва да слуша вместо чиновниците основните правила за защита от скам и фишинг. То е елементарно: не отваряй прикачени файлове от непознат изпращач или от познат, дето обаче ти пише по силно нетипичен за него/нея начин - заразена машина. Не се шашкай от стряскащи е-мейли, като усетиш нещо съмнително извикай поддръжката. Не влизай в съмнителни сайтове, не сваляй програми и др. на служебния си компютър. Толкова ли е трудно да се спазват няколко елементарни за работа в интернет правила? Трудно е и то много. Лесното е да обвиним кибергарда и избираме него, защото за г*ведата ада - това са другите, никога те самите.

Че гарда е виновен... виновен е, щото всичките тия дето реват от няколко дена априори трябва да работят в затворена мрежа, а за всичкото дето си го написал се иска достъп до световната мрежа, анадънмо, сиреч няма какво да го мисля щото те нещата отдавна са измислени, всяка уважаваща себе си компания трябва да си подържа пощенски сървър със строги правила така че да си гарантира сигурността, а ако иска да има връзка между отделните работни места на служителите и си има един куп начини за осигуряване на сигурността им... като за всичко гореказано отговаря не кака Пена чистачката а сисадмина;)

Това ми прилича на предупреждение за грипна епидемия.

Абе, да върви порното, па другото не е проблем.

От кога на вируси им се вика кибератака?????Незнам такива големи корпорации как така нямат сигурност??или в самия софтуер сащ са намерили място за активиране на зулумите си...Между другото защо не говорят открито че това е дело на цру а приказват глупости след като всеки със средни компютърни познания може да проумее

щото сме мнозинство и го казват за нас, а на нас познанията ни пречат на традициите и ни дискриминират !

Европол: От ЦРУ ни уведомиха, че в понеделник пак ще правят кибератака.

Бате Арни знае ли?

Какви са тия кибератаки...? Досега нито веднъж не съм чул и видял как точно една голяма фирма може да пострада /или е пострадала/ от такова нещо. Тая работа нещо не ми'й...

Много лесно става.. И се случва постоянно, но не се разпространява, защото големите губят пари на борсата, като се разчуе..

Защо ли пък борсите не са засегнати????Когато боравиш с милиарди е най логично да дадеш някой милион за стабилни ит специалисти и да си осигуриш сигурност,,,,

лошото и доброто ченге, класика