Русия между Божието милосърдие и ”православния шериат”

Руската православна църква (РПЦ) нарече божия милост присъдата, която получи "ловецът на покемони", пише "Московский комсомолец".

Обратно в новината

Коментари - Русия между Божието милосърдие и ”православния шериат” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

все пак е автора: от БТА или от вълната?

мислех, че най-тъпи са били комунистите, обаче руските православни далеч ги превъзхождат

Дойче веле са големи манипулатори, ако познаваха Православната църква, щяха да знаят, че Православието е най-близо до хората и всякакви крайности не са му присъщи.

Според неговия колега Пьотър Скобликов обаче законът брани в случая "правото човек да има нещо скъпо и свято".

Шериата е средновековно мракобесие.Радикалните ислямисти считат ,че всичко,което се намира на Запад е смъртен враг.Ислямът никога не можел да съществува мирно,само война щяла да реши кой ще спечели.Врагове за тях били англо-американците,слабяните ,болшевиките и др.Индусите били получовеци.В християнството няма радикални течения,така ,че не може да се говори за шериат.

stankow, ква условна присъда, като пуситата лежаха в затвора! ХАХАХАХАХА Рашистки талибани!

Май не заради покемоните присъдата. Май ще излезне, че е осъден за това което е качил в интернет. А именно за подстрекаване към етнически конфликт. В нашето НК има ли нещо по този въпрос ?

Ако тръгне да лови покемони в някоя църква в "демократичните" САЩ или пък в джамия в приятелските на същите С. Арабия, Турция, Оман или др. какво мислите ще се случи на въпросния човек!? Все пак присъдата е условна, докато в С. Арабия го очаква нещо много по-страшно!? Същата присъда би получил и някой заловен да шофира пиян и то без да е причинил катастрофа! Трябва да спазва все пак и някакви морални и етични норми! За мен е същото все едно да си извадиш оная работа на публично място и после да претендираш, че си "репресиран", като те хванат и осъдят условно! Явно целта е да се се очерни православието!

В първата новина писаха за "влогър" . В крайна сметка "влогър" ли е или "блогър". Изглежда, че редакторът не е чувал за "влогър".

Явно че журналиста БТА е отишъл на стаж в DW за сметка на някоя НПО на Шорош. Може и да се е подрязъл, за всеки слъчай, разбира се.

Министерство на външните работи трябва да предупреди българите, имащи намерение да посетят руската федерация, да не влизат в църкви, да не се присмиват на портретите на Путин, дори да не ги гледат лошо, защото може да прекарат остатъка от живата си някъде в Сибир.

да не ходят в тъпата сибирска губерния. Не се сещам какво общо можем да имаме с една пропадаща изостанала държава от четвъртият свят.

МЕЖДУ ДРУГОТО СОРОСОИДЕ ..... В ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ /РУСИЯ/ ЖИВЕЯТ ОКОЛО 300 000 ДУНАВСКИ БЪЛГАРИ И ОКОЛО 4 МИЛИОНА ВОЛЖКИ БЪЛГАРИ И НЕ СЪМ ЧУЛ ДА СА ИМАЛИ ПРОБЛЕМИ .

Ти явно много неща не си чул, а още по-малко чел. В русия няма нито свобода на словото нито каквато и да е свобода. Поне това чул ли сиго путитане тъп!!!

ДА ИМ ПИКАМ НА ПРАВОСЛАВИЕТО!!! РАШИТЕ НЕ СА НИКАКВА ВЯРА, те спрямо западноевропейците, а и другите православни са на ниво от преди девети осми-девети век. При тях тепърва се разгръща нещо подобно на инквизицията при католиците.

Чета новината и като се сетя как нашите рашисти-талибани се възмущават на законите в саудитска арабия и смешно ми става! Че то в раССия същото бе! Ония пуситата нали и те бяха в затвора за обида към кгб църквата!

Въобще не е същото. Само условна присъда. Да влезе да лови покемони в някоя джамия в Саудитска Арабия, да видиш "Божия милост", да видиш условна присъда !

Кагебето за 10 години направи комунягите на православни! Кат мравките са тия червени кратуни! Това важи и за нашенските червенотиквеници! Ако вожда в Кремль заповяда и марсинаци ще станат!

Рускостанский кенеф, яка кочина си е...

Как ви даде сърце, под такава снимка да говорите за шериат.

от многото препарат за вана става така

В русия понятията като при всеки аборигенски народ имат друг смисъл социализъм наричаха няква модификация на крепостничество - закрепостяване към място и професия плюс пълно безправие, попове и мутрополити наричат някви ченгета,борци атеисти , които служат на тирана, ами тогава православие по руски излиза , че значи чисто поклонство на князете на този свят и служба на дявола.

нямаш компетенцията да определяш какво е православие в Русия. Гледай собствената си аборигенска душа.

Разсмърдя се путинката, а?Нали ти бяхме казали да се правиш на българи, забравили?

И кой ги пусна тези покемони в църквата, питам аз? Отговорът вероятно ще пасне и на въпроса кой стои зад нагласения "скандал"...

РУСКИТЕ ПОПЧЕТА СА СИ ЗА ТРЕПАНЕ НО ПОРАДИ ДРУГА ПРИЧИНА ... РУСКИЯ ПАТРИАРХ КАЗА ЧЕ ОКТОМВРИЙСКАТА РЕВОЛЮЦИЯ ОРГАНИЗИРАНАЛЕНИН БИЛИ НАЙ-ГОЛЯМОТО ЗЛО СПОЛЕТЯЛО РУСИЯ ... ДРУГО СИ Е БАТЮШКА ЦАР МУТРА И 3-ТЕ КУЧКИ ПАТРИОТИ ДА МУ ЛИЖАТ ХХХХ И ТОПКИТЕ , А ПОПЧЕТАТА ДА ПЕЯТ " ТЪРПЕТЕ РОБИ И ЩЕ СИ СПАСИТЕ ДУШИТЕ ":))

Комунист си, щом ти се трепят попчета. Може ли утре да поиграя у вас на покемони?

"Умнико" най-добре първо се образовай после се натрапвай с брътвежите си.

Такова заблудено мислене може да се котира само сред пияни хора (народ)?! Не ги ли е срам да се излагат така. Някаква странна смесица от окултизъм, безверие, глупост, пропаганда и долни цели.

чети какво пише - пише за вандализъм в православен храм

От каманистически шериат стана православен шериат с попове кгк ченгета и султан еврейн от кгб! Може би шериата в раССия трябва да се нарича кгб шериат! Пардон - шербет!

Ти питай за тия работи оджата. Той че ти каже.

Щом е в Русия е изродско, комунистическо......е ако иска някой подкован в епитетите може да довърши изреждането. Ама като е в европата, може, там така трябва. Не си спомням ама преди години осъдиха известна личност че не си плащал данъка към църквата. Ами в Италия снимане в църква, първо глоба за повторно такова провинение съд. Ей туй най вече не им харесвам на соросоидчетата- безпринципността. Едно деяние не е добро или лошо само по себе си, а в зависимост от това кой го извършва. Та се стига до парадокса че нещо хем е лошо, хем е най-доброто.

У Путинистан покемони нема! Изядени са! Остана сано един с неприятно дамско полово именце. Давам 5$ за него.:))))

Докато тука ДИРниците ни дават повод за драки м/у Русофили и Путинофили ето каква е истината: "Съд в руския град Екатеринбург постанови условна присъда за блогъра Руслан Соколовски, ловил покемони със смартфон в местна църква, съобщи ТАСС, цитирана от БТА. Соколовски е осъден на 3,5 години условно. Обвинението поиска той да получи 3,5 години затвор. Съдът призна 22-годишния Соколовски за виновен в разпалване на религиозна омраза, оскърбление на религиозните чувства на вярващите, незаконно използване на специални технически средства. Експертите бяха проучили качени от него в интернет клипове като "Идеалният православен брак", "В космоса летях, чеченци не видях", "Самоубийство на мюсюлмани по време на матура" и др. Съдиите разпоредиха блогърът да свали от мрежата всички свои клипове, оскърбяващи чувствата на вярващите, и му забраниха да участва в масови прояви. В началото на процеса през март младежът пледира невинен и увери, че е разпространил видеозаписа от лов на покемони миналия август "с критична и полемична цел". На записа се вижда как той "улавя" виртуални създания, включително по време на богослужение, на фона на музикално изпълнение, наподобяващо молитва, изпъстрена с ругатни. Соколовски избрал за целта катедралата в Екатеринбург, изградена на мястото, където се предполага, че през 1918 г. са били разстреляни последният руски цар Николай Втори и семейството му. "

не виждам как ПУТИНОФИЛИСТИК може да се нарече ХРИСТИЯНИН като през цялото време говори колко обича руските оръжия и колко било хубаво да се избиват украинци и сирийци. как на дълго и широко обяснява как МРАЗИ емигрантите и как им желае смъртта. Ама иначе ПРАВОСЛАВЕН ХРИСТИЯНИН....

Начи, вчера щяхме да ударим по един белот с Аллах, Зевс и Кетцалкоатъл, обаче Зевс нещо даде отбой - трябвало да си занесе машината за светкавици в сервиза, че все излизали червеникави и нямало как да дойде. Прати брат си Посейдон, който е голям досадник. Все си гледаше часовника, защото приливът в Мадагаскар закъснявал. Добре че не ми беше партнер на мен, че много щях да се изнервя. То не че Аллах не приказваше как търсенето на девици нараснало , щото тия от айсис ли, даеш ли, квото там беше, много взели да дават фира и в неговия рай трудно насмогвали. Наложило се да поръчва от Китай - доставките били навреме, ама качеството не било същото. По-дребни били. А бе поне да внимаваше повече, че чистя спатиите. Пък Кетцалкоатъл само си мълчи и току се чеше по перушината, гаче ли въшки е завъдил. Повече май няма да повторя с тия. Довечера с Буда, Один и Анубис. Те поне са сериозни.

Като казваш Алах имаш предвид и Йехова,нали.

Йехова е на бизнес-конференция тая седмица. Няма как да дойде.

руското православие е показно, лицемерно, привидно, отдолу прозират пропагандните замисли ... същото е и простотията на Тиквата който изтъри че е патриотичен дълг да вярваш, като че ли християните се интересват кой от какъв народ е или от географски граници

Хич никой ли не вдява, че по-голямата вина е на оргонизаторите на играта, като поставят координатите на покемоните на неподходящи, опасни или забранени места, а не глупаците, които "гонят Миаля"!?

симо

Защо този ,,пич,, не направи същото в църквата на мормоните,синагогата или джамията????????И тогава да видим къде е,,шериата,,.

олигофрен ти ловил ли си покемони та се изказваш ?

Едно е сигурно. Чилякът си лови у я за некаква си работа.

симо

Аман от цифри......Тъпи ПОКЕМОНИ да определят дали сме олигофрени!!!!!!!Бах мааааму и свят.

Храмовете са пространство на Църквата, и е правилно държавата да ги охранява от неуважителни прояви. Ако на някой не му харесва, просто да не влиза.

Православната църква не бива повече да мълчи ,а трябва открито да обяви война на неолибералните сатанисти ,техните извратени "ценности" и на всякаква ерес !

комсомолски парцал, кога стана вярващ?

ДУХАЙ СУПАТА БЕ НЕЩАСТНИК .

и най-вече поповете от т.нар "православна" църква са един дол боклучета. А кое точно е "правото славене" на църквата ... никой нищо смислено не може да обясни. Важното е да има глупави лозунги, водка и портрета на Путьо москалски.

Ако си чел история ще видиш , че православието е спасило България . Колкото до Русия ( не че са стока ) но не са нанесли вреди и геноцид на България както някаи евр. държави на които сегашните политици се навеждат . Става дума за " Берлинския и Ньойския договори " както и католическата църква със долното и мръсно държание във миналото или другата измет ,като масони ,илюминати или секти. Гордея се че все още сме православна държава .

Нещо не си прочел добре историята! Я пак я прочети като започнеш от схизмата та до ден днешен! Не забравяй да видиш и кой за първи път превежда Библията на Български език!!!

Ако някой не е наясно, какво става в света днес, нека прочете какво е казал Папа Бенедик. Не комунизма или друга атеистична идеология е най - голямата заплаха, за Християнството а Гностицизмът. Днес той е във възход представяйки се, за християни отричат съществуването на Бог. В Холандия се затварят църкви или църквите стават джамии, защото такъв им е закона. Познайте от пръв път, кой, ще победи, Русия и Православието или Запада и либерализма. Реда и любовта към Бог, Баща и Бащиния или Хаоса, безплодието и бъдещият Ислямски западен халифат.

симо

ГНОСТИЦИЗМЪТ НЕ Е ТОВА,КОЕТО КАЗВАШ!!!!Гностицизмът ПРИЗНАВА БОЖЕСТВЕНОТО НАЧАЛО ,НО НЕ ПРИЕМА БОГ ВЪВ ФОРМАТА,КОЯТО ЦЪРКВАТА НАЛАГА......Първоначалните вярвания за БОЖЕСТВЕНОТО нямат нищо общо с НАЛОЖЕНИТЕ ЦЪРКОВНИ СТЕРЕОТИПИ,които обслужват йерархията на статуквото.БИБЛИЯТА е СВЕЩЕНА КНИГА,но не ,,светото писание,което да се приема БУКВАЛНО....ТОВА Е НАЙ ГОЛЕМИЯТ КРИПТОГРАФИРАН ТРУД,с особен код и трябва да си ПОСВЕТЕН за да разбереш какво се КАЗВА...Търси и ще намериш,почукай и ще ти се отвори и ако искаш да влезеш в царството божие ТРЯБВА СЕ ОБЪРНЕШ И ДА СТАНЕШ КАТО ДЕТЕ.....

Май не си наясно със себе си. Оправи си мисленето и тогава го споделяй.

Средновековно мракобесие следват Святая Инквизиция и изгарянията на клада

Веднага да бъде изпратен във каторга (руска пандела )

"Либералният" естаблишмент е сляп за ужасите на шариата, но пък се мъчи как да го привиди "шариат" в християнството, хеле пък в "мракобесното и селско" православие...

СМРАДливци се загрижели за Православието в Русия. Защото БПЦ , свети, свети. "Престъпление и наказание", какъв вие проблемът!!

Ако беше шериат, ловецът на покемони щеше да е осъден на поне 20 удара с камшик на площада. Идея си нямате.

3.5 години затвор в руски затвор и то или 20 удара с камшик...

уточнение

Чети преди да скачаш: УСЛОВНА присъда.

Православният християнин има особена нагласа към живота и не би могъл да се забърква с политика. Свещеникът не е дал момчето на съд, нито друг истински християнин би го направил. Така че тази новина е чисто политическа, но и злепоставя Православието, значи не е руска новина, а чужда.

То и комунизмът не беше руски, ама за такъв го лансират. И още не е свършил, за съжаление. Интересно, кога ли "демократите" явно ще възобновят борбата с Православието?!

Борбата с Християнството не е спирала и не може да спре.

Политиците търсят опора за своите стремежи в Православното християнство.

това селективния подбор на гени на подлизурки доносници и всякаква болшевишка сволач е унищожил напълно руския народ, сега на територията живее пасмина, порода специално създадена от комунистите в продължение на сто години ... свестните са изтребени и прогонени

Ще ме извинявате много ама този сам се е наврял където не му е работа, за разлика от Саудитска Арабия където моралната полиция обикаля по улиците той сам се е наврял в нарушение.

Стига бе да не е убил накого. Колко му е да го осъдят на една глоба за дребно хулиганство. Прави ми впечатление че най "ревностните християни" са бившите комуняги.

бивш комунист: Важното е да имаме за какво да гоним хората които не ни харесват.

БТА откога са започнали да пишат подобни пропагандни статии? Явно са ги мобилизирали към хибридния корпус :)))

Ми нека следващия път, тоя либераски олигофрен да полови покемони в някоя джамия в Саудитска Арабия...Тогава ще се срещне с истинския шерият, като му заврат закривен ятаган отзадзе!!! Ще се моли на православната вяра, преди да издъхне!!! Друго си е, да се насладиш на човешките права, дето хич ги няма в първия приятел на краварската Кочина-Саудитска Арабия!!! Там каква педокрация цари, не е истина!!!

покемоните се ловят само в синаготите ,не в църкви !

абе Паисиий,абе пиле шарено...ако със същата ярост и злоба защитаваш българското,равен няма да имаш!!!